עזרה בקנית והתקנת מקרן ומסך ראשונים

מקרנים קידמיים - Front Projector.
OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 554

שליחה

זהו המקרן הראשון שאני רוכש - מדובר בפאנטזיה שיש לי מזה המון זמן.
מדובר על מרחק צפיה של כ4.5 מטר , וכמעט כבר הזמנתי vizio e70 מ target !!
אולם לאחר שראיתי בחנות מסך 75 אינץ הבנתי שגודל זה לא יספק אותי ואני מתחיל לתכנן רכישת המקרן והמסך אולם
אני לא יודע איך להתחיל או יותר נכון מאיפה מתחילים.

ההתקנה תהיה בסלון אשר ניתן להחשיכו כמעט לחלוטין ויש לי בו מספר מקומות תאורה כך שנראה לי שיכול לעזור.
מדובר על קיר הקרנה ברוחב של 4.2 מטר כאשר בקצה ישנם שני רמקולים ריצפתיים.

אני מצרף תמונה עם מידות הנראות לי רלוונטיות.
הטלויזיה בשלב זה נשארת והמרחק שנמדדת הוא עד הטלויזיה ולא עד הקיר ,.
תוספת העובי של הטלויזיה היא 12ס"מ כולל המתקן תליה.
כמו כן כל קונסרוקציית הגבס בצד הטלויזיה עומדת להרס ובמקום אני הולך לבנות קיר בריקים ולתלות מזנון .

את המקרן הייתי רוצה להתקין בנישות הגבס מאחורי הספות.
כמו כן גוף התאורה העגול הגדול מפריע אם ברצוני לתלות את המקרן מתקרת הנישה העליונה.

אני מתכנן לקנות מסך מתיחה - מאיפה עוד לא יודע .
מה צריך לדעת לגבי המסך למעט מידות?הבנתי שיש נושא של gain - איך יודעים מה צריך?
אשמח כמובן לכל תובנה בנושא בגלל מורכבות הנושא ומגבלות ההתקנה שברשותי.

תקציב - רצוי לא לעבור את ה 8k - אני לא פוסל יד שניה קניה מאמזון ebay aliexpress וכו.

מקורות :
סטרימיר- Med8er MED1000X3D
yesmax quatro
dvd
xbox360

רסיבר : onkyo 875

תלת מימד לא מעניין אותי אבל אם יתמולך יהיה נחמד
אני מייעד את המקרן בעיקר לסרטים וxbox

להלן הסלון :
[img2=800x450]C:\Users\admin\Downloads\סלון[/img2]
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

חברים , מישהו?, please !!!! :?: :?: :?:

טוב נו.... בואו אני אעזור לכם :lol: :lol:

מה דעתכם על :
המסך הזה פה מהפורום של היד השניה - Da- Lite tensioned cosmopolitan electrol 133"

המקרן הזה גם מהפורום של היד השניה EPSON TW6100

מ
גבלה אחת שיש לי היא כמה נמוך יכול לרדת המסך מפני שמזנון צריך גובה של כ 70-60 ס"מ נגיד ויש גם רמקול סנטר
את הרמקול חשבתי לשים בתוך המזנון או פשוט לעבוד לא סנטר .

אנא התייחוסתכם \ עזרתכם .

mickeyar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 856

שליחה

אני חושב שבתקציב כזה אתה יכול לקנות לפחות מקרן חדש מאמזון, 5000-6000 ש"ח, ולהוסיף מסך יד שניה או פשוט יותר
tw6600 רגיל או אלחוטי,(את ה 6100 לא ראיתי ששולחים כרגע לארץ) יעלה לך בסדר גודל הזה, מאמזון כולל משלוח, ויש לו גם len shift, אז תוכל לשים אותו בנישות מאחורה.
המסך ירד מהתקרה לפני הטלויזיה, ואין בעיה לעצור בגובה שאתה רוצה.

