Kingston DDR4 2133Mhz

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
vivi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3547
נתן תודות: 1110 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #1 

מחירי DDR בימים אלה סבירים.
השאלה היא כמה צריך לבחור וכמה זה משמעותי?

במחשב חדש עם כונן SSD, בכל השימושים למעט משחקים, האם ככל שכמות הזיכרון גדולה יותר כך המחשב מהיר יותר?
או שהשיפור זניח בין 8GB ל-12GB\16GB עד כדי כך שעדיף לשפר רכיבים אחרים במחשב באותו הסכום?

ככל שהמעבד חלש יותר מומלץ להוסיף לו יותר זיכרון?

idonoach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

שליחה #2 

vivi כתב:מחירי DDR בימים אלה סבירים.
השאלה היא כמה צריך לבחור וכמה זה משמעותי?

במחשב חדש עם כונן SSD, בכל השימושים למעט משחקים, האם ככל שכמות הזיכרון גדולה יותר כך המחשב מהיר יותר?
או שהשיפור זניח בין 8GB ל-12GB\16GB עד כדי כך שעדיף לשפר רכיבים אחרים במחשב באותו הסכום?

ככל שהמעבד חלש יותר מומלץ להוסיף לו יותר זיכרון?
...
לשימושים שאתה מתאר- 8 ג'יגה זה מספיק. מעל זה לא תרגיש שיפור כלל. אפילו לא זניח.

רק עורכים גרפים שעורכים ומרנדרים קבצים עצומים (של עשרות ומאות ג'יגות) צריכים באמת יותר מ8.

עדיף להשקיע בSSD איכותי מהיר וחדיש- בכוננים האלו נפחים גדולים מהירים משמעותית מנפחים קטנים(לקנות לפחות 256- הקפיצה במהירות מעל ה128 ל256 היא משמעותית). וגם כמובן לקנות זיכרון ראם של חברה טובה ואיכותית, ולוח אם עם צ'יפסט טוב מסדרה איכותית.

קשה למצוא היום עבור מחשב נייח מעבד "חלש"
גם מעבד אינטל פנטיום דו ליבתי כמו הG3260 שעולה 250 ש"ח הוא מעבד מאוד מאוד מאוד חזק עבור ישומים ביתיים.
למה קונים I5\I7? סתם. עניין של מיתוג.
·

vivi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

@idonoach תודה על התגובה

כמובן לקנות זיכרון ראם של חברה טובה ואיכותית
...
Kingston נחשבת חברה כזאת בימינו או שיש יותר טובות? [בדגם של DDR4 2133Mhz]
עדיף להשקיע בSSD איכותי מהיר וחדיש
...
נכון להיות יש לי SSD בן שנה וחצי EVO 840 של סמסונג, 120 ג'יגה.
מבחינת המקום - זה מספיק לי [את כל הסרטים והסדרות אני מאחסן בכונן אחר]

נראה לי שבמקרה שלי השדרוג ל EVO 850 - 250GB יהיה מיותר? [ויהיה נכון לדחות אותו בשנה\שנה וחצי?]

קשה למצוא היום עבור מחשב נייח מעבד "חלש"
...
הכוונה שלי במעבד חדש היא I3 חדש ביחס ל-I5, חשבתי שאולי I3 עם יותר זיכרון ראם ייתן תוצאות טובות יותר[שקרובות ל-I5].
בהמשך לתשובתך הבנתי שיותר מ-8GB זה יהיה בזבוז ומיותר בהתאם לשימושים שלי.

