מלחמת הכוכבים - כרונולוגי או פרקים
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
וואו.
כמות ההשקעה שהכניסו ב- Despecialized Edition הזו היא פשוט מדהימה. אין לי מילים.
אפילו אולפנים לא משקיעים כל כך הרבה בשחזורים האלה..
רק בשביל להתרשם מהתוצאה הסופית שלהם אני מוריד את הגרסא הזו ואצפה בסרט שוב.
ממליץ לכם לצפות בהסברים האלה בוידאו הנ"ל, ההשקעה בשחזור פה פשוט מטורפת.
כמות ההשקעה שהכניסו ב- Despecialized Edition הזו היא פשוט מדהימה. אין לי מילים.
אפילו אולפנים לא משקיעים כל כך הרבה בשחזורים האלה..
רק בשביל להתרשם מהתוצאה הסופית שלהם אני מוריד את הגרסא הזו ואצפה בסרט שוב.
ממליץ לכם לצפות בהסברים האלה בוידאו הנ"ל, ההשקעה בשחזור פה פשוט מטורפת.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73390
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
clubnet - אם כבר אית את הסרטים ואתה מודע לדמויות ולמה עבר עליהם (מי אבא/אחות/דודה של מי וכו), ואינך רוצה לצפות בהם שוב, אין צורך. מי שצופה שוב (כמוני) זה רק מי שממש אהב אותם ו/או (שוב, כמוני) לא ראה אותם כבר מספיק זמן בשביל להצדיק צפיה נוספת (שלישית או רביעית, בכ"ז עברו כ 40 שנה מהראשון
)
הגרסאות שזמינות הן אכן ב720P אבל הן עם ביטרייט יותר גבוה מהBRRIP 1080P שיש לי, וביטרייט לוקח רזולוציה,
לגבי לראות את 7 בלי הקודמים לדעתי בהחלט ניתן, יש לי חבר שעשה את זה והחליט לראות בעקבות כך את הקודמים,
אני כן חושב שמבחינה רגשית יש דמויות שאתה אמור להקשר אליהן איך שרואים אותן וזאת לא אותה החוויה,
מבחינת סדר הצפיה אני מבין מבחינה לוגית את את הסידור משטי, אבל לדעתי כמעט כל אחד (אולי ילדים לא) גם שלא ראה בחיים אף אחד מהסרטים מכיר את המשפט "Luke..."
אני ראיתי עם אשתי שלא הכירה את הסרטים לפי הסדר, ההפתעה הגדולה מגיעה כמובן בפרק 3,
ואני חייב להגיד שזה גרם לי לראות באור חדש את הסרטים הישנים, הסכנות הרבה יותר ברורות ומוחשיות והסרטים הופכים ליותר אפלים בהתחשב במה שקרה לפני
סה"כ אני ממליץ לראות כן לפי הסדר(1-6), 1 הוא לא הכרחי באמת על מנת להבין את שאר העלילה אבל אם כבר לוקחים את הזמן לראות חמישה סרטים אז למה לא שישה?
לגבי לראות את 7 בלי הקודמים לדעתי בהחלט ניתן, יש לי חבר שעשה את זה והחליט לראות בעקבות כך את הקודמים,
אני כן חושב שמבחינה רגשית יש דמויות שאתה אמור להקשר אליהן איך שרואים אותן וזאת לא אותה החוויה,
מבחינת סדר הצפיה אני מבין מבחינה לוגית את את הסידור משטי, אבל לדעתי כמעט כל אחד (אולי ילדים לא) גם שלא ראה בחיים אף אחד מהסרטים מכיר את המשפט "Luke..."
אני ראיתי עם אשתי שלא הכירה את הסרטים לפי הסדר, ההפתעה הגדולה מגיעה כמובן בפרק 3,
ואני חייב להגיד שזה גרם לי לראות באור חדש את הסרטים הישנים, הסכנות הרבה יותר ברורות ומוחשיות והסרטים הופכים ליותר אפלים בהתחשב במה שקרה לפני
סה"כ אני ממליץ לראות כן לפי הסדר(1-6), 1 הוא לא הכרחי באמת על מנת להבין את שאר העלילה אבל אם כבר לוקחים את הזמן לראות חמישה סרטים אז למה לא שישה?
