שאלה| פטישון מקיטה
אהלן חבר'ה
אני צריך עזרה בנוגע לרכישת סט פטישון ומקדחה של מקיטה.
אני מדבר על הסט הבא:
http://m.zap.co.il/jacket.aspx?siteid=4 ... platform=2
קודם כל אציין שאני לא בעל מקצוע וברור לי שזהו סט שיותר מתאים למישהו שמתעסק בתחום.
הדרישות של הן יחסית "ביתיות" והסיבה המרכזית שאני מחפש כרגע כלים ברמה גבוהה היא שאני גר ביחידת דיור במרתף,
כל קדיחה הכי קטנה היא סיוט במיוחד בתקרה, אתמול ניסיתי לקדוח בתקרה ושברתי מספר מקדחים והמקדחה כמעט הלכה...
לכן החלטתי בנוסף לזה שיש לי קצת שריטה בנוגע לכלי עבודה שהגיע הזמן שיהיו בבית כלים טובים (בנוסף אני עובר לבית משלי בקרוב ומאמין שיהיה להם שימוש רב).
לכן יש לי מספר שאלות על הסט:
1. האם הפטישון הנ"ל למרות שהינו מקצועי מתאים לשימוש בעבודות בית? ברור לי שהוא חזק ואני לא רוצה להתקע עם כלי חזק מדי שלא יבצע מה שדרוש לי כראוי.
2. האם כדאי ללכת מלכתחילה על פטישון שהוא נטען ולא חשמלי?
הבנתי שאיכות הסוללות ממש טובה אך מספר חברים המליצו שאם כבר עובדים בבית עדיף לחבר לחשמל ולא להתעסק עם סוללות.
3. המחיר שהשגתי הוא 2400 שקל. האם זה מחיר טוב לסט ?
כמובן שאשמח לקבל טיפים נוספים והמלצות מכל הסוגים ואפילו המלצות על כלים אחרים (פטישון ומקדחה)
תודה רבה
אני צריך עזרה בנוגע לרכישת סט פטישון ומקדחה של מקיטה.
אני מדבר על הסט הבא:
http://m.zap.co.il/jacket.aspx?siteid=4 ... platform=2
קודם כל אציין שאני לא בעל מקצוע וברור לי שזהו סט שיותר מתאים למישהו שמתעסק בתחום.
הדרישות של הן יחסית "ביתיות" והסיבה המרכזית שאני מחפש כרגע כלים ברמה גבוהה היא שאני גר ביחידת דיור במרתף,
כל קדיחה הכי קטנה היא סיוט במיוחד בתקרה, אתמול ניסיתי לקדוח בתקרה ושברתי מספר מקדחים והמקדחה כמעט הלכה...
לכן החלטתי בנוסף לזה שיש לי קצת שריטה בנוגע לכלי עבודה שהגיע הזמן שיהיו בבית כלים טובים (בנוסף אני עובר לבית משלי בקרוב ומאמין שיהיה להם שימוש רב).
לכן יש לי מספר שאלות על הסט:
1. האם הפטישון הנ"ל למרות שהינו מקצועי מתאים לשימוש בעבודות בית? ברור לי שהוא חזק ואני לא רוצה להתקע עם כלי חזק מדי שלא יבצע מה שדרוש לי כראוי.
2. האם כדאי ללכת מלכתחילה על פטישון שהוא נטען ולא חשמלי?
הבנתי שאיכות הסוללות ממש טובה אך מספר חברים המליצו שאם כבר עובדים בבית עדיף לחבר לחשמל ולא להתעסק עם סוללות.
3. המחיר שהשגתי הוא 2400 שקל. האם זה מחיר טוב לסט ?
כמובן שאשמח לקבל טיפים נוספים והמלצות מכל הסוגים ואפילו המלצות על כלים אחרים (פטישון ומקדחה)
תודה רבה
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
פטישון חוטי של מקיטה או בוש בעלות של 800-1000 שקל יהיה בעל עוצמת הלימה חזקה יותר.
למה דווקא נטען?
כל פטישון יקדח בקלות במרתף ומקדח איכותי לא אמור להשבר אלה אם כן קודחים באלימות.
בשביל חציבה במרתף עדיף להשתמש בקונגו.
למה דווקא נטען?
בשביל חציבה במרתף עדיף להשתמש בקונגו.
