עזרה בבחירת ראוטר איכותי לבית - תקציב גמיש
שלום לכולם,
אני רוצה לרכוש ראוטר חדש ואיכותי שיענה על הצרכים עבור ההורים. הדרישות (בתקווה שאפשר לענות על כולן הן):
1 - קליטה טובה בכל הבית (בית פרטי עם ממ"ד). בעבר עם ה-WRT54GL הקליטה הייתה מספקת בכל הבית, עם הראוטר של בזק זה פשוט לא מתקרב לרמה המבוקשת.
2 - מהירות כמה שיותר גבוהה, הייתי רוצה יכולת להעביר על גבי זה גם סטרימינג של וידאו ללפטופ מכונן מרוחק, ואני מעדיף שזה לא ידרוש חוט (ברור לי שלא נראה שם כותרי blu-ray בצורה הזו, אך אני מקווה שזה יספיק לכמה שיותר מהמיקרים).
3 - חיבור לכונן USB3.0 חיצוני בכדי שאפשר יהיה להשתמש בו ככונן רשת ולגשת אליו מכל המחשבים.
4 - יש בבית כמה נקודות רשת חוטיות (5 במספר), והייתי רוצה לחבר את כולן לראוטר. הבנתי שבמרבית הראוטרים יש רק 4 חיבורים - האם אפשרי להרחיב ליותר חיבורים בפיתרון פשוט וזול כלשהו? או לחלופין, אם יש ראוטר מוצלח שעונה על הדרישה הזו גם כן, גם אם במחיר מעט גבוה יותר, זה בסדר. במידה ואין ברירה וצריך להסתדר עם 4 זה גם נסבל.
אני ארכוש את המכשיר בחול כיוון שהמחירים שם נמוכים משמעותית עבור הדגמים היקרים יותר, ומבחינת תקציב אני דיי גמיש. אין לי בעיה להוציא 200$ ואף מעט יותר על ראוטר איכותי שיעמוד בכל הדרישות לאורך זמן. כמובן שאם אפשר להסתפק במחיר נמוך יותר, מה טוב.
מניסיון העבר אני מאוד מרוצה מ-Linksys ולכן בדקתי קודם כל את ההיצא שלהם. ראיתי את ה-WRT1900AC וה-WRT1200AC. לשתיהם יש את מרבית הדברים שאני צריך, למעט מספר חיבורי הרשת החוטיים (4 בלבד). כמו כן, ה-1900 נראה כדגם עם קליטה מוצלחת יותר בזכות כמות גדולה יותר של אנטנות, אבל אין לי מושג עד כמה ההבדל מהותי.
ראיתי דגמים מפלצתיים בדומה לאלה מיצרנים אחרים, כמו TP-link, אבל האמת היא שאין לי מושג מי עדיף ולמה. אחד הדגמים הבולטים ביותר ברשת שגם עונה על כל הדרישות הוא ה-Asus RT-AC88U. הבעיה היחידה איתו היא שהוא עולה 300$. קצת קשה לי להצדיק את זה אל מול ה-WRT1900AC שעולה 170$, כשההבדל היחיד יהיה חיבור רשת נוסף. מה גם שאין לי מושג עד כמה הדגם הזה טוב באמת, עם ה-Linksys שהיה לי בעבר, הכל פשוט עבד, תמיד, ובלי התעסקות - זה מה שאני רוצה שיהיה גם עם המכשיר החדש.
אשמח מאוד להמלצות והכוונה.
תודה.
אני רוצה לרכוש ראוטר חדש ואיכותי שיענה על הצרכים עבור ההורים. הדרישות (בתקווה שאפשר לענות על כולן הן):
1 - קליטה טובה בכל הבית (בית פרטי עם ממ"ד). בעבר עם ה-WRT54GL הקליטה הייתה מספקת בכל הבית, עם הראוטר של בזק זה פשוט לא מתקרב לרמה המבוקשת.
2 - מהירות כמה שיותר גבוהה, הייתי רוצה יכולת להעביר על גבי זה גם סטרימינג של וידאו ללפטופ מכונן מרוחק, ואני מעדיף שזה לא ידרוש חוט (ברור לי שלא נראה שם כותרי blu-ray בצורה הזו, אך אני מקווה שזה יספיק לכמה שיותר מהמיקרים).
