שרשור תגובות: אוזניות Bluetooth – כבלים זה פשוט פאסה
-
HazooM
-
- כתב

- תגובות: 6805
- oris74
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9466
- שם מלא: אורי
אחלה סקירה - תודה
יהיה נחמד אם תוכל להוסיף כמה המלצות למשדרי BT
יהיה נחמד אם תוכל להוסיף כמה המלצות למשדרי BT
- sigamore
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4941
סקירה נהדרת (כרגיל) , תודה איתי
אישית אני משתמש במומנטום האלחוטיות (over ear) אחרי שמצאתי אותן כמוצלחות ביותר מבין ההיצע העכשיוי - אך כאמור זו בחירה אישית מאד ... כל אחד וטעמו הוא.
שאפו נוסף הוא על ציון הקטעים המוסיקלים שאתה מאזין להם תוך תהליך הבדיקות(Y)
תהיתי אם תוכל בהזדמנות לפרסם את רשימת האלבומים המלאה ....(עם דגש על גאז, אקוסטי וכד)
מעין top ten list ...
אישית אני משתמש במומנטום האלחוטיות (over ear) אחרי שמצאתי אותן כמוצלחות ביותר מבין ההיצע העכשיוי - אך כאמור זו בחירה אישית מאד ... כל אחד וטעמו הוא.
שאפו נוסף הוא על ציון הקטעים המוסיקלים שאתה מאזין להם תוך תהליך הבדיקות(Y)
תהיתי אם תוכל בהזדמנות לפרסם את רשימת האלבומים המלאה ....(עם דגש על גאז, אקוסטי וכד)
מעין top ten list ...
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- dby
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 373
פששש איזה יופי של סקירה:D
אני משקולי תקציב בחרתי ללכת על parrot zik הראשון האצלי כבר כמה חודשים
קניתי עוד סוללה מקורית ומטען חיצוני לא מקורי(כי אין מקורי.....לא מצאתי)
מתענג כל דקה של שמיעה באוזניות
בהחלט ממליץ עליהם
http://www.sonicelectronix.com/
אני משקולי תקציב בחרתי ללכת על parrot zik הראשון האצלי כבר כמה חודשים
קניתי עוד סוללה מקורית ומטען חיצוני לא מקורי(כי אין מקורי.....לא מצאתי)
מתענג כל דקה של שמיעה באוזניות
בהחלט ממליץ עליהם
http://www.sonicelectronix.com/
- 4X4
-
- חבר פעיל

- תגובות: 62
פעם הסאונד בבלוטות היה נחות מחיבור חוטי.
האם גם היום המצב דומה או שהבלוטות שופר.. ואם כן.. איזה גרסת בלוטות יש היום? מקווה שאני מובן 
- sigamore
-
- חבר מביא חבר

Re: פעם הסאונד בבלוטות היה נחות מחיבור חוטי.
@4X4
התשובה באשר לאיכות הניגון האלחוטי היום בהשוואה לדורות הקודמים היא מעט מורכבת אבל בגדול התשובה היא כן - שומעים הרבה יותר טוב מאשר פעם באלחוט אבל עדיין לא ברמה של חיבור חוטי.
אני יוצא מנקודת הנחה שאתה שואל על חיבור אלחוטי / חוטי באותו דגם של אוזניות .... אם הכוונה הייתה באשר לאוזניות אלחוטיות מול חוטיות כקונספט, אזי כמובן שאוזנייה חוטית טובה עם מקור טוב עדיין מנצחת בנוק-אאוט .....
לדוגמא --- במקרה האישי שלי אני משתמש בציוד שלהלן :
הקבצים שיושבים על שני הנגנים זהים - בדר"כ מסוג Apple Lossless - ALAC
כדי לשים את הדברים בפרספקטיבה - המומונטום האלחוטיות נשמעות נפלא - קרוב לוודאי שטוב יותר מכל אוזניה אלחוטית שאי פעם ניסיתי ! אבל --- השילוב הקלאסי יותר של ה FiiO עם ה audio technica פשוט נותן בראש ללא עוררין
מיותר לציין שחיברתי את ה momentum ל Fiio בצורה קווית ואז הפתעה .... הם נשמעו טוב יותר מה audio technica (למעט בז'נרים מסויימים - שם עדיין היה יתרון קל ל audio technica - אבל באמת זניח....)
