הי,
באתר החברה http://www.go-vibe-headphoneamp.com/
ישנן מספר אפשרויות לקינפוג המגבר בנוסף ל-Gain.
מדובר בבחירת צ'יפים:
LM6172/6171 , AD8397/825
AD8620/AD8610
OPA2134/OPA134
לפי מה שנתקלתי ב head-fi
השילוב עם AD מתאים ל-DT770-80 אשר סובל מבעיית מידים.
כיום אני מתכנן להשתמש במגבר עבור HD212 Pro (אשר כנראה סובל גם כן מחוסר מידים) אבל גם עבור SR-80 (פה דווקא מצאתי כי הנחתת 3-7khz באקולייזר של Foobar נותנת תוצאות נעימות) בעתיד אני כנראה אלך לכיוון אזניות הDT הנ"ל (בגלל העדפה חזקה של באס) או אולי ל-AT900 (אשר סובל גם כן במידים אבל אמור להיות מצוין בבמה ופירוט). אני שומע בעיקר מוזיקה אלטרנטיבית - מפוסט פאנק ועד Doom אבל הייתי רוצה כמה שיותר עצמת גיטרות, מהירות ופירוט באזניות למטאל (שהגיטרות לא יישמעו רחוקות ולא ברורות ושאוכל להצליח לפענח ליין באס גם כאשר הוא קבור במיקס).
איזה צ'יפ יתאים ? (או איזה מגבר אחר יתאים בתקציב דומה?). לפי הבנתי לכל האזניות תתאים גרסת low-gain.
דרך אגב, בנוסף לעד-100$ הזמנה+משלוח, כמה מיסים אשלם עבור הזמנת כזה דבר לארץ?
Go Vibe V5
-
maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
שים לב שיש סט אחד של מגברים שמוריד את זמן הבטריה לחצי, כ 25 שעות לעומת 50 שעות.
הייתי מציע לקחת את זה כפרמטר כשאתה מחליט על איזה סט של מגברים לקחת.
ה Go Vibe5 הוא מגבר נהדר למחירו.
לדעתי, אם אתה לא יודע איזה צ'פים לקחת, פשוט תיקח את הגרסא עם התושבת+ כל הצ'יפים ואז תוכל לבצע Op-amp Rolling וככה לנסות לקלוע לטעם שלך כמה שיותר + יותר חופש משחק עם אוזניות שונות.
טרנזיסטורים זה דבר זול ולכן זה לא הוצאה גדולה לעשות Op Amp Rolling.
לצורך ההשוואה, מנורה 1 "טובה" ונדירה יכולה לעלות לך יותר מכל המגבר+כל הצ'יפים והמשלוח בקלות.
לגבי ה Low Gain, נראה לי קצת גבולי עם ה DT770, אפילו שהן עם התנגדות של 80 אוהם.
אתה הולך לחבר אותן ל Line Out ?
הייתי מציע לקחת את זה כפרמטר כשאתה מחליט על איזה סט של מגברים לקחת.
ה Go Vibe5 הוא מגבר נהדר למחירו.
לדעתי, אם אתה לא יודע איזה צ'פים לקחת, פשוט תיקח את הגרסא עם התושבת+ כל הצ'יפים ואז תוכל לבצע Op-amp Rolling וככה לנסות לקלוע לטעם שלך כמה שיותר + יותר חופש משחק עם אוזניות שונות.
טרנזיסטורים זה דבר זול ולכן זה לא הוצאה גדולה לעשות Op Amp Rolling.
לצורך ההשוואה, מנורה 1 "טובה" ונדירה יכולה לעלות לך יותר מכל המגבר+כל הצ'יפים והמשלוח בקלות.
לגבי ה Low Gain, נראה לי קצת גבולי עם ה DT770, אפילו שהן עם התנגדות של 80 אוהם.
אתה הולך לחבר אותן ל Line Out ?
-
maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
אני לא מתכנן כל כך להתנייד אתו (אולי כן להיסחב אתו ממקום למקום, אבל לא להאזין אתו בדרכים) אז משך חיי הסוללה קצת פחות מעניין (אבל יכול להיות שכדאי לי להשקיע מראש בשנאי טוב, באתר הם ממליצים על סוג שנאי שמתאים לאירופה ו-240V).
לגבי ה-DT770-80 וגרסת ה-low gain, רשום באתר שגרסה זו טובה לאזניות עד 100 אום , ואני חושב שראיתי כמה פוסטים בhead-fi התומכים בשילוב זה (רק לאחרונה גיליתי את האתר ההוא וקללת חובבי האזניות). כמובן, שאם בסופו של דבר אלך לכיוון עם התנגדות 250 אז קצת אכלתי אותה.
