אפל Airport Extreme מוגבל בישראל ומסורס...!!
רכשתי את הנתב הנ"ל בתקווה שהוא יתן לי מענה בבית בכל מה שקשור לטווח ולמהירות שלפי הפרסומים בארץ הוא מקוטלג כנתב AC1750 כלומר 1300MBPS בתדר 5גה"צ ו450MBPS בתדר 2.4גה"צ. אך לא כך הדבר בבדיקה שערכתי בעזרת כמה תוכנות וכרטיסים אלחוטים נדהמתי לגלות כי הנתב הזה בעצם מסורס והוא עובד בתדר 5גה"צ רק במהירות של 600MBPS מקסימום ובתדר 2.4גה"צ גם כן נמוך מהכתוב. האם למישהו יש נתב זהה שנקנה בארץ ובדק את יכולת הנתב ומה התוצאות אשמח לקבל כדי לדעת האם הבעיה היא אצלי או פרסום מטעה ושקרי...? ברצוני לציין שברשותי מודם/נתב נוסף של בזק מהדור החדש כלומר בתקן AC והוא דווקא כן בעל יכולת ומוגדר גם באותם בדיקות שבצעתי להגיע למהירות של 1300MBPS בתדר 5גה"צ ו450MBPS בתדר 2.4גה"צ.
נתחיל מהתחלה שלקנות ראוטר של אפל בארץ
זה שחיטה אונס שוד ורצח לאור יום ... במחיר שהוא
עולה בארץ אפשר לקנות אחלה ראוטר תקן AC שיתן
לך תיאורתית 1300 באלחוטי ועוד ישאר לך עודף בכיס
שנית כל אף אחד לא מבטיח שלך 1300 באלחוטי בתקן כלשהו
לא משנה אם זה 5 או 2.4 המספר הוא תיאורתי בתנאים אופטימלים
הכוונה באופטימלים זה בתנאי מעבדה או בתנאי מאדים שאין אפילו
חמצן
שלישית על מנת לקבל באמת 1300 באלחוטי או בקרבת המספר הזה
צריך כמה שפחות הפרעות כגון קירות גבס בטון ממ''ד וכ''ו
כשאתה מחבר ראוטר של בזק ואתה רואה שרשום לך 1300 בחיבור אלחוטי
זה לא אומר שאתה באמת מקבל 1300 מגה באלחוטי ראוטרים של בזק הם לא אינדיקציה
לבדיקה כזאת מאחר וראוטרים של בזק החומרה חלשה בלשון המעטה וקושחה שלו היא
בלעדית של בזק ככה שבזק יכולה לדוף ולשנות בקושחה מיליון דברים על מנת שאתה תראה
1300 בחיבור אלחוטי אבל בפועל אתה לא תצליח לעבור את ה 10 מגה בשניה בעת עברת קובץ
מהתקן להתקן על גבי אותו חיבור AC
חוץ מזה שראוטרים של אפל הם מוגבלים בכמות התקנים שאפשר לחבר אם אני זוכר נכון
זה עד 10 או 15 התקנים שהראוטר של אפל תומך בו זמנית
ככה שבנושא אלחוטי קח הכל בערבות מוגבל כי משכתוב על הקופסה או הצהרה של יצרן
זה רק בצהרה למהירות בתנאי מעבדה וזה מספר תיאורתי אף יצרן של ראוטרים אפילו
לא חברת סיסקו שמייצרת ציוד תקשורת מהשורה הראשונה ואיכותי ביותר גם מצהירה
שציוד אלחוטי מתוצרת שלה המהירות באלחוטי היא תיאורתית ולא ניתן להבטיח מהירות
מינימום ומקסימום
זה שחיטה אונס שוד ורצח לאור יום ... במחיר שהוא
עולה בארץ אפשר לקנות אחלה ראוטר תקן AC שיתן
לך תיאורתית 1300 באלחוטי ועוד ישאר לך עודף בכיס
שנית כל אף אחד לא מבטיח שלך 1300 באלחוטי בתקן כלשהו
לא משנה אם זה 5 או 2.4 המספר הוא תיאורתי בתנאים אופטימלים
הכוונה באופטימלים זה בתנאי מעבדה או בתנאי מאדים שאין אפילו
חמצן
שלישית על מנת לקבל באמת 1300 באלחוטי או בקרבת המספר הזה
