האם יש סכנה בהצגת תמונות על מסך LED ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
MatanHadad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
שם מלא: Matan Hadad

שליחה

אהלן, לא מזמן קקניתי מסך LED 48 של סמסונג,
ובהוראות ההפעלה קראתי את הדבר הבא:
מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר ואיך להמנע מזה ?
תודה לכולם
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282

שליחה

זו תופעה ידועה שבד"כ משוייכת למסכי פלזמה: הצגת תמונה סטאטית לאורך זמן, ואפילו לוגו ללא שקיפות של ערוץ, יכולה לגרום לצריבה של אותה תמונה במסך, כך שתשאר מעין צללית שלה לעד, תלוי בעוצמת ההארה של התמונה/לוגו, ובמשך הזמן שהיא הוצגה.
בשביל להימנע מהנ"ל, ישנם בחלק מהמסכים כל מני מנגנונים "שמנערים", את התמונה כל פרק זמן מסויים, על מנת לא לקבע אותה. בחיבור מחשב למסך פלאזמה, מומלץ להפעיל שומר מסך בזמן שאין פעילות.
לגבי מסך LED - לא ידעתי שהתופעה הנ"ל חלה גם על מסכים מסוג זה, ולדעתי הם לא אמורים לסבול מהתופעה הנ"ל, אבל יכול להיות שאני לא מעודכן.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177

שליחה

תתעלם. זה לא רלוונטי ל-LCD.

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055

שליחה

ה -כסת"ח וגם לא לשדר 4:3 תמונה רשום בפרוש בהוראות ובאחריות

אולם יש בסמסונג אפשרות לביטול תמונה אחד לפני אחרות בהגדרות התמונה

רצוי מנסיון לא להגזים בכלום תמונה רואים דקה שתיים וזהו
לעבור הלאה

מצפיה בערוצים הרגלים לא ראיתי כלום

יש כאן הרבה חברים עם ידע רב ונסיון בטח נשמע גם אותם

מעניין - גם אני שאלתי שאלות אלו -וטרם ראיתי צריבה על LCD סמסונג מלפני 6 שנים B550
והיום H6400

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4592

שליחה

בהחלט צריבת תמונה רלוונטית גם למסכי LCD.
פנלים מסויימים רגישים יותר מאחרים, וככלל מפתח עקרונית בהירות גבוהה יותר תגרום לתופעה להופיע מהר יותר.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

יצא לי לראות LCD צרוב בעבר.
זה היה איזה מסך מדבקה 32 אינץ' שהציג תפריט באיזו מסעדה (יותר בכיוון של מזללה) וראו בברור אזורים שנצרבו גם כאשר שינו במסך ערוץ.
אבל אני מניח שזה עמד סטטי חודשים על גבי חודשים, לא הייתי מוטרד מזה בשימוש ביתי. הסר דאגה מלבך והמשך הלאה..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

השאלה לא אם זה יכול לקרות, אלא אם זה רלוונטי לשימוש ביתי/רגיל אינטנסיבי. אני לא חושב.

אם כבר מדברים על הנושא, מישהו נתקל אי פעם בהשפעה של, נגיד, ה-taskbar של Windows, או אזור שורת הכתובת בדפדפן?

אני משער שאם משאירים מסך עם אזורים בצבע מקסימום (כנראה שחור או לבן, תלוי ב-LCD) דולק רצוף 24 שעות ביממה אז זה עשוי להשפיע. אגב, גם ב-CRT יש burn-in, אבל לא החשבתי את זה בעיה רצינית למרות שזה היה מובחן באיזור ה-taskbar על המסך העיקרי שלי, כנראה אחרי אלפי שעות, אולי יותר מ-10000. אני מהמר ש-LCD מושפע פחות מ-CRT.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

עניתי כך כי כתבת "תתעלם, זה לא רלוונטי ל-LCD", וזה פשוט לא נכון. תלוי מאוד בסוג השימוש.
אם ישאיר את הטלוויזיה דולקת מחוברת למחשב, ויסע לכמה ימים, סיכוי לא רע שיחזור יגלה שהוא לא צריך להפעיל את המחשב כדי לראות את הדסקטופ שלו על המסך.

בשימוש נפוץ של צפייה בטלוויזיה וכיבוי, לא צריכה להיות בעיה. השארה של ערוץ ספציפי עם לוגו בולט במשך ימים, גם יש סיכוי שתשאיר סימנים.
בדוגמה האחרונה, היה לי לא מזמן בנייד שקניתי (Lenovo X240). הדסקטופ היה נצרב תוך 10 דקות.
הוחלף כמובן מיד באחד חדש, אבל גם החדש רגיש טיפה, ואם אני עובד שעות עם המחשב, ניתן לראות את ה- Taskbar למשך איזו דקה על רקע כהה גם כשהוא איננו.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

יש לי מסך מחשב 2209WA וגם בו לפעמים יוצא לי להתקע בצריבה, אם אני משאיר עורך קוד או משהו בסגנון פתוח לאורך כמה ימים.
בכל מקרה לאחר כמה זמן התופעה נעלמת והמסך חוזר לעצמו.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

מבחינתי retention מהיר זה מפתיע למסכים בימינו. אבל לפחות זו לא "סכנה" (כמו בכותרת). נתקלתם ב-burn-in קבוע?

10 דקות להשפעה נשמע כמו לי כמו מסך דפוק. אבל גם שעות נשמע מוזר.

TheCoolest: כמה ימים שהמסך דולק רצוף בלי שינוי? למה?

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

קבוע נתקלתי רק במסכים שמיועדים לאפליקציה ספציפית ומריצים אותה חודשים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

@jtk
הוא לא דלוק ימים ברצף, אבל הרבה שעות ביממה - כן, וככה לאורך של מספר רב של ימים. אין לי שומר מסך, והמסך מוגדר להכבות אחרי 5 דקות של אי שימוש במחשב.
זה קורה לפעמים כשעובדים על פרוייקטים בסביבות פיתוח כמו ויזואל סטודיו, או תוכנות בסגנון עם שורות וטורים של כלים שונים אשר תמיד מופיעים על המסך.

זה לא משהו קריטי, וזו לא צריבה קבועה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

למי שכתב שהתופעה קיימת גם במסכי CRT - בדיוק בגלל זה המציאו את שומר המסך...

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”