מודל כפול של פיברו נדפק
-
MoshikCohen
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 312
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
היי
כבר כמה פעמיים שיוצא לי להיתקל בבעיה עם המודל הכפול של פיברו.
מאתמול הוא לא מכבה את אחת המנורות גם לא באמצעות המתג עצמו.
חושב לי לציין שלא נגעתי במודל בכלל.
פתחתי את המתג וניתקתי את המודל ולאחר מכן מחקתי אותו מהוורה.
לאחר מכן ניסיתי לבצע התקנה חדשה וזיהוי בוורה אבל לצערי אני לא מצליח,הוורה לא מוצאת עכשיו את המודל.
המודל נמצא אצלי 3 חודשים בסך הכל הוא נקנה מהחנות של מארק בבריטניה.
יש טעם לדבר איתו? ולהגיד לו שישלח לי חדש?!?ניסיתי לאפס את המודל (לחיצה 6 שניות על המודל, ולאחר מכן 3 לחיצות מהירות לזיהוי המודל) כלום לא עזר.
יש למישהו פיתרון?!?!?נמאס לי כבר להתעסק עם המודלים האלו
כבר כמה פעמיים שיוצא לי להיתקל בבעיה עם המודל הכפול של פיברו.
מאתמול הוא לא מכבה את אחת המנורות גם לא באמצעות המתג עצמו.
חושב לי לציין שלא נגעתי במודל בכלל.
פתחתי את המתג וניתקתי את המודל ולאחר מכן מחקתי אותו מהוורה.
לאחר מכן ניסיתי לבצע התקנה חדשה וזיהוי בוורה אבל לצערי אני לא מצליח,הוורה לא מוצאת עכשיו את המודל.
המודל נמצא אצלי 3 חודשים בסך הכל הוא נקנה מהחנות של מארק בבריטניה.
יש טעם לדבר איתו? ולהגיד לו שישלח לי חדש?!?ניסיתי לאפס את המודל (לחיצה 6 שניות על המודל, ולאחר מכן 3 לחיצות מהירות לזיהוי המודל) כלום לא עזר.
יש למישהו פיתרון?!?!?נמאס לי כבר להתעסק עם המודלים האלו
בדיוק אתמול קרה לי אותו הדבר,
התקנתי מתג 2X1.5 אחרי חצי שעה בערך המודול השאיר את האור דולק (רק מנורה אחת מתוך ה 2).
עשיתי כמובן את כל השלבים הסרה מהורה והתקנה מחדש וכלום לא עובד.
היה לי מתג נוסף חדש לגמרי, התקנתי אותו על אותה מנורה ושוב אחרי חצי שעה המודול נשרף.
כרגע זה שולט רק על מנורה אחת מתוך השתי יציאות אז פשוט העביר את המודול למקום שיש צורך ביציאה אחת.
כנראה שחייב לבדוק מה ההספק של המנורה לפני שמתקינים את המפסיקים שלהם הם נשרפים ממש בקלות.
אני הולך לקנות את הסוויץ 1X3 בתקווה שהוא יחזיק את המונורות האלה שנשרף עם הסוויץ של 2X1.5
בכל אופן, אם אתה מדבר עם החנות תעדכן, שאבקש גם...
התקנתי מתג 2X1.5 אחרי חצי שעה בערך המודול השאיר את האור דולק (רק מנורה אחת מתוך ה 2).
עשיתי כמובן את כל השלבים הסרה מהורה והתקנה מחדש וכלום לא עובד.
היה לי מתג נוסף חדש לגמרי, התקנתי אותו על אותה מנורה ושוב אחרי חצי שעה המודול נשרף.
כרגע זה שולט רק על מנורה אחת מתוך השתי יציאות אז פשוט העביר את המודול למקום שיש צורך ביציאה אחת.
כנראה שחייב לבדוק מה ההספק של המנורה לפני שמתקינים את המפסיקים שלהם הם נשרפים ממש בקלות.
אני הולך לקנות את הסוויץ 1X3 בתקווה שהוא יחזיק את המונורות האלה שנשרף עם הסוויץ של 2X1.5
בכל אופן, אם אתה מדבר עם החנות תעדכן, שאבקש גם...
