מהו ההבדל בין כבל של 2.5 מ"מ לכבל 4.0 מ"מ + עוד ש
-
moshem74
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1516
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
היי
אני מעוניין לשדרג את הכבלים במערכת שלי.
לגבי הכבלים בתוך הרמקולים עצמם,בעבר כבר שידרגתי את הכבלים בתוך הבוקסות,לכבלים איכותיים 2.5 מ"מ שקניתי בנפרד,פשוט פתחתי כל רמקול,העפתי את הכבלים הישנים והדקים שהיו בסטנדרט,והלחמתי בצורה מקצועית כבלים חדשים עבים.
כיום יש לי 2.5 מ"מ לכל הרמקולים(4 קדמיים+4 אחוריים).
מה שיש לי היום זה כבלים לבנים שקניתי מחברה שמייצרת כבלים באיזור סגולה פ"ת, אני מניח שהם מהזולים והפשוטים אבל...2.5 מ"מ.
מחיפושים באינטרנט,מצאתי חברה שגם מייצרת כבלים,אבל באיכות טובה יותר,מדובר בכבלים של 4.0 מ"מ.
כמו כן חיפשתי באיביי,מצאתי כבלים שנראים לי מעולים אבל עולים פ 10 ויותר.
אני צריך משהו כמו 40-50 מטר,חשבתי לקנות גליל של 100 מטר שיהיה...או לחילופין אם משהו רוצה להשתתף איתי חצי חצי אז בבקשה, אין עלות למשלוח,אני גר בקריות.
זהו הקישור: גליל של 100 מטר עולה 700 שקלים:
http://www.cable.co.il/sg_products~46.htm
http://www.cable.co.il/sg_product~650140~46~0.htm
אשמח לשמוע חוות דעת,המלצות\הארות בעניין.
תודה.
המערכת שלי כוללת 4 קדמיים של BOSE, זוג רמקולים פירמידה רצפתיים,סידרה ישנה מאוד,רמקולים שנותנים ל 3 כיוונים בצורת מחומש + זוג שני של BOSE מדגם 4.2 רמקולים לתלייה - נותנים ל 2 כיוונים..
אחוריים יש לי גם כן BOSE, דגם 4.2, כמו כן, סנטר של פראדאיים,הסידרה הכי גבוהה, בנוסף הבאתי מחו"ל 4 אלמנטים של סופר טוויטרים 200W , מגיעים בקופסא קטנה ומשמשים לתוספת טראבלים במערכת ,שהנחתי אותם באופן סמוי בסלון,מחוברים לאחוריים במקביל,סאב וופר של פאראדיים 12 עשוי קאוולאר, הסידרה הכי גבוהה עם מגבר פנימי של 200 וואט נקי.
רסיבר אונקיו 5.1, דיוידי של פיוניר 393+דיוידי נוסף ישן יותר מדגם 525, טייפ של טיאק 4 מנועים עם שלט.
כמו כן רציתי לשאול לגבי מייצב מתח למערכת,מה כדאי לקנות ומאיפה.
תודה לכל העונים.
אני מעוניין לשדרג את הכבלים במערכת שלי.
לגבי הכבלים בתוך הרמקולים עצמם,בעבר כבר שידרגתי את הכבלים בתוך הבוקסות,לכבלים איכותיים 2.5 מ"מ שקניתי בנפרד,פשוט פתחתי כל רמקול,העפתי את הכבלים הישנים והדקים שהיו בסטנדרט,והלחמתי בצורה מקצועית כבלים חדשים עבים.
כיום יש לי 2.5 מ"מ לכל הרמקולים(4 קדמיים+4 אחוריים).
מה שיש לי היום זה כבלים לבנים שקניתי מחברה שמייצרת כבלים באיזור סגולה פ"ת, אני מניח שהם מהזולים והפשוטים אבל...2.5 מ"מ.
מחיפושים באינטרנט,מצאתי חברה שגם מייצרת כבלים,אבל באיכות טובה יותר,מדובר בכבלים של 4.0 מ"מ.
כמו כן חיפשתי באיביי,מצאתי כבלים שנראים לי מעולים אבל עולים פ 10 ויותר.
אני צריך משהו כמו 40-50 מטר,חשבתי לקנות גליל של 100 מטר שיהיה...או לחילופין אם משהו רוצה להשתתף איתי חצי חצי אז בבקשה, אין עלות למשלוח,אני גר בקריות.
