האם מישהוא מכיר בקר ZWAVE למאורר תקרה AC 220-240V 50HZ בתדר אירופאי?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
Grappa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #1 

ניסית Fibaro Dimmer 2 עם יחידת Bypass Fibaro FGB-001 ובלי ולצערי לא עבד (קיבלתי הודעת שגיאה כבר בתהליך הכיול).
בתמיכה שלהם נאמר לי שייש סיכוי שיעבוד.
יש למישהוא רעיונות?
מדובר במאורר AC 220V שמופעל ב 2 גידים (פאזה ואפס) וכרגע נשלט עי בקר אלחוטי דומה לזה:
http://www.aliexpress.com/item/Fan-lamp ... 75009.html

לא ממש רוצה להוסיף למערכת ממיר מ ZWAVE ל 433MHZ.

בתודה מראש

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1206
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #2 

Grappa כתב:ניסית Fibaro Dimmer 2 עם יחידת Bypass Fibaro FGB-001 ובלי ולצערי לא עבד (קיבלתי הודעת שגיאה כבר בתהליך הכיול).
בתמיכה שלהם נאמר לי שייש סיכוי שיעבוד.
יש למישהוא רעיונות?
מדובר במאורר AC 220V שמופעל ב 2 גידים (פאזה ואפס) וכרגע נשלט עי בקר אלחוטי דומה לזה:
http://www.aliexpress.com/item/Fan-lamp ... 75009.html

לא ממש רוצה להוסיף למערכת ממיר מ ZWAVE ל 433MHZ.

בתודה מראש
...
גם אני חיפשתי תקופה ארוכה מודול לשליטה על מאוורר תקרה.
המודול היחיד שיכול לשלוט על מספר מהירויות, מיוצר עבור השוק האמריקאי בלבד ולכן לא רלוונטי עבורנו.
ניסיתי כמוך לעבוד עם מודול דימר של פיבארו ולחבר אותו לפאזה ואפס של מאוורר התקרה, אבל זה יצר רעשי זמזום מאזור המאוורר בזמן ההפעלה.
כיום מחוברים אצלי שני מאווררי תקרה ע"י מודולי relay, מה שמאפשר שליטה על הדלקה וכיבוי בלבד ללא שליטה על מהירות המנוע.

Grappa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

@morgi23
איך אתה מתמודד עם שינוי המהירות, המאוררים נדלקים על מקסימום מהירות או יש לך יחידה בקיר שאתה שולט על המתח שמוזן אליה?

חשבתי לחווט את ה Relay של Fibaro Universal Sensor לשלט האלחוטי כדי שידמה לחיצה רק שבמקרה הזה צריך 2 יחידות של Fibaro Universal Sensor עבור 3 מהירויות וכיבוי (4 Relay).
נראה לי שזה יעלה כמו ממיר מ ZWAVE ל 433MHZ והייתרון הוא שנשאר גם השלט למקרה ו... וכמובן זה חוסך את כל עבודת החייוט של השלט עם הFibaro Universal Sensor.

אני אחקור עוד נראה מה נמצא ואעדכן.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

Grappa כתב:@morgi23
איך אתה מתמודד עם שינוי המהירות, המאוררים נדלקים על מקסימום מהירות או יש לך יחידה בקיר שאתה שולט על המתח שמוזן אליה?

חשבתי לחווט את ה Relay של Fibaro Universal Sensor לשלט האלחוטי כדי שידמה לחיצה רק שבמקרה הזה צריך 2 יחידות של Fibaro Universal Sensor עבור 3 מהירויות וכיבוי (4 Relay).
נראה לי שזה יעלה כמו ממיר מ ZWAVE ל 433MHZ והייתרון הוא שנשאר גם השלט למקרה ו... וכמובן זה חוסך את כל עבודת החייוט של השלט עם הFibaro Universal Sensor.

אני אחקור עוד נראה מה נמצא ואעדכן.
...
שינוי המהירות במאוורר שלי מתבצע ע״י חוט משיכה. הוא נמצא אצלי קבוע על מצב בינוני ונדיר שאני צריך לשנות אותו.
לפני שעברתי לבקרי zwave עבדתי כמוך עם שלט דומה מaliexpress ששלט על 3 מהירויות ועל התאורה.
אם אני זוכר נכון, היחידה שמחוברת בתוך המאוורר זקוקה למתח קבוע כדי לפעול אז לא בטוח שתוכל לחווט ריליי אחריה.
לא הבנתי איך אתה מתכנן לחווט את הuniversal relay לשלט של המאוורר, הרי אין גיד נפרד לכל מהירות.
אשמח לשמוע רעיונות נוספים

Grappa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

@morgi23

הרעיון הוא לפתוח את השלט האלחוטי של המאור ולחבר את ה relay (מהuniversal relay) ללחצנים בשלט האלחוטי כל לחצן לrelay אחר סה"כ 4 לחצנים בשלט ל2 יחידות universal relay (כל אחת עם 2 relay ).
כמובן שבמקרה כזה צריך לדאוג לבטריות בשלט האלחוטי או לחבר לספק כוח קבוע.

היחידה בתוך המאורר (המקלט של השלט) תישאר מחוברת קבוע לחשמל.
אם אצליח להשיג את התוכניות של היחידה אולי אצליח לחווט את הuniversal relay ישירות למחליף הלוגי שנמצא במעגל היחידה.
מוזר שעש עכשיו אף אחד לא ייצר משהוא כזה.

קצת מגושם אבל אמור לעבוד.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

Grappa כתב:@morgi23

הרעיון הוא לפתוח את השלט האלחוטי של המאור ולחבר את ה relay (מהuniversal relay) ללחצנים בשלט האלחוטי כל לחצן לrelay אחר סה"כ 4 לחצנים בשלט ל2 יחידות universal relay (כל אחת עם 2 relay ).
כמובן שבמקרה כזה צריך לדאוג לבטריות בשלט האלחוטי או לחבר לספק כוח קבוע.

היחידה בתוך המאורר (המקלט של השלט) תישאר מחוברת קבוע לחשמל.
אם אצליח להשיג את התוכניות של היחידה אולי אצליח לחווט את הuniversal relay ישירות למחליף הלוגי שנמצא במעגל היחידה.
מוזר שעש עכשיו אף אחד לא ייצר משהוא כזה.

קצת מגושם אבל אמור לעבוד.
...
בהצלחה.
נשמע לי מאוד מסובך אבל תעדכן איך הסתדר
·

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”