3 - חיבור לכונן USB3.0 חיצוני בכדי שאפשר יהיה להשתמש בו ככונן רשת ולגשת אליו מכל המחשבים.
4 - יש בבית כמה נקודות רשת חוטיות (5 במספר), והייתי רוצה לחבר את כולן לראוטר. הבנתי שבמרבית הראוטרים יש רק 4 חיבורים - האם אפשרי להרחיב ליותר חיבורים בפיתרון פשוט וזול כלשהו? או לחלופין, אם יש ראוטר מוצלח שעונה על הדרישה הזו גם כן, גם אם במחיר מעט גבוה יותר, זה בסדר. במידה ואין ברירה וצריך להסתדר עם 4 זה גם נסבל.
אני ארכוש את המכשיר בחול כיוון שהמחירים שם נמוכים משמעותית עבור הדגמים היקרים יותר, ומבחינת תקציב אני דיי גמיש. אין לי בעיה להוציא 200$ ואף מעט יותר על ראוטר איכותי שיעמוד בכל הדרישות לאורך זמן. כמובן שאם אפשר להסתפק במחיר נמוך יותר, מה טוב.
מניסיון העבר אני מאוד מרוצה מ-Linksys ולכן בדקתי קודם כל את ההיצא שלהם. ראיתי את ה-WRT1900AC וה-WRT1200AC. לשתיהם יש את מרבית הדברים שאני צריך, למעט מספר חיבורי הרשת החוטיים (4 בלבד). כמו כן, ה-1900 נראה כדגם עם קליטה מוצלחת יותר בזכות כמות גדולה יותר של אנטנות, אבל אין לי מושג עד כמה ההבדל מהותי.
ראיתי דגמים מפלצתיים בדומה לאלה מיצרנים אחרים, כמו TP-link, אבל האמת היא שאין לי מושג מי עדיף ולמה. אחד הדגמים הבולטים ביותר ברשת שגם עונה על כל הדרישות הוא ה-Asus RT-AC88U. הבעיה היחידה איתו היא שהוא עולה 300$. קצת קשה לי להצדיק את זה אל מול ה-WRT1900AC שעולה 170$, כשההבדל היחיד יהיה חיבור רשת נוסף. מה גם שאין לי מושג עד כמה הדגם הזה טוב באמת, עם ה-Linksys שהיה לי בעבר, הכל פשוט עבד, תמיד, ובלי התעסקות - זה מה שאני רוצה שיהיה גם עם המכשיר החדש.
אשמח מאוד להמלצות והכוונה.
תודה.
לי יש את הלינקסיס 1900ac והוא אכן פצצה.
למרות שבארץ (מסיבות רגולטוריות) מסרסים אותו קצת הוא בהחלט עושה את העבודה בצורה מעולה.
אפשר להגיד שהוא הראוטר הטוב ביותר שהיה לי, בוודאות טוב יותר מהדרעק שספקי התשתית בארץ מציעים.
הבעיה היחידה היא המחיר בארץ, כיום הוא עולה בסביבות 1800 שח.
להזמין מחול זאת בעיה כי אם ייעצר במכס הוא ככל הנראה יוחרם.
נ.ב יהיה לי קצת קשה להגיד לך את הטווח שלו כי יש לי דירה דיי קטנה.
למרות שבארץ (מסיבות רגולטוריות) מסרסים אותו קצת הוא בהחלט עושה את העבודה בצורה מעולה.
אפשר להגיד שהוא הראוטר הטוב ביותר שהיה לי, בוודאות טוב יותר מהדרעק שספקי התשתית בארץ מציעים.
הבעיה היחידה היא המחיר בארץ, כיום הוא עולה בסביבות 1800 שח.
להזמין מחול זאת בעיה כי אם ייעצר במכס הוא ככל הנראה יוחרם.
נ.ב יהיה לי קצת קשה להגיד לך את הטווח שלו כי יש לי דירה דיי קטנה.