מסקנות --
לסיום לגבי שאלתך על פרוטוקול ה bluetooth - אני מאמין שרוב הדגמים האחרונים עושים שימוש ב BT 4.0 או 4.1 אבל עם תמיכה לאחור .... כך שאין אין ברשותך טלפון עם BT 4.0 האוזניות כמובן יעבדו עדיין...
היתרון של ה 4.0 הוא צריכת חשמל משופרת, צימוד מיידי בין המכשירים, חיווים שונים (למשל בשימוש momentum והאייפון אני מקבל את אחוזי הסוללה הנותרים של האוזנייה על מסך הטלפון).
התשובה באשר לאיכות הניגון האלחוטי היום בהשוואה לדורות הקודמים היא מעט מורכבת אבל בגדול התשובה היא כן - שומעים הרבה יותר טוב מאשר פעם באלחוט אבל עדיין לא ברמה של חיבור חוטי.
אני יוצא מנקודת הנחה שאתה שואל על חיבור אלחוטי / חוטי באותו דגם של אוזניות .... אם הכוונה הייתה באשר לאוזניות אלחוטיות מול חוטיות כקונספט, אזי כמובן שאוזנייה חוטית טובה עם מקור טוב עדיין מנצחת בנוק-אאוט .....
לדוגמא --- במקרה האישי שלי אני משתמש בציוד שלהלן :
- נגן FiiO X3 (דור ראשון) משודך לאוזניות audio technica m50x
- אייפון 6 משודך לאוזניות sennheiser momentum over ear wireless
הקבצים שיושבים על שני הנגנים זהים - בדר"כ מסוג Apple Lossless - ALAC
כדי לשים את הדברים בפרספקטיבה - המומונטום האלחוטיות נשמעות נפלא - קרוב לוודאי שטוב יותר מכל אוזניה אלחוטית שאי פעם ניסיתי ! אבל --- השילוב הקלאסי יותר של ה FiiO עם ה audio technica פשוט נותן בראש ללא עוררין
מיותר לציין שחיברתי את ה momentum ל Fiio בצורה קווית ואז הפתעה .... הם נשמעו טוב יותר מה audio technica (למעט בז'נרים מסויימים - שם עדיין היה יתרון קל ל audio technica - אבל באמת זניח....)
מסקנות --
- איכות הסאונד בדגמים האחרונים של האוזניות האלחוטיות (לפחות בפלח השוק היוקרתי יותר) שופרה לאין ערוך בשנים האחרונות . למעשה במבחן שמיעה עיוור שערכתי לכמה חברים ובני משפחה, הרוב המכריע לא ידע לציין שום הבדל בין חוטי לאלחוטי (עם אותה אוזניה ואותו מקור)
- חיבור קווי לאוזניה אלחוטית בחלק מהדגמים (למשל ה zik שצויין בכתבה) הוא בעייתי ביותר בגלל כל האלקטרוניקה וההברה הפנימית כך שיש לקחת זאת בחשבון ולבדוק לפני הקנייה אם בכוונתך להשתמש האוזניות גם בחיבור חוטי. במקרה של ה momentum , שתי שיטות החיבור נשמעות נפלא כך שלי עצמי אין כל בעייה
- היתרון האולטימטיבי של האוזניות האלחוטיות הוא .... ובכן ... השיחרור מכבלים
בעוד רבים נוטים להקל בכך ראש, נסויני האישי הוא שברגע שאתה נשבה בקסם הזה, אין דרך חזרה ... המחיר הנדרש הוא פשרה מסויימת באיכות הסאונד (כאמור לא פשרה גדולה מדי לרוב האנשים), עלות ציוד גבוהה יותר וכד' - פרוטוקול ה aptX שמוזכר כיתרון עם רוב הדגמים החדשים אינו משמעותי מאד לדעתי האישית. בדקתי את העניין מספר פעמים עם מכשירים תואמים (למשל HTC ) מול מכשירים לא תואמים (למשל אייפון 6) עם אותם קבצים בדיוק ולא מצאתי שום הבדל באיכות .... לא הייתי רוצה להיות נחרץ לחלוטין בנושא אבל בעיני זה יותר גימיק שיווקי...
