המלצה לסטרימר חדש
-
Saaron
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 152
- שם מלא: סער
היי.
בשנים האחרונות אני משתמש ב-XTREAMER PRODIGY ואני מאד מרוצה מהשימוש, הנוחות, הממשקים, התכונות והאיכות. לצערי זמנו נגמר ואין כאלו בשוק והגיע הזמן להחליף.
אני מעוניין בהמלצות לסטרימר איכותי שיהיו בו היכולו הבאות:
הזרמת סרטים מהמחשב (מחובר בקווי).
שינגן את כל פורמטי הוידאו והסאונד (DOLBY TRUE HD, DTS HD) המקובלים היום ושיתמוך ב-3D ורצוי מאד 4K.
אני צופה בסרטים מהמחשב (מוריד למחשב וצופה משם ולא דרך אתרים לצפייה ישירה למיניהם) ורוצה להישאר עם האופציה הזו, כנ"ל לגבי הכתוביות.
ייתרון גדול לסטרימרים עם HDD פנימי בנוסף.
כמובן חיבור HDMI, LAN.
שלח אלחוטי.
ממשק משתמש נוח, כמה שפחות הגדרות לספריות שיתוף וכו.
לא מסמפט כל כך אנדואיד, אבל למיטב הבנתי אין הרבה אופציות לסטרימרים.
אשמח לעזרה.
תודה,
סער
בשנים האחרונות אני משתמש ב-XTREAMER PRODIGY ואני מאד מרוצה מהשימוש, הנוחות, הממשקים, התכונות והאיכות. לצערי זמנו נגמר ואין כאלו בשוק והגיע הזמן להחליף.
אני מעוניין בהמלצות לסטרימר איכותי שיהיו בו היכולו הבאות:
הזרמת סרטים מהמחשב (מחובר בקווי).
שינגן את כל פורמטי הוידאו והסאונד (DOLBY TRUE HD, DTS HD) המקובלים היום ושיתמוך ב-3D ורצוי מאד 4K.
אני צופה בסרטים מהמחשב (מוריד למחשב וצופה משם ולא דרך אתרים לצפייה ישירה למיניהם) ורוצה להישאר עם האופציה הזו, כנ"ל לגבי הכתוביות.
ייתרון גדול לסטרימרים עם HDD פנימי בנוסף.
כמובן חיבור HDMI, LAN.
שלח אלחוטי.
ממשק משתמש נוח, כמה שפחות הגדרות לספריות שיתוף וכו.
לא מסמפט כל כך אנדואיד, אבל למיטב הבנתי אין הרבה אופציות לסטרימרים.
אשמח לעזרה.
תודה,
סער
- שי-כ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4811
- שם מלא: שי כהן
חשוב שתפרט תקציב.
כמו כן, 3D הכוונה לבלוריי מלא 3D? (קבצים ששוקלים כ 40GB לסרט).
האם אתה מתחבר לממשק של KODI?
כמו כן, 3D הכוונה לבלוריי מלא 3D? (קבצים ששוקלים כ 40GB לסרט).
האם אתה מתחבר לממשק של KODI?
-
Saaron
-
- חבר פעיל מאוד

אני צופה גם בבלוריי מלא 15-40GB.
אם בממשק קודי אני יכול לנגן סרטים ישירות מהמחשב (או מ-HDD פנימי) , וזה לא דורש התעסקות יתרה אז כן. אני מעדיף פשוט להיכנס לספרייה ולנגן את הקובץ, בדומה לאקסטרימר.
ולגבי תקציב, אני יודע שמכשיר טוב עולה בהתאם. נשים רגע את נושא התקציב בצד (כמובן במידה ואני לא משתולל וקונה נגן ב-400$).
אם בממשק קודי אני יכול לנגן סרטים ישירות מהמחשב (או מ-HDD פנימי) , וזה לא דורש התעסקות יתרה אז כן. אני מעדיף פשוט להיכנס לספרייה ולנגן את הקובץ, בדומה לאקסטרימר.
ולגבי תקציב, אני יודע שמכשיר טוב עולה בהתאם. נשים רגע את נושא התקציב בצד (כמובן במידה ואני לא משתולל וקונה נגן ב-400$).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
אם אתה רוצה גם 3D ISO, גם פורמטי אודיו מתקדמים וגם 4K, אז נראה שכרגע האופצייה היחידה היא מחשב או NUC/מיני PC מבוסס מעבד Core i3 ומעלה מהסדרה האחרונה (Skylake).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
Saaron
-
- חבר פעיל מאוד