אתה מתחיל הכי מהר שלך ואז אתה לאט לאט מגביר.
יוחרם כי הוא לא עומד בתקן הישראלי? האם יש מתמודדים דומים שלא תהייה איתם בעיה כזו?
מחירו בחול הוא שליש מהמחיר בארץ, זה מדהים.
מחירו בחול הוא שליש מהמחיר בארץ, זה מדהים.
http://www.netcheif.com/Articles/5GHZ/5GHZ.htm
מסיבות הקשורות לצה״ל ומשרד הביטחון בעיקר...
אני מניח שזה כולל את כל הראוטרים שעובדים ב 5ghz ואולי אף ב 2.4.
קראתי פה על כמה חברים שכן הצליחו להביא לארץ בלי שנתפסו, אבל צריך להבין את הסיכון.
מסיבות הקשורות לצה״ל ומשרד הביטחון בעיקר...
אני מניח שזה כולל את כל הראוטרים שעובדים ב 5ghz ואולי אף ב 2.4.
קראתי פה על כמה חברים שכן הצליחו להביא לארץ בלי שנתפסו, אבל צריך להבין את הסיכון.
תודה על המידע. זו בהחלט מכה מתחת לחגורה. כואב הלב לשלם 1850שח על מכשיר שעולה בארה"ב 170$ בלבד. והאמת היא שאחרי שעיכבו לי במכס לאחרונה אפילו עכבר ומקלדת אלחוטיים בסיסיים (שרשום על האריזה שתואמים לתקן בארץ), אני לא ממש רוצה להתעסק עם זה שוב פעם.
אם כך בעצם אין לי שום אפשרות לרכוש ראוטר נורמאלי בחו"ל, ולא תהייה ברירה אלא להוציא סכום מגוחך בשביל הדבר הזה בארץ. טוב, לפחות היבואנים של הציוד הזה מרוצים שיש להם מישהו ששומר על המחירים:roll:
אם כך בעצם אין לי שום אפשרות לרכוש ראוטר נורמאלי בחו"ל, ולא תהייה ברירה אלא להוציא סכום מגוחך בשביל הדבר הזה בארץ. טוב, לפחות היבואנים של הציוד הזה מרוצים שיש להם מישהו ששומר על המחירים:roll:
אני הבנתי שגם אם תופסים לא מדובר על החרמה, אלא אפשר להורות לחברת השליחויות להחזיר אותו לספק בחו"ל.
צריך לשלם קצת על המשלוח חזרה, אבל מקבלים זיכוי על הנתב (צריך לבדוק מדיניות החזרה לפני הקנייה!),
כך שלא יוצא נורא.
לא עשיתי סטטיסטיקה, אבל אינטואיטיבית מקריאה ברשת נראה לי שהסיכויים לא רעים לעבור מתחת לרדאר במכס,
אם כי כנראה שמי שנתפס פחות "קולני" ממי שמצליח בכך, אז זה כנראה מטה את ההתרשמות שלי.
צריך לשלם קצת על המשלוח חזרה, אבל מקבלים זיכוי על הנתב (צריך לבדוק מדיניות החזרה לפני הקנייה!),
כך שלא יוצא נורא.
לא עשיתי סטטיסטיקה, אבל אינטואיטיבית מקריאה ברשת נראה לי שהסיכויים לא רעים לעבור מתחת לרדאר במכס,
אם כי כנראה שמי שנתפס פחות "קולני" ממי שמצליח בכך, אז זה כנראה מטה את ההתרשמות שלי.
קודם כל, תודה על העזרה עד כה. אני לא ממש רוצה להתחיל להתעסק עם "להבריח" דברים מהמכס, אבל זה לא מה שאני רוצה לשאול הפעם.
קראתי עוד קצת על הראוטרים השונים שיש לחברה, ונראה לי שדווקא ה-E8350 יכול להתאים לי מעט טוב יותר מאשר ה-WRT1900AC. הוא כולל פחות או יותר כל דבר שה-1900AC כולל ורלוונטי עבורי, הוא לא תומך ב-DD-WRT (שלא ממש מטריד אותי), ויש לו עוד כמה אופציות אחרות שלא מעניינות אותי.
