בעיית תשתית בזק- המלצות?
שלום לכולם, פעם ראשונה שאני כותב פה בפורום אך נעזרתי בשרשורים רבות. עם זאת, אני לא מתיימר להבין באינטרנט מעבר למושגים הבסיסיים, כך שאשמח לעזרתכם בנושא:
יש לי תשתית של בזק וחבילת האינטרנט היא 40 מ"ב, בפועל הבנתי מנציגים של בזק שהתשתית לא תאפשר מעל ל-25 מ"ב. בחודש וקצת האחרונים הרגשתי ירידה בביצועים של האינטרנט, בעיקר בשימוש בקודי, פופקורן טיים או כל אתר סטרימינג אחר.
עם זאת, בבדיקת מהירות ופינגים בארץ, המספרים נראו תקינים (לפחות בעיניי). יכול להיות שמדובר בשעות עומס אבל אני לא בטוח.
בהמלצת נציג בזק, עברתי מספק הוט נט ל-011, ולאחר מכן גם לאקספון. כאשר לא היה שיפור, נשלח אליי טכנאי כדי לעשות בדיקות של זרם החשמל שנראה לנציג השירות חלש.
הטכנאי שהגיע חיבר את המכשיר (בתמונות) לראוטר, אישר שיש בעיה, ולאחר שירד לארון שירות טען שעכשיו אמור להיות שיפור (מ-19 אלף ל-31 אלף ק"ב). מצרף את תוצאות המכשיר לפני/אחרי.
בנוסף, נאמר לי שארון השירות נמצא כ-ק"מ מהדירה שלי, ולכן תתכן פגיעה באיכות האינטרנט.
ולשאלתי, האם לדעתכם יש עוד פעולות שאני/הספק/התשתית יכולים לבצע? בדיקות נוספות?
לטענת בזק אין פה עניין של ספק או ראוטר תקול, ולכן אם המצב לא ישתפר אצטרך לשקול לעבור להוט.
אשמח לכל עזרה, מקווה למצוא פתרון.
יש לי תשתית של בזק וחבילת האינטרנט היא 40 מ"ב, בפועל הבנתי מנציגים של בזק שהתשתית לא תאפשר מעל ל-25 מ"ב. בחודש וקצת האחרונים הרגשתי ירידה בביצועים של האינטרנט, בעיקר בשימוש בקודי, פופקורן טיים או כל אתר סטרימינג אחר.
עם זאת, בבדיקת מהירות ופינגים בארץ, המספרים נראו תקינים (לפחות בעיניי). יכול להיות שמדובר בשעות עומס אבל אני לא בטוח.
בהמלצת נציג בזק, עברתי מספק הוט נט ל-011, ולאחר מכן גם לאקספון. כאשר לא היה שיפור, נשלח אליי טכנאי כדי לעשות בדיקות של זרם החשמל שנראה לנציג השירות חלש.
הטכנאי שהגיע חיבר את המכשיר (בתמונות) לראוטר, אישר שיש בעיה, ולאחר שירד לארון שירות טען שעכשיו אמור להיות שיפור (מ-19 אלף ל-31 אלף ק"ב). מצרף את תוצאות המכשיר לפני/אחרי.
בנוסף, נאמר לי שארון השירות נמצא כ-ק"מ מהדירה שלי, ולכן תתכן פגיעה באיכות האינטרנט.
לטענת בזק אין פה עניין של ספק או ראוטר תקול, ולכן אם המצב לא ישתפר אצטרך לשקול לעבור להוט.
אשמח לכל עזרה, מקווה למצוא פתרון.
-
- לפני טיפול הטכנאי
-
- אחרי
אני יכול לענות לך מניסיוני האישי, אמנם לא נראה לי שהייתה אצלי בעיה בזרם החשמל אבל הייתה בעיית איטיות באינטרנט בכללי.
למרות שבבדיקות speed test ופינגים נראה היה שהכל תקין וכך גם אמרו לי בתמיכה בבזק ובבזק בינלאומי.
לאחר ששדרגתי מהירות ל 100 נאמר לי שבאזור מגורי המקס׳ הוא 40.
התייעצתי פה עם החברה לגבי התשתית ורובם אמרו לי שמבחינת תשתית הוט מציעה מהירות גבוהה יותר ללא תלות כזו או אחרת.
לפני שבועיים שלושה התחברתי לתשתית הוט ומהירות ההורדה/העלאה הינה 190/5+ בחיבור ישיר לראוטר ו 169-185 אלחוטי 5gh.
הראוטר של הוט מתפקד כבריג׳ ומחובר אליו ראוטר של לינקסיס.
מהירויות שבחלומות שלי לא הגעתי אליהם עם בזק. שבוע הבא מתנתק מהם סופית.
בכל המכשירים שלי הכל טס! כולל סטרימינג, יוטיוב וכו׳
למרות שבבדיקות speed test ופינגים נראה היה שהכל תקין וכך גם אמרו לי בתמיכה בבזק ובבזק בינלאומי.
התייעצתי פה עם החברה לגבי התשתית ורובם אמרו לי שמבחינת תשתית הוט מציעה מהירות גבוהה יותר ללא תלות כזו או אחרת.
לפני שבועיים שלושה התחברתי לתשתית הוט ומהירות ההורדה/העלאה הינה 190/5+ בחיבור ישיר לראוטר ו 169-185 אלחוטי 5gh.
