התנהלות ניופאן - מבצע בלאק פראיידיי וחיזלוש
-
tobenary
- חבר ותיק

- תגובות: 2472
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
היי.
ביום שישי, בבלאק פראיידי ה 27 לנובמבר. התקשרתי כבר בשעה 06:45 למרכז מכירות בניופן.
הזמנתי שואב של חברת DIRT DEVIL. 2000W במחיר מוזל של 100 שח.
דגם השואב הוא: Dirt Devil DDC88VPI
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=853683
ביקשתי שאקח אותו מהסניף והם אמרו שהמסירה תהיה רק ביום שני.
ביום ראשון בבוקר, התקשרו ואמרו ש"בטעות" נלקחו כל השואבים , והם משריינים לי שואב אחר, 1400W, או שכמובן, אם אני לא מרוצה, אוותר על המכירה ( כמובן שאני מפסיד כאן אם אני מבטל ).
אישרתי והפעם גם הזמנתי משלוח בתוספת של 30 שח! ואמרתי שאני צריך את זה.
מאז, לא קיבלתי את המוצר, לא חזרו אליי, התקשרתי 4 פעמים לשירות לקוחות, ועד שהציעו לי ( רק אתמול ) דגם חלופי מסוג
CRV-500 CROWN. בתוספת של 199 שח - דהיינו - 399 שח במקום 100 שח ואומרים לי שהוא "יותר טוב"
מה אני יכול לעשות עכשיו?
תאכלס, אם הייתי רוצה לקנות שואב אבק של וקס ב 450 שח בזמנו, הייתי עושה זאת.
כרגע שילמתי 300 שח על שואב אבק של חברת CROWN ??? מדבקה? או לא , לא יודע....
האם ניתן לערב מישהו על שקר הציבור?
(חבר שלי גם לא קיבל את הזמנתו - ואני בטוח שאם אברר לעומק, רבים אחרים גם "חוזלשו" )
ביום שישי, בבלאק פראיידי ה 27 לנובמבר. התקשרתי כבר בשעה 06:45 למרכז מכירות בניופן.
הזמנתי שואב של חברת DIRT DEVIL. 2000W במחיר מוזל של 100 שח.
דגם השואב הוא: Dirt Devil DDC88VPI
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=853683
ביקשתי שאקח אותו מהסניף והם אמרו שהמסירה תהיה רק ביום שני.
ביום ראשון בבוקר, התקשרו ואמרו ש"בטעות" נלקחו כל השואבים , והם משריינים לי שואב אחר, 1400W, או שכמובן, אם אני לא מרוצה, אוותר על המכירה ( כמובן שאני מפסיד כאן אם אני מבטל ).
אישרתי והפעם גם הזמנתי משלוח בתוספת של 30 שח! ואמרתי שאני צריך את זה.
מאז, לא קיבלתי את המוצר, לא חזרו אליי, התקשרתי 4 פעמים לשירות לקוחות, ועד שהציעו לי ( רק אתמול ) דגם חלופי מסוג
CRV-500 CROWN. בתוספת של 199 שח - דהיינו - 399 שח במקום 100 שח ואומרים לי שהוא "יותר טוב"
מה אני יכול לעשות עכשיו?
תאכלס, אם הייתי רוצה לקנות שואב אבק של וקס ב 450 שח בזמנו, הייתי עושה זאת.
כרגע שילמתי 300 שח על שואב אבק של חברת CROWN ??? מדבקה? או לא , לא יודע....
האם ניתן לערב מישהו על שקר הציבור?
(חבר שלי גם לא קיבל את הזמנתו - ואני בטוח שאם אברר לעומק, רבים אחרים גם "חוזלשו" )
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן
מי שלוקח-מתרוקן
@tobenary
·
היה לי אותו מקרה עם P1000 שמכרו לי משהו בבלאק פריידי ואחרי שכבר נגמר היום נאמר לי שהם לא מוכרים יותר את הדגם הזה והייתי צריך לקנות במחיר גבוה יותר במקום אחר כך שפספסתי את המבצעים של המקומות האחרים. הייעוץ המשפטי שקיבלתי שאם יש לי הוכחה של כמה הייתי אמור לשלם להם ומנגד את הקבלה אז בבית המשפט בסבירות גבוהה אני אזכה על ההפרש. זה לא היה שווה לי להפסיד יום עבודה. יותר מזה אני חושב שזה פשוט עצוב שככה זה עובד כי זה מחזק את שיטת מצליח שלהם. אם החברות הללו היו יודעות שבבית משפט הן ישלמו לא רק את ההפרש אלא קנס או משהו בסגנון מכפלות של ההפרש אז אולי הן היו חושבות פעמיים לפני שהן עושות את זה.
