המלצה על ראש - עדכון
-
Roy_LF
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 379
אחרי הרבה זמן שלא התעסקתי עם הפטיפון קצת חזרתי לזה, ונזכרתי כמה אני לא נהנה מהאורטופון red שיש לי (על לנקו l75). חסר באס, חסר עומק, חסר נפח. הצליל שטוח מידי. פירוט לא חסר, אולי אפילו קצת ב- over (היס ופצפוצים מורגשים יותר מידי). אני זוכר שנהנתי הרבה יותר בעבר מראשים פשוטים וזולים יותר, כולל של אורטופון עצמה. אפילו נהניתי יותר מהראש הבסיסי שהיה על הלנקו כשקניתי אותו לפני אי אלו שנים (לא זוכר איזה לצערי או מה עשיתי איתו). בקיצור, יש למישהו המלצות על משהו עד כ- 150$ באיביי? (אפשר גם מהארץ כמובן אם יש).
(עריכה- נפתח בטעות כאן, ניתן להעביר לפורום אנלוגי)
(עריכה- נפתח בטעות כאן, ניתן להעביר לפורום אנלוגי)
נערך לאחרונה על ידי Roy_LF ב 12/12/2015 21:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
- yosiaz
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 847
סליחה על השאלה אך האם אתה בטוח שהראש מותקן כראוי מבחינת מרחק/גובה/אזימוט/משקל ?
-
Roy_LF
-
- חבר פעיל מאוד

לא בטוח בכלל, אבל זו הזרוע המקורית של ה - L75, כך שאין כ"כ אפשרויות משחק שידוע לי חוץ ממשקל ואנטי-סקייטינג.
עריכה: הוספתי משקל (כלומר לחץ על הראש), ועושה רושם שהמצב השתפר. עם זאת הראש הזה עדיין יותר מידי Bright לטעמי.
עריכה: הוספתי משקל (כלומר לחץ על הראש), ועושה רושם שהמצב השתפר. עם זאת הראש הזה עדיין יותר מידי Bright לטעמי.
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
@Roy_LF אתה לא היחיד שלא מרוצה מה-2M Red. אפשר לעיין בסקר לא מייצג כאן. האבחנה נכונה - גם לטעמי. אם לא בא לך לחפש ראשי וינטאז' ומחט חלופית בתקציב סביר, או להתעסק עם ראשי כניסה כמו ה-M97xE, ו-MP-110 שחוץ מהמחיר אין להם יתרונות על ה-2M, תאלץ לדעתי להגדיל מעט את התקציב.
Denon DL-110 הוא אחד הראשים הבודדים שנותרו בייצור סדיר שעדיין מאוזן ואיכותי יותר מכל ראשי ה-MM שמופיעים בקישור. זהו ראש HOMC מאוזן ואיכותי מאוד (גם המחט) שאינו מפונק מבחינת עכבות ו-pre-amp ואני לא סבור שיש ראש סדיר אחר ששווה את המחיר בטווח המדובר. המחיר של ה-110 הוכפל בשנתיים האחרונות לאחר שני עדכונים משמעותיים של Denon למחירי ה-MSRP בארה"ב. המחירים הזולים ביותר נעים סביב ה-$170+ בקנדה. זה עדיין סביר אבל המשלוח מייקר את הרכישה. ייתכן שתוכל למצוא אלטרנטיבה זולה יותר ביפן.
Denon DL-110 הוא אחד הראשים הבודדים שנותרו בייצור סדיר שעדיין מאוזן ואיכותי יותר מכל ראשי ה-MM שמופיעים בקישור. זהו ראש HOMC מאוזן ואיכותי מאוד (גם המחט) שאינו מפונק מבחינת עכבות ו-pre-amp ואני לא סבור שיש ראש סדיר אחר ששווה את המחיר בטווח המדובר. המחיר של ה-110 הוכפל בשנתיים האחרונות לאחר שני עדכונים משמעותיים של Denon למחירי ה-MSRP בארה"ב. המחירים הזולים ביותר נעים סביב ה-$170+ בקנדה. זה עדיין סביר אבל המשלוח מייקר את הרכישה. ייתכן שתוכל למצוא אלטרנטיבה זולה יותר ביפן.
-
Roy_LF
-
- חבר פעיל מאוד

