מעוניין לקנות את רמקולים 500W Z906 5.1 Logitech לחבר לקודי CUBOX + תצורת ח

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 988

שליחה

הי,

אני מעוניין לקנות את הרמקולים האלה : 500W Z906 5.1 Logitech
קישור :https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5834 מחיר: 1565 ש"ח .

הערה: אני העדפתי את הרמקולים של לוגיטק , כי זו ערכה שקיבלה THX וגם מוכנה , ולחדר לא עדיף רסיבר , תקנו אותי אם אני טועה ?

אני מעוניין לחבר את הטלוויזיה עם כבל אופטי לרמקולים , השאלה הקודי מחובר בHDMI לטלוויזיה LG LD550 ואז ה-5.1 ערוצים יעבור מהטלוויזיה דרך אופטי לרמקולים ? יש הבדל באיכות בין CUBOX חיבור ישיר של כבל אופטי לרמקולים או לחבר את CUBOX עם HDMI לטלוויזיה ומטלוויזיה דרך כבל אופטי לרמקולים ? ( היתרון בטלוויזיה בכבל אופטי לרמקולים שכל מה שאני צופה בטלוויזיה אם זה PS3 או HOT אז הכל עובר לרמקולים ולא רק הקודי על CUBOX , נכון ?)

שאלה עוד יותר חשובה , המטרה העיקרית שלי זה חווית קולנוע ביתית הכוונה לשמוע 5.1 ערוצים לסרטים מקודי ולא 2 ערוצים כמו עכשיו מטלוויזית LG , השאלה אם בחדר יש שני מיטות וכל רמקול אחורי נמצא לצד מיטה אחרת עדין ירגישו בחדר את החוויה של רמקולים אחורים ללא DELAY בין הקול מכוון שיש הפרשים בין מרחקים בין אוזנים לכל צופה במיטה .

הכוונה צופה במיטה אחת האוזן הימינית קרובה מאוד לרמקול ואילו השמאלית רחוקה , זה משמעותי לחווית צפייה ומרגישים דיליי בסאונד שהמרחק לא סימטרי ?

תצורת החדר :
[imgbig]http://srv2.jpg.co.il/9/566342b24a82c.png[/imgbig]
תודה רבה.

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409

שליחה

@moshebit
·
ההפרש במרחקים הוא זניח לחלוטין מבחינת דיליי בסאונד. מה שאמור לעניין אותך זה העוצמה שתבקע מכל רמקול. ברסיבר יש אפשרות לכוון את עצמת הסאונד לכל רמקול, (מערכת הכיול תעשה זאת אוטומטית, וניתן גם לכוון ידנית). רמקול יותר קרוב העצומה שלו תונמך, ורמקולים מאוד רחוק העוצמה שלו תוגבר כך שתשמע באותה עוצמה משניהם בנקודת צפייה בחדר

במערכת כמו שאתה מתכנן לקנות לא יודע אם יש לך אפשרות כזו, (לדעתי לא..)
ואם רמקול אחד קרוב והשני רחוק הסאונד שתקבל לא יהיה אחיד ופשוט ישמע לא טוב

עדיף רסיבר פשוט ב200 דולר מהדיוטי פרי פלוס רמקולים בסיסים, אפילו יד שנייה. תהיה לך אפשרות לגמישות בהתקנה וכיוון הסאונד. בטח בהתקנה לא סטנדרטית כמו אצלך שאתה נמצא בפינת החדר

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

Kermit כתב:@moshebit
·
ההפרש במרחקים הוא זניח לחלוטין מבחינת דיליי בסאונד. מה שאמור לעניין אותך זה העוצמה שתבקע מכל רמקול. ברסיבר יש אפשרות לכוון את עצמת הסאונד לכל רמקול, (מערכת הכיול תעשה זאת אוטומטית, וניתן גם לכוון ידנית). רמקול יותר קרוב העצומה שלו תונמך, ורמקולים מאוד רחוק העוצמה שלו תוגבר כך שתשמע באותה עוצמה משניהם בנקודת צפייה בחדר