·אחרי בדיקה שאני עשיתי, עדיף להשאר עם הבלוריי המקורי, איכות התמונה הרבה יותר טובה.HazooM כתב:
כן, רק ב 720P, אבל מהשוואה שעשיתי ההבדל מינורי למדי. בתמורה מקבלים גרסה ללא כל הזוועות שלוקאס הוסיף ועם תיקוני צבע לכל הבעיות של הבלו ריי. הפס קול הוא ממקור ה DVD, שוב, ללא השינויים של הבלו ריי..........
DESPECIALIZED EDITION יוצאת מאוד מפוקסלת כאשר צופים ברזולוציה 1080P.
אמנם כל הכבוד על עבודת הצבע, אבל היו צריכים לשמר גם את הרזולוציה.
בנוסף ב-RETURN OF THE JEDI הפס קול הוא AC3 ולא DTS-HD.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

·(G) כתב:·אחרי בדיקה שאני עשיתי, עדיף להשאר עם הבלוריי המקורי, איכות התמונה הרבה יותר טובה.......
DESPECIALIZED EDITION יוצאת מאוד מפוקסלת כאשר צופים ברזולוציה 1080P.
אמנם כל הכבוד על עבודת הצבע, אבל היו צריכים לשמר גם את הרזולוציה.
בנוסף ב-RETURN OF THE JEDI הפס קול הוא AC3 ולא DTS-HD....
אחרי צפייה אתמול ב- DESPECIALIZED של הפרק הרביעי (או הראשון, תלוי איך מסתכלים על זה. NEW HOPE) מצאתי שאין הרבה הבדל (אם בכלל) מבחינת חדות ופירוט בתמונה בין הגרסא הזו לגרסאת הבלו-ריי הרשמית. אין לי מושג מה זה "מאוד מפוקסלת", אבל ראו נהדר ולאחר הסרט השוואתי מול הגרסא הרשמית פריימים מסויימים ולא ראיתי דברים בולטים לעין. גרסאת ה- DESPECIALIZED היא הרבה מעבר לתיקוני צבע. תיקוני הצבע זה דווקא החלק המינורי שלה. בגרסא הזו שחזרו את הסצינות המקוריות של הסרט משנת 1977 בלי כל התוספות והשינויים באפקטים המיוחדים שג'ורג' לוקאס ערך איפשהו בתחילת שנות ה- 2000 אם אני לא טועה. הבעיה היתה עם השחזור ממקורות באיכות נמוכה יחסית, שם השתמשו בגרסת DVD מיוחד עם חומר בונוס של סצינות שהורדו או משהו כזה ואפילו השתמשו במספר פילמים ישנים של הסרט (תהרוג אותי אין לי מושג איך הם השיגו את זה). רוב הסרט, "השלד", הוא גרסאת הבלו-ריי הרשמית שממנה בוצע Downscale ל- 720p. למה 720p ולא 1080p על הדרך? שתי סיבות - ראשונה פשוט כי המחשב עליו הוא עשה את זה התקשה לבצע את עיבוד התמונה ואפסקייל ל- 720 אז הוא רשם של- 1080 לא היה מה לדבר בזמנו. שניה כי הוא טוען שהסריקה המקורית הרשמית של הבלו-ריי נעשתה בצורה די רשלנית ולא בוצעה ממקור איכותי. התמונה בבלו-ריי היא אמנם במסגרת של 1080p אבל לא בעלת מידע ופירוט של 1080p. הנה עמוד עם מידע והשוואה בנושא הזה:
https://www.google.co.il/webhp?sourceid ... ized%20720
++אזהרת ספויילרים++
יותר מזה, ישנם דברים עלילתיים מעט שונים - כמו שבגסרא המקורית האן סולו יורה ראשון בקרב בפאב בעוד שבגרסא המתוקנת היוצר והאן יורים בערך במקביל, רק שהיצור מחטיא. אלמנט נוסף למשל הוא שבגרסא המקורית לא מציגים את ג'אבה ההאט, הוא לא קיים למעט השם. בגרסא החדשה יצרו את התולעת השמנה הזו והכניסו אותה ב CGI. ויש עוד המון שינויים.
