זקוק להמלצה למקרן ומסך
-
motorishta4
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 289
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
מבקש המלצה למקרן ולמסך,
רוחב המסך חייב להיות עד 2.4 מטר, איזה גודל מסך יתאים לי? מרחק הצפיה נטו 3.4 מטר, מאילוצים טכניים המקרן יהיה חייב להקרין מהקיר ולא מהתקרה, יש כבר תשתית, הבעיה היחידה היא שהתשתית לא בדיוק באמצע רוחב המסך אלה כ-10 ס"מ מימין למרכז המסך, עד כמה זה משמעותי?
כמו כן רוב התכנים שאני צופה הם סרטים, אזי מסך 16:9 לא יתאימו לי, האם מהנתונים של הסלון שלי ומהתכנים שאני צופה שווה בכלל לרכוש מקרן?
התקציב שלי למסך ומקרן הוא 10K
תודה
רוחב המסך חייב להיות עד 2.4 מטר, איזה גודל מסך יתאים לי? מרחק הצפיה נטו 3.4 מטר, מאילוצים טכניים המקרן יהיה חייב להקרין מהקיר ולא מהתקרה, יש כבר תשתית, הבעיה היחידה היא שהתשתית לא בדיוק באמצע רוחב המסך אלה כ-10 ס"מ מימין למרכז המסך, עד כמה זה משמעותי?
כמו כן רוב התכנים שאני צופה הם סרטים, אזי מסך 16:9 לא יתאימו לי, האם מהנתונים של הסלון שלי ומהתכנים שאני צופה שווה בכלל לרכוש מקרן?
התקציב שלי למסך ומקרן הוא 10K
תודה
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
לא הבנתי האם אפשרי מסך קבוע או לא.
אם מסך קבוע אפשרי זאת אופציה מצוינת
http://www.carada.com/ProductInfo.aspx? ... REEN-C096C
צריך לזכור כמה דברים:
1. בתכני 16:9 התמונה שתקבל תהיה יחסית קטנה (76")
2. בכדי לאפשר מאותה נקודת הקרנה צפייה גם בתכני 16:9 וגם בתכני סינמסקופ תצטרך מקרן עם זום מספק.
3. בכדי לאפשר מאותה נקודת הקרנה צפייהג ם בתכני 16:9 וגם בתכני סינמסקופ תצטרך מקרן עם זיכרון עדשה.
4. העובדה שנקודת ההקרנה לא נמצאת במרכז הרוחב תחייב אותך לרכוש מקרן עם צידוד עדשה צידי.
את 2 ו-3 ן-4, בתקציב שיש לך, תוכל לקבל רק מהפנה 8000/6000.
שורה תחתונה, אם מרחק ההקרנה הוא לפחות 3.2 מ' הייתי הולך על המסך בלינק+ פנה 8000 שיחד אמורים לעלות סביב 10 אלף ש"ח.
אם מסך קבוע אפשרי זאת אופציה מצוינת
http://www.carada.com/ProductInfo.aspx? ... REEN-C096C
צריך לזכור כמה דברים:
1. בתכני 16:9 התמונה שתקבל תהיה יחסית קטנה (76")
2. בכדי לאפשר מאותה נקודת הקרנה צפייה גם בתכני 16:9 וגם בתכני סינמסקופ תצטרך מקרן עם זום מספק.
3. בכדי לאפשר מאותה נקודת הקרנה צפייהג ם בתכני 16:9 וגם בתכני סינמסקופ תצטרך מקרן עם זיכרון עדשה.
4. העובדה שנקודת ההקרנה לא נמצאת במרכז הרוחב תחייב אותך לרכוש מקרן עם צידוד עדשה צידי.
את 2 ו-3 ן-4, בתקציב שיש לך, תוכל לקבל רק מהפנה 8000/6000.
שורה תחתונה, אם מרחק ההקרנה הוא לפחות 3.2 מ' הייתי הולך על המסך בלינק+ פנה 8000 שיחד אמורים לעלות סביב 10 אלף ש"ח.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
לגבי מסך האם נגלל או קבוע?
במידה וקבוע נסה את זה
http://www.carada.com/ProductInfo.aspx? ... REEN-C096P
המסך הזה אצלך בבית בכ 3000 ש"ח כולל משלוח ומיסים. בדוק איתם עלות משלוח לארץ.
לגבי נגלל מומלץ עם מתיחה מה שמייקר את הסיפור.
לגבי מקרן מאחר והמקרן לא באמצע, מבחינת הציר האופקי , אתה זקוק למקרן עם אפשרות LENS SHIFT אופקי .
המקרן הזה
http://www.amazon.com/Epson-Home-Cinema ... inema+3500
אצלך בפתח הבית כולל משלוח ומיסים ב 2108$
סה"כ מקרן+מסך באזור ה 10000 ש"ח ,אולי חריגה קטנה.
במידה וקבוע נסה את זה
http://www.carada.com/ProductInfo.aspx? ... REEN-C096P
המסך הזה אצלך בבית בכ 3000 ש"ח כולל משלוח ומיסים. בדוק איתם עלות משלוח לארץ.
לגבי נגלל מומלץ עם מתיחה מה שמייקר את הסיפור.
לגבי מקרן מאחר והמקרן לא באמצע, מבחינת הציר האופקי , אתה זקוק למקרן עם אפשרות LENS SHIFT אופקי .
המקרן הזה
http://www.amazon.com/Epson-Home-Cinema ... inema+3500
אצלך בפתח הבית כולל משלוח ומיסים ב 2108$
סה"כ מקרן+מסך באזור ה 10000 ש"ח ,אולי חריגה קטנה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
במידה והוא יצליח להשיג הפנסוניק במחיר ,שישאיר אותו בטווח שביקש ,אז מעולה אחרת? האפסון אחלה ,למרות שאין לו זכרון עדשה. גם לי אין וחי עם זה בשלום ,בגלל שמרבית התכנים שאני צופה הם סרטים. כשצריך אז משנה הזום ידנית, לא סיפור גדול.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