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

mickeyar כתב:אני חושב שבתקציב כזה אתה יכול לקנות לפחות מקרן חדש מאמזון, 5000-6000 ש"ח, ולהוסיף מסך יד שניה או פשוט יותר
tw6600 רגיל או אלחוטי,(את ה 6100 לא ראיתי ששולחים כרגע לארץ) יעלה לך בסדר גודל הזה, מאמזון כולל משלוח, ויש לו גם len shift, אז תוכל לשים אותו בנישות מאחורה.
המסך ירד מהתקרה לפני הטלויזיה, ואין בעיה לעצור בגובה שאתה רוצה.
...
תודה על ההתיחסות :D
אני עוזב כרגע בצד את המחיר אשר דורשים עבור הציוד אלא מתמקד בעל מה ללכת למרות שאני מעוניין להשקיע במקרן בלבד לא יותר מ 6K כולל הכל (מיסים הובלה וכו).
אכן ראיתי באמזון את המחירים - השאלה בהתאם לנתונים שציינתי זה המקרן הטוב ביותר או המתאים ביותר לצרכי בהתחשב בכך שלא מדובר בחדר יעודי לקונוע בייתי.

מה שיותר קשה לי להתקבע עליו זה על איזה גודל מסך ללכת - בלוחות יש פה את מסך dalite 133" אבל אני חושש שהוא יהיה גדול מידי , כמו כן אני צריך להגביל את הגובה שהמסך יורד - אני לא יכול שירד עד הסוף מפני שזה יורד לי נמוך מידי ולא יהי לי מקום למזנון.ולא הצלחתי להבין האם ניתן להגביל את המסך הזה.

איזה ספקים יש שמציאים מסכי מתיחה במחירים טובים - קיבלתי הצעה על grandview 120" אבל המחיר גבוהה מידי (לפחות עבורי ) כמעט 6k .

mickeyar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 856

שליחה

אני לא מומחה גדול, סה"כ עשיתי פה את הסטאז לפני מספר חודשים, יש מומחים ממני פה...
לי יש את המקרן הזה בסלון, האלחוטי, 3D, מרחק 5.5 בערך, והסלון יושב על יציאה לגינה מאחד ומטבח בצד השני, מצמצם את האור כמה שניתן, למרות שהוא טוב גם יחסית כאשר יש אור, ואני משתמש במסך שציינת, לי הוא מספיק, יהיו כאלה שייעצו לך יותר מ 120.
אכן המסך הזה יקר, לכן ציינתי או שתתחיל זול יותר או יד שניה.
במסך הזה, אפשר להגביל גובה, לא יודע על מסכים אחרים אבל תשאל את הספק שאתה קונה ממנו
המקרן הזה, הדגם האלחוטי עלה לי 6600 ש"ח לפני מספר חודשים, ואחרי חודש קיבלתי 220 יורו החזר :), ז"א בפועל 5,500, אבל אל תבנה על זה, הוא גם דילג לי את משרד התקשורת, חפש את הדגם הלא אלחוטי

ido111
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867

שליחה

@OBIONE1
·
המרחק צפיה שלך הוא 4.5 מטר.

מה המרחק שאתה רוצה להתקין את המקרן מהמסך ?

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

mickeyar כתב:אני לא מומחה גדול, סה"כ עשיתי פה את הסטאז לפני מספר חודשים, יש מומחים ממני פה...
לי יש את המקרן הזה בסלון, האלחוטי, 3D, מרחק 5.5 בערך, והסלון יושב על יציאה לגינה מאחד ומטבח בצד השני, מצמצם את האור כמה שניתן, למרות שהוא טוב גם יחסית כאשר יש אור, ואני משתמש במסך שציינת, לי הוא מספיק, יהיו כאלה שייעצו לך יותר מ 120.
אכן המסך הזה יקר, לכן ציינתי או שתתחיל זול יותר או יד שניה.
במסך הזה, אפשר להגביל גובה, לא יודע על מסכים אחרים אבל תשאל את הספק שאתה קונה ממנו
המקרן הזה, הדגם האלחוטי עלה לי 6600 ש"ח לפני מספר חודשים, ואחרי חודש קיבלתי 220 יורו החזר :), ז"א בפועל 5,500, אבל אל תבנה על זה, הוא גם דילג לי את משרד התקשורת, חפש את הדגם הלא אלחוטי
...
·אצלי המבנה דומה יש יציאה מהסלון לגינה ומצד שני יש מטבח וכניסה לבית , האיזור מוחשך בקלות מאוד - הדבר היחיד שיכול לעשות אור זה ממכשירי חשמל שונים ומשונים.