תכל'ס, אותי זה פחות מעניין. כפי שאמרתי אני לא פאן של סדרת הסרטים הזו ולא של העולם הזה. סה"כ חובב קולנוע ואני אוהב לצפות במגוון סרטים, גם ב- STAR WARS בין היתר. איזו גרסא עדיפה? לא יודע, לא כזה אכפת לי, שתיהן אחלה מבחינתי. אני יכול להתחבר לגישה הפיוריסטית של הפאנים שלא מתחברים לשינויים. מצד שני, אני יכול להבין גם את קו המחשבה של ג'ורג לוקאס כאשר הכניס את השינויים הללו (או שיפורים לדעתו) כדי לנסות להביא את הסרט הישן טוב יותר אל שנות האלפיים וגם אולי לחבר אותו טוב יותר בעיניו לשאר הסרטים. לדעתי האישית, עדיף היה לא לגעת. לא בגלל הפאנים של הסדרה. אני פשוט חושב שאם זה הסרט אז זה הסרט. בשביל מה לשנות?
@jacko-il
·
ב-THE NEW HOPE יש את הקטע שהספינת מדבר נוסעת ויורדת מהגבעה,
אם מסתכלים טוב רואים שיש המון רעש בתמונה יחסית לגרסת הבלוריי.
וזו רק דוגמא אחת.
ראיתי את הסרט המקורי וראיתי את גרסת הבלוריי, נכון שיש המון תוספות ושינויים.
אבל אם אתה לא זוכר את הסרט בעל פה אז לא שמים לב.
·
ב-THE NEW HOPE יש את הקטע שהספינת מדבר נוסעת ויורדת מהגבעה,
אם מסתכלים טוב רואים שיש המון רעש בתמונה יחסית לגרסת הבלוריי.
וזו רק דוגמא אחת.
ראיתי את הסרט המקורי וראיתי את גרסת הבלוריי, נכון שיש המון תוספות ושינויים.
אבל אם אתה לא זוכר את הסרט בעל פה אז לא שמים לב.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@(G)
·
אתה מדבר על המשאית החומה הזו של "אנשי החול" האלה שחטפו את הרובוטים?
אם כן, אז זה בהחלט הגיוני מפני שאם אני לא טועה זו אחת מהסצינות ששונו ולכן שוחזרו מחומר נחות יותר בגרסא הזו. כנראה מ- DVD או אפילו מפילם 70מ"מ. ובלי קשר לסצינה הזו פרטנית, יש די הרבה גרעיניות ורעש בתמונה במרבית הסרט. ראיתי את זה גם בגרסאת הבלו-ריי הרשמית (אולי פחות, אני לא בטוח) וזה בעיקר בגלל השימוש בפילם ועד כמה ניקו את התמונה מרעשים וכו' כאשר עשו לזה דיגיטליזצייה. ככל שמסירים יותר רעש וגרעיניות מהתמונה כך גם בדרך כלל מאבדים יותר מידע.
מצאתי את ההשוואה בין הגרסאות השונות והסברים מה שונה ואיך בוצע. זה נחמד לראות את זה גם בלי קשר לאיזו גרסא עדיפה וכו' הדיון הזה.
https://plus.google.com/u/0/photos/+Har ... 945?sort=1
לדעתי, לא היו צריכים לגעת בכותרים של העבר. מה שנעשה פעם נעשה ולדעתי אולי עדיף היה שיישאר "קלאסי", בלי שינויים ברוח התקופה העכשווית. זה כמו שמישהו ייקח עכשיו את הסרט "עשרת הדברות" מ- 1956 וישנה את האפקטים המיוחדים למשהו עכשיו, יחליף סצינות לסצינות אחרות בגלל סיבה כזו או אחרת וישחרר את זה מחדש בבלו-ריי, זה נשמע הגיוני בכלל?
הרי מה זה נתן בכלל? - אוהדי הסדרה שנאו את השינויים האלה וצופים חדשים שלא אוהדי הסדרה בכל מקרה די אדישים לדברים כאלה. אז למה לגעת?