idonoach
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

vivi כתב:@idonoach תודה על התגובה

...
...
הכוונה שלי במעבד חדש היא I3 חדש ביחס ל-I5, חשבתי שאולי I3 עם יותר זיכרון ראם ייתן תוצאות טובות יותר[שקרובות ל-I5].
בהמשך לתשובתך הבנתי שיותר מ-8GB זה יהיה בזבוז ומיותר בהתאם לשימושים שלי.
...
1. קינגסטון חברה מעולה. אין מה לדאוג.
2. אם אתה מרוצה ממנו ומהנפח אל תחליף כרגע ל250. מה גם שה850 לא נחשב מוצלח במיוחד ביחס למתחריו. בעתיד אולי כדאי לחכות לקפיצה משמעותית יותר בנפחים ובמחירים.
3. I3 משלושת הדורות האחרונים זה מעבד מעולה וחזק מאוד. יש מבחני בנצ'מארק שמראים שאפילו בגיימינג "כבד מאוד" עם כל הפילטרים והפיצ'רים ועם כרטיס מסך חזק מאוד מאוד, ההבדל בביצועים בין I7 לבין הI3 הוא לכל היותר 15%. וככל שכרטיס המסך חלש יותר (אשר מהווה את צוואר הבקבוק בגיימינג) הפער בין המעבדים אפילו מצמצם עוד (כי המעבד לא מסוגל לעבוד "במקום" הכרטיס).

מעבד כזה כ"כ חזק (כן, גם I3 הוא מעבד מאוד חזק), יפעל רוב הזמן ב15-20% בשימושים שאתה מתאר. במיוחד אם פיענוח המדיה יעשה ע"י כרטיס מסך ייעודי.
·

vivi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אחלה.

עדיף לקחת כרטיס זיכרון אחד של 8GB או שני כרטיסי זיכרון של 4?
בלוח אם שאני לוקח יש 4 סלוטים, אפשר לשלב זכרונות שונים בו? זה מומלץ? [מתלבט אם לקחת DDR3 שיש לי ולהוסיף כרטיס של DDR4 חדש]
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

idonoach
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

לא מומלץ לערבב DDR3\4 ובכלל לא בטוח שזה יעבוד.

כדאי לקחת כרטיס אחד של 8- זה גם זול יותר, וגם משאיר יותר מקום לשדרוג עתידי.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20177
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

יש לוחות אם עם סלוטים של DD3 ויש כאלה עם DDR4. לא בדקתי, אבל אני לא חושב שקיימים בכלל (ואם כן אז הם לא נפוצים) לוחות עם שני סוגי הסלוטים.
מדובר בפלטפורמה חדשה, כנראה עדיף ללכת על DDR4.
ד"א אי אפשר להרכיב סטיק של DDR3 בסלוט שנועד לDDR4 ולהיפך, וזה נכון לכל סוגי זכרון SDRAM.
"כל השימושים למעט משחקים" זה מושג מאד רחב, אבל למחשב מדיה ושימוש "משרדי" פשוט כמו גלישה, צפיה בסרטונים ואופיס, 8GB יספיק בהחלט. עדיף לקחת זוג זכרונות של 4GB כל אחד, התקנה של הזכרון בהתצורת Dual Channel משפרת את הביצועים, ואם בעתיד תרצה להרחיב את הזכרון, תוכל להוסיף זכרון לשני הסלוטים הפנויים שישארו לך בלוח.
מבחינת חברות קינגסטון נחשבת לטובה. כך גם G.SKILL, OCZ ורבות אחרות.

אם כבר יש לך SSD שאתה מרוצה ממנו, אני לא חושב שיש טעם להחליף אותו. במיוחד אם אין לך תקציב בלתי מוגבל ויש העדפה לחסוך מבלי להתפשר יותר מדי. לפי מה שאני זוכר ה840 איבו היה מוצלח יחסית.

אין קשר כ"כ ישיר בין מעבד מהיר\איטי לכמות זכרון. הכל תלוי בשימוש.
עם המעבד איטי ואתה מנסה לרנדר מודל תלת מימדי מסובך, כל הזכרון שבעולם לא יעזור לך כי צוואר הבקבוק הוא במעבד ולא בכמות הזכרון הזמינה.
מצד שני אם אתה משתמש ביישום שצורך כמות רבה של זכרון ואין לך מספיק, אז מעבד מהיר לא יעזור יותר מדי כי הוא פשוט יחכה יותר זמן (ממעבד איטי) עבור המידע שהוא צריך.
בקנית המחשב צריך לקחת בחשבון מה הולך להיות השימוש בו, מה התקציב שלך, ולפי שני הפרמטרים העיקריים האלה להרכיב מפרט מחשב מאוזן.

vivi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

@TheCoolest
·
תודה על התגובה.

