חיבור Z506 5.1 Logitech לטלוויזיה/קונסולה
-
OneOfYou
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 5
שלום, רכשתי לפני מספר ימים את המערכת הבאה: http://www.logitech.com/en-us/product/s ... eaker-z506
ואני שובר את הראש איך לחבר אותה "בצורה מלאה"
אלו היציאות מאחורה(לחץ לתמונה גדולה ):
[img2=292x251]http://www.logitech.com/assets/55403/3/z506-gallery.png[/img2]
עכשיו, ב Input יש 5 יציאות.
בחלק הראשון אדום ולבן, שזה סטריאו. אם אחבר למחשב/ לטלויזיה אני מבין שאקבל רק 2.1/2.0 ערוצים?
בחלק השני יש שלושה יציאות; ירוק, שחור וכתום. להבנתי צריך לחבר את כולם על מנת לקבל צליל היקפי (סראונד). כמובן שכאן הבעיה, ואין לי מושג מה צריך ומה לא כדי לחבר אותם לקונסולה/ טלוויזיה.
יש ברשותי Sony 4.
ובטלוויזיה יש 5 יציאות "av component" (שלושה מהם תפוסות על ידי ממיר של HOT).
מעבר לזה:
בכללי, איך המערכת? האם היא מספקת את הסחורה באופן יחסי למחיר לחדר שגדולו 10 מטר רבוע?
זאת אומרת שלמשחקים בסוני/צפייה בסרטים בטלוויזיה יהיה הבדל מורגש? האם במחיר כזה (450 שקל) באמת אפשר לקרוא סראונד?
חשוב לי להדגיש שאינני עם אוזן רגישה למוסיקה. אני סה''כ חיפשתי את האפקט הנוסף (הצליל העיקפי) בלי להשקיע יותר מידי.
מעבר לזה, אשמח לקצת רעיונות לאיך לפזר את המערכת בחדר ובעזרת מה(רעיונות לקבע אותם לקיר בלי מדפים מיותרים?). אומנם כתוב מה כיוון של כל רמקול, אך השאלה האם צריך לדאוג למימד הגובה? למיקום מדוייק יותר מאשר סתם פרונט ימין/שמאל וכו'.
אני כמובן חדש לגמרי ולא מבין כמעט דבר, לכן אשמח לכול רסיסי מידע שיעזרו.
ואני שובר את הראש איך לחבר אותה "בצורה מלאה"
אלו היציאות מאחורה(לחץ לתמונה גדולה ):
[img2=292x251]http://www.logitech.com/assets/55403/3/z506-gallery.png[/img2]
עכשיו, ב Input יש 5 יציאות.
בחלק הראשון אדום ולבן, שזה סטריאו. אם אחבר למחשב/ לטלויזיה אני מבין שאקבל רק 2.1/2.0 ערוצים?
בחלק השני יש שלושה יציאות; ירוק, שחור וכתום. להבנתי צריך לחבר את כולם על מנת לקבל צליל היקפי (סראונד). כמובן שכאן הבעיה, ואין לי מושג מה צריך ומה לא כדי לחבר אותם לקונסולה/ טלוויזיה.
יש ברשותי Sony 4.
ובטלוויזיה יש 5 יציאות "av component" (שלושה מהם תפוסות על ידי ממיר של HOT).
מעבר לזה:
בכללי, איך המערכת? האם היא מספקת את הסחורה באופן יחסי למחיר לחדר שגדולו 10 מטר רבוע?
זאת אומרת שלמשחקים בסוני/צפייה בסרטים בטלוויזיה יהיה הבדל מורגש? האם במחיר כזה (450 שקל) באמת אפשר לקרוא סראונד?
חשוב לי להדגיש שאינני עם אוזן רגישה למוסיקה. אני סה''כ חיפשתי את האפקט הנוסף (הצליל העיקפי) בלי להשקיע יותר מידי.
מעבר לזה, אשמח לקצת רעיונות לאיך לפזר את המערכת בחדר ובעזרת מה(רעיונות לקבע אותם לקיר בלי מדפים מיותרים?). אומנם כתוב מה כיוון של כל רמקול, אך השאלה האם צריך לדאוג למימד הגובה? למיקום מדוייק יותר מאשר סתם פרונט ימין/שמאל וכו'.
אני כמובן חדש לגמרי ולא מבין כמעט דבר, לכן אשמח לכול רסיסי מידע שיעזרו.
-
OneOfYou
-
- חבר שרק התחיל

