עזרה בקניית מחשב לסלון

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Shaielzam פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

תודה לכל העוזרים,מחפש תחליף למחשב הנייח שיש לי בסלון שמכער אותו עם כל הכבלים והגודל שלו,רוצה משהו קטן שיוכל אפילו לשבת בתוך המזנון ושלא יראו אותו.
השימושים שלי הם בעיקר צפייה בסרטים 1080 גלישה חופשית באינטרנט בכרום,הורדות בביטורנט,ורוצה גם לנסות קודי,שיעבטד עם מקלדת ועכבר אלחוטי בלי כל תחליפי השלטים כמו בטלויזיות סמארט
חשוב לי שיכיל לפחות טרה אחד או שתיים של זיכרון ושיעבוד מהר ושיהיה תחליף לנייח כמו שיש לי כיום עם ווינדוס 7.
התקציב שלי כמובן כמה שפחות שאפשר לשימושים והדרישות שלי,מקסימום 2000 שקל .
תודה לכל העוזרים,אשמח לקבל מידע על מכשירים כאלה שיעמדו בדרישות שלי

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32983
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא לפורום!
העף מבט במדריך החומרה בראש הפורום. יש שם כמה אופציות שיכולות להתאים לך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Shaielzam פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התגובה,עברתי על המדריך,אני מבין שלדרישות שלי אני צריך לקנות nuc או htpc (תתקנו אותי אם אני טועה)
רק לא הבנתי מה בדיוק ההבדל מבחינתי אם אני אקח nuc או htpc חוץ מהגודל,נראה ששניהם מריצים ווינדוס ויתאימו לדרישות שלי.
וראיתי שיש עוד אופציה להחליף רק מארז,הדבר הזה אפשרי בכלל ? יש לי מחשב נייח עם מעבד אינטל i3 דגם 3220 ו4 ג'יגה זיכרון,עם לוח אם ג'יגהבייט H77-D3H ,הלוח אם וכל הרכיבים יכנסו מבחינת המארז של ה htpc?,והאם בכלל שווה להשאיר את המערכת או לשדרג? אני מאמין שאם אני אלך על השדרוג זה יהיה עדיין מחשב עם מעבד I3 או I5

תודה על העזרה

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4810
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #4 

מצד אחד NUC יתאים לך מבחינת גודל ואפשרות הסתרה. מצד שני, ל HTPC יש בד"כ במארזים יעודיים מקום לשני כוננים- למשל אצלי יש מארז שמאפשר דיסק 2.5" עליו התקנתי SSD למע' הפעלה, ומקום נוסף ל 3.5" עליו יש לי דיסק של 2 טרה אשר מכיל את רוב המדיה.
יש גם אפשרות לרכוש NUC ולהתקין דיסק 2.5" רגיל בנפח של 1 טרה. ההחלטה שלך.

לגבי שימוש בחומרה שיש לך במחשב שאתה לא רוצה את המארז שלו, עבור מארז אחר- זה כנראה לא יתן לך הרבה. רוב הסיכוי שתצטרך מארז באותו גודל, השאלה איזה סוג לוח אם יש לך עליו. זה לא תמיד מתאים לכל מארז, במיוחד לא לאלה שמשמשים ל HTPC, אשר בגודל Mini-ITX או Micro ATX.

Shaielzam פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

ה nuc נראה לי הכי אסטטי לסלון אבל ראיתי שאין לו חיבור אודיו רק מיני hdmi יש לי רמקולים של לוגיטק z5500 שמחוברים למחשב בסלון ,זה אומר שלא יהיה איפה לחבר אותם ב nuc ? ומה לגבי מקלדת ועכבר אלחוטיים רגילים כמו במחשב נייח, אין אם זה בעיה הכל כרגיל נכון ? לא צריך משהו ייעודי ומיוחד שעובד רק ב nuc?
לא מעוניין גם להשקיע ברסיבר כרגע

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

אין שום בעיה עם מקלדת ועכבר ואפילו מדפסת... אם אתה מריץ על פלטפורמת WINDOWS, אתה יכול לחבר כל ציוד היקפי כמו מחשב בייתי רגיל.

Shaielzam פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אחלה תודה,מה לגבי סאונד ראיתי שאין יציאות אנלוגיות לרמקולים,יש אולי יציאה קוואקסיאלית או אופטית ?

איזה מעבד יתאים לדרישות שלי ויעבוד לטווח הארוך כמו שצריך ?

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

יש ל 3050 וה 3700 יציאה אנלוגית.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32983
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #9 

ואם נחדד, ב-3050 וה-3700 יש גם יציאה אנלוגית וגם יציאה אופטית (משולבת בתוך האנלוגית) בנוסף ל-HDMI.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”