מסכים עם קובי רק שאני ממש לא בטוח שאפשר עוד להשיג את המקרן הAE6000 ברמת מחיר כזו.
עוד יתרון של של ה6000 על האפסון 3500 הוא שהוא יותר גמיש בהתקנה (אם יש צורך).
במסך הנבחר את הפנה ניתן להתקין במרחק של 3-4.8 מ' ואת האפסון רק 3-3.6 מ'.
גם אם הפנה עולה 7000 ש"ח עד הבית הייתי הולך עליו כי נכון שאפשר גם לשחק עם הזום ידנית אבל זה מאוד לא נח והפער באיכות התמונה בין האפסון 3500 לפנה 6000 לדעתי לא מצדיק לוותר על היתרון של זיכרון העדשה.
אני לא מבין איך חברות אחרות לא חושבות להציע את הפיצ'ר הזה.
אם למשל הסוני 65 היה מוצע עם זכרון עדשה היית רואה הגיון ללכת עליו בתוספת של כ-5000 ש"ח ביחס ל-55.
במצב הנוכחי הייתי בוחר ב-55.
עוד יתרון של של ה6000 על האפסון 3500 הוא שהוא יותר גמיש בהתקנה (אם יש צורך).
במסך הנבחר את הפנה ניתן להתקין במרחק של 3-4.8 מ' ואת האפסון רק 3-3.6 מ'.
גם אם הפנה עולה 7000 ש"ח עד הבית הייתי הולך עליו כי נכון שאפשר גם לשחק עם הזום ידנית אבל זה מאוד לא נח והפער באיכות התמונה בין האפסון 3500 לפנה 6000 לדעתי לא מצדיק לוותר על היתרון של זיכרון העדשה.
אני לא מבין איך חברות אחרות לא חושבות להציע את הפיצ'ר הזה.
אם למשל הסוני 65 היה מוצע עם זכרון עדשה היית רואה הגיון ללכת עליו בתוספת של כ-5000 ש"ח ביחס ל-55.
במצב הנוכחי הייתי בוחר ב-55.
@istarmini
·
את המקרן הזה (Home Cinema 3500) ניתן לקנות בהבה פחות דרך אמזון גרמניה. הדגם האירופאי נקרא TW 6600
מחירו עד הבית 5800 ש"ח - בערך 1500 דולר
הזמנתי אחד כזה לעצמי. מחכה למשלוח מאמזון
·
את המקרן הזה (Home Cinema 3500) ניתן לקנות בהבה פחות דרך אמזון גרמניה. הדגם האירופאי נקרא TW 6600
מחירו עד הבית 5800 ש"ח - בערך 1500 דולר
הזמנתי אחד כזה לעצמי. מחכה למשלוח מאמזון
נערך לאחרונה על ידי Kermit ב 29/12/2015 8:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
motorishta4
-
- חבר פעיל מאוד

