שדרוג טלויזיה, 4K או שלהשאר ב-1080 ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
mgold פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 451

שליחה

היי.
בזמן האחרון מתחיל להכנס לי לראש ג'וק של שדרוג הטלויזיה בסלון.
כרגע יש לי Philips 46PFL7605 שנקנתה ב-2011 והיתה הצעקה האחרונה בזמנו.

בגדול היא עדיין עושה את העבודה אך באופן טבעי לכל חובב בתחום יש צורך להשתדרג ו"להגדיל".
אני מעוניין לקנות מסך 55" שישמש בעיקר לצפיה בשידורי Yes, פלייסטיישן 4 וסרטים מהמחשב.
מרחק הצפיה הוא כ-3 מטר בסלון. העניין הוא שעוברת לי מחשבה של אם כבר לשדרג אז להשקיע במסך 4K,
ומצד שני אני שואל את עצמי האם נכון להיום בכלל שווה להשקיע במסך כזה ואולי עדיף ללכת על מסך 1080 איכותי.

שאר הפיצ'רים לא קריטיים. סמארט לא נחוץ מכיוון שיש HTPC בסלון. תלת מימד היה יכול להיות נחמד
אבל לא חובה. אשמח להמלצות וקצת הכוונה.

תודה מראש.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

נשמה שאתה לא צריך את ה4K. פליסטיישן וYES לא תומכים בזה ואין הרבה סרטים עדיין ב4K. אז בשביל מה? חוץ מזה, מהמרחק שבו אתה יושב כמעט ולא תרגיש בהבדל. אכן עדיף מסך ממש טוב עד שהג'וק יקה שנית בעוד שלוש ארבה שנים, אז כבר יהי תוכן 4K וHDR, אני מקווה.

tomernoy
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 724

שליחה

לפי דעתי עם ההפרש במחירים הוא לא משמעותי אז שווה ללכת על 4K ,תכנים יצאו בקרוב על גבי בלו רי שכבר קיימים בשוק .
אתה הולך לרכוש מסך לא לשנה או לשנתיים מסך 4K ישמש אותך לזמן רב.
גם אני באותו דילמה אבל עם כבר להשקיע במסך אז להשקיע על טכנולוגיה עתידית

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@tomernoy
·
השאלה עם הטכנוליגיה בשלה, האם יש תמיכה בHDR? גאמט צבעיים מורחב? תאורה אחורית אחידה? עוד מעט יגיעו מסכי OLED עם שחורים מעולים. בשנתיים הבאות אין מה לעשות עם מסך 4K, לדעתי כמובן...

tomernoy
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

לא יעזור תמיד יהיה טכנלוגיה חדשה יותר גם בעוד 3 שנים נצפה ליותר מה לעשות זה המציאות ,אני חושב שבעיני המסכים של היום מביאים תוצאות מדהימות שממש מספקות אותי ,הבעיה היא בשידורים הגרועים בארץ.

mgold פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 451

שליחה

tomernoy כתב:לא יעזור תמיד יהיה טכנלוגיה חדשה יותר גם בעוד 3 שנים נצפה ליותר מה לעשות זה המציאות ,אני חושב שבעיני המסכים של היום מביאים תוצאות מדהימות שממש מספקות אותי ,הבעיה היא בשידורים הגרועים בארץ.
...
זו בדיוק ההתלבטות שלי.
4K עדיין בחיתולים ולא בא לי לקנות משהו שבעוד שנה יהפוך ל-outdated.

בואו נשים את הדברים על השולחן -
שידורי טלויזיה ב-4K כנראה לא נראה בשנים הקרובות.
PS4 לא תתמוך בהצגת משחקים ב-4K (למרות שהודיעו לא מזמן שבקרוב תהיה תמיכה בהצגת
סרטים ותמונות ב-4K, אז מי יודע..), מה שמשאיר אותי עם ה-HTPC, אבל גם פה אין כל כך תכנים ב-4K בינתים.

