Audyssey Dynamic EQ
מה אתם אומרים בקשר לשאלתי.
לא מצאתי תשובה לשאלה זו.
אני מוסיף שאלה נוספת, כששומעים מוסיקה מדיסק און קי שמחובר לרסיבר האיכות טובה כמו מדיסק?
המקור זה MP3 320 או FLAC.
כשאני שומע הופעות ב-DTS-HD שהמקור שלהם מתוך המחשב השמע יוצא יותר טוב מ-DOK
לא מצאתי תשובה לשאלה זו.
אני מוסיף שאלה נוספת, כששומעים מוסיקה מדיסק און קי שמחובר לרסיבר האיכות טובה כמו מדיסק?
המקור זה MP3 320 או FLAC.
כשאני שומע הופעות ב-DTS-HD שהמקור שלהם מתוך המחשב השמע יוצא יותר טוב מ-DOK
נערך לאחרונה על ידי (G) ב 01/01/2016 17:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
חייב להגיד שלא הבנתי את השאלה על ה dynamic eq
באיזה רסיבר מדובר ?
DOK הוא מדיום, באופן עקרוני האיכות נקבעת לפי התוכן שיש עליו.
המידע הדיגיטלי נקרא ממנו כמו שהיא נקרא מכל מדיום אחר.
את השאר עושים ה dac הפרוססור והמגבר. אין לי יסוד להניח שיש dac שונה שמטפל במידע מ dok
באיזה רסיבר מדובר ?
DOK הוא מדיום, באופן עקרוני האיכות נקבעת לפי התוכן שיש עליו.
המידע הדיגיטלי נקרא ממנו כמו שהיא נקרא מכל מדיום אחר.
את השאר עושים ה dac הפרוססור והמגבר. אין לי יסוד להניח שיש dac שונה שמטפל במידע מ dok
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 01/01/2016 18:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
·(G) כתב:@Lior_M
·
אודיסי MULTIEQ XT, ב-dynamic equalizer יש אפשרויות בחירה 0,5,10,15DB
באודיסי ממליצים לשים את ה-DYNAMIC EQUALIZER על 0DB בסרטים, אם אני מכבה את ה-DYNAMIC EQUALIZER
האם זה שווה ערך לווליום 0DB...
מניח שלא,
רוב הסיכויים שהערך 0 מתיחס לרפרנס level
כבוי זה כבוי .. Off
אנסה לחפור אחכ יותר אולי אגלה משהו
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
ולמה אני רוצה לדעת.
לפי אודיסי כאשר שומעים תוכן מוסיקלי רצוי לשים את dynamic equalizer בין 10-15db
וסרטים רצוי על reference level 0db.
אני לא רוצה כל פעם שאני עובר בין תכנים של מוסיקה לסרט לכוון את ה-dynamic equalizer ל15db למוסיקה ולסרטים לכוון על 0db.
בשלט אני יכול לעשות כפתור מקוצר מבלי להכנס להגדות של הרסיבר.
הקיצור בין dynamic equalizer ל-off
לפי אודיסי כאשר שומעים תוכן מוסיקלי רצוי לשים את dynamic equalizer בין 10-15db
וסרטים רצוי על reference level 0db.
אני לא רוצה כל פעם שאני עובר בין תכנים של מוסיקה לסרט לכוון את ה-dynamic equalizer ל15db למוסיקה ולסרטים לכוון על 0db.
בשלט אני יכול לעשות כפתור מקוצר מבלי להכנס להגדות של הרסיבר.
הקיצור בין dynamic equalizer ל-off
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
זה לא רק שצריך להתאים את הרמה שלו למוזיקה או סרטים, אלה במוזיקה צריך צריך גם לעשות הבדלה בין סגנונות/איכות שונה. הכל תלוי כמה המקור דחוס (מה הטווח הדינמי של המקור). אתה מקשיב הרבה בווליאום נמוך? בלילה?
לגבי הדיסק-או-קי שלך, ניסית לשמוע שני שירים זהים פעם אחת מהמחש ופעם מהUSB? נשמה שונה? זה אותו הווליואם? (לא מתכוון בתצודה של הרסיבר אלה במדידה, לרוב יש הבדלים בגיין בין חיבור HDMI לבין USB כך שזה יכול להישמע שונה). כי מה שאני הבנתי ממה שכתבת זה שיש הבדל בין מוזיקה בדיסק לבין הופעת DTS מהמחשב. כמובן שיש הבדל, אלה מקורות שונים, פורמטים שונים והאיכות של הופעה בDTS יכולה להיות עצומה, שיר MP3 ב320KB והופעה יכולה להיות מעל 10000KB (כן כן, 10K).
פה יש כמה שאלות/תשובות טובות.
