קבלתי את הHD598 וההבדל שאני מרגיש בינם לSMS שיש לי הוא דיי זעום, ועוד כמה ש

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
1ABAB10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118

שליחה

1. באוזניות איכותיות אמור להיות הבדל בינם לבין אוזניות פחות איכותיות בקליפ שמתנגן ביוטיוב שאם אני זוכר נכון שם האיכות היא נמוכה.?
2. ההבדל שאני מרגיש בינם לאוזניות של 50 CENT הוא באמת זעום . אפשר לדעת למה?

3.אני מרגיש שבאוזניות הסגורות של 50 סנט הצליל שבוקע מהן הוא יותר עמום ,לעומת הצליל של הHD589 הקול של הזמר מרגיש יותר נקי כזה , כיאלו אני מאזין בתוך האולפן.
האם זה האפקט שיוצרות אוזניות סגורות פתוחות ?

אשמח לשירים או משהו שאני יוכל להבחין בהבדל בין אוזניות סגורות של 50 סנט לבין הHD589.

עוצמת הצליל שבוקע מהאוזניות הוא חזק למדי.. אני בכלל שומע רבע מהעוצמה שיש לי במחשב.
תודה

ChesterYonany
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 446

שליחה

חפש את השירים שאתה שומע באיכות LOSELESS, פורמט מסוים יהיה למשל FLAC.
בYOUTUBE האיכות היא בדרך כלל 128-192 KBPS שזה נמוך ופה בדרך כלל כבר יכולים להרגיש ירידה באיכות.
אפילו קבצים של 320 יכולים להיות מספיק טובים.

1ABAB10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

מאיפה מורידים שירים בפורמט FLAC ? אני לדוגמא סתם מחפש את השיר של אדל - Hello ולא מוצא אותו בפורמט FLAC.
תודה.

Dbso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 399

שליחה

אני חושב שהאוזניות של SMS הם אוזניות סגורות, וה-598 הם פתוחות, שומעים בהם פחות באסים, אם זה מה שאתה מחפש לשמוע, וכן התחושה של סאונד יותר פתוח, זה בגלל שהם פתוחות.

גם אני חיפשתי אוזניות בגלל הבלאק פרידיי, הלכתי לשמוע אותם, הם נוחות בטירוף אבל הם לא בשבילי, חיפשתי יותר באסים.

שמעת את האוזניות לפני שהזמנת?

1ABAB10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אם ככה אין שום הבדל באיכות הצליל בין שתי האוזניות. חוץ מהעניין של צליל באוזניות סגורות לבין אוזניות פתוחות .
לא זה לא מה שאני מחחפש לשמוע , להפך אני פריק של באסים.
ולא שמעתי בהן לפני שהזמנתי.. הזמנתי בשל המחיר הנמוך שהיה באמזון. הן בכלל לא היו בתכנון שלי.

Dbso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 399

שליחה

יש הבדל, עצם היותם אוזניות פתוחות הסאונד פתוח יותר,
יש אנשים שאוהבים את זה, ויש אנשים שאוהבים יותר באסים,
הכל עניין של טעם, אם אתה אוהב באסים אני ממליץ לך לשמוע את ATH-M50X של Audio Technica.

1ABAB10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני חולה על באסים אבל נדלקתי מאוד על האפקט שנוצר מאוזניות פתוחות , כיאלו אתה שומע את זה יותר נקי וזה ממש לידך..
אז אני אוהב גם באסים וגם אוזניות פתוחות .. בשביל זה אני אקנה אוזניות נפרדות .. לא כרגע אבל זה בתכנון.

ואתמול שמעתי עם האוזניות HD598את השיר hello של אדל בפורמט FLAC ומיוטיוב ואני לא מרגיש הבדל בינהם ..
ואני זוכר שבשיר אחר שעמתי מיוטיוב ואז קובץ 320KBPS והרגשתי את ההבדל אבל בקטנה ..

ויש לך מוקר להורדות שירים באיכות גבוהה? אם כן שלח לי בבקשה בפרטי..
ואם יש לך מקור טוב לשירים ששם יש את כל השירים באיכות גבוהה וזה עד 10 דולר לחודש אני אשמח ) רוצה שיהיה לי מאגר גדול לא אצטרך לחפש לעצמי בנרות את השירים באיכות גובהה

ChesterYonany
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

יש גם אוזניות פתוחות עם באס, זה לא בהכרח סותר אחד את השני.

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 651

שליחה

בשיר מהסוג הזה את אמור לשמוע יותר את ההבדל:

https://soundcloud.com/chibounimehdi/avishai-cohen-tzaadi

1ABAB10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ChesterYonany- אה וואלה אפשר דוגמאות?

