מקרר inverter... חשש מבעיות בעתיד
-
shoko555
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 842
שלום חברים
נפל דבר והמקרר הזקן והטוב שלי הלך לעולמו..
בגלל שהנל כבר קטן והמשפחה גדלה הגיע הזמן להשתדרג והכוונה היא לרכוש שתי יחידות נפרדות למקפיא ומקרר ולהעמידם זה לצד זה כך שתיווצר יחידה אחת בעומק של 60 ורוחב 120. (twin)
לגבי טוב או לא בעד ונגד הסידור אין לי יותר מדי מילה, זה מה שסמנכל הכספים רוצה (אישתי).
חקרתי ובדקתי והגעתי לשני סטים מתאימים הסט הראשון של חברת סימנס נראה מאוד ואיכותי אך משום מה יחידת ההקפאה קטנה מעט בהשוואה למתמודד הבא בעיקר בגלל עובי דפנות מעט מגוחך.
הסט השני מתוצרת סמסונג מצויד במראה מעט פחות אלגנטי ואיכותי אך מרווח פנים גדול יותר ביחוד בכל מה שנוגע ליחידת המקפיא.
ועכשיו לנקודה שבה העניינים מתחילים להסתבך.. הסמסונג מצויד במדחס אינוורטר והסימנס במדחס רגיל..
בגלל שיש לי רקע באלק אני דווקא מעדיף מדחס רגיל וכמה שפחות קבלים ומעגלים מועדים לפורענות.
האם מסכימים איתי?, האם יש הצדקה לחשש שלי?,
האם יש למישהוא נסיון עם מקררים של סימנס?, שמעתי שהסמסונג לא מחזיקיםציותר מ10 שנים האם נכון?,
רוצה רק לציין ששני המקררים בעלי אותו דירוג אנרגטי ומגיעים עם תקופת אחריות זהה.
מידות חיצוניות זהות וגם המחיר.
תודה שמוליק.
נפל דבר והמקרר הזקן והטוב שלי הלך לעולמו..
בגלל שהנל כבר קטן והמשפחה גדלה הגיע הזמן להשתדרג והכוונה היא לרכוש שתי יחידות נפרדות למקפיא ומקרר ולהעמידם זה לצד זה כך שתיווצר יחידה אחת בעומק של 60 ורוחב 120. (twin)
לגבי טוב או לא בעד ונגד הסידור אין לי יותר מדי מילה, זה מה שסמנכל הכספים רוצה (אישתי).
חקרתי ובדקתי והגעתי לשני סטים מתאימים הסט הראשון של חברת סימנס נראה מאוד ואיכותי אך משום מה יחידת ההקפאה קטנה מעט בהשוואה למתמודד הבא בעיקר בגלל עובי דפנות מעט מגוחך.
הסט השני מתוצרת סמסונג מצויד במראה מעט פחות אלגנטי ואיכותי אך מרווח פנים גדול יותר ביחוד בכל מה שנוגע ליחידת המקפיא.
ועכשיו לנקודה שבה העניינים מתחילים להסתבך.. הסמסונג מצויד במדחס אינוורטר והסימנס במדחס רגיל..
בגלל שיש לי רקע באלק אני דווקא מעדיף מדחס רגיל וכמה שפחות קבלים ומעגלים מועדים לפורענות.
האם מסכימים איתי?, האם יש הצדקה לחשש שלי?,
האם יש למישהוא נסיון עם מקררים של סימנס?, שמעתי שהסמסונג לא מחזיקיםציותר מ10 שנים האם נכון?,
רוצה רק לציין ששני המקררים בעלי אותו דירוג אנרגטי ומגיעים עם תקופת אחריות זהה.
מידות חיצוניות זהות וגם המחיר.
תודה שמוליק.
- movieman
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5012
לא יודע לגבי הסימנס אבל אני יודע שבסמסונג תקבל אחריות
על מדחס/מע' קירור ל-10 שנים. כמה תקבל בסימנס ??
תבדוק ותחליט.
אני אישית מרוצה מאוד ממקררים של סמסונג (לאמא שלי ולחמתי יש את הדגם-260 עם 3 דלתות כבר כמה שנים והם מרוצות) גם ה-LG לא רעים.
יש לי מקרר שלהם SBS מתחילת 2001 ועד לרגע זה פועל בלי שום תקלת קירור וכו'..
על מדחס/מע' קירור ל-10 שנים. כמה תקבל בסימנס ??
תבדוק ותחליט.
אני אישית מרוצה מאוד ממקררים של סמסונג (לאמא שלי ולחמתי יש את הדגם-260 עם 3 דלתות כבר כמה שנים והם מרוצות) גם ה-LG לא רעים.
יש לי מקרר שלהם SBS מתחילת 2001 ועד לרגע זה פועל בלי שום תקלת קירור וכו'..
-
shoko555
-
- חבר פעיל במיוחד