על פי כמה דברים שמצאתי ברשת, כמו זה:
http://bestwirelessroutersnow.com/links ... -vs-e8350/
נראה שהוא גם נותן את אותם הביצועים (למעשה יותר מהיר ב-WiFi, וקולט מרחוק יותר - כך לפחות על פי הרשום בלינק הזה).
כן, הוא קצת מכוער יותר, אבל זה לא שיקול מבחינתי.
היתרון הכי גדול הוא שהמכשיר הזה גם זול יותר באופן מפתיע (חוץ מבאתר של Linksys שבו הוא יקר יותר). בארץ אפשר לרכוש אותו במחיר שנמוך בכ-600-700 שקלים מה-1900AC.
אשמח לדעה בעניין, האם אני מפספס משהו, או שאכן מדובר על מכשיר שעבור הצרכים שלי יהיה טוב באותה המידה כמו ה-AC1900?
שוב תודה.
קראתי עוד קצת על הראוטרים השונים שיש לחברה, ונראה לי שדווקא ה-E8350 יכול להתאים לי מעט טוב יותר מאשר ה-WRT1900AC. הוא כולל פחות או יותר כל דבר שה-1900AC כולל ורלוונטי עבורי, הוא לא תומך ב-DD-WRT (שלא ממש מטריד אותי), ויש לו עוד כמה אופציות אחרות שלא מעניינות אותי.
נראה שהוא גם נותן את אותם הביצועים (למעשה יותר מהיר ב-WiFi, וקולט מרחוק יותר - כך לפחות על פי הרשום בלינק הזה).
היתרון הכי גדול הוא שהמכשיר הזה גם זול יותר באופן מפתיע (חוץ מבאתר של Linksys שבו הוא יקר יותר). בארץ אפשר לרכוש אותו במחיר שנמוך בכ-600-700 שקלים מה-1900AC.
אשמח לדעה בעניין, האם אני מפספס משהו, או שאכן מדובר על מכשיר שעבור הצרכים שלי יהיה טוב באותה המידה כמו ה-AC1900?
שוב תודה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
אני רכשתי לאחרונה D-LINK 880L בארץ.
הנ"ל ממקום בתוך ארון תקשורת בקומת הכניסה . בקומת מרתף ובתוך הממ"ד במרתף יש יופי של קליטה.
בקומה שניה הקליטה חלשה יותר ולכן הוספתי מגדיל טווח של לינוקס.
לענין הקליטה הכל תלוי היכן הראוטר ממוקם.עד שלא תנסה לא תדע בוודאות.
ממשק ההפעלה של הראוטר קל וברור והכל ניתן לביצוע ישירות מהנייד שלך, יופי של דבר.
הנ"ל ממקום בתוך ארון תקשורת בקומת הכניסה . בקומת מרתף ובתוך הממ"ד במרתף יש יופי של קליטה.
בקומה שניה הקליטה חלשה יותר ולכן הוספתי מגדיל טווח של לינוקס.
לענין הקליטה הכל תלוי היכן הראוטר ממוקם.עד שלא תנסה לא תדע בוודאות.
ממשק ההפעלה של הראוטר קל וברור והכל ניתן לביצוע ישירות מהנייד שלך, יופי של דבר.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
בעניין הזה צריך קצת להזהיר אותך - אם אתה מחפש להתקין DD-WRT (או OpenWRT) על הנתב - הנתבים שנמכרים בארץ מגיעים עם קושחה מותאמת לישראל וחסומים לאפשרות להתקין עליהם קושחה אחרת (זאת בעצם הדרישה שבגללה מחרימים במכס נתבים שמביאים מחו"ל).anatoli15 כתב:קודם כל, תודה על העזרה עד כה. אני לא ממש רוצה להתחיל להתעסק עם "להבריח" דברים מהמכס, אבל זה לא מה שאני רוצה לשאול הפעם.
שוב תודה....
יש כמה דרכים להתמודד עם זה -
- לקנות נתב שלא תומך ב-5GHz אלא ב-2.4GHz בלבד - אלה הנתבים היחידים שנמכרים בארץ בתצורתם המקורית ללא שינויי קושחה וללא חסימות.
