הגדרת סראונד במחשב וברסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
EyalDay פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77

שליחה

היי,
קיבלתי את האונקיו 646. רסיבר שלישי שלי, אבל פעם ראשונה שהבנתי מהי הבמה המתוארת על ידי חובבי הסאונד כאשר ניגנתי קבצי פלאק טובים. ממש כייף. למזלי הילדים ישנו טוב...

השאלה שלי נוגעת להגדרות במחשב וברסיבר לסראונד.
האם אין סתירה בין ההגדרות? כלומר, אני נדרש להגדיר במחשב את הקונפיגורציה של הרמקולים, כולל ממש המיקום של האחוריים- אבל האם זה לא התפקיד של הרסיבר לקבל את האות המלא מה HDMI ולפענח אותו בהתאם למה שהוגדר אצלו? אין סתירה בין ההגדרות? אני עוד לא מכיר את רזי התפריטים אבל כרגע זה נראה שגם קבצי סטראו נשלחים ב5.1 ערוצים מהמחשב אז אני לא בטוח שאני מוגדר נכון.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641

שליחה

כשאתה מנגן סרטים תפעיל HDMI PASSTHROUGH בתוכנה בה אתה מנגן אותם, הקונפיגורציה של הרמקולים במחשב לא תשפיע על זה. במוזיקה תזרים סטריאו, תסיר כל דבר שיכול להפוך אותו ללא סטריאו, גם אם אתה אוהב את האפקט - רסיבר יודע לעשות את זה יותר טוב עם כל מיני פיצ'רים של virtual surround. תשאיר לרסיבר את כל הגדרות הרמקולים ומיקומם.

אם אתה נתקל בסרטים עם כל מיני פורמטים חריגים יותר שלא עוברים בpassthrough, כמו multi channel pcm לדוגמא, אתה כן צריך הגדרה נכונה של הרמקולים גם במחשב/בתוכנה הספציפית, אבל לא מעבר לבחירת 5.1 או 7.1 וכו, אל תגדיר את מיקום הרמקולים. בכל מקרה זה די נדיר בימינו.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”