שחר
עדיף כבר פטישון חוטי כמו שאמר שחר ואני מחזק את מה שאמר
לי יש פטישון חוטי של בוש ואני מרוצה מאוד עושה את העבודה שלו
לי יש פטישון חוטי של בוש ואני מרוצה מאוד עושה את העבודה שלו
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
אני חושב שלשימושים שלי ההבדל בעוצמת ההלימה לא תורגש.spacedude כתב:פטישון חוטי של מקיטה או בוש בעלות של 800-1000 שקל יהיה בעל עוצמת הלימה חזקה יותר.
למה דווקא נטען?
בשביל חציבה במרתף עדיף להשתמש בקונגו....
אבל הבנתי מה אתם אומרים.
הפטישון הספציפי יתפקד טוב בעבודות הבית?..
למה שלא יתפקד טוב בביתamit_40 כתב:אני חושב שלשימושים שלי ההבדל בעוצמת ההלימה לא תורגש.......
אבל הבנתי מה אתם אומרים.
הפטישון הספציפי יתפקד טוב בעבודות הבית?.....
אבל אני האמת שחושש קצת מסולולת עם הזמן הן נשחקות ואחרי זה הן עולות הרבה כסף
והפטשון הזה שאתה רוצה לקנות אותו הוא מיועד לעבודות בחוץ הכן שאין חשמל
אבל מה שאני ושחר הצענו לך גם זה טוב והחשמלי גם מאוד חזק ולא מאכזב
אבל החלטה שלך מה לקנות בהצלחה
גם אני מחזיק בד"כ כלים איכותיים מאוד (מקיטה ובוש מהדגמים הכי מקצועיים וחזקים)
במקרה הזה: רכשתי פטישון חשמלי (של WOLF - מקרה חריג מאוד אצלי) וחצבתי איתו בחדר ממ"ד ובסלון ובעוד כמה חדרים.
עשה את העבודה בצורה מעולה (עלה לי במבצע 300 ש"ח בערך ) , קיים אצלי כבר 5 שנים בערך , עובד פיקס.
קח משהו חשמלי .
כל כלי מקצועי שתיקח בוודאי יתאים לבית - רק צריך לדעת לעבוד עם הכלים הללו .
במקרה הזה: רכשתי פטישון חשמלי (של WOLF - מקרה חריג מאוד אצלי) וחצבתי איתו בחדר ממ"ד ובסלון ובעוד כמה חדרים.
עשה את העבודה בצורה מעולה (עלה לי במבצע 300 ש"ח בערך ) , קיים אצלי כבר 5 שנים בערך , עובד פיקס.
קח משהו חשמלי .
כל כלי מקצועי שתיקח בוודאי יתאים לבית - רק צריך לדעת לעבוד עם הכלים הללו .
לצרכים ביתיים רק חשמלי. הבטריות ללא מחזורי פריקה וטעינה פחות או יותר קבועים, גם ליטיום, מאבדים עם הזמן את הקיבול הנומינלי שלהם ובטריה אחרי 5 שנים לפח.
מה שאני רוצה להגיד, שאין עלות תועלת בכלים נטענים אם הם לא עובדים יום יום.
מה שאני רוצה להגיד, שאין עלות תועלת בכלים נטענים אם הם לא עובדים יום יום.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
אם החלטתי שזה כבר הכיוון מה לדעתכם
עדיף הסט הנ"ל של מקיטה או "מקבילו" של bosch?
http://www.tecnik.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=1897
http://www.tecnik.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=1897
·amit_40 כתב:אם החלטתי שזה כבר הכיוון מה לדעתכם
http://www.tecnik.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=1897...
שניהם סטים טובים גם הבוש וגם המקיטה (יש עוד 2 חברות פחות מוכרות אבל גם איכותיות DEWALT , לא זוכר את השנייה)
אני אישית אני מעדיף את המקיטה (היה לי גם בוש)
- Itsik
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 431
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
עוצמת הלימה לא באה לידי ביטוי רק בחציבה, אלא גם בקידוח ועל אחת כמה וכמה בבטון.amit_40 כתב:
אני חושב שלשימושים שלי ההבדל בעוצמת ההלימה לא תורגש.......
אבל הבנתי מה אתם אומרים.
הפטישון הספציפי יתפקד טוב בעבודות הבית?.....
רק אתמול קדחתי בתקרת הממ"ד שלי ונתקלתי בחגורת ברזל, לפטישון לקח בדיוק 5 שניות לעבור אותה. לא רוצה לדעת מה היה קורה עם מקדחה.