לגבי מקור ו- line-out , כיום אני נוהג לנתק ולחבר אזניות למקורות שונים: נגן mp3 (אשר כולל יציאת אזניות רגילה בלבד), פוקט פי.סי (כנ"ל). ויציאות אזניות/רמקולים אשר נמצאות און-בורד במחשבים שונים (בעבודה/בבית). לאחרונה הגיע לידי באופן די זמני כרטיס E-MU 1820 אשר הוא אמנם אוברשוט, אבל מהווה מקור אשר אמור להיות איכותי בסדר גודל לעומת החיבורים הנ"ל ודרך-אגב כולל גם הגברה פנימית. כנראה שאאלץ לוותר עליו בגלל חוסר תמיכה בלינוקס.
הגברה מעניינת הצלחתי להוציא דווקא דרך יציאת האזניות של איזשהו זוג רמקולים של קריאייטיב שחוברו למחשב (אבל אולי עדיף היה שאני לא אזכיר את זה).
נראה לי שהכיוון של משחק עם צ'יפים הוא הקורץ ביותר בינתיים. עכשיו נשאר רק להסגר על גרסת low gain (ולגבי מיסים, מקווה ששיטת "מצליח" של בקשת רישום מחיר < 50$ תעבוד).
לגבי ה-DT770-80 וגרסת ה-low gain, רשום באתר שגרסה זו טובה לאזניות עד 100 אום , ואני חושב שראיתי כמה פוסטים בhead-fi התומכים בשילוב זה (רק לאחרונה גיליתי את האתר ההוא וקללת חובבי האזניות). כמובן, שאם בסופו של דבר אלך לכיוון עם התנגדות 250 אז קצת אכלתי אותה.
לגבי מקור ו- line-out , כיום אני נוהג לנתק ולחבר אזניות למקורות שונים: נגן mp3 (אשר כולל יציאת אזניות רגילה בלבד), פוקט פי.סי (כנ"ל). ויציאות אזניות/רמקולים אשר נמצאות און-בורד במחשבים שונים (בעבודה/בבית). לאחרונה הגיע לידי באופן די זמני כרטיס E-MU 1820 אשר הוא אמנם אוברשוט, אבל מהווה מקור אשר אמור להיות איכותי בסדר גודל לעומת החיבורים הנ"ל ודרך-אגב כולל גם הגברה פנימית. כנראה שאאלץ לוותר עליו בגלל חוסר תמיכה בלינוקס.
הגברה מעניינת הצלחתי להוציא דווקא דרך יציאת האזניות של איזשהו זוג רמקולים של קריאייטיב שחוברו למחשב (אבל אולי עדיף היה שאני לא אזכיר את זה).
נראה לי שהכיוון של משחק עם צ'יפים הוא הקורץ ביותר בינתיים. עכשיו נשאר רק להסגר על גרסת low gain (ולגבי מיסים, מקווה ששיטת "מצליח" של בקשת רישום מחיר < 50$ תעבוד).
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
אם אתה לא מתכוון להתנייד עם המגבר, אז אין לך מה לחשוב פעמיים.
דבר שני, תשקיע בשנאי/ספק טוב, ממה ששמעתי ההבדלים די גדולים, שווה לך.
אבל לא הייתי מוותר על Op Amp rolling, העלות הנמוכה (אני לא רוצה להגיד מגוחכת) פשוט לא משאירה הרבה מקום להתלבט.
לגבי ה Low Gain, לדעתי, אם אתה לא משתמש באוזניות IEM, אל תלך על Low Gain.
ה LOW GAIN נועד בעיקר לאוזניות עם התנגדות נמוכה מאד ורגישות סופר גבוהה ובא למנוע הפרעות/רעשים במסלול האות שבסופו של דבר יגיעו לאוזניים שלך וזה לא נעים ובטח לא כיף.
ה LOW GAIN יגביל אותך לאוזניות עם התנגדות גבוהה ורגישות נמוכה (כמו DT880-250) וחבל.
על אף ההתרשמות שלי עם ה Low Gain שיש לו לא מעט כוח, אני לא רואה אותו סוחב כמו שצריך אוזניות קשות יותר כמו DT880, HD 600 וכו.
הייתי ממליץ לנסות להשתמש ב Line out אם יש לך את האפשרות, ככה אתה תשמע את ההגברה של המגבר ולא את ההגברה של המקור בנוסף להגברה של המגבר.
