מחפש מחליף לXonar STX התקציב הוא עד 300 דולר לDAC+AMP
-
NoahDalal
-
- חבר פעיל

- תגובות: 90
כמו שציינתי בכותרת, כרגע עם STX עם הHD598 שצריכות להגיע בימים הקרובים ועם SOLO 7C .
בעתיד אני מאמין שאני אשדרג את האוזניות לHD600 או HD650 או משהו בטווח הזה.
השאלה אם ההחלפה של הSTX לDAC+AMP בטווח מחיר של 300$ תיהיה משמעותית מבחינת הסאונד באוזניות וברמקולים שיש לי כרגע ובהגברה עתידית לאוזניות כבדות יותר כמו הHD600.
כרגע שתי האופציות שעולות על הפרק לאחר עיון בפורומים שונים הם ה-O2+ODAC והmodi2+magni2
מה ההבדל בניהם? עד כמה הם טובים ושונים מהSTX ובמה?
כמו כן ראיתי שיש את הO2+ODAC במבצע https://www.massdrop.com/buy/massdrop-o2-odac
בעתיד אני מאמין שאני אשדרג את האוזניות לHD600 או HD650 או משהו בטווח הזה.
השאלה אם ההחלפה של הSTX לDAC+AMP בטווח מחיר של 300$ תיהיה משמעותית מבחינת הסאונד באוזניות וברמקולים שיש לי כרגע ובהגברה עתידית לאוזניות כבדות יותר כמו הHD600.
כרגע שתי האופציות שעולות על הפרק לאחר עיון בפורומים שונים הם ה-O2+ODAC והmodi2+magni2
מה ההבדל בניהם? עד כמה הם טובים ושונים מהSTX ובמה?
כמו כן ראיתי שיש את הO2+ODAC במבצע https://www.massdrop.com/buy/massdrop-o2-odac
- evgenetic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2641
·NoahDalal כתב: השאלה אם ההחלפה של הSTX לDAC+AMP בטווח מחיר של 300$ תיהיה משמעותית מבחינת הסאונד באוזניות וברמקולים שיש לי כרגע ובהגברה עתידית לאוזניות כבדות יותר כמו הHD600....
לא, עם XONAR כבר הגעת לדאק אולטימטיבי מבחינת איכות הסאונד, הוא שקוף, כל דבר מעבר לו זה בזבוב כסף. עם מגבר אפשר אולי לשחק, אבל גם הוא מאד טוב בXONAR. אבל תבדוק את עניין הop-amp swapping אם הוא לא ימצא חן בענייך כשיגיעו ה598. עוד משהו, 598 וכל אוזניות עם עכבה נמוכה לא כל כך מתאימות לXONAR כי יש לו עכבת יציאה די גבוהה, הוא יעבוד הרבה יותר טוב עם אוזניות 80 אום פלוס, כמו HD600 לדוגמא.
- eyal1983
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3449
ההבדל בין ה"מאדי+מוגני" לבין ה "אודאק+או2" הוא בעוצמה. איכות הסאונד משתווה ביניהם.
ה"מאגני" החדש חזק פי 3+ מה "או2". ה"מגני" החדש מספק 2.1W לעומת 0.61W ב"או2".
ה"מאגני" החדש חזק פי 3+ מה "או2". ה"מגני" החדש מספק 2.1W לעומת 0.61W ב"או2".
-
NoahDalal
-
- חבר פעיל

אז אם כך נשמע שהשילוב של schiit הוא המומלץ ביותר בתקציב הנ"ל, אך ההבדל בינו לבין הSTX מבחינת הסאונד מזערי אם כי לא קיים בכלל?
- eyal1983
-
- חבר מביא חבר

המגני יתן יותר עוצמה.
מבחינת איכות הסאונד - הם אמורים להיות ממש דומים באמת. לסונאר יש דאק טוב.
גם המחליף של הסונאר, הסונאר 2, משתמש באותו דאק. משפר שם קצת רק את ההגברה.
מבחינת איכות הסאונד - הם אמורים להיות ממש דומים באמת. לסונאר יש דאק טוב.
גם המחליף של הסונאר, הסונאר 2, משתמש באותו דאק. משפר שם קצת רק את ההגברה.
- ChesterYonany
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 446
מקריאה שלי בפורומים ואנשים שהשוו את הMODI+MAGNI, O2ODAC והSTX הסאונד שלהם מאוד דומה ואנשים שעשו בדיקה עיוורת לא הצליחו להבחין בשינוי.
ככה שלדעתי אין טעם לשדרג כרגע, אלא אם כן יהיה חסר לך ווליום.
ככה שלדעתי אין טעם לשדרג כרגע, אלא אם כן יהיה חסר לך ווליום.
-
NoahDalal
-
- חבר פעיל