זהו הקישור: גליל של 100 מטר עולה 700 שקלים:
http://www.cable.co.il/sg_products~46.htm
http://www.cable.co.il/sg_product~650140~46~0.htm
אשמח לשמוע חוות דעת,המלצות\הארות בעניין.
תודה.
המערכת שלי כוללת 4 קדמיים של BOSE, זוג רמקולים פירמידה רצפתיים,סידרה ישנה מאוד,רמקולים שנותנים ל 3 כיוונים בצורת מחומש + זוג שני של BOSE מדגם 4.2 רמקולים לתלייה - נותנים ל 2 כיוונים..
אחוריים יש לי גם כן BOSE, דגם 4.2, כמו כן, סנטר של פראדאיים,הסידרה הכי גבוהה, בנוסף הבאתי מחו"ל 4 אלמנטים של סופר טוויטרים 200W , מגיעים בקופסא קטנה ומשמשים לתוספת טראבלים במערכת ,שהנחתי אותם באופן סמוי בסלון,מחוברים לאחוריים במקביל,סאב וופר של פאראדיים 12 עשוי קאוולאר, הסידרה הכי גבוהה עם מגבר פנימי של 200 וואט נקי.
רסיבר אונקיו 5.1, דיוידי של פיוניר 393+דיוידי נוסף ישן יותר מדגם 525, טייפ של טיאק 4 מנועים עם שלט.
כמו כן רציתי לשאול לגבי מייצב מתח למערכת,מה כדאי לקנות ומאיפה.
תודה לכל העונים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46321
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
7 רמקולים + 4 טוויטרים.
פשש, סלון עמוס מכל טוב יש לך
יש תמונות?
לגבי מייצב מתח, יש ל BELKIN מספר כאלה שיהיו מעולים לצרכיך.
אגב, האם לאחר החלפת החיווט האחרונה שמעת שיפור?
מה מטרת החלפת החיווט הנוכחית?
פשש, סלון עמוס מכל טוב יש לך
יש תמונות?
לגבי מייצב מתח, יש ל BELKIN מספר כאלה שיהיו מעולים לצרכיך.
אגב, האם לאחר החלפת החיווט האחרונה שמעת שיפור?
מה מטרת החלפת החיווט הנוכחית?
-
moshem74
-
- עוסק בתחום

היי.
אחרי החלפת הכבלים לכבלים עבים בתוך הרמקולים עצמם,אני לא בדקתי כי זה היה לפני כמה שנים כשרק העברתי את המערכת לבית אחר שאני גר בו היום, משהו כמו 5-6 שנים.
אבל אני יכול לומר לך שלפעמים אתה לא מבין איך רמקול של כמה אלפי שקלים,מגיע עם כבל כ"כ דק בתוכו, אחרי שפתחתי אחד,הייתי חייב לעשות משהו בנידון.
היום יש לי פחות זמן להתעסקות עם הסטריאו אבל , עדיין,אני דיי מכור לנושא.
בעניין שידרוג הכבלים: יצא לי לראות מקרוב כבלים באמת איכותיים ,במחיר של כמה מאות שקלים למטר,והאמת....התלהבתי מהעניין,זה כמו לעשות צנרת חדשה בכל הבית.
אבל מה לעשות,צריך המון כסף וגם,צריך שזה יהיה פרופורציונאלי לציוד שיש לך, אם כך , שידרוג כבלים של 2.5 מ"מ ,בני 5-6 שנים,שאין לי מושג ממה עשויים, לכבלים של 4.0 מ"מ מנחושת,חדשים, יהיה שידרוג נחמד לא?!
אחרי החלפת הכבלים לכבלים עבים בתוך הרמקולים עצמם,אני לא בדקתי כי זה היה לפני כמה שנים כשרק העברתי את המערכת לבית אחר שאני גר בו היום, משהו כמו 5-6 שנים.
אבל אני יכול לומר לך שלפעמים אתה לא מבין איך רמקול של כמה אלפי שקלים,מגיע עם כבל כ"כ דק בתוכו, אחרי שפתחתי אחד,הייתי חייב לעשות משהו בנידון.
היום יש לי פחות זמן להתעסקות עם הסטריאו אבל , עדיין,אני דיי מכור לנושא.
בעניין שידרוג הכבלים: יצא לי לראות מקרוב כבלים באמת איכותיים ,במחיר של כמה מאות שקלים למטר,והאמת....התלהבתי מהעניין,זה כמו לעשות צנרת חדשה בכל הבית.
