מיקום הפלא לפי הוויפי והראוטר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
tasat פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

עד עתה שהייתי מחפש את מיקום הפלא בביתי על ידי אפליקציות של אנדרואיד או בוויז הוא היה רואה אותו בבית כשהוא מחובר לרשת הביתית .

לפני שבועיים החלפתי את הראוטר לאות דגם ומאז אני מופיע במיקום ברמת גן במקום ראשון .

חיברתי ראוטר ישן יותר ואני שוב בראשון .

אני עובד עם איפי קבוע .

שוב הלכתי לבזק החלפתי שוב ראוטר לאותו דגם בעיית, אך הפעם עברתי במיקום לתל אביב .

יש ]פה גאון עם תובנות ?

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

לוקח זמן עד שבסיסי הנתונים הגיאוגרפים מתעדכנים עם המיקום המדוייק של הנתב. תמתין בסבלנות ותראה שתוך כמה ימים הכל מתעדכן כפי שאתה מצפה.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

tasat פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

עברו שבועיים מאז שהוחלף הראוטר דילינג הקודם וזה לא השתנה . למה שהכנסתי את הנייטגיר ישן שלי מייד היה זיהוי . איך בכלל נקבע מיקום הראוטר ? ולמה זה לוקח זמן ? תודה על התגובה .
·

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #4 

זה שומר את הפרטים של ההנתב כמו כתובת MAC לדוג' , ששונה מהנתב החדש .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

tasat פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

ולמה זה לוקח זמן?

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #6 

@NetCHEIF
·זה קשור לעדכון טבלאות ניתוב?

tasat פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

שוחחתי ממושכות עם בזק הם טוענים שאין שוקר קשר בין הנתב שלהם למיקום . אז איך באמת נקבע מיקום הראוטר אם אין בו הגדרות מיקום ??..

Gico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 900
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #8 

כנראה לפי הצרוף של שמות הרשתות האלחוטיות הקיימות בסביבתך שמזהה באופן יחודי את מקומך הגאוגרפי,
שהרי גוגל עשו מיפוי כזה עם המכונית המפורסמת שלהם.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #9 

ראוטר לא יודע איפה הוא נמצא. אין בו שום רכיב שיודע לזהות מיקום. העסק הזה עובד בצורה אחרת.

נניח תרחיש כזה: ראוטר נמצא ברמת גן. אני (ועוד הרבה אנשים) עוברים ברחוב, כאשר ה-gps בטלפון שלנו דולק (בין אם זה כי אנחנו מנווטים או כל סיבה אחרת). הטלפון (שיודע את המיקום שלו באותו רגע) "שומע" את הראוטר. הוא שולח את המיקום שלו + כתובת המאק של הראוטר לאפל או לגוגל. הנחת העבודה היא: שאם אני נמצא במקום x, ואני שומע ראוטר y, הרי שהראוטר הנ"ל נמצא גם הוא במקום x. הנחה הגיונית לכל הדעות. בצורה כזו אפל וגוגל מיפו למעשה היכן ממוקמים הראוטרים בעולם. הסיבה שהן עשו את זה היא כדי לאפשר לטלפונים לזהות את המיקום שלהם גם כאשר אין להם אפשרות להפעיל gps (למשל: בתוך מבנה). טלפון יכול לשלוח כתובת מאק של ראוטר לגוגל/אפל ולקבל מהן את המיקום של אותו ראוטר, ועל ידי כך להסיק גם על המיקום שלו עצמו. זו דרך מצויינת לדעת מיקום בלי לטחון סוללה (ואגב, היא מהירה הרבה יותר מ-gps).

הבעיה מתרחשת במקרי קיצון כמו שלך: מישהו בא והזיז את הראוטר מרמת גן לראשון לציון. יקח זמן גם לגוגל וגם לאפל ללמוד שהראוטר הזה שינה את מקומו. עד אז - כל טלפון שישלח לאפל/גוגל שאילתה על הראוטר הנ"ל יקבל את המיקום הישן שלו (רמת גן).

לראוטר אין כל יד בעניין. כנ"ל לא בזק או ספק האינטרנט שלך
You are never fully dressed without a smile

tasat פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

הרבה תודה על התגובה .שבועיים לא מספיק זמן ? בנתיים זה משבש לי את כל היסטוריית המיקומיים שלי בגוגל וכך את תיכנוני המסלול בוויז ובגוגל מפות הוא רואה את נקודת הפתיחה שלי ברמת גן . אם אקנה ראוטר חדש לגמרי זה יעזור ? חבל שאין אופציה מתוך רצון לדווח לגוגל מחדש ביוזמתי את ה MAC והמיקום האמיתי שלי .

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”