לשם ההשוואה, לפטישון שלי יש עצמת הלימה של 3.2J שזה כמעט פי2 מהקישור האחרון שצירפת. בנוסף יש לו פוטר מתחלף שתוכל להשתמש גם במקדחים רגילים.
קישור - http://moseri.co.il/Web/?PageType=9&ItemID=50039
איציק.
אוקיי הבנתי.Itsik כתב:עוצמת הלימה לא באה לידי ביטוי רק בחציבה, אלא גם בקידוח ועל אחת כמה וכמה בבטון.......
רק אתמול קדחתי בתקרת הממ"ד שלי ונתקלתי בחגורת ברזל, לפטישון לקח בדיוק 5 שניות לעבור אותה. לא רוצה לדעת מה היה קורה עם מקדחה.
לשם ההשוואה, לפטישון שלי יש עצמת הלימה של 3.2J שזה כמעט פי2 מהקישור האחרון שצירפת. בנוסף יש לו פוטר מתחלף שתוכל להשתמש גם במקדחים רגילים.
קישור - http://moseri.co.il/Web/?PageType=9&ItemID=50039...
פשוט אהבתי את הפיצ'ר של הניידות אולי זה באמת לא מתאים לצרכים :/
האם רצוי לחפש כלי עם פוטר מתחלף או שזה לא קריטי?..
- Itsik
- חבר פעיל מאוד

קריטי או לא זו החלטה שלך.
יש לי הרבה מקדחים רגילים שנשארו לי מהמקדחה הקודמת שלי ולפעמים אני מוצא גם להם שימוש. אבל ללא ספק רוב השימוש הוא עם הSDS. בגדול קניתי את הפטישון בגלל הנתונים שלו, הפוטר הנוסף היה רק בונוס.
יש לי הרבה מקדחים רגילים שנשארו לי מהמקדחה הקודמת שלי ולפעמים אני מוצא גם להם שימוש. אבל ללא ספק רוב השימוש הוא עם הSDS. בגדול קניתי את הפטישון בגלל הנתונים שלו, הפוטר הנוסף היה רק בונוס.
איציק.
מצטרף לכל התשובות
אם אתה אחד שאוהב לעשות הכל לבד
כלי מקצועי תמיד יחזיר את ההשקעה
לצערי אין לי נסיון יותר מידי עם מקיטה מלבד מברגות איפקט
וכלים כבדים של בוש..
איציק לגבי חגורה הבנתי אבל ברזל ?
לא הצלחתי אף פעם לקדוח sds בברזל
אלא אם כן זה היה מקדח מיועד לברזל או מקדח קובלט 5%
שמיועד לפלדות כבדות ונירוסטה..
יש למישהו נסיון עם מקדחי כוס יהלום ???
אם אתה אחד שאוהב לעשות הכל לבד
כלי מקצועי תמיד יחזיר את ההשקעה
לצערי אין לי נסיון יותר מידי עם מקיטה מלבד מברגות איפקט
וכלים כבדים של בוש..
איציק לגבי חגורה הבנתי אבל ברזל ?
לא הצלחתי אף פעם לקדוח sds בברזל
אלא אם כן זה היה מקדח מיועד לברזל או מקדח קובלט 5%
שמיועד לפלדות כבדות ונירוסטה..
יש למישהו נסיון עם מקדחי כוס יהלום ???
"The infinite passion & desire for perfectioN"
כמו ששאלתי אני כנראה כן בכיוון המקיטה BHR242 על סוללה (2.0J)Itsik כתב:עוצמת הלימה לא באה לידי ביטוי רק בחציבה, אלא גם בקידוח ועל אחת כמה וכמה בבטון.......
קישור - http://moseri.co.il/Web/?PageType=9&ItemID=50039...
אני פשוט מייעד לו הרבה עבודה בגינה ואני חושב שהניידות תקל עליי.
הפטישון שלך חזק יותר ממנו וטיפה יותר זול.
בתשובתך התייחסת יותר לעניין המחיר או לעוצמת ההלימה?
מכיוון שאני מאמין שגם הפטישון הנ"ל היה מצליח לעשות את העבודה בתקרת הממד.
אשמח שתעיר את עיני לאילו תכונות יש ליחס חשיבות רמה יותר?