אז זהו, אני ממש לא רוצה מחשב. גם מבחינת הגודל וגם מבחינת אובר פונקציות שיש לו.
לאקסטרימר פרודיגי שלי שהוא סטרימר בן כמה שנים יש את כל הפונקציות שציינתי (למעט 4K, ועל זה אני יכול לוותר).
אני מעוניין בסטרימר, בעל יכולות גבוהות, הפונקציות והאפליקציות שאפשר להתקין עליו פחות רלוונטיות.
לאקסטרימר פרודיגי שלי שהוא סטרימר בן כמה שנים יש את כל הפונקציות שציינתי (למעט 4K, ועל זה אני יכול לוותר).
אני מעוניין בסטרימר, בעל יכולות גבוהות, הפונקציות והאפליקציות שאפשר להתקין עליו פחות רלוונטיות.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
"מחשב" יכול להיות גם קטן מאוד, כמו ה-NUC. קרא שוב מה שכתבתי.
לא ידוע לי כרגע על מכשיר שלא מריץ Windows ותומך בכל הדרישות שלך.
לא ידוע לי כרגע על מכשיר שלא מריץ Windows ותומך בכל הדרישות שלך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
Saaron
-
- חבר פעיל מאוד

אין אף מכשיר סטרימינג (לא מחשב או NUC) שיודע לנגן קבצי וידאו באיכות 1080P שמבחינת האפשרויות מקביל ל-XTREAMER PRODIGY?
הכוונה למכשיר טוב לא איזה משהו "בלי אבא ואמא".
נראה לי מוזר שאין בנמצא/
ועוד דבר לגבי מה שכתבת, מחשבי ה-NUC של אינטל בארץ מגיעים עם מעבד דור חמישי, לפי מה שקראתי Skylake זה דור שישי בלבד.
הכוונה למכשיר טוב לא איזה משהו "בלי אבא ואמא".
נראה לי מוזר שאין בנמצא/
ועוד דבר לגבי מה שכתבת, מחשבי ה-NUC של אינטל בארץ מגיעים עם מעבד דור חמישי, לפי מה שקראתי Skylake זה דור שישי בלבד.
- שי-כ
-
- חבר מביא חבר

אתה חייב להיות ממוקד במה אתה רוצה ולהגדיר באופן ברור. להריץ 3D ISO ו 4K כולל סאונד HD זה משהו אחד שלא כל סטרימר מריץ. להריץ 1080p MKV כל סטרימר יכול.
-
Saaron
-
- חבר פעיל מאוד

עניתי כבר.
להריץ כל מה שכתבת, באיכות טובה, ללא הפרעות ועצירות.
הדבר היחיד שאפשר לוותר עליו הוא התמיכה ב-4K
להריץ כל מה שכתבת, באיכות טובה, ללא הפרעות ועצירות.
הדבר היחיד שאפשר לוותר עליו הוא התמיכה ב-4K
- שי-כ
-
- חבר מביא חבר

לדעתי DUNE BASE 3D יהיה הכי מתאים לך, פרט ל 4K. הוא מריץ בלו-ריי מלא 3D ויש לו מקום לדיסק פנימי 3.5". מדובר במוצר אמין עם ביצועי רשת טובים.
אני לא מכיר את האקסטרימר, כך שאני לא יכול להשוות.
אני לא מכיר את האקסטרימר, כך שאני לא יכול להשוות.
-
Saaron
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה.
עכשיו במידה ואתלבט בין DUNE לבין NUC?
מה היתרונות והחסרונות של כל אחד?
עכשיו במידה ואתלבט בין DUNE לבין NUC?
מה היתרונות והחסרונות של כל אחד?
- שי-כ
-
- חבר מביא חבר