צריך כמה שפחות הפרעות כגון קירות גבס בטון ממ''ד וכ''ו
כשאתה מחבר ראוטר של בזק ואתה רואה שרשום לך 1300 בחיבור אלחוטי
זה לא אומר שאתה באמת מקבל 1300 מגה באלחוטי ראוטרים של בזק הם לא אינדיקציה
לבדיקה כזאת מאחר וראוטרים של בזק החומרה חלשה בלשון המעטה וקושחה שלו היא
בלעדית של בזק ככה שבזק יכולה לדוף ולשנות בקושחה מיליון דברים על מנת שאתה תראה
1300 בחיבור אלחוטי אבל בפועל אתה לא תצליח לעבור את ה 10 מגה בשניה בעת עברת קובץ
מהתקן להתקן על גבי אותו חיבור AC
חוץ מזה שראוטרים של אפל הם מוגבלים בכמות התקנים שאפשר לחבר אם אני זוכר נכון
זה עד 10 או 15 התקנים שהראוטר של אפל תומך בו זמנית
ככה שבנושא אלחוטי קח הכל בערבות מוגבל כי משכתוב על הקופסה או הצהרה של יצרן
זה רק בצהרה למהירות בתנאי מעבדה וזה מספר תיאורתי אף יצרן של ראוטרים אפילו
לא חברת סיסקו שמייצרת ציוד תקשורת מהשורה הראשונה ואיכותי ביותר גם מצהירה
שציוד אלחוטי מתוצרת שלה המהירות באלחוטי היא תיאורתית ולא ניתן להבטיח מהירות
מינימום ומקסימום
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
@smargi
·השאלה היא האם נושא הכיסוי של הבית כולו נפתר. אישית לא הייתי מתרגש יתר על המידה מנתונים שמספקות תוכנות ניטור שונות אלא מתרכז בעיקבויות ויציבות החיבור של הנתב עצמו.
לי יש נתב דומה שנרכש לפני שנתיים בדיוק בהונג-קונג (מאמין שלא מסרסים נתבים שם ...
) והאמת שאף פעם לא קיבלתי יותר מ 900mb ב AC --- וזה עם Mac Air מרחק מטרים ספורים מהנתב עצמו....
מצד שני -- נושא המהירות גרידא ממש לא הזיז לי מול הביצועים הפנטסטים של הנתב הזה. חיבור רציף של חודשים !!! ללא איבוד מילימטר של עוצמה בלי קשר למה שאני זורק עליו (ואני זורק די הרבה --- שני NAS׳ ים שעובדים נון-סטופ, כמה לקוחות Kodi שמושכים תכנים בששון, ושאר ירקות).
לסיכום -- למרות שאני בהחלט ״בוגר״ DD-WRT... וכבודם של שעשועי הג׳יקים במקומו מונח ... ונתבי ASUS אוכלים את נתבי אפל בלי מלח....... וכו׳ וכו׳ ... אני מרשה לעצמי לקבוע שזו אחת מפיסות החומרה המוצלחות ביותר שרכשתי מעולם.
מקווה שכאמור לא סירסו אותו לחלוטין בגירסה הישראלית.
אם אתה מעוניין להריץ כמה בדיקות השוואה מול חומרה מחו״ל אשמח לעזור !
·השאלה היא האם נושא הכיסוי של הבית כולו נפתר. אישית לא הייתי מתרגש יתר על המידה מנתונים שמספקות תוכנות ניטור שונות אלא מתרכז בעיקבויות ויציבות החיבור של הנתב עצמו.
לי יש נתב דומה שנרכש לפני שנתיים בדיוק בהונג-קונג (מאמין שלא מסרסים נתבים שם ...
מצד שני -- נושא המהירות גרידא ממש לא הזיז לי מול הביצועים הפנטסטים של הנתב הזה. חיבור רציף של חודשים !!! ללא איבוד מילימטר של עוצמה בלי קשר למה שאני זורק עליו (ואני זורק די הרבה --- שני NAS׳ ים שעובדים נון-סטופ, כמה לקוחות Kodi שמושכים תכנים בששון, ושאר ירקות).