בכל המכשירים שלי הכל טס! כולל סטרימינג, יוטיוב וכו׳
אתה מתחיל הכי מהר שלך ואז אתה לאט לאט מגביר.
האמת שאני גם שוקל להתחבר להוט במקביל, כדי לראות האם יש שיפור.kobi_lo כתב:אני יכול לענות לך מניסיוני האישי, אמנם לא נראה לי שהייתה אצלי בעיה בזרם החשמל אבל הייתה בעיית איטיות באינטרנט בכללי.
בכל המכשירים שלי הכל טס! כולל סטרימינג, יוטיוב וכו׳...
שלוש שאלות:
האם בדקת פינגים ומהירות רק בארץ או גם בחו"ל? מה אמורה להיות תוצאה טובה בשרת באירופה?
הראוטר של לינקסיס נקנה פרטית? למה צריך ראוטר בנוסף למה שהוט מספקים?
באיזה ספק אתה משתמש?
תודה
לגבי הפינגים אני לא זוכר את התוצאה ולא רוצה להטעות אותך חלילה, אין לי גם אפשרות כרגע לבדוק.
הראוטר של לינקסיס נקנה פרטית באייבורי (עוד לפני שעברתי להוט).
בעיקרון, לא צריך ראוטר נוסף למה שהתשתית נותנת לך, אבל רציתי משהו מתקדם יותר.
בנוסף, אין סיכוי שהייתי מקבל מהירות כמו שאני מקבל היום באלחוטי עם הראוטר של בזק/הוט
הספק שלי הוא בזק בינלאומי.
תראה, אחד החברים פה המליץ לי לעשות משהו, קודם כל להתחבר להוט ולראות אם הכל טוב, לא להתנתק עדיין מבזק ולחכות כחודש.
לאחר מכן, אם הכל טוב להתקשר לבזק ולהודיע להם על ניתוק. אני חיכיתי שבועיים והודעתי לבזק על הקפאת המנוי.
חודש ראשון בהוט גם ככה חינם אז לא מפסידים יותר מדי.
בכל מקרה, אשמח אם מישהו מהמומחים פה יוכל לסייע לך יותר ממני.
הראוטר של לינקסיס נקנה פרטית באייבורי (עוד לפני שעברתי להוט).
בעיקרון, לא צריך ראוטר נוסף למה שהתשתית נותנת לך, אבל רציתי משהו מתקדם יותר.
בנוסף, אין סיכוי שהייתי מקבל מהירות כמו שאני מקבל היום באלחוטי עם הראוטר של בזק/הוט
הספק שלי הוא בזק בינלאומי.
תראה, אחד החברים פה המליץ לי לעשות משהו, קודם כל להתחבר להוט ולראות אם הכל טוב, לא להתנתק עדיין מבזק ולחכות כחודש.
לאחר מכן, אם הכל טוב להתקשר לבזק ולהודיע להם על ניתוק. אני חיכיתי שבועיים והודעתי לבזק על הקפאת המנוי.
חודש ראשון בהוט גם ככה חינם אז לא מפסידים יותר מדי.
בכל מקרה, אשמח אם מישהו מהמומחים פה יוכל לסייע לך יותר ממני.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
·Sovaor כתב: הטכנאי שהגיע חיבר את המכשיר (בתמונות) לראוטר, אישר שיש בעיה, ולאחר שירד לארון שירות טען שעכשיו אמור להיות שיפור (מ-19 אלף ל-31 אלף ק"ב). מצרף את תוצאות המכשיר לפני/אחרי.
אשמח לכל עזרה, מקווה למצוא פתרון....
המכשיר שמופיע בתמונות שצירפת, הוא בסך הכל חלק מערכה של זיהוי כבלים. המכשיר המדובר משמש כמשדר טונים שמוזנים לקצה אחד של הכבל, ובקצה השני ( ליד ריכוז או ארון תקשורת ) משתמשים במקלט שמזהה את הכבל הנדרש מבין כל הכבלים בארון. מין הסתם המכשיר המדובר לא יכול בשום צורה שהיא לאבחן את איכות הקו, לא בהקשר של שמע ולא בהקשר של תקשורת XDSL . הנוריות הכתומה וירוקה שנראות בתמונה מייצגות רק חיבור קוטביות של זוג החוטים ( תקין ירוק או הפוך כתום ), דבר שלא משפיעה בשום צורה על איכות שרות DSL . כל מה שנידרש שתדלק נורית אחרת, זה רק להחליף בין החוטים. המכשיר כמובן גם לא יכול למדוד את אורך הכבל או כל דבר אחר.
זה המוצר:
http://support.moonpoint.com/info/tools ... REV501.pdf
http://www.amazon.com/gp/product/B0009I ... B0009IRN4Y
לצורך זיהוי או תיקון של תקלות תשתית DSL יש צורך שיגיעה טכנאי אמיתי עם ציוד בדיקה אמיתי. למשל את אורך הכבל טכנאי של בזק יכול לבדוק או דרך מפת ניתוב במערכת שלהם או למדוד בפועל עם מכשיר TDR , נגיד בסיגנון כזה:
http://www.megger.com/common/documents/ ... en_V07.pdf
כמובן שגם את איכות הקו DSL בודקים עם ציוד מתאים שמזהה את הנקודות כשל בתשתית ולא עם מברג טסטר או עם מפתח לארונות תקשורת.