NUC 3700, תומך בכל הפורמטי האודיו, 3D ו- 4K?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

היי חבר'ה,

לפני שארכוש את אחת מגרסאות המכשיר ,החלטתי להתייעץ עם המומחים פה בשביל לוודא שזה מה שאני באמת צריך.
חשוב לי לציין שעל המכשיר יותקן OE ויריץ קודי בלבד. בנוסף הוא יחובר לרסיבר ק"ב עם hdmi passthrough.

1. הבנתי שיש כמה גרסאות למכשיר. לאחר עיון באתר intel, ראיתי שני אפשרויות ל- 3700 שאחת מהן נקראת NUC5PGYH והשניה NUC5PPYH. הראשונה תומכת ב- hdmi 1.4b בעוד שהשניה תומכת ב- 1.4a. האם זהו ההבדל היחיד? עד כמה קריטית התמיכה העדכנית יותר?
2. חשוב לי שהמכשיר יהיה "future proof" עד כמה שאפשר. האם הוא תומך בפורמטי האודיו החדשים כגון DTS-HD ו-
DD-True HD?
3. האם המכשיר יריץ חלק תכני 3D ו- 4K?
4. מישהו יודע אם גרסאת ה- NUC5PGYH תגיע לארץ, מכיוון שאני לא מוצא אותה באף מקום.

תודה לעוזרים,
רשימת הציוד: Monitor Audio Mass 10 - 5 speakers | Velodyne Impact 10 | Denon x2800h | TCL 65C855 | Homatics box r 4k plus | PC: Harman Kardon 430b + Dali Zensor 1

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

1. הבדל לא משמעותי לדעתי.
2. כן, נכון להיום רק בלינוקס/OpenELEC. כרגע יש בעייה בדרייברים לווינדוס.
3. יש תמיכה מלאה ב-3D SBS אך לא ב-3D ISO. אינטל הכריזו על תמיכה ב-4K במכשיר הזה, לא בטוח שיריץ את כל התת-פורמטים שיש ב-4K.
4. נסה להתקשר לפלונטר ולשאול.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

לגבי פיענוח של פורמטים של וידאו, ממליץ לקרוא כאן, לקראת הסוף (אפשר עם תרגום של גוגל אם ממש צריך)
http://www.ixbt.com/blogs/preview/trons ... nogah.html

yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

זו ביקורת ממש ארוכה ואני לא קורא רוסית.
אשמח להפניה לקטע הרלוונטי.
רשימת הציוד: Monitor Audio Mass 10 - 5 speakers | Velodyne Impact 10 | Denon x2800h | TCL 65C855 | Homatics box r 4k plus | PC: Harman Kardon 430b + Dali Zensor 1

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #5 

יש בסוף הביקורת חלק על היכולות של המעפנח.
תגלול מסוף הביקורת כלפי מעלה עד שתגיע לחלון של DXVA CHECKER, משם זה מתחיל.
בגדול הוא מראה שהמעבד מסתדר בצורה מצויינת עם פיענוח וגם ניגון תכנים. H.264, HEVC, גם 1080P וגם 2160P.
הגרפים מציגים מספר פריימים בשניה ובסוגריים עומס על המעבד. בחלק השני מוצג העומס על המעבד בזמן ניגון תכנים מיוטיוב ב1080P ו 4K בדפדפנים שונים, EDGE, FF ו CHROME.
הגרף הראשון מציג את הביצועים של המעפנח - VPU. בלי הצגת התמונות, בעצם הבדיקה מראה כמה פריימים בשניה הוא מסוגל לפענח, בדיוק כמו שעושים בדיקת מהירות באינטרנט.
הגרף השני מציג את הביצועים של כלל המערכת בהצת תכנים, שזה כולל פיענוח, post processing וכל התהליך כולל ההצגה על המסך - רק בלי ההגבלה לפריים רייט מסויים (כמו 24 או 30 וכו').
בכרום הביצועים חלשים, כי גוגל משתמשת בפורמט VP9 אשר לא נתמך ב-VPU והמעבד נאלץ לפענח את זה בתוכנה.
אפשר לראות שלפי הגרפים, EDGE מציג את הביצועים הטובים ביותר ומנגן אפילו 4K בקלילות, בזמן שעם FF אין בעיה לנגן תכני 1080P, וכרום מקרטע בגלל שהמעבד חלש מדי לפיענוח VP9.