כאמור הפטישון מיועד לעבודות בממ"ד ובגינה בה קירות יסוד אך לא מעבר לזה. (איני בעל מקצוע והפטישון לא "יקבל" משימות קשות מדי לטעמי.)
תודה.
- Itsik
- חבר פעיל מאוד

@נהוראי , קדחתי 8 חורים בתקרה, ב-2 מתוכם (שהיו באותו קו) היתה התנגדות לאחר מספר סנטימטרים בודד שהשתחררה לאחר 5-10 שניות של קידוח חזק(כולל הפעלת כח פיזי), כל ששת החורים האחרים נקדחו כמו חמאה. ולכן אני משער שזו היתה חגורת ברזל. להזכירך זו תקרת ממ"ד.
@amit_40 אני מדבר מפאן טכני נטו, ללא קשר לעלות. כפי שכבר אמרו לך מס' פעמים, הכלים החוטיים לשימוש ביתי עדיפים פי כמה. קנה לך תוף של כבל מאריך של 50 מטר ואני מאמין שתגיע לכל מקום בבית. אגב לגבי הפוטר הנוסף, שכחתי לציין שיש הרבה מקדחי HSS ועץ ושם בעיקר אני משתמש איתו.
spacedude -
@amit_40 אני מדבר מפאן טכני נטו, ללא קשר לעלות. כפי שכבר אמרו לך מס' פעמים, הכלים החוטיים לשימוש ביתי עדיפים פי כמה. קנה לך תוף של כבל מאריך של 50 מטר ואני מאמין שתגיע לכל מקום בבית. אגב לגבי הפוטר הנוסף, שכחתי לציין שיש הרבה מקדחי HSS ועץ ושם בעיקר אני משתמש איתו.
spacedude -
איציק.
כשזה נתקע אני נוהג להחליף מקדח
אחרת הברזל שורף את הראש מקדח של ה sds
כבר עברתי מספיק גיהנום עם חגורת ברזל לאחרונה
כשהצטרכתי לעשות חור בגודל 45cm בשביל להכניס הפשלה וכונס לונטה
אחרת הברזל שורף את הראש מקדח של ה sds
כבר עברתי מספיק גיהנום עם חגורת ברזל לאחרונה
כשהצטרכתי לעשות חור בגודל 45cm בשביל להכניס הפשלה וכונס לונטה
"The infinite passion & desire for perfectioN"
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
@amit_40
·
עם אין לך כבר סט של סוללות ומטען של מקיטה או בוש, ברמה המקצועית, 18 וולט, אין לך מה לקנות אלחוטי, חוץ מזה, כמו שכבר אמרו לך, החוטית תהיה אמינה יותר וגם חזקה יותר וגם לא צריך להטעין את הסוללה כל 20 דקות שימוש...אני אישית בעד הכל אלחוטי, אבל פטישון פשוט צורך יותר מדי זרם כדי להיות אפקטיבי על סוללות. גם עצלי כל הציוד מקצועי של מקיטה או בוש, הרוב אל חוטי 18 וולט אבל הפטישון די פשוט, כי כל מה שהוא צריך לעשות זה לספק מספיק כוח, לא צריך פה טכנולוגיה מתקדמת (כמו באימפקט לדוגמה).
אם כבר, אז תשקיע את הכסף במקדחים טובים (לא הסטים הזולים), זה יתן לך שיפור ניכר בעבודה, הרבה יותר מאשר ההבדל בין פטישון כזה או אחר.
·
עם אין לך כבר סט של סוללות ומטען של מקיטה או בוש, ברמה המקצועית, 18 וולט, אין לך מה לקנות אלחוטי, חוץ מזה, כמו שכבר אמרו לך, החוטית תהיה אמינה יותר וגם חזקה יותר וגם לא צריך להטעין את הסוללה כל 20 דקות שימוש...אני אישית בעד הכל אלחוטי, אבל פטישון פשוט צורך יותר מדי זרם כדי להיות אפקטיבי על סוללות. גם עצלי כל הציוד מקצועי של מקיטה או בוש, הרוב אל חוטי 18 וולט אבל הפטישון די פשוט, כי כל מה שהוא צריך לעשות זה לספק מספיק כוח, לא צריך פה טכנולוגיה מתקדמת (כמו באימפקט לדוגמה).
אם כבר, אז תשקיע את הכסף במקדחים טובים (לא הסטים הזולים), זה יתן לך שיפור ניכר בעבודה, הרבה יותר מאשר ההבדל בין פטישון כזה או אחר.