לי זה קרה עם מודולים של דימר - חיברתי לנורות בהספק נמוך למרות שהיו 12 נורות במקביל זה שרף את המודול
בהתחלה חשבתי שהמודול היה סתם תקול אז החלפתי אותו וגם השני נשרף
פניתי ל vesternet שמהם קניתי ואחרי כמה מיילים שהם ניסו כל מיני דברים הם ביקשו ממני לשלוח את המודולים התקולים ושלחו חדשים במקומם
בהתחלה חשבתי שהמודול היה סתם תקול אז החלפתי אותו וגם השני נשרף
פניתי ל vesternet שמהם קניתי ואחרי כמה מיילים שהם ניסו כל מיני דברים הם ביקשו ממני לשלוח את המודולים התקולים ושלחו חדשים במקומם
זה קורה הרבה פעמים בעיקר כאשר מחברים לדים (או מנורות בהספק נמוך) - ואז אחרי כמה זמן הלדים נשארים דלוקים.
לאחר פירוק ואיפוס המודול - הוא חוזר לפעול בצורה תקינה אבל אם תחברו אותו שוב לאותם המנורות (בעלי ההספק הנמוך) זה יחזור בשנית .
לאחר פירוק ואיפוס המודול - הוא חוזר לפעול בצורה תקינה אבל אם תחברו אותו שוב לאותם המנורות (בעלי ההספק הנמוך) זה יחזור בשנית .
השירות של מארק הוא מצויין, יש לך שנה אחריות, תשלח לו מייל שיש בעיה במודול והם יטפלו בך, עד עכשיו כל הבעיות שהיו לי טופלו לשביעות רצוני.
האבסורד הוא שאנחנו כל כך רגילים לקבל *** שירות או לא לקבל שירות בכלל שאנחנו מפחדים לבקש שירות שמגיע לנו
אפשרות נוספת היא לפנות ישירות לפיבארו, היו לי מודולים שקניתי ממוכר ב-ebay שהתעלם ממני וההברגה בהם נדפקה (באשמתי !!!), פניתי לפיבארו, שלחתי להם את הישנים (25 ש"ח משלוח במעטפת פצפצים) והם שלחו לי חדשים בקופסא עם DHL .
האבסורד הוא שאנחנו כל כך רגילים לקבל *** שירות או לא לקבל שירות בכלל שאנחנו מפחדים לבקש שירות שמגיע לנו
אפשרות נוספת היא לפנות ישירות לפיבארו, היו לי מודולים שקניתי ממוכר ב-ebay שהתעלם ממני וההברגה בהם נדפקה (באשמתי !!!), פניתי לפיבארו, שלחתי להם את הישנים (25 ש"ח משלוח במעטפת פצפצים) והם שלחו לי חדשים בקופסא עם DHL .
-
MoshikCohen
- חבר פעיל מאוד

הקטע הוא שיש לי עוד מודל שמתחבר לפס לד רגיל 2*5 מטר יחד עם מנורה רגילה והפס לד גם כן נתקע כבר פעם אחת.movieman כתב:זה קורה הרבה פעמים בעיקר כאשר מחברים לדים (או מנורות בהספק נמוך) - ואז אחרי כמה זמן הלדים נשארים דלוקים.
לאחר פירוק ואיפוס המודול - הוא חוזר לפעול בצורה תקינה אבל אם תחברו אותו שוב לאותם המנורות (בעלי ההספק הנמוך) זה יחזור בשנית ....
מה הפיתרון? המלצה שלך?@movieman
דיברתי עם החבר׳ה של מארק הוא הפנה אותי לבחור אחר וכרגע שלחתי לו תמונות של הנורות שמחוברות למנורה שנתקעה.
הוא נתן לי בינתיים פיתרון לתת דפיקות קלות מאחורי המודל בשביל ״לשחרר״ את המודל וזה אכן עזר!
אבל רשמתי לו שזה לא פיתרון ואני לא צריך כל הזמן לפתוח את המתג ולתת דפיקות למודל.
נראה מה הוא יגיד....
