לגבי Multi-point YPAO המיקרופון שמאפשר להתאים 5.1 ערוצים ל2 אנשים בחדר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 988

שליחה

שלום,

אני מצאתי ברסיבר הכי יקר של YAMAHA 779 את מיקרופון מיוחד : Multi-point YPAO
שמאפשר להתאים לכמה אנשים סראונד ולא לבן אדם אחד כי זה מטומטם להתאים לבן אדם אחד שניתן להתאים לטווח מסוים בחדר שבו שומעים 2 אנשים או יותר . הבעיה אני צריך את הרסיבר לחדר ואין לי צורך לקנות מכשיר הכי יקר של החברה - "עלית" כי אני צריך פיציר ספיציפי , אין אפשרות לעשות איזה טריק גם בדגמים החלשים יותר ? כי מה אני צריך לחדר עוצמה 1000+W ...

ולא מצאתי את זה בדגמים של SONY או DENON ... למה ?

תודה לעוזרים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17939

שליחה

לא ניתן לקמבן במידה ואצלך אין מולטי פוינט.

זה קיים גם בדנון ובמרנץ בעזרת מערכת הכיול של אודסי.שם זה בין 8 ל 32 נקודות מדידה תלוי בגירסה המותקנת של אודסי.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

istarmini כתב:לא ניתן לקמבן במידה ואצלך אין מולטי פוינט.

זה קיים גם בדנון ובמרנץ בעזרת מערכת הכיול של אודסי.שם זה בין 8 ל 32 נקודות מדידה תלוי בגירסה המותקנת של אודסי.
...
·השאלה אם יש הבדל בין מערכת עם MULTIPOINT בימאהה או אודסי בדנון לעומת רסיבר רגיל שיעשה לי כיול בין שני האנשים , יש הבדל שהצליל יגיע באיחור טיפה ואז זה באמת יהיה משמעותי , התצורה של החדר :

[img2=910x532]http://srv2.jpg.co.il/9/566342b24a82c.png[/img2]

אם אני עושה דגימה באמצע בין שני המיטות עם מיקרופון ברסיבר רגיל זה היה הבדל לעומת 2 דגימות עם אודסי בשני מקומות בו זמנית ?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

moshebit כתב:
...
...
·השאלה אם יש הבדל בין מערכת עם MULTIPOINT בימאהה או אודסי בדנון לעומת רסיבר רגיל שיעשה לי כיול בין שני האנשים , יש הבדל שהצליל יגיע באיחור טיפה ואז זה באמת יהיה משמעותי , התצורה של החדר :

אם אני עושה דגימה באמצע בין שני המיטות עם מיקרופון ברסיבר רגיל זה היה הבדל לעומת 2 דגימות עם אודסי בשני מקומות בו זמנית ?
...
·

ברור שיהיה הבדל .ככול שמערכת הכיול מתקדמת יותר ומאפשרת יותר נקודות מדידה התוצאה תהיה טובה יותר

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

istarmini כתב:
...
...
·

ברור שיהיה הבדל .ככול שמערכת הכיול מתקדמת יותר ומאפשרת יותר נקודות מדידה התוצאה תהיה טובה יותר
...
·הקטע שאני שאם אני קונה רסיבר רגיל ומודד מדידה אחת כאילו בן אדם אחד שומע בחדר , אז היה הפרשי סאונד ואני ירגיש שאין דיוק במילים וצלילי הרקע או זה לא מורגש רק במקום שאני ישמע אותו ימינה הוא יזוז טיפה אך לא מרגיש שיש חוסר סינכרון ?

ועל על איזה דגמי אודיסי של DENON לחדר אתה ממליץ ?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

moshebit כתב:
...
...
·הקטע שאני שאם אני קונה רסיבר רגיל ומודד מדידה אחת כאילו בן אדם אחד שומע בחדר , אז היה הפרשי סאונד ואני ירגיש שאין דיוק במילים וצלילי הרקע או זה לא מורגש רק במקום שאני ישמע אותו ימינה הוא יזוז טיפה אך לא מרגיש שיש חוסר סינכרון ?