לסיכום -- למרות שאני בהחלט ״בוגר״ DD-WRT... וכבודם של שעשועי הג׳יקים במקומו מונח ... ונתבי ASUS אוכלים את נתבי אפל בלי מלח....... וכו׳ וכו׳ ... אני מרשה לעצמי לקבוע שזו אחת מפיסות החומרה המוצלחות ביותר שרכשתי מעולם.
מקווה שכאמור לא סירסו אותו לחלוטין בגירסה הישראלית.
אם אתה מעוניין להריץ כמה בדיקות השוואה מול חומרה מחו״ל אשמח לעזור !
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
נושא הכיסוי בבית נפתר כי זה לא הנתב היחיד שיש לי וכן נכון יציבות הנתב הזה פנטסטית הוא יציב וגם כאשר מספר רב של מכשירים מחובר אליו הוא עדיין מתפקד כראוי ללא ניתוקים בכלל נתון שבהחלט יש לקחת בחשבון שקונים נתב.
לגבי המודם.נתב של בזק אני חייב לפרגן גם כן אולי הטווח לא הכי חזק אולי הנתב לא הכי מהיר אבל הוא עובד כבר מספר שבועות גדול ללא בעיות מיוחדות ללא הפעלה מחדש וללא ניתוקים דבר די נדיר בישראל אז קצת פירגון גם לבזק לפחות בכל מה שקשור לנתב החדש שלהם אצלי זה דגם ב-VTECH.
העניין הוא שמרגיז אותי הוא עניין הפרסום השקרי של החברות בישראל אם הנתב מוגבל תרשמו ותגידו הם מפרסמים באתר החברה נתב שמגיע ל-1300MBPS וזה לא כך...!!!
אשמח להריץ בדיקות לגבי החומרה בחו"ל אבל כיצד ניתן לעשות זאת...? ובטח כדי לאמת את העניין היכולת של הנתב.
האם ניתן לצרוב לנתב את החומרה למדינות אחרות כלומר...?
לגבי המודם.נתב של בזק אני חייב לפרגן גם כן אולי הטווח לא הכי חזק אולי הנתב לא הכי מהיר אבל הוא עובד כבר מספר שבועות גדול ללא בעיות מיוחדות ללא הפעלה מחדש וללא ניתוקים דבר די נדיר בישראל אז קצת פירגון גם לבזק לפחות בכל מה שקשור לנתב החדש שלהם אצלי זה דגם ב-VTECH.
העניין הוא שמרגיז אותי הוא עניין הפרסום השקרי של החברות בישראל אם הנתב מוגבל תרשמו ותגידו הם מפרסמים באתר החברה נתב שמגיע ל-1300MBPS וזה לא כך...!!!
אשמח להריץ בדיקות לגבי החומרה בחו"ל אבל כיצד ניתן לעשות זאת...? ובטח כדי לאמת את העניין היכולת של הנתב.
האם ניתן לצרוב לנתב את החומרה למדינות אחרות כלומר...?
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
למרבה הצער נראה שהחלפת הקושחה אינה אפשרית. ראה כאן --> https://discussions.apple.com/thread/67 ... 0&tstart=0
מה המהירות המקסימלית שאתה מקבל ב AC ?
ספר לי איזה בדיקות עשית ואין לי בעייה לנסות להריץ בדיקה דומה כאן --- כך נוכל לקבל אינדיקציה לגבי הבדלים (אם בכלל) בין הדגם הישראלי לאחרים.
מה המהירות המקסימלית שאתה מקבל ב AC ?
ספר לי איזה בדיקות עשית ואין לי בעייה לנסות להריץ בדיקה דומה כאן --- כך נוכל לקבל אינדיקציה לגבי הבדלים (אם בכלל) בין הדגם הישראלי לאחרים.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
1. אני משתמש בכרטיס רשת AC של המק בוק פרו שלי מהדגם החדש ביותר.
2. אני בודק בעזרת תוכנה במק שנקראת WIFI EXPLORER והצלבתי את הנתונים עם תוכנות נוספות ואני רואה שבנתונים התכניים של הנתב הוא תומך ב- 600MBPS בתדר 40ה"צ מקסימום ואני מבין שעניין המהירות הוא תאורטי אבל זה מצביע על גבול היכולת של הנתב וכפי שציינתי בהתחלה בנתב של בזק באותה תוכנה יש תמיכה בתדר של 80ה"צ ו-1300MBPS..