לסיום לגבי שאלתך על פרוטוקול ה bluetooth - אני מאמין שרוב הדגמים האחרונים עושים שימוש ב BT 4.0 או 4.1 אבל עם תמיכה לאחור .... כך שאין אין ברשותך טלפון עם BT 4.0 האוזניות כמובן יעבדו עדיין...
היתרון של ה 4.0 הוא צריכת חשמל משופרת, צימוד מיידי בין המכשירים, חיווים שונים (למשל בשימוש momentum והאייפון אני מקבל את אחוזי הסוללה הנותרים של האוזנייה על מסך הטלפון).
- oris74
-
- חבר במועדון HT

@sigamore
איזו השקעה בתשובה - תודה!!
אני רק שאלה: האם לדעתך יש הבדל מהותי באיכות השמע גם בכל מה שנוגע למשדרי BT - אני רוצה להתנסות באוזניות BT שקיבלתי אבל הרסיבר שלי הוא ללא BT ולכן אני מתלבט אם לרכוש משדר פשוט מאיביי או להשקיע במשהו רציני יותר.
דוגמא לזול מאיביי:
http://www.ebay.com/itm/Wireless-Blueto ... SwYHxWIGmw
משהו יותר רציני (?) מאמזון:
http://www.amazon.com/gp/product/B00P24 ... ZVNQ9LP7N9
תודה
אורי
איזו השקעה בתשובה - תודה!!
אני רק שאלה: האם לדעתך יש הבדל מהותי באיכות השמע גם בכל מה שנוגע למשדרי BT - אני רוצה להתנסות באוזניות BT שקיבלתי אבל הרסיבר שלי הוא ללא BT ולכן אני מתלבט אם לרכוש משדר פשוט מאיביי או להשקיע במשהו רציני יותר.
דוגמא לזול מאיביי:
http://www.ebay.com/itm/Wireless-Blueto ... SwYHxWIGmw
משהו יותר רציני (?) מאמזון:
http://www.amazon.com/gp/product/B00P24 ... ZVNQ9LP7N9
תודה
אורי
- Nissim
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2673
אני עם sigamore,
הזדמן לי לאחרונה להיות בחו״ל ובחנתי מספר רב של אוזניות.
האוזניות sennheiser momentum over ear wireless וכן MOMENTUM On-Ear wireless והן היו הטובות ביותר לדעתי עם Sony MDR1RBT
יש עוד אוזניות שנחשבות מצוינות שלא הצלחתי למצוא והן VMODA Crossfade wireless.
אני החלטתי לא לקנות כרגע מכיוון שאף אחת מהאוזניות לא תומכת ב BT 4.2 אשר בתיאוריה אמור לספק רוחב פס כפול ואיכות שמיעה משופרת מאוד.
הזדמן לי לאחרונה להיות בחו״ל ובחנתי מספר רב של אוזניות.
האוזניות sennheiser momentum over ear wireless וכן MOMENTUM On-Ear wireless והן היו הטובות ביותר לדעתי עם Sony MDR1RBT
יש עוד אוזניות שנחשבות מצוינות שלא הצלחתי למצוא והן VMODA Crossfade wireless.
אני החלטתי לא לקנות כרגע מכיוון שאף אחת מהאוזניות לא תומכת ב BT 4.2 אשר בתיאוריה אמור לספק רוחב פס כפול ואיכות שמיעה משופרת מאוד.