ועל על איזה דגמי אודיסי של DENON לחדר אתה ממליץ ?
...
·
קנה דנון 4200

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי

שליחה

תנסה את זה:
הם דיי זהים.
http://www.hometheater.co.il/vt215565.html
כיף חיים.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

istarmini כתב:לא ניתן לקמבן במידה ואצלך אין מולטי פוינט.

...
·הדגימות בין 8 ל-32 קיימות בכל רסיבר שמכיל כיול של אודסי , גם הדגם הזה של דנון Denon AVRX1200WBKE2 :
http://www.amazon.de/gp/product/B010EB3 ... KAKR8XB7XF

תודה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

moshebit כתב:
...
...
·הדגימות בין 8 ל-32 קיימות בכל רסיבר שמכיל כיול של אודסי , גם הדגם הזה של דנון Denon AVRX1200WBKE2 :
http://www.amazon.de/gp/product/B010EB3 ... KAKR8XB7XF

תודה.
...
·

די נו.

לא בכל רסיבר יש xt 32 ואיפה שאין את הגירסה הזו אין אפשרות למדוד 32 נקודות.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

istarmini כתב:
...
...
·

די נו.

לא בכל רסיבר יש xt 32 ואיפה שאין את הגירסה הזו אין אפשרות למדוד 32 נקודות.
...
·סבבה זה ברור לי , השאלה זה לא משנה כמה דגימות היו, השאלה אם הדגם כן יאפשר לי בתצורה הבאה לשמוע מכל מיטה כמו שצריך שכל הסאונד מתאים ? ( כי חבר בפורום אומר לי שמקסימום במערכת אודיסי יעשה לי ממוצע לשידה בין המיטות זה יאזן את זה , ולא לכל אוזן של האמזינים במיטות , זה נכון ?)

תצורה :

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

החבר שלך צודק. זאת מערכת כיול לא ספר קסמים של הרי פוטר, יש לה גבולות.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

BUGY כתב:החבר שלך צודק. זאת מערכת כיול לא ספר קסמים של הרי פוטר, יש לה גבולות.
...
·אם ככה לא יהיה לי הבדל לטובת מערכת אודיסי שקיימתי DENON 1200 לעומת המיקרופון של yamaha 579 ? (זה חשוב לי לדעת כי זה גם מטה את הכף לשיקול איזה מגבר לקחת )

- הערה : רשום מולטי פוינט של YAMAHA עושה את העבודה אם יש כמה אנשים בספה אז מגיע לכל אחד הסאונד באופן זהה , אז זה אמור לעבוד גם בין מיטות למרות המרחק , ואז istarmini אמר שאותה מערכת קיימת בDENON שבעזרת כיול אודיסי לא משנה כמה דגימות ( ברור שיש יותר , יותר טוב ) זה אמור לעבוד זהה , אז אני לא מבין למה DENON 4200 עם אודיסי כן יכול לעשות ו-DENON 1200 גם עם אודיסי ( ייתכן פחות דגימות) לא יכול לעשות את זה , אשמח להסבר חותך בסוגייה ...

הער
תודה.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

המערכת כיול של היאמאה פחות טובה לטעמי האישי
ניסיתי את שתיהן
כיף חיים.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

royla כתב:המערכת כיול של היאמאה פחות טובה לטעמי האישי
ניסיתי את שתיהן
...
·הימאה לא מאפשר לדגום כמה פעמים לפי מיקומים שונים ?

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מזכרוני הימאה גם היה בכמה נקודות
כיף חיים.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

royla כתב:מזכרוני הימאה גם היה בכמה נקודות
...
·הזמנתי בסוף את Denon AVRX1200WBKE2
380 יורו עלה , אחר הורדתי מיסים ועליה במכס יצא סופי 480 יורו עד הבית .

מקווה שלא התאכזב , השאלה איזה רמקולים לקנות כי רוב הרמקולים אמזון לא שולחים פתאום .

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@moshebit
·לדעתי וטעמי בחרת נכון,
רמקולים זה לגמרי טעם אישי,חייבים להקשיב לרמקולים בשילוב עם רסיבר כמו שלך אחרי כיול!!!כן גם בחנות להפעיל כיול!!
כיף חיים.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

moshebit כתב:
...
...
·הזמנתי בסוף את Denon AVRX1200WBKE2
380 יורו עלה , אחר הורדתי מיסים ועליה במכס יצא סופי 480 יורו עד הבית .