בנוסף, לדעתי היו צריכים לסרוק מחדש את הפילם באמצעים עכשווים כאשר הכינו את הבלו-ריי הרשמי, אם או בלי שינויים. ולהקפיד על צבעים נכונים וכו'. זה מגוחך שאדם חובבן אחד יכול לעשות את זה בכיף שלו ואולפנים עם תקציבי עתק לא..
·
אם כן, אז זה בהחלט הגיוני מפני שאם אני לא טועה זו אחת מהסצינות ששונו ולכן שוחזרו מחומר נחות יותר בגרסא הזו. כנראה מ- DVD או אפילו מפילם 70מ"מ. ובלי קשר לסצינה הזו פרטנית, יש די הרבה גרעיניות ורעש בתמונה במרבית הסרט. ראיתי את זה גם בגרסאת הבלו-ריי הרשמית (אולי פחות, אני לא בטוח) וזה בעיקר בגלל השימוש בפילם ועד כמה ניקו את התמונה מרעשים וכו' כאשר עשו לזה דיגיטליזצייה. ככל שמסירים יותר רעש וגרעיניות מהתמונה כך גם בדרך כלל מאבדים יותר מידע.
מצאתי את ההשוואה בין הגרסאות השונות והסברים מה שונה ואיך בוצע. זה נחמד לראות את זה גם בלי קשר לאיזו גרסא עדיפה וכו' הדיון הזה.
https://plus.google.com/u/0/photos/+Har ... 945?sort=1
מסכים. זה כי אני (וכנראה גם אתה) לא פאנטיים על הסרטים האלה. אם תאמר את זה לפאנים הכבדים יתפתח לך דיון שונה לגמרי. אני כן יכול להזדהות איתם בנושא של ג'ורג' לוקאס הוא שחצן יהיר וכן - בהחלט מזלזלים בסדרה הזו ובאוהדים שלה.ראיתי את הסרט המקורי וראיתי את גרסת הבלוריי, נכון שיש המון תוספות ושינויים.
אבל אם אתה לא זוכר את הסרט בעל פה אז לא שמים לב....
לדעתי, לא היו צריכים לגעת בכותרים של העבר. מה שנעשה פעם נעשה ולדעתי אולי עדיף היה שיישאר "קלאסי", בלי שינויים ברוח התקופה העכשווית. זה כמו שמישהו ייקח עכשיו את הסרט "עשרת הדברות" מ- 1956 וישנה את האפקטים המיוחדים למשהו עכשיו, יחליף סצינות לסצינות אחרות בגלל סיבה כזו או אחרת וישחרר את זה מחדש בבלו-ריי, זה נשמע הגיוני בכלל?
הרי מה זה נתן בכלל? - אוהדי הסדרה שנאו את השינויים האלה וצופים חדשים שלא אוהדי הסדרה בכל מקרה די אדישים לדברים כאלה. אז למה לגעת?
בנוסף, לדעתי היו צריכים לסרוק מחדש את הפילם באמצעים עכשווים כאשר הכינו את הבלו-ריי הרשמי, אם או בלי שינויים. ולהקפיד על צבעים נכונים וכו'. זה מגוחך שאדם חובבן אחד יכול לעשות את זה בכיף שלו ואולפנים עם תקציבי עתק לא..
·כן, זו אחת מהסצינות.jacko-il כתב:@(G)
·
...
אני מסכים איתך שהיו צריך לעשות גרסת בלו ריי כמו שצריך ולא שחובבן עם עבודה מיקצועית יעשה את העבודה.
לי נראה שהם דווקא יוציאו גרסה נוספת עם שיפורים, אם אפשר לסחוט עוד כסף אז למה לא.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@(G)
·
אגב, משהו ששכחתי לשאול - צפית בגרסא של ה- 17GB לפרק של NEW HOPE ?
כי נתקלתי גם בגרסאות "פיראטיות" שדחסו את זה עוד יותר למשהו בגודל מגוחך.. (נראה לי פחות מ- 17GB לשלושת הפרקים)
·
אגב, משהו ששכחתי לשאול - צפית בגרסא של ה- 17GB לפרק של NEW HOPE ?
כי נתקלתי גם בגרסאות "פיראטיות" שדחסו את זה עוד יותר למשהו בגודל מגוחך.. (נראה לי פחות מ- 17GB לשלושת הפרקים)