עזרה בבקשה?
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
אני לא אענה לך על הכל אבל צריך להתחיל ממשהו.
1. להבא, תתיעץ לפני שאתה קונה. בדיעבד זה כבר לא יעזור שנגיד לך שהמערכת לא מתאימה לך או לא מספקת את הסחורה.
2. אני חושב שהמערכת בהחלט תספק את הסחורה במשחקים ובסרטים. אין לי ספק בזה היות וזאת קפיצה קדימה עבורך.
3. קנית רמקולים של מחשב, עם חיבורים של מחשב וללא יכולות פיענוח של סראונד. יש דגמים יקרים יותר שיעשו גם את זה אבל שלך לא. לכן אין לך דרך קלה לחבר אותם לא לטלוויזיה ולא לקונסולה פרט לחיבור סטאריו 2.0 שיהפוך ל-2.1 כי יש סאב.
4. להבדיל מכניסות הסטאריו שמקבלות ערוץ בודד בכל כניסה (RCA), הכניסות העליונות מקבלות שני ארוצים לכל כניסה (PL 3.5) ולכן כתוב באנגלית 6 ערוצים (שזה 5.1).
5. במחשב יש לך יציאות שמתאימות בדיוק לכניסות ויתנו לך 5.1 מלא. המחשב גם אמון על לפענח את אות הסראונד עבור כל רמקול.
6. בשביל לחבר את הסט "בצורה מלאה" כדבריך, יש לך כמה אפשרויות:
א. לקנות סט למחשב מסדרה גבוהה יותר שיהיה גם יקר יותר אבל עם חיבור אופטי.
ב. לחבר למחשב.
ג. לקנות רכיב חיצוני (מפענח) שיקבל HDMI / אופטי - לפי הצורך שלך ויפצל את זה ליציאות אנלוגיות (פחות קריטי אילו) + לקנות כבל מתאים (אם אין לך)
7. פיזור - סנטר ממש מולך. קדמיים בצדדים במרחקים שווים ממך. אחורים - מאחוריך ורצוי גם במרחקים שווים. גובה - תשאף לגובה האוזן.
8. תתחדש
1. להבא, תתיעץ לפני שאתה קונה. בדיעבד זה כבר לא יעזור שנגיד לך שהמערכת לא מתאימה לך או לא מספקת את הסחורה.
2. אני חושב שהמערכת בהחלט תספק את הסחורה במשחקים ובסרטים. אין לי ספק בזה היות וזאת קפיצה קדימה עבורך.
3. קנית רמקולים של מחשב, עם חיבורים של מחשב וללא יכולות פיענוח של סראונד. יש דגמים יקרים יותר שיעשו גם את זה אבל שלך לא. לכן אין לך דרך קלה לחבר אותם לא לטלוויזיה ולא לקונסולה פרט לחיבור סטאריו 2.0 שיהפוך ל-2.1 כי יש סאב.
4. להבדיל מכניסות הסטאריו שמקבלות ערוץ בודד בכל כניסה (RCA), הכניסות העליונות מקבלות שני ארוצים לכל כניסה (PL 3.5) ולכן כתוב באנגלית 6 ערוצים (שזה 5.1).
5. במחשב יש לך יציאות שמתאימות בדיוק לכניסות ויתנו לך 5.1 מלא. המחשב גם אמון על לפענח את אות הסראונד עבור כל רמקול.
6. בשביל לחבר את הסט "בצורה מלאה" כדבריך, יש לך כמה אפשרויות:
א. לקנות סט למחשב מסדרה גבוהה יותר שיהיה גם יקר יותר אבל עם חיבור אופטי.
ב. לחבר למחשב.
ג. לקנות רכיב חיצוני (מפענח) שיקבל HDMI / אופטי - לפי הצורך שלך ויפצל את זה ליציאות אנלוגיות (פחות קריטי אילו) + לקנות כבל מתאים (אם אין לך)
7. פיזור - סנטר ממש מולך. קדמיים בצדדים במרחקים שווים ממך. אחורים - מאחוריך ורצוי גם במרחקים שווים. גובה - תשאף לגובה האוזן.
8. תתחדש
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

ובוא נקדים תרופה למכה - חפש באתרים כמו eBay לפי "optical to 5.1" או "hdmi to 5.1" ותקבל המון תוצאות. לדעתי עדיף יציאות אנלוגיות PL 3.5 כמו הכניסות ברמקול.
דוגמה: http://www.ebay.com/itm/AC3-DTS-Audio-G ... Sw-W5UzyP8
דוגמה: http://www.ebay.com/itm/AC3-DTS-Audio-G ... Sw-W5UzyP8
-
OneOfYou
-
- חבר שרק התחיל

·Alon_Solo כתב:ובוא נקדים תרופה למכה - חפש באתרים כמו eBay לפי "optical to 5.1" או "hdmi to 5.1" ותקבל המון תוצאות. לדעתי עדיף יציאות אנלוגיות PL 3.5 כמו הכניסות ברמקול.
דוגמה: http://www.ebay.com/itm/AC3-DTS-Audio-G ... Sw-W5UzyP8...
קודם כול תודה רבה על התשובה המפורטת. וכאן דרושות בבקשה כמה הבהרות:
1.המוצר שסיפקת לי מאייבי, האם הוא אמור לפתור לי את הבעיה? (זאת אומרת, שאוכל לקבל סראונד/מהטלוויזיה/קונסולה?)
כי לפי מה שאני רואה, אני לא רואה יציאות מתאימות.
ואם כן, האם הדבר הזה עושה את העבודה בדיוק כמו שצריך, או שעקב המרה/בעיה אחרת כולשהי תיפגם האיכות המקורית?
2. כשחיברתי אותם למחשב, לא תמיד קיבלתי סראונד מכול אודיו. להבנתי, לא כול וידאו ביוטיוב או מקור אחר תומך בסראונד, או שאני טועה, ומכול סאונד במחשב אני אמור לשמוע סראונד?
3. ממה ששמעתי עד כה, אפשר להגיד שאני בהחלט מרוצה. בייחוד שכול הרמקולים היו במקום אחד ולא מפוזרים בחדר, כך שהתוצאה טובה לעניות דעתי.
4. במקרה והתשובה ל-1 היא שלילית ולא אקבל סראונד. האם יש דרך אחרת? האם רסיבר פשוט יפתור את הבעיה? האם זה רצוי למערכת כה זולה?
תודה מראש!
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

בלי לחפור יותר מדי, בוא נלך הפוך - אילו יציאות שמע יש לך בקונסולה ובטלוויזיה? אין דיגיטלי אופטי?
1. איך הוא עושה את העבודה אני לא יודע. לקובץ דיגיטלי אין איכות שאפשר לפגוע בה אלא לעשות המרה גרועה לאנלוגי. לצרכים שלך זה יספיק לדעתי. זה גם לא שיש לך יותר מדי ברירות - אתה צריך משהו באמצע ואתה בטח לא תרצה להשקיע יותר מ-100 שקל.
2. אתה מקבל סראונד כשאתה משדר סראונד או מבצע המרה לסראונד (במחשב או בסט עצמו).
3. לא חשבתי אחרת.
4. שוב, אל תערבב. אתה קנית סט רמקולים מוגבר מותאם למחשב. רסיבר זו חיה אחרת לגמרי. אני חוזר שוב - הפתרונות שלך זה לרדת מסראונד אמיתי, לחבר סטאריו ולבצע הדמיה ברמקולים (בסט ישן של לוג'יטק X530 שיש לי, קיים כפתור MATRIX שעושה את זה אבל אני לא בטוח שאצלך זה קיים), לקנות מתאם מיציאה שיש לך (חייב יציאה דיגיטלית אופטית/קואקסלית או HDMI) או לשדרג לסט יותר יקר יותר עם כניסה דיגיטלית כגון Z906.
5. חפש ביד 2 רסיבר עם רמקולים. הסט הראשון שלי היה מיד2 וכלל רסיבר, כבלים, 5 רמקולים ו-DVD ב-900 ש"ח והיה עדיף בהרבה מה-Z906.
1. איך הוא עושה את העבודה אני לא יודע. לקובץ דיגיטלי אין איכות שאפשר לפגוע בה אלא לעשות המרה גרועה לאנלוגי. לצרכים שלך זה יספיק לדעתי. זה גם לא שיש לך יותר מדי ברירות - אתה צריך משהו באמצע ואתה בטח לא תרצה להשקיע יותר מ-100 שקל.
3. לא חשבתי אחרת.
4. שוב, אל תערבב. אתה קנית סט רמקולים מוגבר מותאם למחשב. רסיבר זו חיה אחרת לגמרי. אני חוזר שוב - הפתרונות שלך זה לרדת מסראונד אמיתי, לחבר סטאריו ולבצע הדמיה ברמקולים (בסט ישן של לוג'יטק X530 שיש לי, קיים כפתור MATRIX שעושה את זה אבל אני לא בטוח שאצלך זה קיים), לקנות מתאם מיציאה שיש לך (חייב יציאה דיגיטלית אופטית/קואקסלית או HDMI) או לשדרג לסט יותר יקר יותר עם כניסה דיגיטלית כגון Z906.
5. חפש ביד 2 רסיבר עם רמקולים. הסט הראשון שלי היה מיד2 וכלל רסיבר, כבלים, 5 רמקולים ו-DVD ב-900 ש"ח והיה עדיף בהרבה מה-Z906.
-
OneOfYou
-
- חבר שרק התחיל

·Alon_Solo כתב:בלי לחפור יותר מדי, בוא נלך הפוך - אילו יציאות שמע יש לך בקונסולה ובטלוויזיה? אין דיגיטלי אופטי?
3. לא חשבתי אחרת.
5. חפש ביד 2 רסיבר עם רמקולים. הסט הראשון שלי היה מיד2 וכלל רסיבר, כבלים, 5 רמקולים ו-DVD ב-900 ש"ח והיה עדיף בהרבה מה-Z906....
הבנתי..
כדי לראות אם יש בכלל טעם לפתוח אשכול חדש לבקשת המלצה להרכבת מערכת, אשמח לשמוע מה המינימום שבו אפשר לקנות מערכת -חדשה- איכותית יחסית שתפסיק לחדר ביתי ממוצע.
כמובן שהיא חייבת להיות מערכת סראונד, עם כניסות לPS4 טלוויזיה/ממיר ואולי אף מחשב.
*בנוגע בסוני יש כניסה אחת לHDMI
תודה רבה על זמנך..
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

רסיבר + סט ברמת כניסה (חדשים) אני מניח שיעלו 1500-2000 ש״ח ואז הכל יתחבר להכל.