Drift ונפילה

רחפנים, Droneים ושאר אביזרים לצילום (ולא רק....) מהאויר....
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #1 

בוודאי שמתם לב שאין לאחרונה צילומים מהרחפן שלי. הטיסה האחרונה היתה בקומראן - שם צילמתי את המשפחה עושה סנאפלינג. לקראת סוף הטיול שלפתי את הרחפן אבל ככל הנראה בגלל קליטת לויינים לקויה הוא עבר ל p-atti mode. למי שלא מכיר מדובר על מצב שבו הרחפן שומר על מיקומו או אופטית או בעזרת ברומטר בלבד.

לא היה רוח באיזור (ים המלח) אבל בכל זאת היה drift משמעותי מספיק שנהיה צורך לנסות ולהוריד אותו. מה שמומלץ בד״כ במצבים כאלה זה למשוך למעלה כי שיותר מהר בכדי לנסות ולהחזיר קליטת לויינים. במקרה שלי זה היה מסוכן וניסיתי לייצב אותו ולהנחית. לרוע המזל הוא פגע בצוק ועף כמו טיל הצידה בערך 50 מטר - ישר לבריכת מים מתוקים. לקח זמן מה עד שהצלחנו לדוג אותו.

בשלב הזה הערכתי שזה טוטאל לוס. הגענו הביתה ופירקתי אותו לחלוטין, ניקיתי והטבעתי באלכוהול - שיטה מוכרת למניעת קורוזיה ואידוי של שרידי רטיבות. במהלך הימים שלאחר מכן, ניקיתי אותו מכל הכיוונים (חומרים אנטי קורוסיבים, שמן למנועים, ומברשת שיניים חשמלית בנקודות מגע וחיבורים).

לאחר כמה ימים חיברתי בטריה ולהפתעתי הכל עובד - הגימבל, מצלמה ומנועים. לאחר שבוע של שיפוצים לקחתי אותו לסיבוב באוויר והוא טס כמו גדול.

מאז אני עדיין בחשש אז עשיתי שתי טיסות ניסוי נוספות באזורים נידחים, על כל צרה שלא תהיה.

בינתיים ניסיתי את מזלי עם dji אבל למרות כמות חומר שהעברתי להם שמראה שההתנהגות הזו אינה תקינה הם מצביעים על תקלת מפעיל כמקור הבעיה ומבחינתם אין סיבה לקחת אחריות כלשהי על מה שהיה.

זה ללא ספק תחביב יקר. צריך לקחת בחשבון כשקונים רחפן יקר שבשלב מסויים הוא כנראה יתרסק ומראש לא להתבאס מזה...

זהו, זה הסיפור בינתיים.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

זו אחת הסיבות אין ספק שלא לקנות מכשיר יקר על ההתחלה.
אני רואה גם שותיקים בד"כ ממליצים להתחיל דווקא עם מכשירים למתחילים בדיוק כדי להתאמן על תפעול במצבי קיצון.
נקווה שאכן הכל תקין.

שלח תגובה

חזור אל “רחפנים - Drones”