במידה ואשדרג לHD600 (שמעתי אותם בקילומבו והם נשמעות מדהים) בעתיד הקרוב האם כדאי למכור את הכרטיס קול ולהביא modi2+magni2 (או שאם בכלל יש אופציה שמתאימה יותר לHD600 אז עוד יותר טוב) או שפשוט לקנות מגבר ולחבר אותו בדרך כלשהיא שיעבוד עם הSTX במידה וזה יכול לעבוד טוב ביחד?
אציין שעוד לא קיבלתי את הHD598, אך עקב המחיר הזול שהיה להם בבלאק פריידי הזמנתי אותם למרות שלא הכי התלהבתי מהם.
בשמיעה ראשונית הם מאוד טבעיות אך משעממות מידי בז'אנרים מסויימים, אז מכאן נובעת ההחלטה המוקדמת לשדרג בקרוב.
אציין שעוד לא קיבלתי את הHD598, אך עקב המחיר הזול שהיה להם בבלאק פריידי הזמנתי אותם למרות שלא הכי התלהבתי מהם.
בשמיעה ראשונית הם מאוד טבעיות אך משעממות מידי בז'אנרים מסויימים, אז מכאן נובעת ההחלטה המוקדמת לשדרג בקרוב.
- Ilyan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2544
תשאיר את הSTX בינתיים, הוא ממש לא הדאק האולטימטיבי כפי שהופרח קודם, אבל הוא גם כנראה לא נופל מדאקים בגזרת מחירו וסה"כ מהווה תמורה טובה לכסף.
לגבי מגבר, אין כמו משמע אוזניים, אני אהבתי את התוצאה מהBottlehead Crack שלי (DIY), מבחינת סוליד-סטייט/היברידי באיזור 200$ (אני מניח שזה התקציב?) הייתי קורא על המגברים של G1217, הבנתי שהם גם תמורה נאה מאוד לאגרה, גם DIY אבל אפשר לקנות מוכנים:
http://garage1217.com/garage1217_diy_tu ... rs_006.htm
והMatrix M-stage הראשון:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... +&_sacat=0
לגבי מגבר, אין כמו משמע אוזניים, אני אהבתי את התוצאה מהBottlehead Crack שלי (DIY), מבחינת סוליד-סטייט/היברידי באיזור 200$ (אני מניח שזה התקציב?) הייתי קורא על המגברים של G1217, הבנתי שהם גם תמורה נאה מאוד לאגרה, גם DIY אבל אפשר לקנות מוכנים:
http://garage1217.com/garage1217_diy_tu ... rs_006.htm
והMatrix M-stage הראשון:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... +&_sacat=0
-
NoahDalal
-
- חבר פעיל

טוב... אז קיבלתי את הHD 598 היום.
לא אוזניות וואו אוזניות נחמדות מאוד, אך למען האמת ששמעתי אותם בקילומבו הם נשמעו לי רכות יותר, משום מה בווליום 80-100 הם נשמעות צורמות בהרבה סגנונות.
אני לא יודע אם הבעיה נובעת מהDAC של הSTX כי הווליום של האוזניות גם ככה לא ממש גבוהה ושאני משתמש בAMP, חוץ מהגברה מוגזמת לווליום שלא מתאימה לאוזניות, זה לא משנה שום דבר מבחינת הצליל.
סה"כ קצת מאוכזב השאלה אם BURN IN, החלפת כבלים, החלפת DAC/AMP (אני אשדרג את האוזניות גם ככה בעתיד) או כל דבר אחר יכולות לשפר את הסאונד משמעותית בHD598 ?
לא אוזניות וואו אוזניות נחמדות מאוד, אך למען האמת ששמעתי אותם בקילומבו הם נשמעו לי רכות יותר, משום מה בווליום 80-100 הם נשמעות צורמות בהרבה סגנונות.
אני לא יודע אם הבעיה נובעת מהDAC של הSTX כי הווליום של האוזניות גם ככה לא ממש גבוהה ושאני משתמש בAMP, חוץ מהגברה מוגזמת לווליום שלא מתאימה לאוזניות, זה לא משנה שום דבר מבחינת הצליל.
סה"כ קצת מאוכזב השאלה אם BURN IN, החלפת כבלים, החלפת DAC/AMP (אני אשדרג את האוזניות גם ככה בעתיד) או כל דבר אחר יכולות לשפר את הסאונד משמעותית בHD598 ?
- eyal1983
-
- חבר מביא חבר