- dby
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 373
אני אישית יכול להתייחס לגבי הלינק הראשון
רכשתי אותו לפני הרבה זמן, כבר לא זוכר בדיוק אני חושב כשנה
הייעוד... חיבור לטלוויזיה
עבד נפלא אפילו קניתי עוד אחד לחדר השינה
לאחר זמן מה התחילו ניתוקים, האוזניות היו ברוגז עם המשדר
היה מצריך התעסקות של לחבר עוד פעם ועוד פעם
התייאשתי מזה
מה גם שהסאונד היה סביר לא יותר
בסוף הלכתי על שיטה אחרת
רכשתי את ה זינהייזר RS120, דגם ענתיקה במחיר מתחת לסף המכס
והיום אחרי חודשים של שימוש פשוט מאוד מאוד מרוצה
קודם לכל הסאונד הרבה יותר טוב ואיכותי מהמשדר
בנוסף לטווח קליטה כמעט בלתי מוגבל 100 מטר חוצה קירות לפי הצהרת היצרן, סוללה שמחזיקה המון שעות
אם אתה רוצה לשמיעה בבית הייתי ממליץ לך את ה זינהייזר מסדרת RS
בהתאם לתקציב שלך
תוכל להשתמש בהם גם במוזיקה, טלוויזיה, סרטים ועוד
אני לא אודיופיל.... אבל בהסתמך על סקירות בחו"ל, הדגמים האלה בעלי איכות סאונד גבוהה
רכשתי אותו לפני הרבה זמן, כבר לא זוכר בדיוק אני חושב כשנה
הייעוד... חיבור לטלוויזיה
עבד נפלא אפילו קניתי עוד אחד לחדר השינה
לאחר זמן מה התחילו ניתוקים, האוזניות היו ברוגז עם המשדר
היה מצריך התעסקות של לחבר עוד פעם ועוד פעם
התייאשתי מזה
מה גם שהסאונד היה סביר לא יותר
בסוף הלכתי על שיטה אחרת
רכשתי את ה זינהייזר RS120, דגם ענתיקה במחיר מתחת לסף המכס
והיום אחרי חודשים של שימוש פשוט מאוד מאוד מרוצה
קודם לכל הסאונד הרבה יותר טוב ואיכותי מהמשדר
בנוסף לטווח קליטה כמעט בלתי מוגבל 100 מטר חוצה קירות לפי הצהרת היצרן, סוללה שמחזיקה המון שעות
אם אתה רוצה לשמיעה בבית הייתי ממליץ לך את ה זינהייזר מסדרת RS
בהתאם לתקציב שלך
תוכל להשתמש בהם גם במוזיקה, טלוויזיה, סרטים ועוד
אני לא אודיופיל.... אבל בהסתמך על סקירות בחו"ל, הדגמים האלה בעלי איכות סאונד גבוהה
- sigamore
-
- חבר מביא חבר

@oris74
·
היי אורי,
לא בטוח שהבנתי למה אתה רוצה לחבר את משדר ה BT לרסיבר ולא לשמוע ישירות מהטלפון או הטבלט ?
בכל מקרה - מניח שיש סיבה ראוייה
הדגמים שציינת מיושנים משהו (BT 2.1) לכן התיעצתי עם קולגה מחו״ל שבקי יותר בעינייני משדרים וכד׳ והמלצתו הייתה ללכת על הדגם הזה -- > http://www.amazon.com/Bluetooth-Transmi ... ess+Stereo
ד״א -- על איזה דגם אוזניות מדובר ?
·
היי אורי,
לא בטוח שהבנתי למה אתה רוצה לחבר את משדר ה BT לרסיבר ולא לשמוע ישירות מהטלפון או הטבלט ?