@movieman
·תודה movieman.
האחריות ל 10 שנים היא על המדחס בלבד.
במדחסי אינוורטר אין פחמים מגענים או כל דבר שיכול להתקלק מה שנופל בדכ זה מעגל האינוורטר או ספק הכוח ואלה לא מכוסים ב 10 שנים..
במעגלים האלה יש אוסף לא מבוטל של קבלים אלקט' ופוטנציאל גדול לתקלות.
האחריות ל 10 שנים על המדחס לא שווה הרבה.
במקרר רגיל יש מיקרובקר עם ספק מתח ישר בהספק נמוך צמוד אליו וכמה ממסרים... זה הכל..
·תודה movieman.
האחריות ל 10 שנים היא על המדחס בלבד.
במדחסי אינוורטר אין פחמים מגענים או כל דבר שיכול להתקלק מה שנופל בדכ זה מעגל האינוורטר או ספק הכוח ואלה לא מכוסים ב 10 שנים..
במעגלים האלה יש אוסף לא מבוטל של קבלים אלקט' ופוטנציאל גדול לתקלות.
האחריות ל 10 שנים על המדחס לא שווה הרבה.
במקרר רגיל יש מיקרובקר עם ספק מתח ישר בהספק נמוך צמוד אליו וכמה ממסרים... זה הכל..
- movieman
-
- חבר מכור קשה

shoko555 - אני מסכים איתך לגבי האינוורטר .
אני אישית חושב שהטכנולוגיה "לא בשלה מספיק" ואני אסביר.
כמעט בכל מערכת שראיתי (מזגן , מקרר וכו'..) כאשר מדובר במע' אינוורטר - מחיר המוצר בד"כ יקר יותר (ולא במעט) והתיקון עצמו (החלפת כרטיס פיקוד וכו'..)
יקר גם הוא , עקב כרטיס מורכב יותר המכיל רכיבים רבים ואף יקרים יותר (יש לי בבית כרטיסים של מזגני אינוורטר) .
כשהמזגן/מקרר עובדים הכל בסדר אך כשישנה תקלה מדובר בסכום שאינו זול לתיקון.
אני אישית שמתי בביתי מזגו מיני מרכזי "רגיל" של אלקטרה וזאת כיוון שאינוורטר יקר יותר לרכישה ואחזקה וגם החיסכון שלו בחשמל אינו כפי שהוצג (30 אחוז)
אלא קרוב יותר ל-10-15 אחוז) וכששמתי בחברה שלי אינוורטר 17 הוא התקלקל 3 פעמים בחצי שנה הראשונה (למזלי היה באחריות). גם כרגע (שנה וחצי אחרי) הוא לא פועל בצורה תקינה ואני צריך להזמין תיקון .
בכל מקרה, העיקר כשאתה יודע את היתרונות והחסרונות של כל דבר - ניתן לקבל החלטה שקולה יותר.
אני אישית חושב שהטכנולוגיה "לא בשלה מספיק" ואני אסביר.
כמעט בכל מערכת שראיתי (מזגן , מקרר וכו'..) כאשר מדובר במע' אינוורטר - מחיר המוצר בד"כ יקר יותר (ולא במעט) והתיקון עצמו (החלפת כרטיס פיקוד וכו'..)
יקר גם הוא , עקב כרטיס מורכב יותר המכיל רכיבים רבים ואף יקרים יותר (יש לי בבית כרטיסים של מזגני אינוורטר) .
כשהמזגן/מקרר עובדים הכל בסדר אך כשישנה תקלה מדובר בסכום שאינו זול לתיקון.
אני אישית שמתי בביתי מזגו מיני מרכזי "רגיל" של אלקטרה וזאת כיוון שאינוורטר יקר יותר לרכישה ואחזקה וגם החיסכון שלו בחשמל אינו כפי שהוצג (30 אחוז)
אלא קרוב יותר ל-10-15 אחוז) וכששמתי בחברה שלי אינוורטר 17 הוא התקלקל 3 פעמים בחצי שנה הראשונה (למזלי היה באחריות). גם כרגע (שנה וחצי אחרי) הוא לא פועל בצורה תקינה ואני צריך להזמין תיקון .
בכל מקרה, העיקר כשאתה יודע את היתרונות והחסרונות של כל דבר - ניתן לקבל החלטה שקולה יותר.
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1952
כדאי אולי לציין שחיסכון בחשמל הוא לא הפונקציה היחידה של מערכת אינוורטר במקרר. מערכת אינוורטר גם עוזרת לשמור על טמפרטורה יותר אחידה במקרר לאורך זמן במקום על גרף מסור של עליה וירידה כפונקציה של הדלקה וכיבוי של המדחס.
ככל שהטמפרטורה במקרר נשמרת יותר אחידה, כך גם עולה אורך החיים של המזון במקרר והוא למעשה מתפקד טוב יותר.
בכל מקרה, כאשר משווים מקררים כדאי להתייחס למכלול התכונות שלהם. מה הדגמים שאתה שוקל? אפשר לראות יותר טוב מה מכלול הפיצ'רים ונתונים טכניים שלהם.
ככל שהטמפרטורה במקרר נשמרת יותר אחידה, כך גם עולה אורך החיים של המזון במקרר והוא למעשה מתפקד טוב יותר.
בכל מקרה, כאשר משווים מקררים כדאי להתייחס למכלול התכונות שלהם. מה הדגמים שאתה שוקל? אפשר לראות יותר טוב מה מכלול הפיצ'רים ונתונים טכניים שלהם.
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