לגבי הדיסק-או-קי שלך, ניסית לשמוע שני שירים זהים פעם אחת מהמחש ופעם מהUSB? נשמה שונה? זה אותו הווליואם? (לא מתכוון בתצודה של הרסיבר אלה במדידה, לרוב יש הבדלים בגיין בין חיבור HDMI לבין USB כך שזה יכול להישמע שונה). כי מה שאני הבנתי ממה שכתבת זה שיש הבדל בין מוזיקה בדיסק לבין הופעת DTS מהמחשב. כמובן שיש הבדל, אלה מקורות שונים, פורמטים שונים והאיכות של הופעה בDTS יכולה להיות עצומה, שיר MP3 ב320KB והופעה יכולה להיות מעל 10000KB (כן כן, 10K).
פה יש כמה שאלות/תשובות טובות.
הווליום אצלי ברסיבר נמדד במספרים, 80 = 0db.
כמובן, אני לא צופה בסרט ברפרנס ווליום כי זה להיות חרש בסופו של דבר.
מקסימום עוצמה כשאני צופה בסרט זה 72 בווליום, בווליום כזה אני משתמש באודיסי נקי ובלי תוספות.
בלילות או ווליום נמוך יותר אני משתמש ב-dynamic volume כי הוא מגביר את השמע מהסנטר.
הסאונד הופך להיות יותר לינארי ואין קפיצות בשמע.
הופעה חיה של קונצרט וידאו שאני שם בקודי נשמעת טוב יותר מאותה הופעה ב-DOK.
השאלה שלי עדיין, האם dynamic equalizer ברפרנס 0 שווה ל-dynamic equalizer off.
לזה לא מצאתי תשובה.
כמובן, אני לא צופה בסרט ברפרנס ווליום כי זה להיות חרש בסופו של דבר.
מקסימום עוצמה כשאני צופה בסרט זה 72 בווליום, בווליום כזה אני משתמש באודיסי נקי ובלי תוספות.
בלילות או ווליום נמוך יותר אני משתמש ב-dynamic volume כי הוא מגביר את השמע מהסנטר.
הסאונד הופך להיות יותר לינארי ואין קפיצות בשמע.
הופעה חיה של קונצרט וידאו שאני שם בקודי נשמעת טוב יותר מאותה הופעה ב-DOK.
השאלה שלי עדיין, האם dynamic equalizer ברפרנס 0 שווה ל-dynamic equalizer off.
לזה לא מצאתי תשובה.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
ב"dynamic equalizer ברפרנס 0 " אתה מתכוון בהגדרות שלו, בערכים שניתן לבחור (0,5,10,15)? או בווליאום של המגבר?
בעיקרון אתה לא צריך ולא אמור לכבות את הDEQ, כי הוא מתחשב בווליאום וכמה שהוא גבוה יותר כך הDEQ משפיע פחות עד שברמת הרפרנס, ווליאום 80, הוא מפסיק לעבוד לבד. ב72 ווליאום הוא אמור לתת תוספת קטנה בלבד.
ולא, בהגדרות שבחירה של הערכים, ה0 לא אומר DEQ OFF. זה אומר שאתה שומע מקור עם טווח דינמי גדול ומכיול לרמות רפרנס של סרט באיכות מלאה, בלו-רי.
לגבי הDOK, כמו שאמרתי, לרוב יש הבדל ווליאום בין המקורות מה שיכול להישמה כמו הבדל באיכות. אבל זה לא השוני היחיד, יתכן ויש לך איקוולירז או תוספות פועלות בKODI וזה יכול לפשר את הצליל. כמובן שפשוט יכול להיות שהיצרן לא השקיעה בחלק הזה. הרי לא כל הרכיבים באותה האיכות, יש צורך לעשות פשרות במיוחד בחלקים הקטנים.
בעיקרון אתה לא צריך ולא אמור לכבות את הDEQ, כי הוא מתחשב בווליאום וכמה שהוא גבוה יותר כך הDEQ משפיע פחות עד שברמת הרפרנס, ווליאום 80, הוא מפסיק לעבוד לבד. ב72 ווליאום הוא אמור לתת תוספת קטנה בלבד.
ולא, בהגדרות שבחירה של הערכים, ה0 לא אומר DEQ OFF. זה אומר שאתה שומע מקור עם טווח דינמי גדול ומכיול לרמות רפרנס של סרט באיכות מלאה, בלו-רי.
לגבי הDOK, כמו שאמרתי, לרוב יש הבדל ווליאום בין המקורות מה שיכול להישמה כמו הבדל באיכות. אבל זה לא השוני היחיד, יתכן ויש לך איקוולירז או תוספות פועלות בKODI וזה יכול לפשר את הצליל. כמובן שפשוט יכול להיות שהיצרן לא השקיעה בחלק הזה. הרי לא כל הרכיבים באותה האיכות, יש צורך לעשות פשרות במיוחד בחלקים הקטנים.