איזה מסך קנית אם מותר לשאול? ןבאיזה מחיר?

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ido111 כתב:@OBIONE1
·
המרחק צפיה שלך הוא 4.5 מטר.

מה המרחק שאתה רוצה להתקין את המקרן מהמסך ?
...
·מרחק הצפיה הוא 4.4 ליתר דיוק :)
המקרן ישב ממש מאחורי בספה בנישה האמצעית העליונה - המרחק מקצה הנישה מאחור עד למסך הוא כ 4.6 מטר בנוסף עומק הנישה הוא 32 ס"מ
גובה התקרה הוא 2.57 ( טעיתי בתמונה עם המידות :roll:)

ido111
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ממרחק של 4.6 מטר באפסון 6600 ניתן לפתוח תמונה של בין 96' ל-157', ממרחק ישיבה של 4.4 אתה יכול בכיף ללכת על מסך של 150' בפורמט 16:9 (לא הייתי לוקח פחות מ-150' במרחק שלך).
מבחינת מסך ומחירים - תלוי מה אתה לוקח, יש כול מיני סוגים (חשמלי/נגלל/מתיחה) של יצרנים שונים, לדעתי רק המסך יעלה לך 5K צפונה (ניתן לקנות דגמים נגללים פשוטים בפחות כסף אך אני לא ממליץ).

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ido111 כתב:ממרחק של 4.6 מטר באפסון 6600 ניתן לפתוח תמונה של בין 96' ל-157', ממרחק ישיבה של 4.4 אתה יכול בכיף ללכת על מסך של 150' בפורמט 16:9 (לא הייתי לוקח פחות מ-150' במרחק שלך).
מבחינת מסך ומחירים - תלוי מה אתה לוקח, יש כול מיני סוגים (חשמלי/נגלל/מתיחה) של יצרנים שונים, לדעתי רק המסך יעלה לך 5K צפונה (ניתן לקנות דגמים נגללים פשוטים בפחות כסף אך אני לא ממליץ).
...
·150" נראה לי גדול מידי מה גם שיש לי רמקולים בצדדים שצריכים קצת מרחב וגם המסך לא יכול לרדת עד הרצפה - יהיה מזנון מתחת למסך.

ido111
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@OBIONE1
·
אני יושב 2.9 מטר מ-100' וזה נראה מעולה, במרחק שלך לא הייתי לוקח פחות מ-150'.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9465
שם מלא: אורי

שליחה

אני ממליץ לך לחרוש על השירשורים בפורום מקרנים ולבוא עם שאלות ספציפיות והשוואה בין דגמים וכולי

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ido111 כתב:@OBIONE1
·
אני יושב 2.9 מטר מ-100' וזה נראה מעולה, במרחק שלך לא הייתי לוקח פחות מ-150'.
...
·תודה עידו רק אתה מתעלם מנתון אחד - שיש מגבלת גובה מפני שיש מזנון שגובהו יהיה כ60-70 ס"מ כך שנגיד שאני לוקח מסך של 150 רק גובה שטח הצפיה נטו הוא 185 ס"מ , זה משאיר לי 71 סה"כ - כך שזה לא אפשרי אצלי לפחות

ido111
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

תוכל לקחת מסך 120' (מגובה של 70 ס"מ).