Rodness-אתה מתכוון סגנון מוזיקה כזה או ספציפית השיר? שמעתי אותו עכשיו עם שני האוזניות ואולי אולי יש הבדל קטן וגם אני לא סגור אם זה נובע מכך שאוזניה אחת פתוחה והשנייה סגורה.

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

במוזיקה פופ\אלקטרונית מסחרית קצת קשה להבחין בהבדל בין אוזניות ברמות שונות. במוסיקה שמערבת כלי מיתר וכלים אקוסטיים אפשר להבין איפה הסאונד נשמע אמיתי יותר ומפורט יותר.

ChesterYonany
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@1ABAB10
·
ככה ממה שעולה לי עכשיו:

Philips X2
HiFiMan HE400, HE400i, HE560
Audeze LCD 2
Beyerdynamic DT 880
Sennheiser HD 650

תצטרך לקבוע לך תקציב ואז לקרוא ביקורות על אוזניות שנכנסות בו (לא רק ממה שציינתי פה כמובן).
אחרי שקראת והבנת בערך על מה מדובר נסה למצוא מקום שאפשר לשמוע אותן, אפילו אצל אנשים.

בהצלחה.

1ABAB10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה רבה לכם

1ABAB10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

שמעתי אתמול את השיר (Send My Love (To Your New Lover של אדל בפורמט FLAC בנגן WINAMP באקולייזר בחרתי בבאס מלא וטרבל .. וזה פשוט צליל חלומי עם הHD598 צליל חד ונקי .. ומהSMS לא בוקע צליל כזה נעים .עם אותם הגדרות ונתונים .. וואו אני מבסוט !!!!!

היום אחרי שטיפה הזנחתי מאתמול את הSMS , שמעתי את השיר עם הHD 598 ולא היה את הWOW היה מעולה אבל לא הWOW שהיה לי אתמול , אאחרי שעוד קצת שמעתי פתאום אני יותר אוהב את זה .. מלפני 20 דקות ..

ועכשיו שמעתי שיר אחר והוא שם מתנגן קצת לא נעים , האם (אני לא מבין בזה כלום ) האם יש שירים שלא מתאימים כשבאקולייזר מוגדר באס מלא וטרבל ?

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

בעקרון, להגביר באקולייזר כשאתה לא מבין בזה זה אף פעם לא מומלץ כי זה יכול לגרום לעיוותים בסאונד. פה ושם אפשר להנמיך תדרים מסויימים אם הם צורמים לך בשיר ספציפי.

ChesterYonany
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@1ABAB10
·
עדיף לא לשחק עם האקולייזר, הוא לא עושה עבודה טובה, במיוחד כשמדובר בקבצים דחוסים שכבר ככה קרובים ל 0dB ואז כל נגיעה שלEQ גורמת לדיסטורשיין.

במקרה שמצאת קובץ (בדרך כלל FLAC טובים) שהוא לא דחוס ואתה בכל זאת רוצה להשתמש בEQ כלל האצבע הוא תמיד להוריד למטה ולא להעלות.
זאת אומרת תנמיך את כל התדרים חוץ מאלו שאתה רוצה "להגביר", ככה נמנעים מעיוותים.
EQ לא נכון יכול להרוס את הדרייבר עם הזמן, פשוט כי הדרייבר (בעיקר דרייבר דינאמי רגיל, לא פלאנארי) לא מסוגל לעמוד בזה. האיזור הכי "מסוכן" זה התדרים הנמוכים של הבאס, כי הם דורשים הכי הרבה כח.
(דרייברים פלאנארים יכולים לעמוד בEQ יותר מאסיבי אבל גם באלו לא כל כך מומלץ לעשות את זה)

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

^פעם ראשונה שאני שומע ש-EQ הורס דרייברים של אוזניות... מעניין...מאיפה הבאת את זה?

ChesterYonany
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@Rodness
·
EQ יכול הרוס אם לא עושים אותו נכון, לא בהכרח שהוא הורס.
כשמעלים הרבה בתדרים הנמוכים של הבאס זה יכול לגרום לעיוותים בסאונד וגם ויברציות ורזוננסים שיכולים לגרום לנזק בדרייבר או בתושבת שלו.

עם הטרבל למשל אפשר לשחק הרבה יותר בלי חשש לפגיעה ברייבר.

ChesterYonany
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

דרך אגב, יש מבצע עכשיו על הPHILIPS X2
1000 ש"ח עד הבית.

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ChesterYonany כתב:דרך אגב, יש מבצע עכשיו על הPHILIPS X2
1000 ש"ח עד הבית.
...
וואו איזה בעסה שזה מוגבל בזמן... אולי הייתי מספיק למכור את ה-DENON D2000 \SONY MA900 שלי ולקנות אותן.

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”