במערכת כמו שאתה מתכנן לקנות לא יודע אם יש לך אפשרות כזו, (לדעתי לא..)
ואם רמקול אחד קרוב והשני רחוק הסאונד שתקבל לא יהיה אחיד ופשוט ישמע לא טוב

עדיף רסיבר פשוט ב200 דולר מהדיוטי פרי פלוס רמקולים בסיסים, אפילו יד שנייה. תהיה לך אפשרות לגמישות בהתקנה וכיוון הסאונד. בטח בהתקנה לא סטנדרטית כמו אצלך שאתה נמצא בפינת החדר
...
·אני מתכוונים ששני הילדים רואים סרט בחדר , אז לשניהם המיקרופון של רסיבר יצליח לעשות תיקון , או רק לאחד ?

תודה.

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3685

שליחה

עדיף רסיבר של דיוטי והסט JBL של דיוטי על המערכת של LOGITECH (דעתי...)
אין אפשרות לדאוג ל2 הצופים בו זמנית

זה אני או רק ש2 הילדים יסכימו לראות את אותו הסרט זה כבר בעייתי?
אולי כדאי 2 מסכים + 2 זוגות אוזניות אלחוטיות?
כל אחד רואה מה שבא לו - אין ריבים
אחד יכול לישון או ללמוד בזמן שהשני בטלוויזיה
יכולים לשחק מולטיפלייר אחד עם השני

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

alcd כתב:עדיף רסיבר של דיוטי והסט JBL של דיוטי על המערכת של LOGITECH (דעתי...)
אין אפשרות לדאוג ל2 הצופים בו זמנית

זה אני או רק ש2 הילדים יסכימו לראות את אותו הסרט זה כבר בעייתי?
אולי כדאי 2 מסכים + 2 זוגות אוזניות אלחוטיות?
כל אחד רואה מה שבא לו - אין ריבים
אחד יכול לישון או ללמוד בזמן שהשני בטלוויזיה
יכולים לשחק מולטיפלייר אחד עם השני
...
·תודה ,
אני מתכוון ששניים צופים במיטה בו זמנית באותו סרט ואני רוצה שכאילו היה אותו חוויה שמיעה לשנים זה אפשרי עם מיקרופון הכיול של רסיבר ?

- לגבי רסיבר של דיוטי והסט JBL זה מעולה , ראיתי שנגמר להם , וכרגע אני לא נוסע לחו"ל אז בעייתי לקנות משם , אם זה באמת מציאה טובה מאוד .
- ברסיברים של הכניסה כמו זה של ימאה : http://www.amazon.fr/gp/product/B00X3BQ ... FK5RDHNB96

יש להם מערכת כיול שתספיק לבעיה שתיארתי ?
וגם יש בעיה שבכל רסיברים של פתיחה אין HDMI STANDBY PASSTHROUGH ולא תמיד בא לך להדליק את המכשיר של רסיבר לפעמים סתם בא לך לראות טלווזייה עם שני רמקולים בלילה ולא להדליק ולגבי סאונד היקפי בכל החדר . יש דגם מסוים שזול יחסית ומקיים את זה ?

הערה: איך הימאה שציינתי פה : Yamaha RX-V379BL במחיר של 206 יורו עם VAT עדיין לא יודע כמה עולה סופי .
http://www.amazon.fr/gp/product/B00X3BQ ... FK5RDHNB96

לעומת הפיוניר של אל"מ מדיוטי פריי : VSX-329K ( דר"כ גם הוא בלי HDMI STANDBY PASSTHROUGH)
http://www.alm.co.il/dutyfree/Items.asp ... 3&vmenu=16

הערה : אם רשום HDMI CEC Yes , זה אומר שבקודי שמחובר עם HDMI עם CUBOX לרסיבר ומרסיבר לטלוויזיה אני עדיין יוכל לשלוט אם השלט ? ואם לא מצוינת התכונה הזאת ברסיבר אני לא יוכל להשתמש HDMI CEC אם מחובר משהו דרך רסיבר ?

תודה רבה,
חג חנוכה שמח :D

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”