מקווה שלא התאכזב , השאלה איזה רמקולים לקנות כי רוב הרמקולים אמזון לא שולחים פתאום .
...
·תתחדש!

רגע, אבל בתמונה שלך יש כבר רמקולים 8O

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

BUGY כתב:
...
...
·תתחדש!

רגע, אבל בתמונה שלך יש כבר רמקולים 8O
...
·תודה .
אני התכוונתי שהמקום שזו התצורה שאני ישים את הרמקולים ואם אני יצליח בתצורה הזאת לשמוע כמו שצריך עם כיול אודיסי ?
- וגם אני יוכל להשתמש ברמקולים רגילים עם ATMOS והאפקט היה תלת מימד , או שצריך לקנות קדמיים מיועדים לזה ( כי כרגע בעייתי לתלות בתקרה אז ויתרתי על התלייה אלה מעדיף שהקדמיים היו וירטואלים ...)

- יש את הרמקולים האלה :
Magnat Interior 5.1X
http://www.amazon.de/Magnat-Interior-5- ... 43&sr=8-46
280 יורו לפי מחיר האתר .

השאלה אם הם טובים ? אלה היחידים שמצאתי שנשלחים לישראל ... אשמח אם יש משהוא אחר להציע.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@mos

אתה עושה פה סלט.

יש שני דרכים לקבל אטמוס:
1: רמקולים על התקרה, יורים מטה. פה יש גם כמה קונפיגורציות, 2 או 4 רמקולים.
2: רמקולי "אטמוס" מיוחדים, אשר מניחים אותם על הרמקולים הקדמים או/ו אחוריים והם יורים את הסאונד לתקרה ומשם זה חוזר לאוזן שלך.

אבל בשביל זה צריך מיקום ישיבה מוגדר, יש דרך מאוד ספציפית לסדר את הרמקולים, בחדר שלך, זה לא יעבוד. כך שאין פה מה לדבר על אטמוס.

בקשר לכיול:
אני לא יודע למה אתה מצפה, הכל עניין של צפיות. אבל כמו שכבר רמזו לך, אפילו במה קדמית, סטריאו, יהיה לך קשה לקבל בגלל המיקום הלא סימטרי של החלק הקדמי. מערכת כיול תעשה קצת תיקונים לבעיות בחדר, היא "תשחק" עם הארווליזר, תבדוק קוטביות, תגדיר נקודות חיתוך, תגדיר את המרחקים והעוצמות של הרמקולים אבל זאת לא מערכת קסמים, זאת כולה תוכנה שתנסה לאזן אבל יש לה מגבלות, אלה מגבלות פיזיקליים, זה שיש חוסר סימטריה גדול ושני אנשים מרוחקים אחד מהשני וצמודים לרמקול האחורי, לא תעזור לך גם המערכת כיול הכי טובה בעולם. זה ישפר, זה יפתור לך בעיות שלא ידעת שיש לך, אבל לקבל סראונד כמו שצריך אתה לא תקבל. בשביל זה צריך מרחק מהרמקולים האחוריים וסימטריה, עד כמה שניתן.

במקומך, אני היתי משקיע בסנטר, כי זה הולך להיות הרמקול הכי דומיננטי עצלך. גם כך זה הרמקול הכי דומיננטי והכי חשוב בסרטים. אחרי זה תשקיע בזוג קדמיים לפי מגבלות החדר ותוסים סאב לפי הצורך.
לגבי האחוריים, אפשר לוותר אליהם או לתלות אותם גבוה על הקירות הצדיים ולכוון למטה. בכל מקרה, הם שם רק כדי לתת תחושת מרחב, עומק וכל מני אפקטים. הם חשובים, לא חובה.

כך שאתה מבין שאני ממליץ לך לא לקנות את המערכות 5.1 המוכנות הללו, בטח לא באמזון, בלי לשמוע, אלה לקנות ציוד בחלקים, פה בארץ, מיד שניה פה באתר. אתה תקבל יותר תמורה לכסף, ציוד טוב יותר וסאונד טוב יותר. זה יקח קצת יותר זמן, אולי קצת יותר כסף אבל בטווח הארוך זה ישתלם.

הגדרת תקציב לרמקולים תעזור...

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”