אבל מה לעשות,צריך המון כסף וגם,צריך שזה יהיה פרופורציונאלי לציוד שיש לך, אם כך , שידרוג כבלים של 2.5 מ"מ ,בני 5-6 שנים,שאין לי מושג ממה עשויים, לכבלים של 4.0 מ"מ מנחושת,חדשים, יהיה שידרוג נחמד לא?!
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46321
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
אולי לא שמו כבל עבה יותר כי אין צורך?
אתה לא קצת סומך על אנשי התכנון של bose שהם יודעים מה הם עושים? (אני לא מסיבות אחרות)
מה עם תמונות, ממש מסקרן אותי לראות את ה SETUP
אתה לא קצת סומך על אנשי התכנון של bose שהם יודעים מה הם עושים? (אני לא מסיבות אחרות)
מה עם תמונות, ממש מסקרן אותי לראות את ה SETUP
כנראה שממש בלי קשר...אבל זה מזכיר לי נשכחות על מוסכניקים בארץ שהמליצו ובפועל פרקו כל מיני כיסויים תחתונים של מנועי מכוניות אחוריים (פעם היו לא מעט כאלה
) על מנת שאלה לא יתחממו באקלים הלבנטיני אבל וזה אבל ענק הם בפועל קילקלו את כל זרימת האויר למנוע וגרמו לחימום יתר...(אולי בעצם הם היו חכמים
וחשבו על כלכלתם
)
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')-
moshem74
-
- עוסק בתחום

היי
שמע, כל אחד והסטייה שלו.
לגבי המוסכניקים שהזכרת - אתה צודק ויותר מזה,מרוב שהיו מורידים חלקים כראות עניהם,הם לא היו מחזירים אותם בכלל.
מה שאני עשיתי זה,אם אתה קצת מעורה בעולם הרכב, זה שיפור של הקיים.
סתאם לשם דוגמא:
במקום סעפת פליטה של 3\4 אינץ, בניתי סעפת פליטה של 1.5 אינץ, במקום פילטר אויר מקורי, העפתי אותו לכל הרוחות ובניתי צינור ייעודי שיינוק אויר קר , ואת הפילטר החלפתי לפילטר פתוח....
ויש עוד המון.
מקווה שהבנת את הראש.
שבוע טוב.
שמע, כל אחד והסטייה שלו.
לגבי המוסכניקים שהזכרת - אתה צודק ויותר מזה,מרוב שהיו מורידים חלקים כראות עניהם,הם לא היו מחזירים אותם בכלל.
מה שאני עשיתי זה,אם אתה קצת מעורה בעולם הרכב, זה שיפור של הקיים.
סתאם לשם דוגמא:
במקום סעפת פליטה של 3\4 אינץ, בניתי סעפת פליטה של 1.5 אינץ, במקום פילטר אויר מקורי, העפתי אותו לכל הרוחות ובניתי צינור ייעודי שיינוק אויר קר , ואת הפילטר החלפתי לפילטר פתוח....
ויש עוד המון.
מקווה שהבנת את הראש.
שבוע טוב.
moshem74,
אני מבין שאתה ממש סגור על זה שלעובי הכבל יש השפעה ישירה על האיכות.
יצא לי לראות כבלים לרמקולים מאוד דקים שמחירם בשמיים והאיכות שלהם טובה בהרבה מכבל
נחושת פשוט בעובי 4 מ"מ.
בנוסף, לכל כבל יש את המאפיינים שלו, יש כבל שנותן יותר בס ואחד שנותן יותר טרבל וכן הלאה...
קח בחשבון שיש מצב סביר מאוד שהכבל שהחלפת בתוך הרמקולים עשה יותר נזק מתועלת.
אני מבין שאתה ממש סגור על זה שלעובי הכבל יש השפעה ישירה על האיכות.
יצא לי לראות כבלים לרמקולים מאוד דקים שמחירם בשמיים והאיכות שלהם טובה בהרבה מכבל
נחושת פשוט בעובי 4 מ"מ.
בנוסף, לכל כבל יש את המאפיינים שלו, יש כבל שנותן יותר בס ואחד שנותן יותר טרבל וכן הלאה...
קח בחשבון שיש מצב סביר מאוד שהכבל שהחלפת בתוך הרמקולים עשה יותר נזק מתועלת.