כמה מאכזב. המחירים, בדומה למחירי התקליטים, פשוט השתגעו. הצצתי עכשיו באיביי וראיתי שגם מחירי האודיו טכניקה 440MLA שהיתה לי בעבר (על טורנס) הוכפלו. האכזבה היא לא רק מהמחיר שנראה לי מוגזם לגמרי לצ'ופצ'יק שביסודו של דבר הוא מוצר מתכלה (למי שאיננו פנאט של אנלוג - ואני לא), אלא גם להיעדר מבחר בתחומי המחיר האלו של ראשים שיתנו VFM.
-
Roy_LF
-
- חבר פעיל מאוד

עדכון- החלטתי טיפה להתפרע וקניתי Shelter 201 מאודיוזיפ. ראש פשוט בנז***, סוף סוף שומעים מעולה!
(מאידך, ב - 300$ לראש, אוי ואבוי אם לא...)
(מאידך, ב - 300$ לראש, אוי ואבוי אם לא...)
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

מזל טוב! עברת כברת דרך ארוכה מתקציב של $150 לתקציב של $300 - לא? היה לי קצת לא נעים לחבל לך בתכניות החיסכון ואורח החיים הסגפני והמעניין שתיארת כאן לא מזמן, עם הראש של Denon שחורג מהתקציב המקורי ב-$20. לכן אני חייב לשאול בתמיהה די מרובה אם מדובר בראש הזה או אולי הזה, משום ש-$300 נראה לי קצת מוגזם. קצת הרבה מוגזם. קצת, למען האמת, מוגזם באופן מרגיז!
אתה? קניה אימפולסיבית? לא יכול להיות!
אתה? קניה אימפולסיבית? לא יכול להיות!
-
Roy_LF
-
- חבר פעיל מאוד

אל דאגה, במסגרת ההנחות שניתנו בתערוכה (שם קניתי את הראש) המחיר היה בערך כמו איביי + מע"מ (שהייתי משלם בכל מקרה אם היו תופסים את החבילה במכס). לא הייתי מוציא 300$ על ראש, זה לא ב- DNA שלי (ברור שבדקתי על המקום כמה הוא צריך לעלות... קניות אימפולסיביות זה לא אני).
היו לכך יתרונות מובהקים על איביי בתמורה למאה ומשהו ש"ח נוספים- ודאות לעניין עצם קבלתו (דואר ישראל), הסיפוק שבהתקנה מידית, והייעוץ לרכישתו ממישהו שאני מכיר, סומך עליו ושמכיר היטב את הכיוון שלי בסאונד.
היו לכך יתרונות מובהקים על איביי בתמורה למאה ומשהו ש"ח נוספים- ודאות לעניין עצם קבלתו (דואר ישראל), הסיפוק שבהתקנה מידית, והייעוץ לרכישתו ממישהו שאני מכיר, סומך עליו ושמכיר היטב את הכיוון שלי בסאונד.
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

אז הכל בסדר. ידעתי שזה לא מתאים לך. תתחדש ותהנה
ד"ש מזו שיכלה להיות שלך. יפיפיה אמיתית!

ד"ש מזו שיכלה להיות שלך. יפיפיה אמיתית!
- nkorah
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1093
ודרך אגב, ה- L75 ממש לא גרועה, ויכולה מאוד להפתיע.
היא גם מתכווננת בכל דרך אפשרית ונחוצה - רק צריך לדעת איך.
יש בה V-blocks חדשים? אחרת חבל על הכסף שהשקעת הראש...

היא גם מתכווננת בכל דרך אפשרית ונחוצה - רק צריך לדעת איך.
יש בה V-blocks חדשים? אחרת חבל על הכסף שהשקעת הראש...
-
Roy_LF
-
- חבר פעיל מאוד

כן, כמובן שיש V's חדשים. זה ממש א"ב... איך ניתן לכוון עוד את הזרוע אין לי מושג - יש לך טיפים או איזה לינק מועיל?
(למרות ששומעים מעולה, אני לא בטוח שיש איזה צורך מיוחד חוץ מסתם כדי לשחק עם זה קצת).
(למרות ששומעים מעולה, אני לא בטוח שיש איזה צורך מיוחד חוץ מסתם כדי לשחק עם זה קצת).