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005

שליחה

OBIONE1,

העובדה שהתמונה יכולה להתחיל מגובה של 70 מ"מ ולא נמוך יותר מאוד בעייתית.
אם אין שום אופציה להוריד את גובה התמונה לפחות לאזור ה-50 ס"מ (בהחלפת מזנון) אני לא הייתי לוקח מסך גדול יותר מ-106" (למרות מרחק הצפייה היחסית גדול).
מסך מתיחה כזה יעלה לך להבנתי כ-4000 ש"ח במקום 6000 ש"ח ואז בשאר התקציב תתאים לו מקרן.

באופן כללי ממרחק צפייה של כ-4.4 מ' יש 2 אופציות למסך:
מסך 16:9 בגודל של 120" (בשום מקרה לא הייתי לוקח מסך גדול יותר).
מסך 21:9 בגודל של 133-150" (זה המסך האידיאלי אבל זה מצריך ללכת על מקרן עם זכרון עדשה).

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

בואו נאמר שאני לוקח מסך של 120 אינץ.

עכשיו שאלה בנוגע למקרן - אני די התמקדתי ב epson 6600
אני מבין שיש לו lens shift - האם המשמעות היא שאופן ההתקנה שלי יותר גמיש?
אני רוצה להתקין אותו על הנישה העליונה אצלי בנישות הגבס וכפי שאפשר לראות בתמונה יש שלוש אולם לפי מה ש ido111 העלה אני אוכל להתקין אותו בנישה האמצעית - האם אפשר יה יה בעזרת ה lens shift לשנות את זוית ההקרנה כך שאוכל להניח את המקרן מדף אחד גבוהה יותר?

כמו כן האם נתוניו הם כאלה שאקבל שחורים כהים יחסית ולא שחור -אפור ( מקווה שהבנתם למה שהתכוונתי ).
סליחה על כל השאלות :) פשוט קניה ראשונה ואני אוהב שהכול מושלם - לא אוהב הפתעות ( אוהב אבל מסוג אחר :) )

ido111
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

lens shift מאפשר לך גמישות בהתקנה - לא יודע כמה ספציפית במקרן עצמו.

לגבי הכהים/שחורים - ממליץ לך לראות את המקרן בפעולה לפני שאתה קונה שלא תתאכזב, לא הייתי קונה בלי לראות. (המקרן עצמו מקבל ביקורות טובות)

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אכן האפסון 6600 הוא בין המקרנים הגמישים ביותר ברמת המחיר שלו.

לגבי השחורים הכל יחסי.

http://www.trustedreviews.com/epson-eh-tw6600w-review

בנתונים שלך (תקציב, גמישות התקנה, גובה תמונה מתחיל ב-70 ס"מ) הייתי הולך על מסך מתיחה חשמלי בפורמט 21:9 בגודל של כ-130" עם הפנה 8000 (אם אכן ניתן להשיגו ביבוא אישי בעד 6,000 ש"ח).

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

idan309 כתב:אכן האפסון 6600 הוא בין המקרנים הגמישים ביותר ברמת המחיר שלו.

לגבי השחורים הכל יחסי.

http://www.trustedreviews.com/epson-eh-tw6600w-review

בנתונים שלך (תקציב, גמישות התקנה, גובה תמונה מתחיל ב-70 ס"מ) הייתי הולך על מסך מתיחה חשמלי בפורמט 21:9 בגודל של כ-130" עם הפנה 8000 (אם אכן ניתן להשיגו ביבוא אישי בעד 6,000 ש"ח).
...
לגבי הפנסוניק - חיפשתי ולא מצאתי במחיר שאני יכול להרשות לעצמי גם את ה6000 חיפשתי ולא מצאתי

לגבי המסך 21:9 - אתה יכול להסביר לי למה הוא עדיף לי על ה 16:9?

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הוא עדיף לך רק במידה ותרכוש מקרן עם זכרון עדשה לכן אם הפנה 8000 לא ניתן להשגה בפחות מ-6,000 ש"ח זה לא רלוונטי.
במסך הזה תקבל תמונה במתחילה מגובה 70 ס"מ גם בתכני 21:9.

חזור אל “מקרנים”