NATIVE RESOLUTION ומרחק מהתיקרה

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
lior100 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 74
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

2 שאלות ברשותכם:

1) יש ברשותי מקרן TOSHIBA עם NATIVE RESOLUTION של 800X600 אשר מחובר בכבל VGA למחשב. הרזולוציה של הכרטיס מסך במחשב היא 1280X1024. ידוע לי שהמקרן אמור לבצע עיבוד DOWNSCALE על מנת להציג את החומר ברזולוציה המתאימה למקרן. לאחר חיפוש וקריאה בפורומים, הבנתי שאם רוצים לזכות באיכות מקסימלית, רצוי להכניס למקרן אות ברזולוציה של המקרן. השאלה היא עד כמה הדבר קריטי. האם לפני כל צפייה בסרט, עליי לשנות את הרזולוציה בכרטיס מסך? אני מניח שה DOWNSCALLING של המקרן לא להיט מאחר והמקרן הוא לא מהטובים ביותר (בלשון המעטה)

2) המקרן מותקן עם מתקן אוניברסלי סטטי (גובה המקרן לא ניתן לשינוי) על התקרה. על מנת לתקן את הטרפז, אני מאלץ לתקן דיי הרבה עם ה KEYSTONE (כנראה שהמקרן נוטה יותר מידיי כלפי מטה). שוב, האם ארוויח הרבה איכות אם אדאג להוריד את המקרן ולתקן פחות טרפז ע"י קניית מתקן אחר?

תודה לעונים

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #2 

לגבי (2) : מכיוון שהשאלה היא על מידה ואתה משתמש במילה הלא ברורה "הרבה" גם לתיאור התיקון וגם לתיאור הרווח האפשרי, אני לא חושב שתוכל לקבל תשובה רצינית שלפיה תוכל להחליט.
מה שכן, אני מציע לך פשוט לנסות ולשם כך לא צריך להוריד את המקרן מהמתקן. פשוט שנה את הטייתו לאותה הטייה (בערך) שתצטרך עם מתקן ארוך יותר. ברור שתראה רק את חלק התמונה התחתון, אבל תוכל לפחות בחלק זה לראות את התוצאה.
משה

lior100 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

כמות

שליחה #3 

משה תודה,

כמות תיקון ה KEYSTONE היא 12. אני מניח שזה 12 מעלות. מאחר ואי אפשר לכמת עד כמה הדבר ישפר, האם באופן כללי, רצוי להגיע לתיקון טרפז של 0?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #4 

כן, אך מן הסתם, זה לא יתאפשר לך.
רצוי תיקון טרפזי מינימלי , אך עדיף תיקון על תמונה טרפזית. באיזה מידה זה משפיע על איכות רק העיניים יגידו.
משה

lior100 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

חן חן

שליחה #5 

תודה

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

lior100,

לגבי השאלה הראשונה שלך - אני אמנם לא מכיר את המקרן וכרטיס המסך שלך, אבל מניסיון, downscaling זה הדבר הכי גרוע שיש. לא יודע, אולי המסך שלי לא יודע לעשות את זה כמו שצריך ולכן קיבלתי רושם כזה, אבל אצלי אני בחיים לא מעביר את כרטיס המסך לרזולוציה שגבוהה מרזולוצית המסך, לא בשורות ולא בעמודות, כי כשניסיתי לדחוף 1024 שורות למסך (שיש לו 768 שורות) מסמך טקסט שהיה פתוח לי פשוט איבד צורה. עדיין ניתן לקרוא את הטקסט, אבל שורות שלמות של פיקסלים הלכו לאיבוד, והפונטים איבדו צורה. אז אם לטקסט זה מה שקורה.... לא רוצה לחשוב על סרט.
Silence speaks louder than words

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #7 

בסרט זה דווקא פחות גרוע, אבל בכל מקרה מיותר לדעתי.
HiFiMusic IL

lior100 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תודה לכולם, הכל דיי ברור

שליחה #8 

תודה לכולם, אני מקבל את ההמלצות שלכם. אוריד את הרזולוציה של הכרטיס מסך ל 800X600 בעת צפייה במקרן. אשתמש במחשב גם לצפייה ב DVD, כדי למנוע את ה DOWNSCALE של המקרן.

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”