-
MoshikCohen
- חבר פעיל מאוד

אני חושב שאתה צודק @moviemanmovieman כתב:הפתרון הוא להשתמש בממסר (במידה ויש לך מקום) , מישהו ביצע זאת בהשרשור אחר.
אצלי לא היה מקום כשגיליתי את הבעיה הזו (לפני יותר מ-שנה) לכן וויתרתי .
אבל זה כנראה הפתרון היחיד (אחד הבודדים) ....
זאת התשובה שענו לי החברה של מארק
השאלה שלי הוא מאיפה אני קונה את הממסר הזה ומה הגודל שלו? האם הוא יותר קטן מהפיברו?Hi Moshik,
OK those look like fluorescent lamps.
Fluorescent loads are notorious for generating huge in-rush currents as they start up.
As I previously said it's possible that you may be exceeding the maximum load, in-rush current on non-resistive loads can be anything up to 100 times the load nominal rating, even if it's only for a fraction of a second. Over a period of time this can cause relay contacts to weld together due to arcing.
We advise to go with the largest rating possible, for example the Fibaro 1 * 2.5KW - http://www.vesternet.com/z-wave-fibaro- ... t-1-2-5-kw
The alternative would be to buy a "solid-state" relay to go in between the output of the Fibaro and the load - the Fibaro turns on the solid state relay, which in turn turns on the load. Solid-state relays are immune to in-rush current. We don't sell them but you should be able to find them in any local electronic store.
Hope this makes sense
...
איך צורת החיבור שלו עובדת?אם הבנתי נכון אני צריך לחבר אותו בין הפיברו לבין המתג השאלה איך אני עושה את זה? אשמח לשרטוט.
תודה
הנה ממסר שלפי דעתי יתאים לצרכן של עד 8 אמפר ב-220 וולט .
http://www.tapuz.net/default.asp?catid= ... E07DB15B62}
הוא ינתק/יחבר רק את הפאזה .
שימו לב !!
תדאגו כי חשמלאי יבצע את החיבורים ולא אתם.
כל אחד אחראי לעצמו , אינני לוקח שום אחריות על כך.
הנה שרטוט שעשיתי ב-PAINT . אני חושב שהוא מתאים (אני אנסה בעצמי לבצע זאת ביום שישי אם יתפנה לי).
הסבר קצר:
O1 - זוהי יציאה של הפיבארו וכאשר מעפילים אותה אמור לצאת משם 220 וולט.
N - ניוטרל
כאשר הממסר יקבל זרם (בין הפלוס למינוס ) הוא יסגור מעגל ורגל COMMON תהיה מחוברת לרגל NO , כלומר
רגל הפלוס של השנאי /מנורה יקבלו מתח/זרם כי המעגל החשמלי "ייסגר" .
ברגע שתתקבל פקודת OFF בפיבארו אז ברגל O1 לא יהיה זרם והממסר "ייפתח" ויחזור למצבו הרגיל (N.O- NORMALY OPEN)
את חיבורי הממסר בעצם מלחימים לחוטים ולעומס (מנורה/שנאי/צרכן).
ישנה אפשרות גם להשתמש בממסר שפותח 2 רגליים בו זמנית .
חברים!
אשמח להערות/תיקונים (יום עבודה מטורף שעוד לא הסתיים) .
http://www.tapuz.net/default.asp?catid= ... E07DB15B62}
הוא ינתק/יחבר רק את הפאזה .
שימו לב !!
תדאגו כי חשמלאי יבצע את החיבורים ולא אתם.
כל אחד אחראי לעצמו , אינני לוקח שום אחריות על כך.
הנה שרטוט שעשיתי ב-PAINT . אני חושב שהוא מתאים (אני אנסה בעצמי לבצע זאת ביום שישי אם יתפנה לי).
הסבר קצר:
O1 - זוהי יציאה של הפיבארו וכאשר מעפילים אותה אמור לצאת משם 220 וולט.
N - ניוטרל
כאשר הממסר יקבל זרם (בין הפלוס למינוס ) הוא יסגור מעגל ורגל COMMON תהיה מחוברת לרגל NO , כלומר
רגל הפלוס של השנאי /מנורה יקבלו מתח/זרם כי המעגל החשמלי "ייסגר" .