אסכולות שונות לגמרי... ה DUNE זה סטרימר קלאסי כמו האקסטרימר. עם ממשק פשוט וקלות תפעול.
NUC זה בכלל MINI PC שתתאים אותו להיות HTPC. תצטרך להתקין עליו KODI ו WINDOWS. לכן חשוב שתתנסה ב KODI על מחשב אישי לראות אם זה מתאים לך.
כך בחשבון שבשביל להריץ בלו-ריי 3D תצטרך לרכוש NUC עם מעבד i3 ומעלה, וכמובן להריץ אותו על חלונות עם תוכנה חיצונית.
NUC זה בכלל MINI PC שתתאים אותו להיות HTPC. תצטרך להתקין עליו KODI ו WINDOWS. לכן חשוב שתתנסה ב KODI על מחשב אישי לראות אם זה מתאים לך.
כך בחשבון שבשביל להריץ בלו-ריי 3D תצטרך לרכוש NUC עם מעבד i3 ומעלה, וכמובן להריץ אותו על חלונות עם תוכנה חיצונית.
-
Saaron
-
- חבר פעיל מאוד

אז ככה.
התעסקתי קצת עם הקודי על המחשב, נראה ממשק די ידידותי ולא מסובך מדי, כנ"ל לגבי ההגדרות.
המחיר של ה-DUNE יוצא בערך כמו לקנות NUC I3 עם דיסק פנימי וזיכרון מה שאומר שהעלות אותה עלות.
נשאלת השאלה, ואני מאמין שהתשובות תהיינה לא חד משמעיות אבל בכל זאת, סטרימר קלאסי (כדוגמת DUNE) או NUC?
התעסקתי קצת עם הקודי על המחשב, נראה ממשק די ידידותי ולא מסובך מדי, כנ"ל לגבי ההגדרות.
המחיר של ה-DUNE יוצא בערך כמו לקנות NUC I3 עם דיסק פנימי וזיכרון מה שאומר שהעלות אותה עלות.
נשאלת השאלה, ואני מאמין שהתשובות תהיינה לא חד משמעיות אבל בכל זאת, סטרימר קלאסי (כדוגמת DUNE) או NUC?
- שי-כ
-
- חבר מביא חבר

זה עניין של העדפה אישית. יש מספיק דיונים וויכוחים בפורום לגבי 'מה עדיף? HTPC או סטרימר קלאסי?'. תוכל לקרוא.
בגדול הסטרימרים הפשוטים יותר קלים לתפעול, פחות צורך בהתקנה, הגדרות ותחזוקה. לעומת זאת ל KODI יש הרבה יותר אפשרויות ויכולות כמו תוספים, שאין בסטרימרים.
דבר חשוב. אם בלו-ריי מלא 3D זה משהו שכיח אצלך, כך בחשבון שעל HTPC התפעול של זה קצת מורכב. מדובר על תוכנה אחרת (לא KODI) שתצטרך להפעיל מתוך ה KODI ועוד אפליקציה חיצונית שתריץ תרגום אם הוא חיצוני, במקביל לסרט.
בגדול הסטרימרים הפשוטים יותר קלים לתפעול, פחות צורך בהתקנה, הגדרות ותחזוקה. לעומת זאת ל KODI יש הרבה יותר אפשרויות ויכולות כמו תוספים, שאין בסטרימרים.
דבר חשוב. אם בלו-ריי מלא 3D זה משהו שכיח אצלך, כך בחשבון שעל HTPC התפעול של זה קצת מורכב. מדובר על תוכנה אחרת (לא KODI) שתצטרך להפעיל מתוך ה KODI ועוד אפליקציה חיצונית שתריץ תרגום אם הוא חיצוני, במקביל לסרט.
-
Saaron
-
- חבר פעיל מאוד