הם נראים מאוד דומים בתכונות שלהם. לסמסונג אולי יש פיזור אוויר קצת עדיף על פני הסימנס. בשניהם חסרה לי מגירת 0 מעלות לבשר טרי, אבל אולי זה פיצ'ר שלא נמצא בקטגוריית המחיר הזאת.
איך מחיר הרכישה שלהם בהשוואה אחד לשני?
איך מחיר הרכישה שלהם בהשוואה אחד לשני?
-
shoko555
-
- חבר פעיל במיוחד

·הבדל קטן מאוד, זניח.psibeast כתב:הם נראים מאוד דומים בתכונות שלהם. לסמסונג אולי יש פיזור אוויר קצת עדיף על פני הסימנס. בשניהם חסרה לי מגירת 0 מעלות לבשר טרי, אבל אולי זה פיצ'ר שלא נמצא בקטגוריית המחיר הזאת.
איך מחיר הרכישה שלהם בהשוואה אחד לשני?...
-
shoko555
-
- חבר פעיל במיוחד

טוב... סגרתי על הסימנס.
שיהיה במזל.
תודה על העזרה..
שיהיה במזל.
תודה על העזרה..
קונה ציוד אודיו תקול.
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

תתחדש! אין ספק ששניהם מקררים מצויינים.
- movieman
-
- חבר מכור קשה

·psibeast כתב:כדאי אולי לציין שחיסכון בחשמל הוא לא הפונקציה היחידה של מערכת אינוורטר במקרר. מערכת אינוורטר גם עוזרת לשמור על טמפרטורה יותר אחידה במקרר לאורך זמן במקום על גרף מסור של עליה וירידה כפונקציה של הדלקה וכיבוי של המדחס.
בכל מקרה, כאשר משווים מקררים כדאי להתייחס למכלול התכונות שלהם. מה הדגמים שאתה שוקל? אפשר לראות יותר טוב מה מכלול הפיצ'רים ונתונים טכניים שלהם....
אני אשמח לשתף קצת :
בכל המקררים (סמסונג LG , אמנה ושארפ) שאני בדקתי (ותאמין לי בדקתי יותר מ-9 מקררים ואני יודע שלפעמים אני "הזוי" ו"פדנט" - אני הנדימן של כל החברים והמשפחה) ברמת הביניים ומעלה - פיזור האוויר הוא די אחיד (סטייה של 1--1.5 מעלות בין חלקים פחות מאווררים בד"כ באזור עליון , כמובן בדיקה מתבצעת בבוקר או לאחר שעה וחצי של פעילות מקרר ללא פתיחת דלת) ואני מדבר על מקררים לא דווקא חדשים (אצלי מקרר LG משנת 2001 .
אני בדקתי (אמנם לפני מעל 4 שנים) עם FLUKE 52 במס' מקומות במקרר וגם במקפיא את אחידות הטמפ' והמקררים
לא היו מסוג אינוורטר (למעט האחרון שבדקתי R260 של סמסונג).
אני מסכים שלדוגמה במזגני אינוורטר על הנייר "אחידות הטמפ" תהיה טובה יותר אבל בפועל - לא הרגשתי כמעט הבדל ומדובר בד"כ בקירור/אוורור של איזורים גדולים בבית (סלון , מטבח ופ.אוכל) .
במקרר שכל הנפח שלו באיזור 300-800 ליטר זה ממש לא אמור להשפיע אלא אם כל חצי שעה פותחים מקרר וגם אז ההבדל אינו כזה משמעותי.
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

הכוונה שלי בעניין האינוורטר היתה פחות אחידות בטמפרטורה בחלקי המקרר השונים (אם כי גם זה דבר חשוב ויותר קשור לאופן פיזור האוויר במקרר, הסירקולציה וכולי), אלא העובדה שמדחס רגיל נדלק ונכבה לסירוגין, מה שגורם לאורך זמן לגרף מסור של הטמפרטורה בתוך המקרר (חוסר אחידות בזמן לא במקום), בעוד שאינוורטר פשוט יווסת את עוצמת הפעולה של המדחס ואמור לשמור על גרף טמפרטורה אחיד יותר.