מכונה עם מטחנה כבר עשו, יש יתרונות ויש חסרונות (אי אפשר לשדרג מטחנה).
סטימר אוטומטי יש במכונות מסחריות - מרגע שהטכנולוגיה הגיעה לסינים אז כבר דאבל בוילר PID עם אלקטרוניקה נהיה מוצר עממי.
מצוין.
עדיין זה לא ייתן תוצאה כמו GS3 אבל זה גם לא עולה ככה.
מכונה מעניינת מאוד שסה״כ זוכה לשבחים ממי שמנסה אותה, מצויינת למי שמחפש אספרסו רמה מעל לסופר אוטומטית בלי רוב הטרחה של מכונה ידנית ומטחנה נפרדת.
למיטב ידיעתי לא נמכרת בארץ, ומאוד יקרה (2000$).
גם אני התעניינתי פעם במכונות של ברוויל (ספציפית ב920xl ) שלדעתי בעלת תמורה מאוד טובה ביחס למחיר, אבל הבעיה היא שלא מביאים את המכונות האלה לארץ. ניסיתי לדבר עם היבואן כמה פעמים והם טוענים שזה לא שווה. חבל, כי אלה מכונות איכותיות עם הרבה פיצ'רים ובנקודת מחיר שהיא טיפה יותר נמוכה מהאיטלקיות ראש e61.
אני מניח שאתה רוצה לבצע יבוא אישי, אם כן האופציות הן די פשוטות: אירופה, אוסטרליה, ארה"ב.
אירופה - קשה למצוא מקומות שישלחו לארץ ואיפה שכן זה יצא יקר
אוסטרליה - לא ממש שולחים וגם אם כן המשלוח יעלה כמו המכונה
ארה"ב - מתח לא מתאים ולכן תצטרך לקנות שנאי בגודל של טוסטר (והרבה יותר יקר מטוסטר) כדי להפעיל אותה.
והכי חשוב, שבגלל שהמכונות הללו לא נמכרות פה אני חושב שתיהיה לך בעיה עם שירות.
ניתן לרכוש מאמזון אנגליה (שם קוראים למותג sage) ב-9700 שח כולל הכל עד הבית. הפרש מחירים פחות גדול ממה שתיארתי לעצמי, ומכיוון שזה נשלח ישירות ע״י אמזון זה מכוסה באחריות שלהם.
תראה, כמו שצויין למעלה, זו מכונה היברידית- אתה עושה חצי מהעבודה כמו להזיז את הכף ולטחון, והמכונה דוחסת, מטרידה קפה ומנקה את הסטימר. בצורת עבודה הזו לא נדרש הרבה ידע, אבל לדעתי החיסכון בזמן ונוכחות הוא לא כזה גדול בהשוואה למכונות קלאסיות. נראה לי שמי שקונה מכונה כזו עדיין רוצה "להתעסק" עם הקפה. היתרון העיקרי לדעתי זו העובדה שאתה מקבל מטחנה באותו מחיר ולא צריך לקנות בנפרד במקרה שאתה קונה מכונה קלאסית
אין שום דבר בהתעסקות שלך שמשפיע על איכות הקפה, ולמעשה אתה אפילו לא יכול לשלוט על כמות הקפה בסלסלה.
היא לא שונה בהרבה מסופר אוטומטית, מעבר לזה שאתה צריך להזיז את הידית ממקום אחד לשני, ובתמורה לקבל לכאורה קפה הרבה יותר טוב.
זה לא דומה בשום דבר להתעסקות אמיתית, שבה יש למיומנות ולטכניקה שלך השפעה עצומה על איכות הקפה, וצריך לדקדק בכל פרט.
מי שעוקב אחרי המכונה בחו"ל גם יכול לראות מי קהל הרוכשים שלה. בדר"כ אלו אנשים שעברו ממכונה ומטחנה אמיתיים לסופר אוטומטית או לנספרסו כי נמאס להם מההתעסקות. הם לא רוצים לחזור להתעסקות אבל כן מחפשים לשפר את איכות הקפה שלהם.
אני לא מאמין שהיא מסוגלת להגיע לרמה של אספרסו מקפה מצויין שנטחן במטחנה מעולה, פוזר ונדחס בדיוק מופלא ונחלט במכונה טובה.
אני כן מאמין שהיא מסוגלת לאספרסו שאנחנו נגדיר כטוב, לעשות זאת בלי מאמץ ובעקביות שמאוד קשה להשיג בתפעול ידני.
אני עוקב אחרי ברוויליה מהצד כבר המון זמן , אפילו יצא לי באיזה שלב להכין שבוע שלם כול בוקר קפה במכונות שלהם , לדעתי הם בתחום עיצוב המוצר בענף שלהם מיספר 1 בעלום ! לא פחות , אבל במרחק ניכר מכל המיתחרים, כמות הפיצרים העיצוביים שהוכנסו במכונה הזו הם פשוט יוצאים מגדר הרגיל , יש כאן תיכנון ומחשבה כאילו שזה הביבי של בעל הביית של קנצרן ענק, לא חברה למכונות קפה מבחינת עלויות תיכנון , וביצוע מבריק .
לא טעמתי את הקפה של המכונה הזו , אבל אני יכול להגיד לך שיש כאן יצרן שיודע להיתאמץ בצורה בילתי רגילה, ומעצב מוצר שהמנהל שלו פשוט הירשה לו הכל, בתקציב תיכנון ויצור בילתי מגבל .
אין לי ספק שגם המחיר ידידותי מאוד, כי זו חברה מיסחרית גדולה מאוד, אני המום מכמות ההשקעה במכונה הזו !
דוגמה ליכולת אמיתית לחברות אחרות בכל תחום.
למען הסר ספק : שלא ישתמע רק מדברי משהוא שקשור באיכות הקפה ! (לא בדקתי ולא ממליץ בלי ליבדוק )
אני מיתרשם פשוט מהתעוזה העיצובית והיכולת להוציא אותה ברמה הכלכלית לפועל .
לכל המעוניין, יש ב-Harrods מבצע עד ה-3.1 של duty free shopping ללקוחות במדינות מסויימות מחוץ לאירופה (כולל ישראל). לפי הבנתי ובדיקתי זה אומר שהם בעצם לוקחים על עצמם את המכס המקומי, כך שיוצא שמחיר המכונה אצלהם אפילו זול יותר - 1,357 ליש"ט עד הבית.
אני הזמנתי, ויכול לעדכן שכתוב בחשבונית שמסים ומכסים כלולים במחיר.
יש מבצע כאמור עד ה-3/1 שבו אין תשלום מכס מקומי בישראל ובמדינות נוספות. את המעמ האנגלי אתה לא משלם אף פעם, בלי קשר למבצע.
להבנתי ולפי החשבונית, הם כמו אמזון, גובים תשלום אחד ודואגים להכל.
אעדכן כמובן בתוצאה הסופית, אבל זה כבר לא יעזור לאף אחד כי עד אז המבצע יגמר.
לא בדיוק.
ה-Gastroback הזו דומה לדגם הדוד הכפול הישן של Breville שכבר לא נמכר למעשה ברוב העולם והוא ה-BES900.
הוא הוחלף לפני כשנתיים ע"י ה-BES920 שלטענת משתמשים תיקן הרבה מאוד בעיות שהיו במקורי, והוא זהה למכונה המדוברת רק ללא מטחנה.