PS: אני אישית משתמש ב-FF, ולכן לא יודע אם קיימת בכרום אופציה כזאת בכדי שהתוכן ביוטיוב יוזרם בפורמט שהמעבד תומך בו, כמו H.264

yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

תודה על העזרה.

הזמנתי בסוף NUC6 עם מעבד i3 בעיקר בבשביל תמכיה עתידית בווינדוס במידהכ וארצה לשנות.
הבנתי שניתן להוסיף שלט MCE. האם יש המלצות לשלט כלשהו?
ממש אהבתי את השלט של סמסונג: http://www.ebay.com/itm/New-SAMSUNG-MCE ... SweW5VbtYs
אבל שמתי לב שלא רשום אותיות מעל הלחצנים כך שזה יכול להיות בעייתי בקודי.
Denon x2800h
Monitor Audio Mass 10
Velodyne Impact 10
Homatics Box R 4K Plus

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #7 

שלטי MCE לא אופטימליים לקודי, אבל יש תוסף שמאפשר למפות את הכפתורים של השלט מחדש למה שאתה רוצה.
זאת אומרת ש-Out of the box לא כל הכפתורים יעבדו כצפוי, אבל אפשר להגדיר את הכל ידנית תוך מספר דקות ולהשתמש בכיף.
לי יש את השלט MCE של Hauppauge.
[imgbig]http://images.bjorn3d.com/Material/revi ... /pic12.jpg[/imgbig]

yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

נשמע מעולה... אתה יודע את שם התוסף?

חשבתי גם אולי ללכת על ה- Mele F10 Deluxe. יש לו מקלדת אחורית וגם אצלו הכפתורים ניתנם לכיוונון.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #9 

MCERemote. תריץ חיפוש קצר בגוגל, הוא יראה לך איך מתקינים אותו.
עוד לא ניסיתי לשנות הגדרות, אבל זה בסה"כ קיצורי מקלדת שכל כפתור מפעיל. ואת המיפוי הזה אתה יכול לשנות כדי להשתמש בקיצורי המקלדת של קודי.

וגם אני חושב שבסופו של דבר עדיף בהרבה מקלדת QWERTY כשצריך לבצע חיפוש או עוד משהו בסגנון, עם מקלדת זה הרבה יותר פשוט. וגם הסתכלתי על ה-MELE. העכבר דיי זול, שווה לנסות אותו אני חושב.

yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

@TheCoolest
·
האם יש עוד שלט עם מקלדת ששווה לבדוק?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #11 

מבין האפשרויות הסיניות והזולות יחסית, יש גם את ה Rii Mini i25

idonoach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

שליחה #12 

אני משתמש בשלט של המיניקס a2 lite שמגיע עם מקלדת ועכבר אוויר. מעולה. אבל אין עברית

yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

החלטתי ללכת על ה- rii מכיוון שהבנתי שיותר קל להגדיר לו כפתורים ובנוסף המקלדת שלו רחבה ונוחה יותר לשימוש.

תודה !
Denon x2800h
Monitor Audio Mass 10
Velodyne Impact 10
Homatics Box R 4K Plus

yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

אתם יודעים במקרה איזה גרסא אני צריך להתקין?
stable או legacy? ואת גרסאת ה- 64 ביט, לא 32, נכון?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #15 

אם אתה מתכוון לOE, אז תתקין את ה-64ביט האחרונה (stable)
הלגאסי נועד בעיקר למחשבים ישנים או כאלה שיש להם בעיה לעבוד עם גרסאות חדשות יותר מסיבה כלשהי.

yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

תודה רבה על כל העזרה !

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”