אבל מעטים הם המקורות הדיגיטליים שיש להם Dedicated line out "אמיתי".
בעיקר מס' נגני MP3 כמו ה X5 ועוד כמה בודדים, וכרטיסי קול.
אם אתה בקטע של DIY, ועקבת קצת בתחום, אתה תראה שיש הרבה מאד אנשים/גופים/חברות שמבצעים מודיפיקציות למקורות דיגיטליים.
בדרך כלל הם כוללים עקיפה/ניטרול/שיפור של ה Output stage ובסופו של דבר זה בא לתת סיגנל חלש יותר אך איכותי יותר ועם פחות הפרעות ורעשים שמקורן במעגל הגברה של המקור.
כמו תמיד הבעיה עם זה שזה מחייב הגברה יעודית בשרשרת האות, אחרת יש לך אות חלש מאד שלא ניתן לעשות איתו כלום (בטח שלא לחבר אוזניות ולשמוע).
לדעתי אם אתה מאזין להרבה מוזיקה מהמחשב, עדיף ללכת על איזה DAC/Streamer שלדעתי נוח יותר עם פונקציונליות גבוהה בכמה רמות וגם עם איכות סאונד טובה מאד, בלי כאבי ראש עם דרייברים וחוסר תאימויות.
לדעתי, אולי בכלל מכשיר שכולל מגבר ו DAC יוכל להניב תוצאות נחמדות בתקציב שלך.
לדוגמא, Meir Audio Aria ועוד כמה מהדגמים של Headroom.
כמו שבטח כבר הבנת, מדבריי ומפורום Head-Fi, זה עולם גדול ואין לזה סוף, מצטער
דבר שני, תשקיע בשנאי/ספק טוב, ממה ששמעתי ההבדלים די גדולים, שווה לך.
אבל לא הייתי מוותר על Op Amp rolling, העלות הנמוכה (אני לא רוצה להגיד מגוחכת) פשוט לא משאירה הרבה מקום להתלבט.
לגבי ה Low Gain, לדעתי, אם אתה לא משתמש באוזניות IEM, אל תלך על Low Gain.
ה LOW GAIN נועד בעיקר לאוזניות עם התנגדות נמוכה מאד ורגישות סופר גבוהה ובא למנוע הפרעות/רעשים במסלול האות שבסופו של דבר יגיעו לאוזניים שלך וזה לא נעים ובטח לא כיף.
ה LOW GAIN יגביל אותך לאוזניות עם התנגדות גבוהה ורגישות נמוכה (כמו DT880-250) וחבל.
על אף ההתרשמות שלי עם ה Low Gain שיש לו לא מעט כוח, אני לא רואה אותו סוחב כמו שצריך אוזניות קשות יותר כמו DT880, HD 600 וכו.
הייתי ממליץ לנסות להשתמש ב Line out אם יש לך את האפשרות, ככה אתה תשמע את ההגברה של המגבר ולא את ההגברה של המקור בנוסף להגברה של המגבר.
אבל מעטים הם המקורות הדיגיטליים שיש להם Dedicated line out "אמיתי".
בעיקר מס' נגני MP3 כמו ה X5 ועוד כמה בודדים, וכרטיסי קול.
אם אתה בקטע של DIY, ועקבת קצת בתחום, אתה תראה שיש הרבה מאד אנשים/גופים/חברות שמבצעים מודיפיקציות למקורות דיגיטליים.
בדרך כלל הם כוללים עקיפה/ניטרול/שיפור של ה Output stage ובסופו של דבר זה בא לתת סיגנל חלש יותר אך איכותי יותר ועם פחות הפרעות ורעשים שמקורן במעגל הגברה של המקור.
כמו תמיד הבעיה עם זה שזה מחייב הגברה יעודית בשרשרת האות, אחרת יש לך אות חלש מאד שלא ניתן לעשות איתו כלום (בטח שלא לחבר אוזניות ולשמוע).
לדעתי אם אתה מאזין להרבה מוזיקה מהמחשב, עדיף ללכת על איזה DAC/Streamer שלדעתי נוח יותר עם פונקציונליות גבוהה בכמה רמות וגם עם איכות סאונד טובה מאד, בלי כאבי ראש עם דרייברים וחוסר תאימויות.
לדעתי, אולי בכלל מכשיר שכולל מגבר ו DAC יוכל להניב תוצאות נחמדות בתקציב שלך.
לדוגמא, Meir Audio Aria ועוד כמה מהדגמים של Headroom.
כמו שבטח כבר הבנת, מדבריי ומפורום Head-Fi, זה עולם גדול ואין לזה סוף, מצטער