עזרה בהתלבטות בין 3 דגמי סמסונג "55

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
dedia פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, אני מתלבט בין 3 הדגמים הבאים של סמסונג:
55JU6000 - דגם 4K (משום מה אני לא מוצא מידע עליה ב rtings)
55J6200 - דגם FHD
55J5500 - דגם FHD

השימושים העיקריים הם: סרטים, ספורט ומשחקי וידאו.
הטלויזיה ממקומת בסלון כשהמרחק בין הספה לטלויזיה כ- 3 מטר.

אשמח אם מישהו יכול לשפוך קצת אור על מי מהן עדיפה?האם שווה להשקיע בדגם 4K למרות התכנים הדלים כיום (לפעמים אני מצלם 4K עם מצלמת גופרו)? מעבר לרזולוציה, מה ההבדל בצבעים, ניגודיות, החלקת תמונה, וכו'?

ניסיתי לראות את הטלויזיות באותה חנות אבל ללא הצלחה (שלא נדבר על האיכות הגרועה גם ככה שמציגים בחנויות).

תודה רבה!

tomernoy
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 724
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #2 

לא תמצא ביקורת על המסך 4K כי הוא לא נימכר בדגם הזה בארצות הברית אלא רק באסיה ,אני רכשתי את ה6000 4K 65 אינץ כי ראיתי אותו בחנות והוא היה ניראה לי מעולה,ההפרש בין מסך FHD ל 4K הוא היה 3000 לדגם 65 אז החלטתי ללכת על ה4K בישביל שיהיה לי מסך לשנים רבות.
אצלך ההפרש הוא עוד יותר נמוך בין דגם ה4K ל FHD ואל תשכח שהדגם 4K הוא חדש יותר ,כך שבאמת עדיף ללכת עליו.
אני מקווה שלא אתאכזב מהמסך הוא אמור להגיע בימים הקרובים ,יש עליו ביקורות מאוד טובות מרוכשים באמזון

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

כל דגמי הJ הם חדשים, משנת 2015.
הJ5500 לא ממש מומלצת.
www.rtings.com/tv/reviews/samsung/j5500
הJ6200 יותר מוצלחת
www.rtings.com/tv/reviews/samsung/j6200

dedia פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה רבה tomernoy ו- TheCoolest!

אני ככל הנראה אלך על ה- 55JU6000, מקווה שלא אתאכזב :)

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #5 

מ-3 מטר אי אפשר להבחין ב-4K על 55". עדיף H6400.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #6 

jtk כתב:מ-3 מטר אי אפשר להבחין ב-4K על 55". עדיף H6400.
...
·

1+

dedia פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה, אבל למה? הבנתי שהמערכת הפעלה שלה ישנה יותר והטלויזיה איטית יותר. זה נכון? יש משהו ספיצית שאפשר להגיד שבו היא טובה יותר מאחרות מעבר לעניין הרזולוציה?

matzri
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

איטית יותר בהדלקה בלבד, עד כמה זה משנה ?
מערכת הפעלה חדשה נכון, ל SMART אך לא מצאתי בשום מקום שבאמת כתוב מה זה אומר.

אני עכשיו הייתי באותה התלבטות בין ה JU6400 לבין ה H6400 גם כן בגודל 55, בסוף הלכתי על ה H.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #9 

@dedia
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/h6400
פשוט היא אחת הטלויזיות שנותנות הכי הרבה תמורה (איכות\פיצ'רים וכו') ביחס למחיר שלה.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

dedia כתב:תודה, אבל למה? הבנתי שהמערכת הפעלה שלה ישנה יותר והטלויזיה איטית יותר. זה נכון? יש משהו ספיצית שאפשר להגיד שבו היא טובה יותר

מאחרות מעבר לעניין הרזולוציה?
...
אני הולך לפי סקירה אחת של ה-JU6400, וסקירות לדגמי JU6 אחרים באותו אתר:
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ju6400

ומניח שה-JU6000 לא טוב יותר ואולי אף פחות. ה-JU6400 לא תומך כמו שצריך ב-24Hz, לא תומך בצבע מלא ב-4K 60Hz (צבע 4:4:4), לא כולל 3D, החלקת התנועה בו כנראה פחות טובה (פנל 60Hz לעומת 120Hz ב-H6), והוא עולה יותר בגלל שהוא חדש יותר. לדעתי גם העיצוב פחות נחמד. אני לא בטוח שהדברים האלה משנים לך, לי למשל לא משנה החלקת תנועה, אבל אלה עדיין נקודות לשלילה.