"קצת מורכב" זה בסדר גמור, כל עוד זה לא מסובך מדי ולוקח יותר מדי זמן והתעסקות לכל הפעלה.
כמו שאני מבין, ה-NUב הוא בעצם מכשיר חזק יותר, עם הרבה יותר יכולות מה-DUNE ובעצם לא נופל ממנו בשום דבר, זה נכון לומר ככה?
כמו כן, האם אני חייב להתקין חלומות על ה-NUC כדי להשתמש בקודי או שאפשר מערכץ הפעלה הרבה יותר קלה אם כל מה שאני בעצם עושה זה להריץ קודי?
כמו שאני מבין, ה-NUב הוא בעצם מכשיר חזק יותר, עם הרבה יותר יכולות מה-DUNE ובעצם לא נופל ממנו בשום דבר, זה נכון לומר ככה?
כמו כן, האם אני חייב להתקין חלומות על ה-NUC כדי להשתמש בקודי או שאפשר מערכץ הפעלה הרבה יותר קלה אם כל מה שאני בעצם עושה זה להריץ קודי?
- vic1234
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2143
אם אתה רוצה 3D BD אז חייב WINDOWS אם לא אז יש מערכות קלות שמכילות רק קודי
- שי-כ
-
- חבר מביא חבר

NUC זה לא מכשיר או סטרימר. NUC זה מחשב זעיר שמותאם לתפקד כ HTPC. מה שנקרא בעברית 'מחשב סלוני'. כך שלהשוות את 'הכוח' של מיני PC כמו NUC או כל מותג מיני PC אחר, מול מכשירי DUNE, שגוי מיסודו.
-
Saaron
-
- חבר פעיל מאוד

למה שגוי מיסודו?
ניקח את הפונקציות והיכולות של הסטרימר המדובר מול הנוק המדובר, ביצועית, מבחינת חומרה ויכולת של הסטרימר, ה-NUC שווה ערך לאותן פונקציות? טוב יותר? חלש יותר?
ניקח את הפונקציות והיכולות של הסטרימר המדובר מול הנוק המדובר, ביצועית, מבחינת חומרה ויכולת של הסטרימר, ה-NUC שווה ערך לאותן פונקציות? טוב יותר? חלש יותר?
- toxin
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
אתה מתבלבל. הם לא באותה קטגוריה בכלל.
NUC זה מחשב לכל דבר. אתה יכול להשתמש בו עם מערכת הפעלה WINDOWS. סטרימר זה מכשיר ייעודי (עם ממשק סגור) שמיועד ספציפית להרצת וידאו/אודיו/תמונות.
NUC זה מחשב לכל דבר. אתה יכול להשתמש בו עם מערכת הפעלה WINDOWS. סטרימר זה מכשיר ייעודי (עם ממשק סגור) שמיועד ספציפית להרצת וידאו/אודיו/תמונות.
-
Saaron
-
- חבר פעיל מאוד

אמקד את השאלה שלי, זה משהו שניתן לענות עליו למי שמכיר את 2 המכשירים ויכולותיהם:
מה עדיף מבחינת ביצועים? מהירות? זמן תגובה? נוחות תפעול? יכולות גישה לסרטים ולתפריטים?
לטובת מיקוד השאלה צאו מנקודת הנחה שכל מה שאני עושה זה לנגן סרטי MKV כבדים יחסית שנמצאים על המחשב שלי ומחוברים קווית לנגן בסלון.
מה עדיף מבחינת ביצועים? מהירות? זמן תגובה? נוחות תפעול? יכולות גישה לסרטים ולתפריטים?
לטובת מיקוד השאלה צאו מנקודת הנחה שכל מה שאני עושה זה לנגן סרטי MKV כבדים יחסית שנמצאים על המחשב שלי ומחוברים קווית לנגן בסלון.