3. היום אני מקבל לבדיקה מחבר נתב זהה שנקנה באירופה לבדיקה העדכן בהמשך את תוצאות הבדיקה.
2. אני בודק בעזרת תוכנה במק שנקראת WIFI EXPLORER והצלבתי את הנתונים עם תוכנות נוספות ואני רואה שבנתונים התכניים של הנתב הוא תומך ב- 600MBPS בתדר 40ה"צ מקסימום ואני מבין שעניין המהירות הוא תאורטי אבל זה מצביע על גבול היכולת של הנתב וכפי שציינתי בהתחלה בנתב של בזק באותה תוכנה יש תמיכה בתדר של 80ה"צ ו-1300MBPS..
3. היום אני מקבל לבדיקה מחבר נתב זהה שנקנה באירופה לבדיקה העדכן בהמשך את תוצאות הבדיקה.
טוב לאחר בדיקה שבצעתי אתמול עם נתב של אפל שנקנה באירופה כפי שחששתי הנתב מחו"ל אכן עובד בתדק 80ה"צ ומסוגל להגיע ל-1300MBPS.. לפחות לפי הנתונים היבשים של התוכנות הבדיקה בשונה מאוד מהנתב בישראל.
אבל יש לי בעיה מוזרה..
1. ניסיתי להגדיר את הנתב מחו"ל כרשת חדשה וראשי ובהגדרות תדרים של רשת ה-5גה"צ ראיתי שניתן להגדיר ידנית לעבוד עם ערוצים 36-48 שזה בעצם זהה לערוצים שניתן להגדיר גם לנתב מישראל. אבל כאשר הגדרתי את הנתב מישראל כראשי ואת הנתב מחו"ל כמגדיל טווח פתאום לא מופיעים יותר הגדרות ידניות לערוצים שלו והוא קפץ לערוץ 100 בשונה ממה שהוא היה מוגדר כראשי וערוץ שבעצם לא היה ניתן להגדיר לפני כן.. כמובן שהנתב מישראל נשאר לעבוד עם ערוצים 36-48 ועכשיו אני רואה שבתדר 5גה"צ הם לא עובדים בחפיפה רק בתדר 2.4גה"צ הכל תקין.... מישהו יודע משהו בעניין ויכול להסביר את התופעה..?
אבל יש לי בעיה מוזרה..
1. ניסיתי להגדיר את הנתב מחו"ל כרשת חדשה וראשי ובהגדרות תדרים של רשת ה-5גה"צ ראיתי שניתן להגדיר ידנית לעבוד עם ערוצים 36-48 שזה בעצם זהה לערוצים שניתן להגדיר גם לנתב מישראל. אבל כאשר הגדרתי את הנתב מישראל כראשי ואת הנתב מחו"ל כמגדיל טווח פתאום לא מופיעים יותר הגדרות ידניות לערוצים שלו והוא קפץ לערוץ 100 בשונה ממה שהוא היה מוגדר כראשי וערוץ שבעצם לא היה ניתן להגדיר לפני כן.. כמובן שהנתב מישראל נשאר לעבוד עם ערוצים 36-48 ועכשיו אני רואה שבתדר 5גה"צ הם לא עובדים בחפיפה רק בתדר 2.4גה"צ הכל תקין.... מישהו יודע משהו בעניין ויכול להסביר את התופעה..?
טוב, נראה שאכן המקבוק פרו מסוגל לתת AC1300, למרות שזה נדיר בכרטיסים אלחוטיים.
ב-40 מה"ז אכן לא תוכל להגיע ל- AC1300, למרות שמביקורת שראיתי של הנתב הוא גם כך מגביל את רוחב הפס למכשיר אחד לאיזור ה- 600 מגהביט.
ב-40 מה"ז אכן לא תוכל להגיע ל- AC1300, למרות שמביקורת שראיתי של הנתב הוא גם כך מגביל את רוחב הפס למכשיר אחד לאיזור ה- 600 מגהביט.