לא מזמן רכשתי טלויזיה מדגם סמסונג JU6400 לחדר.
הטלויזיה מחוברת גם למחשב בכבל HDMI. הבעיה היא שאני לא מצליח לעבוד בחיבור אופטימלי של רענון 60hz עם צבע 4:4:4 בגלל כבלים דפוקים שלא עומדים בתקן.
הטלויזיה מעט רחוקה מהמחשב, על כן אני משתמש בכבל של 7.5 מטר (תכלס 6 מספיק, אבל הקפיצות הן בדר"כ מ5 ל7.5)
כאשר אני משתמש בכבל סיני פשוט (שאמור לעמוד בתקן hdmi 2.0) שמוכרים בכל חור בארץ אין בכלל על מה לדבר. התמונה מלאה ב"קריעות" והצבעים בערך בנגטיב. כאשר אני יורד ל30hz או לרזולוצית צבע של 4:2:0 הכל מצוין.
רכשתי מחו"ל כבל של מותג Gator - שאמור, על פניו, להיות מוצר נורמאלי יותר ולפחות לעמוד בתקנים. כנראה שלא.
בעת חיבור עם הכבל החדש, הכל עובד מצוין למספר שניות, לפעמים אפילו למספר דקות, ואז פתאום המסך מחשיך לשנייה וכשהוא חוזר יש הפרעות בדמות "שלג" כחול על כלל התמונה - הכוונה היא שבערך 1/10 מהפיקסלים נתקעים על מצב כחול בסדר אקראי.
יש לציין שכאשר אני מחבר בכבל קצר של מטר וחצי - גם אם הוא הכבל הפשוט ביותר שYes נותנים בערכה (נדמה לי שהוא אפילו מתויג כHDMI 1.4 ולא 2.0) הכל עובד מצוין. הבעיה מתחילה רק עם כבלים ארוכים.
ועכשיו לעזרתכם - איזה כבל עלי לרכוש שיעמוד במשימה? כמובן מבלי להשתגע במחיר.. לא ללכת להרפתקאות של כבל Monster זהב מצופה בדולח עם נצנצים שעולה 500 ש"ח למטר. משהו שפשוט יעשה את עבודה.
תודה מראש