בכל מקרה - מניח שיש סיבה ראוייה
הדגמים שציינת מיושנים משהו (BT 2.1) לכן התיעצתי עם קולגה מחו״ל שבקי יותר בעינייני משדרים וכד׳ והמלצתו הייתה ללכת על הדגם הזה -- > http://www.amazon.com/Bluetooth-Transmi ... ess+Stereo
ד״א -- על איזה דגם אוזניות מדובר ?
- offerbk1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1974
העניין הוא לא רק אם אלחוט משמר איכות או לא כי APTX אמור להיות עם המון רוחב פס. הדבר הקריטי לדעתי הוא המעבר מדיגטלי לאנלוגי. ב BT עד כמה שאני מבים ה DAC הוא באוזניות בעוד עם אוזניות חוטיות אתה יכול להשתמש באיזה DAC שאתה רוצה כמו לדגמה נגן של FIIO שהוזכר.
הנ"ל תאורטי, לא יצא לי להשוות מבחן עיוור
הנ"ל תאורטי, לא יצא לי להשוות מבחן עיוור
- oris74
-
- חבר במועדון HT

תודה לעונים!
יש לי אוזניות JBL E40 BT שקיבלתי במתנה.
http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=20968
הרעיון הוא לשמוע את מה שמנוגן/משודר ברסיבר - יש לי אוזניות חוטיות שאני מאד מאד נהנה מהן ( SURE) אבל לא תמיד בא לי לחבר אותן (תלוי בתוכן)
בקיצור עדיף כבר לשדרג את הרסיבר...
יש לי אוזניות JBL E40 BT שקיבלתי במתנה.
http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=20968
הרעיון הוא לשמוע את מה שמנוגן/משודר ברסיבר - יש לי אוזניות חוטיות שאני מאד מאד נהנה מהן ( SURE) אבל לא תמיד בא לי לחבר אותן (תלוי בתוכן)
בקיצור עדיף כבר לשדרג את הרסיבר...
- nirmv
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1417
תודה רבה איתי, נהניתי לקרוא!
אם אפשר יש לי הערה אחת בונה על סגנון הכתיבה:
אפשר כבר להפסיק לרשום "גרשיים" סביב כל "מונח" שמתאר "תחושה" סובייקטיבית, או שנחשב למונח "אודיופילי" בתיאור סאונד
זה פוגע בשטף הקריאה וכולנו כבר מבינים שזה סובייקטיבי. אתה כאילו מתנצל שאתה משתמש במונח כזה או אחר או מסתייג ממנו. אפשר לוותר על זה.
תודה
אם אפשר יש לי הערה אחת בונה על סגנון הכתיבה:
אפשר כבר להפסיק לרשום "גרשיים" סביב כל "מונח" שמתאר "תחושה" סובייקטיבית, או שנחשב למונח "אודיופילי" בתיאור סאונד
זה פוגע בשטף הקריאה וכולנו כבר מבינים שזה סובייקטיבי. אתה כאילו מתנצל שאתה משתמש במונח כזה או אחר או מסתייג ממנו. אפשר לוותר על זה.
תודה
-
HazooM
-
- כתב

- תגובות: 6805
nirmv - תודה. הגרשיים מיועדים לא רק לך ולקוראים הקבועים, אלא לכל אחד שנכנס למאמר שזה אומר הרבה מאד אנשים שבכלל לא רשומים לאתר ולא מכירים את סגנון הכתיבה שלי או את המונחים הסובייקטיבים. לכן אני מתכוון להמשיך לכתוב באותה הצורה.
- Mediafan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 118
אחלה סקירה אשמח מאוד אם תוכל בעתיד לסקור את האוזניות הניידות של Beyerdynamic DT1350, יש לי אותם ולדעתי הם אחת הטובות בתחום הניידות, כמובן שלא יצא לי להשוות אותם לסנהייסר מומנטום 1/2 ואחרים.
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
לגביי בלוטוס אני התייאשתי מהצימוד,
אם זה אוטמאטי כמו ברכב בין הסמאטרפון למולטימדיה זה מעולה.
כל מתאמי הבלוטוס החיצוניים זה לא מציאה.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד