עצות והמלצות למערכת קולנוע ביתי חדשה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Adigaforever פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

אז גם אני הזמנתי YAMAHA RX-V679 ועכשיו כל מה שנותר הוא למצוא רמקולים תואמים לדרישותי ולרסיבר,
בהתחלה חשבתי לקנות סט מלא כמו ENERGY 5.1 ולהנות מזה כמה שאפשר, אבל שניתי את דעתי(לא יודע אם בצדק)
ואני רוצה להתחיל לבנות את המערכת לאט לאט בגלל מגבלות תקציב.

אז בגלל שאין לי תקציב לקנות את כל המערכת ביחד, אני מתכוון לקנות כרגע סנטר ושתי רמקולים קידמיים, ובהמשך להוסיף להם אחוריים וסאב.
התקציב שלי לקניה העכשווית נע בין 3K ל 4K, עם אפשרות לחריגה קלה אם זה יהווה שידרוג משמעותי באיכות המערכת או אפילו גם לקנות את אחד מהם בסכום שנמוך קצת מהתקציב ולקנות את השני אחר כך, אני חושב שבסופו של דבר תקרת התקציב שלי הוא 8K.
אני אאלץ כרגע לקנות רמקולים מדפיים ולא רצפתיים עקב מגבלות של הסלון שלי.
אז ככה, הסלון שלי הוא חלק מחלל גדול יותר כאשר יש פתח די גדול למטבח, הסלון עצמו במידות של 3 על 3 מטר אבל החלל גדול יותר.
הסלון שלי צמוד לדירת השכנים(אחי) אז אני לא מחפש מערכת בעל שמע ממש חזקה גם כי אישתי תמיד אומרת לי להנמיך אפילו את הווליום של הטלוויזיה בזמן שאנחנו רואים סרט(אני מקווה שזה ישתנה כשהיא תשמע את האיכות :) ). אז לסיכום לא מחפש סאונד גבוה מדי. מכאן גם אני לא אחפש בעתיד סאב שיעשה להם כאב ראש. בסופו של יום מכיוון שזה אחי אז הוא כן יוכל לסבול מדי פעם אם נראה סרט בווליום די גבוה.
השימושים העיקרי הוא סרטים, ואולי משחקים דרך הסוני אבל אני לא רוצה שזה ישפיע על ההחלטה לגבי בחירת הרמקול.

אני מתכוון להתחיל לקפוץ לחנויות ולהתחיל לשמוע רמקולים שעומדים בתקציב אבל לפני כן רציתי לקבל מושג מה כן עומד בתקציב.
קראתי את מאמר הביקורת הרמקולים המדפיים של שנת 2014 וכבר רשמתי לעצמי להאזין לסט של TANNOY MERCURY, שלפי החישובים שלי יצא פחות מהתקציב שלי.

שאלה אחרונה לפני, האם בכל זאת כדאי לקנות סט שכולל הכל ואז להתחיל לשדרג במידת הצורך?

DanielGe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 340
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #2 

בתקציב של 4 הייתי מתחיל עם זוג מדפיים טובים וסאב. ביום מן הימים שיתפנה לך עוד תקציב תוכל להעביר את המדפיים אחורה ולהכניס זוג רצפתיים וסנטר.

בשורה תחתונה, בתקציב הנתון לדעתי עדיף להתחיל בקונפיגורציה של 2.1 ולא 5.1

Adigaforever פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

DanielGe כתב:בתקציב של 4 הייתי מתחיל עם זוג מדפיים טובים וסאב. ביום מן הימים שיתפנה לך עוד תקציב תוכל להעביר את המדפיים אחורה ולהכניס זוג רצפתיים וסנטר.

בשורה תחתונה, בתקציב הנתון לדעתי עדיף להתחיל בקונפיגורציה של 2.1 ולא 5.1
...
·אחלה, איזה רמקולים הייתה ממליץ אז? או לחלופין איזה סאב לא גדול במיוחד היית ממליץ שישאיר גם אפשרות לקנית רמקולים טובים?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”