בית חכם - סיבוב שני
קצת רקע, לפני כ-7 שנים כשעברתי לדירה בה אני גר התקנתי מערכת חשמל חכם של לגרנד המבוססת על תקשורת על קוי המתח. המערכת כוללת כ-45 מפסקים מתוכם 8 מפסקי תריס, 27 מפסקי/דימר תאורה, ו-10 מפסקי תרחישים (שאינם מחוברים ישירות לאף תריס או גוף תאורה).
למערכת אין בקר מרכזי אך השתמשתי בשלטי PRONTO 9400 כדי לשלב את החשמל החכם בתרחישי AV ולתזמן תרחישים.
במשך הזמן ה-PRONTO הפך ל-OBSOLETE והוחלף לפחות חלקית ב-TOUCHSQUID על ANDROID .
כיום, היצרן,לגרנד, כבר הפסיק לייצר את הסדרה שיש לי. המפיץ בארץ, לב-אופיר, אינו קיים עוד והמפסקים מתחילים להתקלקל.
וזה מביא אותי לבחינה של חלופות עדכניות למערכת.
שלוש הדרישות הבסיסיות הן אי תלות בספק יחיד, יכולת להשתמש בחיווט הקיים של החשמל (יש לי כבר "0" בכל המפסקים וממש לא בא לי לחווט מחדש את כל הבית) וקישוריות ל-IP2IR של GLOBAL CACHE לטובת קישוריות למערכות ה-AV.
חכמת ההמונים בפורום מכוונת לכיוון ה-Z-WAVE שעונה על שתי הדרישות הבסיסיות אבל לא ברור לי עד כמה ראלי להביא כמות כזו של מפסקים ...
מעבר לכך אשמח ללמוד אם למישהו יש ניסיון עם מערכת אחרת שעונה על הדרישות הבסיסיות ומוצעת באופן רשמי בארץ.
למערכת אין בקר מרכזי אך השתמשתי בשלטי PRONTO 9400 כדי לשלב את החשמל החכם בתרחישי AV ולתזמן תרחישים.
במשך הזמן ה-PRONTO הפך ל-OBSOLETE והוחלף לפחות חלקית ב-TOUCHSQUID על ANDROID .
כיום, היצרן,לגרנד, כבר הפסיק לייצר את הסדרה שיש לי. המפיץ בארץ, לב-אופיר, אינו קיים עוד והמפסקים מתחילים להתקלקל.
וזה מביא אותי לבחינה של חלופות עדכניות למערכת.
שלוש הדרישות הבסיסיות הן אי תלות בספק יחיד, יכולת להשתמש בחיווט הקיים של החשמל (יש לי כבר "0" בכל המפסקים וממש לא בא לי לחווט מחדש את כל הבית) וקישוריות ל-IP2IR של GLOBAL CACHE לטובת קישוריות למערכות ה-AV.
חכמת ההמונים בפורום מכוונת לכיוון ה-Z-WAVE שעונה על שתי הדרישות הבסיסיות אבל לא ברור לי עד כמה ראלי להביא כמות כזו של מפסקים ...
מעבר לכך אשמח ללמוד אם למישהו יש ניסיון עם מערכת אחרת שעונה על הדרישות הבסיסיות ומוצעת באופן רשמי בארץ.
לי יש את ה-Z WAVE יותר משנתיים ואני מרוצה .
מה הבעייה להביא כמות של בקרי מפסקים ??
אפשרות 1: חבר שחוזר מגרמניה/אנגלייה - אתה רוכש באתר אינטרנט ושולח לו הכל למלון.
הוא מביא את כל היחידות בתיק של מחשב או בשקית (לא שקופה כמובן) .
אפשרות 2: לרכוש מאתרי אינטרנט מפסקים ולשלוח כל פעם 3 מודולים (כך הסיכוי שזה ייעצר הוא אפסי .
מה הבעייה להביא כמות של בקרי מפסקים ??
אפשרות 1: חבר שחוזר מגרמניה/אנגלייה - אתה רוכש באתר אינטרנט ושולח לו הכל למלון.
הוא מביא את כל היחידות בתיק של מחשב או בשקית (לא שקופה כמובן) .
אפשרות 2: לרכוש מאתרי אינטרנט מפסקים ולשלוח כל פעם 3 מודולים (כך הסיכוי שזה ייעצר הוא אפסי .
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
סורי,
אין מערכת "open source" במחיר כזה (לפחות לא בארץ)...
כל מערכות אלו בארץ אינן מאושרות ואלה שכן מאושרות כבר מזמן לא נמצאות במלאי...
יש רק את המערכות הסגורות והטובות ביותר אך רחוקות מאוד מהתקציב שלך
אין מערכת "open source" במחיר כזה (לפחות לא בארץ)...
כל מערכות אלו בארץ אינן מאושרות ואלה שכן מאושרות כבר מזמן לא נמצאות במלאי...
יש רק את המערכות הסגורות והטובות ביותר אך רחוקות מאוד מהתקציב שלך
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
זה לא מדהים:
בארץ יש 20 אחוז לקוחות שמשתמשים במערכות סגורות שמתקינות מס' בודד של חברות מובילות בשוק...
בארץ יש 5 אחוז לקוחות שמשתמשים במערכות פתוחות שהם התקינו בעצמם או בעזרת חברות שבעבר שיווקו את המוצרים...