ברגע שתתקבל פקודת OFF בפיבארו אז ברגל O1 לא יהיה זרם והממסר "ייפתח" ויחזור למצבו הרגיל (N.O- NORMALY OPEN)
את חיבורי הממסר בעצם מלחימים לחוטים ולעומס (מנורה/שנאי/צרכן).
ישנה אפשרות גם להשתמש בממסר שפותח 2 רגליים בו זמנית .
חברים!
אשמח להערות/תיקונים (יום עבודה מטורף שעוד לא הסתיים) .
-
MoshikCohen
- חבר פעיל מאוד

@movieman
האם יצא לך להתקין את הממסר? קניתי היום אחד כזה (מצ״ב) וביקשתי שיבצעו לי את ההלחמות.
השאלה שלי, האם הממסר נמצא בין המודל למתג? במידה וכן איך אני מחבר את החוטים?
***חשוב לי להדגיש שיש לי ידע בחשמל בסיסי בחשמל אבל עם ממסרים לא יצא לי להתעסק***
האם יצא לך להתקין את הממסר? קניתי היום אחד כזה (מצ״ב) וביקשתי שיבצעו לי את ההלחמות.
השאלה שלי, האם הממסר נמצא בין המודל למתג? במידה וכן איך אני מחבר את החוטים?
***חשוב לי להדגיש שיש לי ידע בחשמל בסיסי בחשמל אבל עם ממסרים לא יצא לי להתעסק***
- Huvenster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1031
- שם מלא: huvenster
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
@MoshikCohen
·
ידידי אני מסתובב בין אשכולות למידע ונתקלתי בתמונות האלו, בפנים הממסר שלך רשום 240V ובתמונות חיווט שמתאים לנורות לד, אני מקווה שלא יעבור מתח 220V בחוטים האלו, אם כן בשטח חתך קטן כזה מסתכנים בהתכה של הבידוד ושריפה חו"ח.
בכל מקרה הממסר שבתמונה נראה מתאים לכרטיסים, ישנם ממסרים עם הברגות שכבר הומלצו פה בפורום ויוכלו להוות פתרון יותר נוח, לדוגמא:
24V-380V 40A 250V SSR-40 DA Solid State Relay Module 3-32V DC To AC
·
ידידי אני מסתובב בין אשכולות למידע ונתקלתי בתמונות האלו, בפנים הממסר שלך רשום 240V ובתמונות חיווט שמתאים לנורות לד, אני מקווה שלא יעבור מתח 220V בחוטים האלו, אם כן בשטח חתך קטן כזה מסתכנים בהתכה של הבידוד ושריפה חו"ח.
בכל מקרה הממסר שבתמונה נראה מתאים לכרטיסים, ישנם ממסרים עם הברגות שכבר הומלצו פה בפורום ויוכלו להוות פתרון יותר נוח, לדוגמא:
24V-380V 40A 250V SSR-40 DA Solid State Relay Module 3-32V DC To AC
@MoshikCohen
·
Huvenster צודק!
החוטים שהלחימו לך לא מיועדים למתח של 220V ואם כן, לזרם קטן מאוד.
ממליץ לך בחום להחליף את החוטים לחוטים שמיועדים ל220V 10A - אתה יכול לקחת כבל חשמל (כמו כבל מאריך) ולהוציא ממנו את הגידים של הפאזה-אפס-הארקה ולהשתמש בהם.
ואם אין לך ידע מספק בחשמל - אל תעשה את זה לבד! לא משחקים בחשמל חי!!
·
Huvenster צודק!
החוטים שהלחימו לך לא מיועדים למתח של 220V ואם כן, לזרם קטן מאוד.
ממליץ לך בחום להחליף את החוטים לחוטים שמיועדים ל220V 10A - אתה יכול לקחת כבל חשמל (כמו כבל מאריך) ולהוציא ממנו את הגידים של הפאזה-אפס-הארקה ולהשתמש בהם.
ואם אין לך ידע מספק בחשמל - אל תעשה את זה לבד! לא משחקים בחשמל חי!!