נשאיר רגע את המקרן בצד ונתמקד לרגע רק במסך, אולי אני אצליח להזיז מעט את המקרן למרכז רוחב המסך.
מצטער ששכחתי לציין שאני מחפש מסך נגלל כולל מתיחה, איזה גודל מסך יכול להכנס לי? רוחב המסך בצפיה נטו חייב להיות 2.2 מטר, ברוטו 2.4.
מצטער ששכחתי לציין שאני מחפש מסך נגלל כולל מתיחה, איזה גודל מסך יכול להכנס לי? רוחב המסך בצפיה נטו חייב להיות 2.2 מטר, ברוטו 2.4.
-
motorishta4
-
- חבר פעיל מאוד

יש לך מושג מה המחיר של המסך?
-
motorishta4
-
- חבר פעיל מאוד

עידו המחיר כולל מע"מ?
בדקתי שוב פעם אם ניתן להזיז מעט את הרמקולים לצדדים, ניתן להזיז ככה שנטו נכנס 2.35 ס"מ שזה בדיוק מסך 100 סינסקופ.
התקשרתי היום לצביקה, אין לו במלאי פורמט סינסקופ, אך ניתן לבצע הזמנה מחול.
השאלה שלי היא האם אני בכלל צריך גודל כזה של מסך ממרחק צפיה של 3.4 מטר? לא גדול מידי?! התישבתי כרגע על הספה ונסיתי בעזרת המרחקים של הרמקולים לנסות לתאר לי את הגודל, זה נראה משהו יותר מידי מטורף!
מה אתם חושבים? לא לזרוק ישר "כמה שיותר גדול ככה טוב יותר", צריך מעט פרופורציות, לא בא לי להזיז את הראש כל הזמן ימינה ושמאלה.
בדקתי שוב פעם אם ניתן להזיז מעט את הרמקולים לצדדים, ניתן להזיז ככה שנטו נכנס 2.35 ס"מ שזה בדיוק מסך 100 סינסקופ.
התקשרתי היום לצביקה, אין לו במלאי פורמט סינסקופ, אך ניתן לבצע הזמנה מחול.
השאלה שלי היא האם אני בכלל צריך גודל כזה של מסך ממרחק צפיה של 3.4 מטר? לא גדול מידי?! התישבתי כרגע על הספה ונסיתי בעזרת המרחקים של הרמקולים לנסות לתאר לי את הגודל, זה נראה משהו יותר מידי מטורף!
מה אתם חושבים? לא לזרוק ישר "כמה שיותר גדול ככה טוב יותר", צריך מעט פרופורציות, לא בא לי להזיז את הראש כל הזמן ימינה ושמאלה.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