בארץ נשארו 75 אחוז לקוחות שכל תחום "בית חכם" כלל לא מדבר אליהם
לכן זוהי אותה תשובה כמו לפי 7 שנים.
בארץ יש 20 אחוז לקוחות שמשתמשים במערכות סגורות שמתקינות מס' בודד של חברות מובילות בשוק...
בארץ יש 5 אחוז לקוחות שמשתמשים במערכות פתוחות שהם התקינו בעצמם או בעזרת חברות שבעבר שיווקו את המוצרים...
בארץ נשארו 75 אחוז לקוחות שכל תחום "בית חכם" כלל לא מדבר אליהם
לכן זוהי אותה תשובה כמו לפי 7 שנים.
אין שום בעיה והתקציב שלך אפילו גבוה מדי
אתה יכול לעשות הזמנה למשל מ vesternet. אם תזמין כמות של מודולים המחיר הוא סביב 210 ש״ח למודול כולל הכל והם כבר מתורגלים בנוהל ישראל כלומר לבקש מהם לחלק לחבילות של 4-5 מודולים. אני ועוד כמה אנשים שאני מכיר עשינו את זה. המשלוח בדואר רגיל רשום הכל הגיע תוך כמה שבועות וההמשך פתוח ונוח. תעבור על השרשורים השונים של zwave ותראה כמה האופציות כמעט לא מוגבלות. בקר קח של ורה ומדולים של פיבארו
מעבר למחיר שלא יעבור 10000 ש״ח זה כיף גדול להרכיב לבד וזה ממש פשוט
אתה יכול לעשות הזמנה למשל מ vesternet. אם תזמין כמות של מודולים המחיר הוא סביב 210 ש״ח למודול כולל הכל והם כבר מתורגלים בנוהל ישראל כלומר לבקש מהם לחלק לחבילות של 4-5 מודולים. אני ועוד כמה אנשים שאני מכיר עשינו את זה. המשלוח בדואר רגיל רשום הכל הגיע תוך כמה שבועות וההמשך פתוח ונוח. תעבור על השרשורים השונים של zwave ותראה כמה האופציות כמעט לא מוגבלות. בקר קח של ורה ומדולים של פיבארו
מעבר למחיר שלא יעבור 10000 ש״ח זה כיף גדול להרכיב לבד וזה ממש פשוט
אבל, כפי ש
צור איתם קשר לפני הזמנה על-מנת שיורידו לך את המע"מ האירופי ויתנו הנחה.
גם הם מתורגלים במשלוח לארץ.....
ברכישות האחרונות שלי הם יצאו זולים יותר.
אם בסוף יוצא לך יותר זול להזמין מVesternet, תזהר מזה .
בכל מקרה, לפני רכישה, הייתי משווה מחירים גם עם EuroX10.JEXY כתב:מערכות אלו בארץ אינן מאושרות...
צור איתם קשר לפני הזמנה על-מנת שיורידו לך את המע"מ האירופי ויתנו הנחה.
גם הם מתורגלים במשלוח לארץ.....
ברכישות האחרונות שלי הם יצאו זולים יותר.
אם בסוף יוצא לך יותר זול להזמין מVesternet, תזהר מזה .
נסו למצוא תשובות לשאלות הקשורות לZ-Wave בשרשור הדביק שבראש הפורום
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה
אני יכול לומר לך מניסיון שלי , של CAFRI ועוד מס' לא מבוטל של חברים באתר שהתקינו את המע' ומרוצים ממנה.
אני יכול לומר לך שהילד שלי שהיה בגיל 8 הבין בתוך 10 דק' איך לקנפג את המע' עבור הדברים הבסיסיים (תכנון יומי/שבועי/חודשי של פתיחת תריסים לאחוז מסויים ,
קביעת סצינות שיפעלו במידה וחיישן מסויים הופעל וכו'..
ביחס למע' בית חכם אחרות - מע' Z WAVE מאוד ידידותית ומכילה אין ספור פונקציות וכמות אפליקציות שאין לשום מערכת אחרת שנמכרת בארץ (וכנראה בעולם)
וכל זה במחיר של 15-20 אחוז ממע' בית חכם "סגורה" - ששם אתה מתחתן חתונה קתולית..
אני מציע לך לקרוא את השרשור (המעט ארוך אבל מעניין) הזה:
http://www.hometheater.co.il/vt193890.html
אני יכול לומר לך שהילד שלי שהיה בגיל 8 הבין בתוך 10 דק' איך לקנפג את המע' עבור הדברים הבסיסיים (תכנון יומי/שבועי/חודשי של פתיחת תריסים לאחוז מסויים ,
קביעת סצינות שיפעלו במידה וחיישן מסויים הופעל וכו'..
ביחס למע' בית חכם אחרות - מע' Z WAVE מאוד ידידותית ומכילה אין ספור פונקציות וכמות אפליקציות שאין לשום מערכת אחרת שנמכרת בארץ (וכנראה בעולם)
וכל זה במחיר של 15-20 אחוז ממע' בית חכם "סגורה" - ששם אתה מתחתן חתונה קתולית..
אני מציע לך לקרוא את השרשור (המעט ארוך אבל מעניין) הזה:
http://www.hometheater.co.il/vt193890.html