הוא מגיע עם פנל מסך מסוג IPS, עם שחורים גרועים יחסית אבל זוויות צפיה רחבות יותר, מה שיכול להיות יתרון או חסרון. אבל לא בטוח שה-JU6000 משתמש באותו סוג פנל (החל מהשנה אצל סמסונג זה גם תלוי בגודל המסך). אם ה-JU6000 משתמש בפנל מסוג VA (השני הנפוץ), כמו JU6500 ו-JU6700 שגם להם יש סקירות שם, לשניהם שחורים קצת פחות טובים מה-H6400.

עוד שתי נקודות, שאי אפשר לדעת בוודאות שהן נכונות בכל מקרה בגלל שונות בין יחידות מאותו דגם: זוויות הצפיה ב-JU6 מוגבלות יותר מה-H6, ולמרות הציון באתר, מהתמונות נראה שהאחידות בשחור גרועה יותר ב-JU6.

לעומת החסרונות, היתרון הממשי היחיד של ה-JU6400 הוא בזמן תגובה (input lag) טוב יותר למשחקים, וברזולוציה גבוהה יותר שכדי שתהיה מובחנת צריך לשבת קרוב יותר. הסיבה היחידה שאני רואה להעדיף את ה-JU6 (ובהנחה שה-JU6000 דומה מבחינה זו ל-JU6400), היא אם אתה משחק במשחקים שדורשים תגובה מהירה, כגון FPSים, ואז אולי תעזור לך העבודה שיש השהיה של פריים אחד פחות (כ-16ms).

לא יודע אם יש הבדלים בתכונות סמארט, אבל זה לדעתי צריך להיות השיקול האחרון בבחירת מסך. חוץ מזה שלכל המסכים יש חסרונות בתחום זה, בניגוד לדברים כמו איכות תמונה או תכונות חומרה, את זה אפשר לשפר ע"י שימוש במכשיר נפרד לא יקר במיוחד.
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 29/12/2015 16:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

dedia פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

@jtk
·מצאתי באחד האתרים התייחסות לכך שהיא תומכת ב 24Hz, ותלת מימד לא מעניין אותי.
כמה וידאו ספקס שמצאתי על JU6000 אבל עדיין עמומים, אולי זה יכול לעזור פה:

Engine UHD Up-scaling
Clear Motion Rate: 100
Motion Refresh Rate: 50
Dynamic Contrast Ratio Mega Contrast
Micro Dimming UHD Dimmng
PurColor: Yes
Contrast Enhancer: Yes
PQI:1000

אגב, הלכתי לראות את H6400 בחנות ובהשוואה לJU6000, אני חושב שאפשר היה לומר שידה של ה- JU6000 על העליונה. הצבעים היו מדויקים יותר, עם ניגודיות טובה והחלקה סבבה. אני מודע לזה שבתצוגה כל המסכים יושבים על אותו ממיר ולא עוברים כיול כמו שצריך, לכן אני שואל את המבינים שפה :)

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

אי אפשר להשוות בצורה קלה בתצוגה בחנויות. זה כנראה תוצאה של הגדרות תמונה מקריות שמישהו שיחק איתן שם.

הוא אולי תומך ב-24Hz, אבל לפי Rtings זה לא פועל חלק. האתר שקישרת הוא לא אתר סקירות. מפרט היצרן לא אומר הרבה, הוא בעיקר לצורכי שיווק.

matzri
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #13 

אני השוויתי את ה ju6400 ל h6400 בחנות .
מבחינת צבעים בעייתי להשוות, מה שכן, בתמונה כהה מאוד, כמו לדוגמא צילום בלילה בסרט במסך של ה h ראו הרבה יותרפרטים משמעותית לעומת המסך של ה ju!! וזה מה שגרם לי לבטל עסקהעל ה ju ולקחת את ה h.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”