·
היה לי אותו מקרה עם P1000 שמכרו לי משהו בבלאק פריידי ואחרי שכבר נגמר היום נאמר לי שהם לא מוכרים יותר את הדגם הזה והייתי צריך לקנות במחיר גבוה יותר במקום אחר כך שפספסתי את המבצעים של המקומות האחרים. הייעוץ המשפטי שקיבלתי שאם יש לי הוכחה של כמה הייתי אמור לשלם להם ומנגד את הקבלה אז בבית המשפט בסבירות גבוהה אני אזכה על ההפרש. זה לא היה שווה לי להפסיד יום עבודה. יותר מזה אני חושב שזה פשוט עצוב שככה זה עובד כי זה מחזק את שיטת מצליח שלהם. אם החברות הללו היו יודעות שבבית משפט הן ישלמו לא רק את ההפרש אלא קנס או משהו בסגנון מכפלות של ההפרש אז אולי הן היו חושבות פעמיים לפני שהן עושות את זה.
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
·אני לא מבין מה זה אומר שבטעות נלקחו כל השואבים. אין להשיג יותר את הדגם הזה?tobenary כתב:ביום ראשון בבוקר, התקשרו ואמרו ש"בטעות" נלקחו כל השואבים , והם משריינים לי שואב אחר, 1400W, או שכמובן, אם אני לא מרוצה, אוותר על המכירה ( כמובן שאני מפסיד כאן אם אני מבטל )....
אני במקומך הייתי אומר להם
"אין לי בעיה שקרתה טעות, תקלות קורות, כולנו בני אדם, אבל אני מצפה מכם לקחת אחריות על הטעות הזאת שלכם ולספק לי את מה שהזמנתי. תזמינו יחידה נוספת, תשדרגו אותי לדגם מתקדם יותר, זה כבר לא בעיה שלי אלא שלכם. אני הזמנתי, אתם התחייבתם. עשיתם טעות, עליכם לשאת בה".
ולא הייתי מוכן להוסיף עוד שקל אחד נוסף. במידה ועושים בעיות - יש תביעות קטנות ואתה זוכה שם בקלות כולל בפיצוי על הזמן של ועל הטרטור. אני בספק אם הם היו מגיעים איתך גם לתביעות קטנות, כי הם יודעים שהם יפסידו. פשוט יפצו אותך.
-
tobenary
- חבר ותיק

- תגובות: 2472
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
לאחר אין ספור טלפונים.
החליטו לתת לי "זיכוי" על סך 100 שח.
דהיינו. לקבל שואב דפוק ב 200 שח במקום 299.
כמובן שסירבתי והחזרתי השואב לחנות.
המלצות לפעול?
כבר רציתי לרשום בפייס שלהם מוטו חדש
"לא קונים מוצר עם נקודה אדומה. נקודה"
החליטו לתת לי "זיכוי" על סך 100 שח.
דהיינו. לקבל שואב דפוק ב 200 שח במקום 299.
כמובן שסירבתי והחזרתי השואב לחנות.
המלצות לפעול?
כבר רציתי לרשום בפייס שלהם מוטו חדש
"לא קונים מוצר עם נקודה אדומה. נקודה"
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן
מי שלוקח-מתרוקן
אתם חיים בסרט. בתיאורייה הכל יפה אבל המציאות נראית אחרת. P1000 עשו לי בדיוק אותו דבר. הטענה הייתה שהמצלמה כבר לא במלאי אצל היבואן ולכן הם לא יכולים למכור אותה. טענתי בפניהם שזה תירוץ עלוב כי הם משווק רשמי שעובד עם היבואן. אם ליבואן אין במלאי אז שייבא. הרי זה בדיוק מהותו לייבא. הם התקשרו וטענו שהמצלמה כבר לא מיוצרת ולכן לא ניתן לייבא מה שהיה שקר. באתרים כמו אמאזון ו B&H ניתן לראות מה כבר הופסק הייצור שלו ובאיזה דגם הכל כרגיל. אפילו עכשיו שנה אחר כך ב B&H אני רואה שעדיין לא הפסיקו לייצר את הדגם שקניתי. אתם פה מציעים לבחור לפנות לתביעות קטנות ולהכריח את המוכר לספק לו את המוצר. אם תקראו מה בסמכותו של ביה"מ תראו שזה לא עובד ככה.
מתוך האתר:
בית המשפט מוסמך לתת צו המורה על ביטול עסקה והשבת הסכום ששולם, או על תיקון מוצר. עם זאת, בית משפט לתביעות קטנות אינו מוסמך לתת צו "עשה" או צו "אל תעשה". כלומר, לא ניתן, למשל, לבקש מבית המשפט להורות לשכן להפסיק לעשות רעש באמצע הלילה (אולם בית המשפט דווקא כן מוסמך לפסוק פיצוי בגין הטרדה שנגרמת בשל הרעש, או בשל עוגמת הנפש).