- ל-OpenWRT יש אפשרות להתקנה על הגרסה הישראלית של הנתב TP-Link WDR4300 (אח"כ אפשר לעבור משם לכל קושחה) - אבל הדגם הזה כבר נחשב מיושן וכבר קשה למצוא אותו בחנויות.
- להתקין קושחה חדשה עם חיבור סריאלי לנתב, זה עובד על כל נתב שבדקתי אבל דורש פתיחה פיסית של הקופסה וחיבור כבלים ללוח.
- לנסות להזמין מחו"ל ולקוות שלא ייתפס במכס.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·NegativeIQ כתב:בעניין הזה צריך קצת להזהיר אותך - אם אתה מחפש להתקין DD-WRT (או OpenWRT) על הנתב - הנתבים שנמכרים בארץ מגיעים עם קושחה מותאמת לישראל וחסומים לאפשרות להתקין עליהם קושחה אחרת (זאת בעצם הדרישה שבגללה מחרימים במכס נתבים שמביאים מחו"ל).......
יש כמה דרכים להתמודד עם זה -
- לקנות נתב שלא תומך ב-5GHz אלא ב-2.4GHz בלבד - אלה הנתבים היחידים שנמכרים בארץ בתצורתם המקורית ללא שינויי קושחה וללא חסימות.
- ל-OpenWRT יש אפשרות להתקנה על הגרסה הישראלית של הנתב TP-Link WDR4300 (אח"כ אפשר לעבור משם לכל קושחה) - אבל הדגם הזה כבר נחשב מיושן וכבר קשה למצוא אותו בחנויות.
- להתקין קושחה חדשה עם חיבור סריאלי לנתב, זה עובד על כל נתב שבדקתי אבל דורש פתיחה פיסית של הקופסה וחיבור כבלים ללוח.
- לנסות להזמין מחו"ל ולקוות שלא ייתפס במכס.
...
ה D-LINK 880L מאפשר התקנת קושחה ישירות מאתר החברה בחו"ל. לא יודע מה זה אומר, אבל אולי מאפשר להתקין גם את ה DD-WRT
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אז הייתי מוותר במקרה כזה על ה-Linksys WRT1900AC, הקושחה המקורית שלו לא מנצלת שבריר מהיכולות האמיתיות של המפצלת הזאת וחבל סתם להוציא כל-כך הרבה כסף.anatoli15 כתב:תודה, אקח לתשומת ליבי, אם כי לא תכננתי לעשות זאת....
אני קניתי באמזון UK את ה TP LINK VR900, מרוצה ממנו עד הגג
http://www.pcadvisor.co.uk/review/modem-routers/tp-link-archer-vr900-review-3625814/
כן, יש סיכוי שיעצר במכס אבל להבנתי עם אמזון אתה בידיים טובות ותקבל את הכסף בחזרה (לא בדקתי בעצמי כפי שאתה מבין)
http://www.pcadvisor.co.uk/review/modem-routers/tp-link-archer-vr900-review-3625814/
כן, יש סיכוי שיעצר במכס אבל להבנתי עם אמזון אתה בידיים טובות ותקבל את הכסף בחזרה (לא בדקתי בעצמי כפי שאתה מבין)
Natural Born Gamer
·השאלה היא לא האם הקושחה מנצלת אותו, אלא האם הוא עונה על הצרכים שלי טוב יותר מאשר מכשירים אחרים במחיר דומה או נמוך יותר.NegativeIQ כתב:אז הייתי מוותר במקרה כזה על ה-Linksys WRT1900AC, הקושחה המקורית שלו לא מנצלת שבריר מהיכולות האמיתיות של המפצלת הזאת וחבל סתם להוציא כל-כך הרבה כסף..........
כפי שרשמתי בהתחלה, אני צריך משהו שיעבוד כמו שצריך בלי להתעסק איתו. ראוטר זה אחד הדברים שלא מתחשק לי להתעסק איתם. בערך כמו מקרר, מיקרו, וכו 😃