המחיר של מה?
אם הכוונה למקרן אז אכן זה מוזר ש1500 יורו שלא כוללים כ-34% מס (מע"מ ומס קנייה) מגיעים בסוף לאזור ה-6,000 ש"ח עד הבית אבל אם גולשים אחרים אומרים שזה המצב (ולהבנתי גם ניתן לבדוק זאת לפני המשלוח) אז זה כנראה נכון.
ממרחק 3.4 מ' לדעתי 100" אינץ בסינמסקופ זה לדעתי גודל אידיאלי, הרבה יותר טוב למשל ממסך 92" בפורמט 16:9.
לי יש מסך 120" בפורמט 16:9 (מה שאומר שבתכני 21:9 אני צופה בגודל של 114" ואני מקרב את מרחק הצפייה הקבוע שלי (כ-5 מ') לפחות מ-4 מטר (בתלת מימד אני מתקרב אפילו פחות מ-3 מ')
תמונה של 100" בפרומט סינמסקופ עם מקרן טוב מ-3.4 מ' תיתן לך חוויה מצוינת וגם בתכני 16:9 (שהם לרב באיכות מעט נמוכה יותר) תקבל גודל אידיאלי למרחק - 80".
שם לב רק שמרחק ההקרנה למסך כזה חייב להיות ביון 3.2 ל-4.8 מ' (במקרן הזה) ולכן אם מרחק הצפייה של ה-3.4 מ' נובע ממרחק של פחות מ-3.8 מ' בין קיר המסך לקיר שבו יותקן המקרן אז המסך לא מתאים (תצטרך קטן יותר).
אם הכוונה למקרן אז אכן זה מוזר ש1500 יורו שלא כוללים כ-34% מס (מע"מ ומס קנייה) מגיעים בסוף לאזור ה-6,000 ש"ח עד הבית אבל אם גולשים אחרים אומרים שזה המצב (ולהבנתי גם ניתן לבדוק זאת לפני המשלוח) אז זה כנראה נכון.
ממרחק 3.4 מ' לדעתי 100" אינץ בסינמסקופ זה לדעתי גודל אידיאלי, הרבה יותר טוב למשל ממסך 92" בפורמט 16:9.
לי יש מסך 120" בפורמט 16:9 (מה שאומר שבתכני 21:9 אני צופה בגודל של 114" ואני מקרב את מרחק הצפייה הקבוע שלי (כ-5 מ') לפחות מ-4 מטר (בתלת מימד אני מתקרב אפילו פחות מ-3 מ')
תמונה של 100" בפרומט סינמסקופ עם מקרן טוב מ-3.4 מ' תיתן לך חוויה מצוינת וגם בתכני 16:9 (שהם לרב באיכות מעט נמוכה יותר) תקבל גודל אידיאלי למרחק - 80".
שם לב רק שמרחק ההקרנה למסך כזה חייב להיות ביון 3.2 ל-4.8 מ' (במקרן הזה) ולכן אם מרחק הצפייה של ה-3.4 מ' נובע ממרחק של פחות מ-3.8 מ' בין קיר המסך לקיר שבו יותקן המקרן אז המסך לא מתאים (תצטרך קטן יותר).
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אני עם מסך 106 בפורמט 16:9, מרחק 3.5 מטרים - מאד מרוצה. תוכן 16:9 נראה מדהים, תוכן סינמסקופ גם נהדר ובכיף הייתי מגדיל קצת (לחילופין אני פשוט יכול לקרב את הספה)
-
motorishta4
-
- חבר פעיל מאוד

עידו,
תוכל לבדוק לי בבקשה את הרוחב של הקופסא של המסך? (החלק העליון של המסך) אני צריך לבדוק לי שנכנס לי ברוחב של הקיר אחרי הסתרה של גבס.
משום מה צביקה אמר לי שהרוחב נטו של הקופסא הוא 2.7 ואילו באתר מצויין שזה2.464
תוכל לבדוק לי בבקשה את הרוחב של הקופסא של המסך? (החלק העליון של המסך) אני צריך לבדוק לי שנכנס לי ברוחב של הקיר אחרי הסתרה של גבס.
משום מה צביקה אמר לי שהרוחב נטו של הקופסא הוא 2.7 ואילו באתר מצויין שזה2.464
- idan309
-
- חבר מביא חבר

לפחות לפי בדיקה שלי הגודל של הקופסא הוא 284.4 ס"מ מה שאומר שאם אין לך 3 מ' אז לא הייתי הולך על המסך הזה.
קופסא קטנה יותר יש ל-92" בפורמט 16:9 אבל גם שם צריך לפחות 2.7 מ'.
לא ברור לי איפה ראית שהקופסא הי 2.464 מ'. רק שטח נטו לפצייה הוא 2.34 ס"מ ולכן 2.464 לקופסא זה לא סביר.
קופסא קטנה יותר יש ל-92" בפורמט 16:9 אבל גם שם צריך לפחות 2.7 מ'.
לא ברור לי איפה ראית שהקופסא הי 2.464 מ'. רק שטח נטו לפצייה הוא 2.34 ס"מ ולכן 2.464 לקופסא זה לא סביר.
-
motorishta4
-
- חבר פעיל מאוד

הוא אמר לי מסך 100 16:9 הגודל של הקופסא הוא 2.7, באתר היצרן רשום אחרת, לפי מה שאני מבין ממך, אתה מדבר על גודל 100 סינמסקופ, ובזה אתה צודק, לכן אני כבר עכשיו פוסל את הפורמט הזה
אני רוצב לדעת מה הגודל של הקופסא של מסך 100 16:9 בוודאות, לא לבדוק רק לפי היצרן
לעידו יש את המסך הנ"ל אשמח שיבדוק את הרוחב שלו.
אני רוצב לדעת מה הגודל של הקופסא של מסך 100 16:9 בוודאות, לא לבדוק רק לפי היצרן
לעידו יש את המסך הנ"ל אשמח שיבדוק את הרוחב שלו.