מצד שני, כל מי שרצה לקנות טלויזיה לפני 7-8 שנים ולא רצה לקפוץ מעל הפופיק,
שמע מהמוכר "תקנה 720p, אין עדיין תכנים ב-FHD !". חברים, תעזרו לי להחליט :)
קחו בחשבון גם את מרחק הצפיה שלי (כ-3 מטר) ואת הגודל שאני מעוניין בו (55").
האם ההבדל יהיה משמעותי ? או שבכל זאת אולי עדיף להשקיע במסך 1080 טוב ?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177

שליחה

55" + 3 מטר = לא תראה הבדל. אולי אם זה היה 80".

tomernoy
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

לא יודע מה איתכם אבל אני בחנויות גם במרחק 3 מטר ומעלה ממש רואה את ההבדל של 4K לבין רגיל אני מדבר על מסכים בגודל של 65 ומעלה

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

איך השוות? למסכים שונים יש תכונות שונות בכל מקרה, וברוב המקרים גם הגדרות תמונה שונות. הדרך הנכונה להשוות היא על אותו מסך כשאתה עובר באותה תמונה בין 2K ל-4K.

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253

שליחה

קודם כל תשדרג למסך גדול עוד יותר, בלי קשר ל4K או לא. זה כבר יהיה קפיצה יותר גדולה ממה שיש לך היום.
לגבי 4K, זו שאלה של בעיקר תקציב ואורך חיים שאתה צופה למוצר- אם תחליף שוב עוד פעם בעוד 4שנים יהיה יותר זול לקנות עכשיו 1080 ואחר כך 4K מאשר לקנות 4K כבר עכשיו.
יחד עם זאת, יש מצב שלו אני הייתי צריך לקנות עכשיו מסך, הייתי קונה כבר 4k- אף אחד לא אמר שאנחנו עושים הכל בהיגיון ;)

tomernoy
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

אני מדבר על זה שצפיתי באותו מסך בסרט FHD ובסרט 4K ההבדלים היו משמעותים,בכל מקרה שמתי לב שבחלק ממסכי ה4K איכות SD וגם HD ניראת ממש זוועה

yakirzana
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175

שליחה

יש מסכי 4K טובים שיודעים לבצע UPSCALING לתוכן 1080P איכותי בצורה מצויינת . תכני בלוריי למשל , יש מקרים שממש נראים דומה לסרט באיכות 4K . פה אני רואה יתרון של המסכים האלו. כמובן שתלוי באיכות העיבוד של המסך הספציפי.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@tomernoy

אם זה אותו סרט, הוא צריך להיות בלי תוספת חדות או צבעוניות מלאכותית לגרסת ה-4K.

@yakirzana

על איזה דגמים אתה מדבר? כל מה שראיתי בסקירות בינתיים הוא הגדלה פשוטה, שנראית אותו דבר כמו גרסת ה-FHD המקורית (או אולי קצת יותר מטושטשת).

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

guys כתב:קודם כל תשדרג למסך גדול עוד יותר, בלי קשר ל4K או לא. זה כבר יהיה קפיצה יותר גדולה ממה שיש לך היום.
לגבי 4K, זו שאלה של בעיקר תקציב ואורך חיים שאתה צופה למוצר- אם תחליף שוב עוד פעם בעוד 4שנים יהיה יותר זול לקנות עכשיו 1080 ואחר כך 4K מאשר לקנות 4K כבר עכשיו.
יחד עם זאת, יש מצב שלו אני הייתי צריך לקנות עכשיו מסך, הייתי קונה כבר 4k- אף אחד לא אמר שאנחנו עושים הכל בהיגיון ;)
...
·
בדיוק.
חוץ מזה, כיום המסכים לא עובדים שנים על גבי שנים כמו פעם, הכל מתוכנן למות אחרי כמה שנים, 3 לרוב.

Johnik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223

שליחה

אם אתה לא קונה מסך 65' ומעלה אין טעם כלל ללכת על 4K זאת דעתי.
ממרחק של 3 מטר הייתי ממליץ ללכת על מסך בגודל 60' או יותר תלוי בתקציב שיש וכמובן 1080. כך דגם סביר עם מעבד תמונה טוב.
אחרי 48' שיש לך היום תקבל קפיצת מדרגה רצינית במחיר הגיוני.
לא רוצה להרחיב לגבי למה לא שווה 4K היום כבר נתנו מספיק דוגמאות בכל מקרה על מנת להנות מ-4K גם אם יהיה לך תוכן לראות צריך קודם כל גודל סביר אחרת זה פשוט - להגיד יש לי 4K בבית...

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”