אם אתה סובל מעודף אנליטיות באוזן,
אתה יכול לנסות מגבר עם כיול מוסיקלי (לדוגמת ה Fiio E10K), כדי לתת לסאונד טעם מוסיקלי יותר (ודוקר פחות).
אתה יכול לנסות מגבר עם כיול מוסיקלי (לדוגמת ה Fiio E10K), כדי לתת לסאונד טעם מוסיקלי יותר (ודוקר פחות).
-
NoahDalal
-
- חבר פעיל

לפי הניסיון הקצר שלי איתם הם לא צריכות הגברה במוסיקה, חוץ מבסרטים ששם הם נשמעים מדהים חוץ ממחסור קל בבאס.
אבל אכן אולי הDAC של הSTX בהיר מידי לאוזניות האלה כי האוזניות הללו גם ככה בהירות.(בהירות מידי לטעמי)
בכל מקרה, אני חדש בכל התחום של להשקיע ולהשדרג באוזניות וזה מסקרן ומעניין לראות לאן אפשר להגיע מבחינת הסאונד, אז במידה ואשדרג את הAMP אשקיע קצת יותר כסף כדי שזה יתן לי מרווח לשדרוג אוזניות בעתיד ואת הDAC של הSTX אשאיר כי לפי מיטב הבנתי הוא גורם פחות משפיע באוזניות.
עריכה: עיינתי קצת בפורום של HEAD FI ויש המון טיעונים שיש הבדל בין הגרסאות של ה598 שהלבן נשמע יותר חמים והשחור בהיר וצורם לעיתים
אבל אכן אולי הDAC של הSTX בהיר מידי לאוזניות האלה כי האוזניות הללו גם ככה בהירות.(בהירות מידי לטעמי)
בכל מקרה, אני חדש בכל התחום של להשקיע ולהשדרג באוזניות וזה מסקרן ומעניין לראות לאן אפשר להגיע מבחינת הסאונד, אז במידה ואשדרג את הAMP אשקיע קצת יותר כסף כדי שזה יתן לי מרווח לשדרוג אוזניות בעתיד ואת הDAC של הSTX אשאיר כי לפי מיטב הבנתי הוא גורם פחות משפיע באוזניות.
עריכה: עיינתי קצת בפורום של HEAD FI ויש המון טיעונים שיש הבדל בין הגרסאות של ה598 שהלבן נשמע יותר חמים והשחור בהיר וצורם לעיתים
- eladi7
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 412
בתור אחד שעבר מאסוס D2X (שעדיין יושב במגירה)
לMAVERIC AUDIO D2 (דאק בלבד)
ההבדל הוא עצום,הייחוד של הסאונד המנורתי הוא פשוט מענג,כמו כן ישנם שני יציאות שונות מנורתי או רגיל לבחירה לפי טעם
במקרה שלי הייתי זקוק רק לדאק טוב מכיוון שהיה לי כבר מגבר אוזניות בנפרד (REGA EAR MK2)
אבל ישנו גם מוצר משולב של דאק ומגבר כמו זה
http://www.mav-audio.com/store/index.ph ... 2u28st9hv6
לMAVERIC AUDIO D2 (דאק בלבד)
ההבדל הוא עצום,הייחוד של הסאונד המנורתי הוא פשוט מענג,כמו כן ישנם שני יציאות שונות מנורתי או רגיל לבחירה לפי טעם
במקרה שלי הייתי זקוק רק לדאק טוב מכיוון שהיה לי כבר מגבר אוזניות בנפרד (REGA EAR MK2)
אבל ישנו גם מוצר משולב של דאק ומגבר כמו זה
http://www.mav-audio.com/store/index.ph ... 2u28st9hv6
מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד
- eyal1983
-
- חבר מביא חבר

דווקא על השילוב יש ביקורות פחות טובות
למשל: שהדאק שלו פחות מפורט מזה של המודי הראשון (99$)
למשל: שהדאק שלו פחות מפורט מזה של המודי הראשון (99$)
- FOXY
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1043
- Weihenstephan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 356
יש לי את ה MAVERIC AUDIO D1 plus ובווליום גבוה יש פשוט דיסטורשן מטורף.. ממש כבר אי אפשר לשמוע מוזיקה