היי חבר'ה,
הסלון שלי במרחק של 4.5-5 מטר מהטלויזה ומכיוון ואני מוגבל בתקציב של כ5K (פלוס מינוס) האופציה הכי נורמלית שיש לי זה
60" של Hisense ב5000₪
השאלה היא כזו, האם יש מקרן שיכול להחליף טלויזיה בסלון? בכ5K?
במידה וכן, מה קורה עם תאורה של יום ולילה?
זכור לי שלמקרן יש אורך חיים דיי קצר (או שאולי זה למנורה שלו?)
האם בכלל שווה להתעסק עם זה?
תודה!
מקרן כתחליף לטלויזיה בסלון
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
מקרן וטלביזיה הם מוצרים שונים. האחד לא יכול להחליף את השני.
כדיי להנות ממקרן אתה צריך שליטה על כמות האור בחדר.
יתרה מכך, להדליק ולכבות מקרן כמה פעמים ביום או לחילופין להשתמש בו כל יום כמה שעות פשוט לא כלכלי.
אחרי שנה תצטרך להחליף נורה (1500 שקלים בדרך כלל ).
כמו כן גם התקציב גבולי כי לא לקחת בחשבון עלויות מסך.
בכל מקרה ב 5000 שקלים מדובר אך ורק על הזמנה מחו"ל. אין מחירים כאלה למקרנים בארץ.
ליאור
כדיי להנות ממקרן אתה צריך שליטה על כמות האור בחדר.
יתרה מכך, להדליק ולכבות מקרן כמה פעמים ביום או לחילופין להשתמש בו כל יום כמה שעות פשוט לא כלכלי.
אחרי שנה תצטרך להחליף נורה (1500 שקלים בדרך כלל ).
כמו כן גם התקציב גבולי כי לא לקחת בחשבון עלויות מסך.
בכל מקרה ב 5000 שקלים מדובר אך ורק על הזמנה מחו"ל. אין מחירים כאלה למקרנים בארץ.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
לדעתי צריך חדר חשוך אם אתה רוצה איכות תמונה.
הנורות הן אכן בעיה. לא נראה לי שמקרן מתאים אם המטרה היא לחסוך בעלויות, אלא אם אתה מתכנן להשתמש בו רק באופן קל.
חוץ מזה, נראה לי שמקרן איכותי לא יהיה זול, אבל לא עקבתי אחרי התחום יותר מדי.
אם אתה הולך על זה, בדוק את השוק לעומק. וודא שצורת ההקרנה בסדר מבחינתך ושאר הצופים. למשל, יש אנשים שרגישים (בחילות) למקרני ה-DLP המסוימים שמקרינים צבע ע"י מעבר מהיר בין שלושת צבעי הבסיס. יש גם חסרונות אחרים למקרנים.
הנורות הן אכן בעיה. לא נראה לי שמקרן מתאים אם המטרה היא לחסוך בעלויות, אלא אם אתה מתכנן להשתמש בו רק באופן קל.
חוץ מזה, נראה לי שמקרן איכותי לא יהיה זול, אבל לא עקבתי אחרי התחום יותר מדי.
אם אתה הולך על זה, בדוק את השוק לעומק. וודא שצורת ההקרנה בסדר מבחינתך ושאר הצופים. למשל, יש אנשים שרגישים (בחילות) למקרני ה-DLP המסוימים שמקרינים צבע ע"י מעבר מהיר בין שלושת צבעי הבסיס. יש גם חסרונות אחרים למקרנים.