זכרתי ששמעתי פעם שעדיף לקחת 2 כרטיסי זיכרון במקום אחד ושיש לזה יתרונות, לא הייתי בטוח.
"כל השימושים למעט משחקים" זה מושג מאד רחב, אבל למחשב מדיה ושימוש "משרדי" פשוט כמו גלישה, צפיה בסרטונים ואופיס, 8GB יספיק בהחלט.
...
המחשב אצלי הוא מרכז הבית. מזרים סרטים וסדרות לחדרים. כל היום מגבה תוכן, מספר תוכנות ענן שכל הזמן מסתנכרנות, 4TB של סדרות וסרטים באיכות הכי גבוהה שיש, הרבה העתקות לקשיחים חיצוניים, צפייה ישירה ברשת [אין לי כבלים בבית כך שלמעשה כל הצפייה דרך המחשב, YESGO יוטיוב וכו], עריכת תמונות [בסיסית] וכמובן כל העבודות המשרדיות של אופיס.
את המשחקים אני משחק בסוני כך שאני לא מחפש מחשב למשחקים.
"8GB יספיק בהחלט" - אני רק מוודא איתכם ש-12GB לא יעזור לי בהתאם לשימושים האלה.
בקנית המחשב צריך לקחת בחשבון מה הולך להיות השימוש בו, מה התקציב שלך, ולפי שני הפרמטרים העיקריים האלה להרכיב מפרט מחשב מאוזן.
...
אז את השימושים ציינתי, והדרישות שלי הן שהמחשב יתמוך בכל מה שציינתי ושיעבוד הכי מהר שאפשר.
אני מעדיף להתאים את התקציב לפי הרצונות שלי אבל מה שבטוח לא לקחת זכרון לדוגמה שלא יתן לי כלום.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #9 

12 גיגה אומר שתצטרך 4+8, זה לא הולך ביחד, יש לך קיט של זוג של 4 או זוג של 8.
לצערי אני לא יודע לומר לך מהן הדרישות של גיבוי תוכן והזרמת תכנים מבחינת שימוש בזכרון, כך שאין לי מה להגיד בנושא. אם יש לך את התקציב, קח 16גיגה ותהיה בראש שקט שזה יספיק לך להכל ללא בעיה ולאורך זמן. למרות שלפי דעתי גם עם 8 יהיה בסדר גמור.
לעריכת תמונות 8 גיגה יספיק בהחלט.

עוד אופציה, אם יש לך דרך להביא זכרונות לארץ (אולי חבר או משפחה שיקנה וישלח לך בדואר), הייתי ממליץ לבדוק גם מחירים בחו"ל, למשל באתר כמו NewEgg כל יום יש מבצעים חדשים שכוללים הרבה פעמים גם זכרונות DDR4 (חשוב לזכור שתלוי במדינה יש גם מסי מכירה שלהם).
קניתי את כל הזכרונות שלי שם (קיט של 16 גיגה, 4 סטיקים) ועוד שני קיטים של 8 כל אחד וגם אחד של 4גיגה לפני הרבה שנים.
החברות מספקות אחריות לכל החיים, ומקסימום שולחים להם את זה בדואר ומקבלים הביתה קיט חדש. (כבר יצא לי שמתו לי זכרונות בעבר והם הוחלפו).

vivi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

@TheCoolest
·
בהמשך להמלצתך חשבתי על 4+4+4 [יש בלוח 4 סלוטים].
אין אפשרות מאותו הסוג לקחת גם 8 וגם 4 אתה אומר?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #11 

כל זוג צריך להיות באותו גודל, לפחות רצוי מאד שיהיה.
אף פעם לא ניסיתי, אבל אני מניח ש 4+4+4 יעבוד, אבל לא בצורה אידאלית.
מה שאני הייתי ממליץ זה להתחיל מ-8גיגה סה"כ (4+4), ואח"כ אם תראה שזה לא מספיק, להוסיף עוד 8 או אולי 16 כשהמחירים ירדו.
להוסיף זכרון למחשב זה בערך השדרוג הכי פשוט מבחינה טכנית ויחסית גם לא יקר.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”