proview lcd 32

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ino פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
אני מחפשת טלויזיה לעניים- לסלון. בשיטוטיי נתקלתי במסך של פרוביו במחיר של 4000 ש"ח. הבדל משמעותי ביותר לעומת שאר המסכים של החברות האחרות. הטלויזיה אמורה להיות בסלון ויהיה בו מאוד צפוף עם טלויזיה בגודל של מקרר. לכן חיפשתי מסך LCD במחיר שפוי. המקטרגים כבר אמרו לי לא לגעת בLCD של חברה עלומה (האם זו אכן חברה עלומה?). מאידך, יש לציין, שבחנות הפרוביו עמדה ליד מסך של LG ואיכות התמונה הייתה טובה בהרבה. בבקשה אל תשלחו אותי לפשפש במפרטים של פיליפס או טושיבה, הם יקרים מדי בשבילי :עצוב: . הנתונים של הפרוביו נראו די מבטיחים- ניגודיות של 1:1200, 6.5 ms.
אז מה הקאץ' אם יש בכלל?

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #2 

החברה היא אכן חברת מדבקה.
אין כאן בדיוק קאצ'- חסרונותיו של מכשיר מסוג זה משתקפים במחיר.
העניין הוא כזה- יש מעט מאוד יצרני מסכי LCD בעולם, והם חברות "אמיתיות".
יצרני המדבקה לוקחים מסכים (פנלים) כאלו מדור אחד או שניים אחורה, מוסיפים להם רכיבי עיבוד תמונה זולים ואת מדבקת המותג שלהם. רכיבי עיבוד התמונה חשובים מאוד למקורות תמונה שאינם מבצעים UPSCALE בעצמם (= התאמה לרזולוציית המסך), דהיינו שידורי טל', DVD אנלוגי וכדומה. מקורות שכן מבצעים UPSCALE בעצמם- דהיינו מחשב ונגני DVD מסויימים- עוקפים את רכיבי עיבוד התמונה של המסך, ןהמסך מתפקד כפנל בלבד, מבלי לעבד את התמונה.
התוצאה- מסכים אלו יראו טוב מאוד (מניסיון אישי) כמסכי מחשב לדוגמה, אולם יציגו תמונה ממש לא מרשימה (בלשון המעטה) בשידורי טל' ובשאר מקורות נחותי איכות, היכן שמעבדיהם הזולים באים לידי ביטוי.
לכן, כאמור, הדבר משתקף במחיר. היות שהמסך אצלך מיועד לשידורי טל' כאמור, לא הייתי מצפה ליותר מידיי.

ino פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

היי,
תודה על התשובה.
אני אפרט מעט- ה"טלויזיה" אמורה לשמש בעיקר לצפיה בDVD. עכשיו הבנתי למה אמרו לי שאצטרך לרכוש DVD איכותי לפרוביו.
היות שאני לא מבינה בזה כלום, אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מכשיר שיעשה את העבודה עם המסך הזה.
ובמידה ואקנה DVD מסויים, האם איכות התמונה תהיה זהה לזאת שהייתה בחנות?

ושאלה אחרונה לבוקר :roll: האם בכל זאת בתקציב הזה עדיף לקנות טלויזיה רגילה? שוב, המכשיר אמור לשמש בעיקר לDVD ומעט טלויזיה מדי פעם, בעיקר ערוצי סרטים וכו'. (אני מחוברת להוט). או אולי מישהו יוכל להמליץ לי בכל זאת על LCD זול יחסית (בטווח המחירים הזה) ואיכותי יותר.
תודה ובוקר טוב 8)

ino פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

אגב, שכחתי להוסיף- בחנות כמובן שהמסך לא היה מחובר לשידורי טלויזיה רגילים- ערוץ 2 או כבלים- ועל התמונה הופיעה בחורה מחייכת בבגד ים. ואכן, כמו שאמרתי- הנ"ל נראתה במיטבה על מסך הפרוביו הזול. לחזור ולבקש לראות את המסך עם ערוץ טלויזיה רגיל?

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אם את מוותרת על עניין שידורי הטלוויזיה, אז ניתן לקנות את הטלוויזיה הזו (או דומות לה, רצוי בכל זאת להשוות) ולהשקיע עוד סכום לא מבוטל בDVD שיכול לבצע UPSCALE. דוגמה פופולרית- נגן ה OPPO שניתן להזמין מחו"ל (לא עסק זול, אחרי משלוח ומכס יוצא כ- 1600 ש"ח). אפשר לקנות גם בארץ דברים דומים, אבל גם כאן יש להשקיע לא מעט- הטובים מתחילים בכ- 2000 ש"ח, אולי טיפה פחות.

לגבי טל' רגילה- בתקציב זה, אפשר לקנות טל' ברמה גבוהה מאוד, בלי להתפשר כמעט.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

לשאלתך השניה- כן, בחנות הראו חומרי הדגמה שעברו UPSCALE סביר מאוד להניח.
רצוי מאוד לבקש לראות איך זה ייראה "באמת".

ino פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תוכל אולי להגיד לי באיזה מכשירי DVD מדובר? או לפי מה אני אמורה לברר?
ולגבי טלויזיה רגילה, יש המלצות למכשירים מסוימים?

SBN
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1083

שליחה #8 

אולי אני טועה בגישה שלי אבל לפי דעתי בתחום ה LCD אסור להתפשר במיוחד אם רוצים לראות שידורי טלויזיה שגם ככה האיכות שידור בארץ גרועה.

או שקונים משהו נורמלי או שלא קונים בכלל!

לפי דעתי עדיף לך להימנע ולהתפתות לקנות מסכי LCD של חברות מדבקה שכאלו למרות המפרט שלהם לכי במקרה הכי גרוע על מסך 32 אינג של LG במחיר סביב 5000 שח ונותן תמורה מצויינת למחיר.
תמיד תקרא את האותיות הקטנות.

ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #9 

<נערך ע"י עורך ראשי - הצעות מכירה יש לפרסם בלוחות בלבד>

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”