הפרוייקט הבא...
חברי הפורום.
אמרתם שזה (לינק) שווה אז זה שווה....
נרכש תקול.... חיצונית יפה מאד, שנאי עובד, יש תאורה, יש קרחצ'ים בצד אחד וממסר "מתקתק" בצד שני. יש HISS של FM ויש HISS של דרגת PHONO.
אשמח לקבל דעות, חוויות , הנחיות והכוונות שיורידו את זמן התיקון.
תודה
אמרתם שזה (לינק) שווה אז זה שווה....
נרכש תקול.... חיצונית יפה מאד, שנאי עובד, יש תאורה, יש קרחצ'ים בצד אחד וממסר "מתקתק" בצד שני. יש HISS של FM ויש HISS של דרגת PHONO.
תודה
נערך לאחרונה על ידי JD9002 ב 29/12/2015 23:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
·JD9002 כתב:חברי הפורום.
אמרתם שזה שווה אז זה שווה.... (לינק)
תודה...
לגבי קרחצ'ים חפש קבל תקול במעגל ה-פרה
לגבי הממסר המתקתק נסה להתחיל בשליפת הממסר וניקוי יסודי שלו
HISS ב FM וב PHONO ...יש מצב שמישהו התעסק במכשיר וקיצר רגליים בתחתית הלוח.
בהצלחה.
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
אפשרות נוספת שיש לבדוק: לעיתים הפתרון פשוט, אך קל להתעלם ממנו:
Hiss במ-Marantz 2226b נבע מהלחמות הלוקות בחסר בלוח ה-Tone.
Hiss במ-Marantz 2226b נבע מהלחמות הלוקות בחסר בלוח ה-Tone.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
כן... גם 'הקראחצים' ביחידות הללו בד"כ מגיעים מבוררים מחומצנים. דגש על הרוטאריים כמו בורר הפונקציות.
לסנסוי יש 'גימיק' עם נגדים 'נתיכים' (fusible) בדרגת ההגברה. בד"כ נגדי mox בצבע תכלת. אלה ידועים לשמצה. רצוי להחליף את כולם. כנ"ל לגבי טרנזיסטורי אותות קטנים גם בהגברה וגם בטון קונטרול. דיודות 1N4148 בגרוש וחצי ליחידה מהוות בד"כ תחליף מודרני הולם לכל הדיודות המקוריות (להוציא אולי שתי דיודות זנר בהגברה).
את הקבלים הכתומים של Elna אפשר להשאיר. נדיר שהם מתקלקלים. האפורים או הכחולים של Rubycon... לפח! השחורים של Nichicon ושל Chemicon דורשים בדיקה. הגדולים (והיקרים) יותר בעייתיים בד"כ.
דגש ענק על הטרימרים. הם חצי פתוחים ובעייתיים מאוד. אם לא להחליף 'בליינד' לפחות לנקות היטב (השרייה במנקה מגעים). את הריליי אפשר לנקות - אפשר גם להחליף. וכמו שתום ציין חידוש הלחמות כמעט חובה. הלוחות של סנסוי זוועה! גם נסדקים בקלות, גם מסריחים כמו קרטון שרוף והפאדים והריילסים שלהם מתרוממים אם משאירים עליהם מלחם שנייה יותר ממה שצריך. זהירות עם זה.
(יהיה מעניין - אני בטוח)
בהצלחה!
לסנסוי יש 'גימיק' עם נגדים 'נתיכים' (fusible) בדרגת ההגברה. בד"כ נגדי mox בצבע תכלת. אלה ידועים לשמצה. רצוי להחליף את כולם. כנ"ל לגבי טרנזיסטורי אותות קטנים גם בהגברה וגם בטון קונטרול. דיודות 1N4148 בגרוש וחצי ליחידה מהוות בד"כ תחליף מודרני הולם לכל הדיודות המקוריות (להוציא אולי שתי דיודות זנר בהגברה).
את הקבלים הכתומים של Elna אפשר להשאיר. נדיר שהם מתקלקלים. האפורים או הכחולים של Rubycon... לפח! השחורים של Nichicon ושל Chemicon דורשים בדיקה. הגדולים (והיקרים) יותר בעייתיים בד"כ.
דגש ענק על הטרימרים. הם חצי פתוחים ובעייתיים מאוד. אם לא להחליף 'בליינד' לפחות לנקות היטב (השרייה במנקה מגעים). את הריליי אפשר לנקות - אפשר גם להחליף. וכמו שתום ציין חידוש הלחמות כמעט חובה. הלוחות של סנסוי זוועה! גם נסדקים בקלות, גם מסריחים כמו קרטון שרוף והפאדים והריילסים שלהם מתרוממים אם משאירים עליהם מלחם שנייה יותר ממה שצריך. זהירות עם זה.
(יהיה מעניין - אני בטוח)
בהצלחה!
אתמול החלפתי את בורר העצמה ב 6060 שלי ... ממה הם עשו את הריילסים ? עטיפות של קרמבו ?!הלוחות של סנסוי זוועה! גם נסדקים בקלות, גם מסריחים כמו קרטון שרוף והפאדים והריילסים שלהם מתרוממים אם משאירים עליהם מלחם שנייה יותר ממה שצריך. זהירות עם זה....
בהצלחה
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
באשר ל-HISS,אם אתה שומע אותו גם בווליום אפס וגם מכניסות ה-AUX או הטייפ,הבעיה נעוצה בד"ג בטרנזיסטורים ישנים ורועשים,אני לא זוכר אם הם בPRE או בפאוור,אבל בזמנו,כשקניתי את ה-8080DB וה-9090DB שלי,וגם בדגם 5000X,שלושתם סבלו מהבעיה הזאת והייתי צריך לשלוח אותם לטכנאי שאיבחן ישר את הבעיה והחליף אותם.לאחר מכן,הם השתתקו כמו דגים.
אם אני זוכר נכון (ואני לא טכנאי סטריאו) יש לטרנזיסטורים הרועשים הללו "ראש" שחור ושלוש רגליים.בדגמים יותר ישנים אפילו כמו ה-5000X הם נראים כמו צלחת מעופפת (עב"מ).אבל טומי יוכל להגיד לך יותר טוב ממני.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים