בורג לחיבור ראש פטיפון
-
omricon12
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 32
שלום,
יש לי פטיפון sansui p-900 עם ראש ומחט של גראדו.
לקחתי אותו לתיקון וניתקתי את הראש כדי שלא יינזק, והבורג הלך לאיבוד. מישהו יודע איזה בורג צריך ואיפה אפשר למצוא כזה?
תודה!
יש לי פטיפון sansui p-900 עם ראש ומחט של גראדו.
לקחתי אותו לתיקון וניתקתי את הראש כדי שלא יינזק, והבורג הלך לאיבוד. מישהו יודע איזה בורג צריך ואיפה אפשר למצוא כזה?
תודה!
- nkorah
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1093
- רונן-ש
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 291
ניב, חוששני שהסט שהמלצת לא הכי מוצלח...
כל החלקים שם מפלדה, מתכת שראשי פטיפון (גם MM וגם MC) לא אוהבים בסביבתם.
עדיף ברגים ממתכת לא-מגנטית, או אלומיניום במילים אחרות.
משהו כזה
כל החלקים שם מפלדה, מתכת שראשי פטיפון (גם MM וגם MC) לא אוהבים בסביבתם.
עדיף ברגים ממתכת לא-מגנטית, או אלומיניום במילים אחרות.
משהו כזה
- tomyeshuah
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
מדובר בפטיפון עם זרוע בעלת תושבת קבועה לראשי P-Mount בלבד.
על כן, פותח השרשור זקוק לבורג יחיד ולאום משושה.
על כן, פותח השרשור זקוק לבורג יחיד ולאום משושה.
- nkorah
-
- חבר ותיק

או, טעות שלי...
אם אתה צריך בורג, צור איתי קשר - יש לי מיותרים.
רונן, אני לא יודע למה הוא כותב פלדת אל-חלד, אבל זה הסט שאני משתמש בו, מאותו מקור, והם לא מתמגנטים
אם אתה צריך בורג, צור איתי קשר - יש לי מיותרים.
רונן, אני לא יודע למה הוא כותב פלדת אל-חלד, אבל זה הסט שאני משתמש בו, מאותו מקור, והם לא מתמגנטים
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
להבנתי המוגבלת החשש הוא לא מהתמגנטות של הברגים אלא מהשראה מגנטית מהמנוע שהם עלולים להקרין אל הראש. בראשי MC זה עלול לגרום להמהום מוגבר. ראשי MM פחות רגישים. קיימים גם ברגים שאינם מתכתיים אבל זה לא כל כך רלוונטי בפטפונים עם זרוע ושלה מפלסטיק.
- רונן-ש
-
- חבר פעיל מאוד

ברגי פלדה ״משתתפים״ בקווי השדה המגנטי של המגנטים הקבועים בראש. קירבתם לראש יכולה להחליש קצת או לעוות את המיגנוט הקבוע, ולגרום נזק בלתי הפיך לראש.
קראתי על זה בזמנו, אחפש קישור ואשלח.
קראתי על זה בזמנו, אחפש קישור ואשלח.
- רונן-ש
-
- חבר פעיל מאוד

ניב,
אתה צדקת!
אכן הסגסוגת הידועה כ-Stainless Steel איננה מגנטית, ואינה משפיעה על המגנטים בראש.
גם אלומיניום טוב.
אבל בורג Steel או Iron זה רע.
יש גם אופציה של ברגי ואומי טפלון, אבל לא מומלץ - אי אפשר להדק טוב.
בקישור הזה, לדוגמה, מוזכר כמה פעמים הצורך בברגים לא-מגנטיים וכן במברג לא-מגנטי.
אתה צדקת!
אכן הסגסוגת הידועה כ-Stainless Steel איננה מגנטית, ואינה משפיעה על המגנטים בראש.
גם אלומיניום טוב.
אבל בורג Steel או Iron זה רע.
יש גם אופציה של ברגי ואומי טפלון, אבל לא מומלץ - אי אפשר להדק טוב.
בקישור הזה, לדוגמה, מוזכר כמה פעמים הצורך בברגים לא-מגנטיים וכן במברג לא-מגנטי.
-
omricon12
-
- חבר שרק התחיל

שלום לכולם,
בהמשך לתכתובות הקודמות ואחרי קצת עזרה מניב, יש לי כמה תובנות וכמה שאלות.
פתחתי את השרשור בגלל שיש בעיית המהום וקראתי איפשהו (לא מוצא שוב את הלינק) שבראשים של גראדו יש בעיית המהום ושייתכן שהבעיה נובעת מזה שהראש לא מוברג לזרוע. (האם זה נכון? בדקו את הפטיפון בחנות תקליטים ואמרו לי שראש p mount לא אמור להיות מושפע)
החלפתי את הראש לראש של אודיו טכניקה פשוט שהיה לי (AT3482p). בעית ההמהום נפתרה.
מן הסתם, ברור לי שהראש של גראדו הרבה יותר טוב מהאודיו טכניקה.
השאלה הראשונה היא כאמור - האם יש סיכוי שבעיית ההמהום תיפתר אם אחבר את הראש עם בורג?
לחלופין - האם יכול להיות שהראש ניזוק לגמרי זאת הסיבה לההמהום ואז אין ברירה אלא להחליף ראש, או שאולי החלפת מחט תעזור?
והשאלה השלישית - אם אני מחליף ראש ורוצה ראש טוב יותר, יש המלצות? (יכול להביא מארה"ב - התקציב עד 100$).
הפטיפון הוא sansui p-900.
תודה!
בהמשך לתכתובות הקודמות ואחרי קצת עזרה מניב, יש לי כמה תובנות וכמה שאלות.
פתחתי את השרשור בגלל שיש בעיית המהום וקראתי איפשהו (לא מוצא שוב את הלינק) שבראשים של גראדו יש בעיית המהום ושייתכן שהבעיה נובעת מזה שהראש לא מוברג לזרוע. (האם זה נכון? בדקו את הפטיפון בחנות תקליטים ואמרו לי שראש p mount לא אמור להיות מושפע)
החלפתי את הראש לראש של אודיו טכניקה פשוט שהיה לי (AT3482p). בעית ההמהום נפתרה.
מן הסתם, ברור לי שהראש של גראדו הרבה יותר טוב מהאודיו טכניקה.
השאלה הראשונה היא כאמור - האם יש סיכוי שבעיית ההמהום תיפתר אם אחבר את הראש עם בורג?
לחלופין - האם יכול להיות שהראש ניזוק לגמרי זאת הסיבה לההמהום ואז אין ברירה אלא להחליף ראש, או שאולי החלפת מחט תעזור?
והשאלה השלישית - אם אני מחליף ראש ורוצה ראש טוב יותר, יש המלצות? (יכול להביא מארה"ב - התקציב עד 100$).
הפטיפון הוא sansui p-900.
תודה!
- nkorah
-
- חבר ותיק

ראשית, יש לראשים של Grado נטיה להמהם בתנאים מסויימים. יתכן שנפלת על שילוב פטיפון/ראש לא מוצלח. אני לא חושב שהבורג יפתור את הבעיה של ההמהום. אין לי ראש ביד לבדוק, אבל אם אני זוכר נכון, לבורג אין משמעות בהארקה של הראש והזרוע.
שאלה? כשאתה נוגע בראש באצבעות זה משפיע על ההמהום? כשמהדקים את הראש לכיוון הזרוע (לא עם האצבע - עם משהו מבודד)?
Having said that - הבורג מאוד חשוב לקשיחות של המערכת. אפשר לשמוע בלי הבורג המהדק, אבל איכות הצליל תפגע משמעותית.
הלאה - ה- Audio-Technica הוא ממש לא רע. הוא יהנה מאוד ממחט מעט טובה יותר, אליפטית. לי יש את זאת שעלתה גרושים ועושה הבדל משמעותי (אבל לא הופכת את הראש, או הפטיפון ל- High End...)
ככלל, אין היום הרבה חברות שמייצרות Pmount איכותיים. אם Grado ירדו מהפרק (חבל), הייתי מנסה Ortofon. בחר לפי התקציב, אבל אין טעם להגרר להוצאה של יותר מ- 150$
מה עוד הייתי מנסה? על ה- Nagaoka הזו שמעתי שהיא תמורה טובה למחיר, אבל לא שמעתי אותה כלל.
-
omricon12
-
- חבר שרק התחיל

@nkorah
·
תודה!
מדובר בראש מדגם ישן (zf3) ששירת כמה שנים טובות את הבעלים הקודם שלו, אז אני מניח שהבעיה היא לא השילוב של הראש והפטיפון.
האמת, עכשיו כשאני חושב על זה מדובר בפטיפון אמריקאי שהחלפתי לו שנאי ואולי הבעיה קשורה לזה.
בכל מקרה, כנראה שאסתפק בראש הזה, בינתיים שומעים נחמד (למרות שאין לי כל כך רפרנס).
אולי באמת אנסה להחליף מחט כמו שהמלצת.
ולגבי הבורג - אם יש לו כזאת השפעה, אני אנסה להשיג אחד (ווינק ווינק).
מעריך מאוד את התשובה הסבלנית.
תודה
·
תודה!
מדובר בראש מדגם ישן (zf3) ששירת כמה שנים טובות את הבעלים הקודם שלו, אז אני מניח שהבעיה היא לא השילוב של הראש והפטיפון.
האמת, עכשיו כשאני חושב על זה מדובר בפטיפון אמריקאי שהחלפתי לו שנאי ואולי הבעיה קשורה לזה.
בכל מקרה, כנראה שאסתפק בראש הזה, בינתיים שומעים נחמד (למרות שאין לי כל כך רפרנס).
אולי באמת אנסה להחליף מחט כמו שהמלצת.
ולגבי הבורג - אם יש לו כזאת השפעה, אני אנסה להשיג אחד (ווינק ווינק).
מעריך מאוד את התשובה הסבלנית.
תודה
- yonim
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 566
- שם מלא: yoni Michaeli
יש ראש של SHURE M92E שמגיע בתצורת PMOUNT + מתאם ל1/2 אינטצ'.
קניתי לפני מספר שנים ב"אדר סוכניות".
קניתי לפני מספר שנים ב"אדר סוכניות".
אנשי מחשבים הם כן בני אדם.
www.facebook.com/yonim
www.facebook.com/yonim