בהקבלה למקרה פה אי אפשר להכריח את המוכר לספק את המוצר. אפשר לדרוש ביטול העסקה. וזה כבר הוצע לו. מה שמרתיח שזה בעצם לא באמת מגן על האזרח הקטן בצורה מלאה כי בתי העסק מתנהגים בביריונות בשיטת מצליח. אין להם בעייה להמשיך כי המקסימום שייקרה פה זה שייבטלו להם את העסקה שמראש הם לא התכוונו כנראה לספק. יש הרבה חנויות שעובדות ככה, מושכות עם עסקה פיקטיבית ואז אומרות נגמר אבל יש יותר טוב אם תוסיף X. ביום שיכריחו בית עסק לתת לנו מוצר טוב יותר במידה והספק לא מסוגל לספק מוצר שהתחייב לספק רק אז תראו פתאום שינוי בהתנהגות. עד אז... שיטת מצליח תימשך.
מתוך האתר:
בית המשפט מוסמך לתת צו המורה על ביטול עסקה והשבת הסכום ששולם, או על תיקון מוצר. עם זאת, בית משפט לתביעות קטנות אינו מוסמך לתת צו "עשה" או צו "אל תעשה". כלומר, לא ניתן, למשל, לבקש מבית המשפט להורות לשכן להפסיק לעשות רעש באמצע הלילה (אולם בית המשפט דווקא כן מוסמך לפסוק פיצוי בגין הטרדה שנגרמת בשל הרעש, או בשל עוגמת הנפש).
בהקבלה למקרה פה אי אפשר להכריח את המוכר לספק את המוצר. אפשר לדרוש ביטול העסקה. וזה כבר הוצע לו. מה שמרתיח שזה בעצם לא באמת מגן על האזרח הקטן בצורה מלאה כי בתי העסק מתנהגים בביריונות בשיטת מצליח. אין להם בעייה להמשיך כי המקסימום שייקרה פה זה שייבטלו להם את העסקה שמראש הם לא התכוונו כנראה לספק. יש הרבה חנויות שעובדות ככה, מושכות עם עסקה פיקטיבית ואז אומרות נגמר אבל יש יותר טוב אם תוסיף X. ביום שיכריחו בית עסק לתת לנו מוצר טוב יותר במידה והספק לא מסוגל לספק מוצר שהתחייב לספק רק אז תראו פתאום שינוי בהתנהגות. עד אז... שיטת מצליח תימשך.
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
בית המשפט לא יכול להכריח את הספק לספק לו את המוצר, אבל הוא כן יכול לפסוק לו פיצויים בגובה ההפרש בין מחירו הרגיל של המוצר לבין המחיר שהוא היה צריך לשלם, מה שיאפשר לו לקנות את המוצר במקום אחר באותו מחיר שהתחייבו לספק לו את המוצר, פלוס לפסוק עבורו פיצויי עוגמת נפש כך שבסופו של דבר הוא יצא עוד ברווח על כל העניין.
נראה לי שהגישה שבית משפט לא יעשה כלום היא קצת צינית.
נראה לי שהגישה שבית משפט לא יעשה כלום היא קצת צינית.
@psibeast
·
הכל נכון רק שבשביל ללכת לבית המשפט אתה משלם במזומן. יום חופש מהעבודה זה כסף וזה משהו שאתה משקיע בוודאות. לקבל את הכסף בחזרה זה משהו שאתה כ נ ר א ה תקבל. שיקול של כל אחד אם לקחת את הסיכון כשהמשתנים פה הם עלות יום עבודה, הפרש המחיר במוצר וגובה הכעס על החברה שמנסה לדפוק אותך.
·
הכל נכון רק שבשביל ללכת לבית המשפט אתה משלם במזומן. יום חופש מהעבודה זה כסף וזה משהו שאתה משקיע בוודאות. לקבל את הכסף בחזרה זה משהו שאתה כ נ ר א ה תקבל. שיקול של כל אחד אם לקחת את הסיכון כשהמשתנים פה הם עלות יום עבודה, הפרש המחיר במוצר וגובה הכעס על החברה שמנסה לדפוק אותך.
אתם מבולבלים. ברגע שגבו מכם כסף וחייבו את כרטיס האשראי יש התחייבות לספק את המוצר בדיוק זה שנרכש. אין צורך להסכים לשום פשרה. פיצוי לפחות 250 ש"ח כי זה מה שתקבלו בבית משפט לתביעות קטנות. גם להם לא מתאים לבזבז זמן בבית משפט.