חיבור כבלים ל-MICROLAB SOLO 4C
תודה להמלצות של החברים בפורום קניתי את הרמקולים בסייבר מאנדיי.
הם אמורים להיות מיבואן רשמי אבל הגיעו רק עם מסמכים ברוסית. זה נשמע הגיוני? זה בכלל משנה?
בכל מקרה, יש שם כאבל שנקרא "interconnect cable" שמיועד לחיבור בין הרמקולים.
איך מחברים את הכאבל הזה? זה בסיסי בטח אבל זה פעם ראשונה שאני עושה את זה.
הבנתי שצריך להוריד את הכיסוי פלסטיק + לחתוך את הציפוי פלסטיק על החוטי נחושת ולחשוף את החוטים. מה עושים אחר כך?
תודה לעוזרים.
הם אמורים להיות מיבואן רשמי אבל הגיעו רק עם מסמכים ברוסית. זה נשמע הגיוני? זה בכלל משנה?
בכל מקרה, יש שם כאבל שנקרא "interconnect cable" שמיועד לחיבור בין הרמקולים.
איך מחברים את הכאבל הזה? זה בסיסי בטח אבל זה פעם ראשונה שאני עושה את זה.
הבנתי שצריך להוריד את הכיסוי פלסטיק + לחתוך את הציפוי פלסטיק על החוטי נחושת ולחשוף את החוטים. מה עושים אחר כך?
תודה לעוזרים.
-
- interconnect cable microlab solo 4c
אחר כך תשזור את סיבי הנחושת, פשוט תתסובב אותם עם האצבעות לכיוון אחד. תשחרר את הטרמינלים שמאחורי הרמקול, תכניס את החלק הזה שללא האיזולציה (כיסוי הפלסטיק) לתוך החריץ שבצד ותסגור את הטרמינל עד שהוא לוחץ את הסיבים השזורים (שלא ילחץ את איזולציה), תמשוך טיפה ותוודא שזה לא יוצא בקלות. אותו הדבר עם החלק השני של החוט. אחר כך תחבר את החוט באותה צורה לרמקול השני, רק תוודא שהחלק של החוט שחובר לטרמינל האדום ברמקול אחד מחובר לטרמינל האדום ברמקול השני, תחפש סימון כלשהו שמבדיל את האחד מהשני, תמיד יש כזה בחוטים לרמקולים.
תסתכל פה מ1:30 :
תסתכל פה מ1:30 :
חלק מחוטי הנחושת עדיין חשופים
תודה רבה
לפפתי והכנסתי את חוטי הנחושת לחורים (שמתי לב לא להכניס פנימה גם את הפלסטיק ושחוטי הנחושת לא בולטים מהצד השני) אבל חלק מהחוטי נחושת נשארו חשופים מלמעלה. זה אמור להיות ככה?
-
- חוטי נחושת חשופים
לא, מאד כדאי שזה לא יהיה ככה. אתה יכול לפצל קצת את שני חוטים אז יהיה לך יותר נוח להכניס את החלקים החשופים לחורים. החלק החשוף (הנחושת) לא אמור לבלוט לא מלמעלה ולא מהצד השני של החור, באידיאל, הוא צריך להיות משהו כמו 1 ס"מ. תסתכל שוב בוידיאו.
תודה רבה. זאת אומרת שהפלסטיק צריך להיות צמוד ככל האפשר לחלק החיצוני של הבורג? (ובשום אופן לא להיות בפנים הבורג?)
איזה אכזבה מרה. השמעתי כמה שירים והצליל עמום נורא. אני לא יודע איך לתאר את זה חוץ מזה שהסאונד הכללי לא נקי.
בינתיים רק קול נשי (גבוה) נשמע די ברור ונקי. צלילים נמוכים נשמעים מאוד עמום.
בכלל המוזיקה נשמעת רחוקה ועמומה והתופים מודגשים אבל עמומים. יש גם קצת לחץ באוזניים בהפעלה בווליום לא גבוה. שיחקתי עם הבס והטרבל בשלט ולא הצלחתי ליצור שיפור.
יש מצב שזה בעיה עם הסט או שזה מה שיש?
איזה אכזבה מרה. השמעתי כמה שירים והצליל עמום נורא. אני לא יודע איך לתאר את זה חוץ מזה שהסאונד הכללי לא נקי.
בינתיים רק קול נשי (גבוה) נשמע די ברור ונקי. צלילים נמוכים נשמעים מאוד עמום.
בכלל המוזיקה נשמעת רחוקה ועמומה והתופים מודגשים אבל עמומים. יש גם קצת לחץ באוזניים בהפעלה בווליום לא גבוה. שיחקתי עם הבס והטרבל בשלט ולא הצלחתי ליצור שיפור.
יש מצב שזה בעיה עם הסט או שזה מה שיש?
קצת קשה לי לקבוע אם הם תקינים או לא מהתיאור שלך של הצליל, אני גם לא שמעתי אותם אז אולי אחרים יעזרו לך פה יותר, אבל יש גבול למה שאפשר לצפות מזוג רמקולים ב400 שקל.
היות ואתה חדש בעניין, תוודא שוב שהכל מחובר כמו שצריך, שהטרמינלים לוחצים טוב על גידי הנחושת עצמם ולא על פלסטיק או משהו.
היות ואתה חדש בעניין, תוודא שוב שהכל מחובר כמו שצריך, שהטרמינלים לוחצים טוב על גידי הנחושת עצמם ולא על פלסטיק או משהו.