בידוד קיר נמצא מאחורי הסאב/פתרון חוצץ לבתים שהסלון והמטבח יחד
-
(G)
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2402
הסלון שלי בנוי בצורה כזו שהוא באמצע הבית וכל החדרים מסביבו.
הסלון מוביל למטבח וזה יוצא שטח גדול סלון+מטבח.
הסאב שלי נמצא בין הסלון למטבח במקום פתוח, השאלה שלי היא כזאת:
אני רוצה לבודד חלק מהקיר שנמצא מאחורי הסאב מהצד של החדרים כדי לגרום לצלילים לחזור לסלון.
ולהתרכז רק באזור הסלון והמטבח, כלומר לשים ספוג אקוסטי בצד הקיר של המסדרון לחדרים.
האם זה פתרון שיכול להועיל או שיש לכם רעיון אחר.
[img2=427x398]http://i63.tinypic.com/14n3fad.jpg[/img2]
הסאב בצד ימין ומאחוריו הקיר, יש גם דלת הזזה מעץ שאולי מאחוריו ניתן להדביק ספוגים אקוסטים.
הסלון מוביל למטבח וזה יוצא שטח גדול סלון+מטבח.
הסאב שלי נמצא בין הסלון למטבח במקום פתוח, השאלה שלי היא כזאת:
אני רוצה לבודד חלק מהקיר שנמצא מאחורי הסאב מהצד של החדרים כדי לגרום לצלילים לחזור לסלון.
ולהתרכז רק באזור הסלון והמטבח, כלומר לשים ספוג אקוסטי בצד הקיר של המסדרון לחדרים.
האם זה פתרון שיכול להועיל או שיש לכם רעיון אחר.
[img2=427x398]http://i63.tinypic.com/14n3fad.jpg[/img2]
הסאב בצד ימין ומאחוריו הקיר, יש גם דלת הזזה מעץ שאולי מאחוריו ניתן להדביק ספוגים אקוסטים.
נערך לאחרונה על ידי (G) ב 11/12/2015 17:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
(G)
-
- חבר ותיק

ומה בקשר לעשית מחיצה של BASS DIFFUSOR בין הסלון למטבח.
הרי כמו שציינתי, הסאב יושב בשטח פתוח בין הסלון למטבח, חשבתי לרכוש BASS DIFFUSOR נייד ושניתן יהיה לשים
אותו חוצץ(כמו סאב ליד קיר) שיגרום לסאונד להשאר בקרבת הסלון ולא יתפרס לאזור המטבח.
מה אתם אומרים, זה יכול להועיל?
משהו בסגנון הזה:
http://realtraps.com/p_gobo.htm
הרי כמו שציינתי, הסאב יושב בשטח פתוח בין הסלון למטבח, חשבתי לרכוש BASS DIFFUSOR נייד ושניתן יהיה לשים
אותו חוצץ(כמו סאב ליד קיר) שיגרום לסאונד להשאר בקרבת הסלון ולא יתפרס לאזור המטבח.
מה אתם אומרים, זה יכול להועיל?
משהו בסגנון הזה:
http://realtraps.com/p_gobo.htm
- sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
הבס יורה אחורה?
העם דורש..... כל מיני דברים
-
(G)
-
- חבר ותיק

זה PB13ULTRA, הוא יורה לכל הכיוונים, המטרה שלי למצוא פתרון שירכז את הסאונד גם מהסאב וגם מהרמקולים
בבתים שהסלון מחובר למטבח, אני מדבר על פתרון אקוסטי, אסטטי וגם נייד כמו בקישור שצירפתי.
השאלה שלי האם הוספת דיפיוזר נייד שמהווה חוצץ בין הסלון למטבח יכול לרכז את הסאונד בחלל הסלון טוב יותר מאשר איך שהוא כרגע כשהכל פתוח.
בבתים שהסלון מחובר למטבח, אני מדבר על פתרון אקוסטי, אסטטי וגם נייד כמו בקישור שצירפתי.
השאלה שלי האם הוספת דיפיוזר נייד שמהווה חוצץ בין הסלון למטבח יכול לרכז את הסאונד בחלל הסלון טוב יותר מאשר איך שהוא כרגע כשהכל פתוח.
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8140
שום דבר לא יכול לעצור 20 הרץ,
אורך הגל של תדר כזה הוא 17 מטר.
אורך הגל של 40hz הוא 8.5 מטר וכן הלאה.
רק חדר סגור יכול לעצור תנועה של אוויר (גלי קול ) וגם אז לא מובטח שתוכל להמנע מויברציות שעוברות דרך הבטון.
מי שמעוניין בנוסחה ,
אורך הגל במטרים שווה למהירות הקול באוויר ( בערך 340 מטר בשניה ) מחולקת בתדר ביחידות hz )
אורך הגל של תדר כזה הוא 17 מטר.
אורך הגל של 40hz הוא 8.5 מטר וכן הלאה.
רק חדר סגור יכול לעצור תנועה של אוויר (גלי קול ) וגם אז לא מובטח שתוכל להמנע מויברציות שעוברות דרך הבטון.
מי שמעוניין בנוסחה ,
אורך הגל במטרים שווה למהירות הקול באוויר ( בערך 340 מטר בשניה ) מחולקת בתדר ביחידות hz )
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
(G)
-
- חבר ותיק

אני אסביר למה הרצון שלי לשפר את האקוסטיקה בסלון.
בעבר הייתי ממקם את הסאב במקום פינתי, בין הקיר האחורי של הסלון למרפסת, כלומר הסאב היה יושב
במקום פינתי באמצע שתי הספות שזה בין שני קירות(כמו שאמור להיות), היום העברתי אותו לקדמת הבמה בצד של המטבח.
המקום הקודם הפינתי ברור שהוא היה הכי טוב לסאב, גם בעוצמה נמוכה היית מרגיש אותו חזק.
אבל בגלל שהעברתי אותו למקום הנוכחי ברור שיש הבדל, הסאונד מתפזר גם למטבח.
לכן חשבתי, האם יש פתרון שאני אשמור את מיקומו הנוכחי ולשפר את האקסטיקה שיתקרב כמה שיותר
לתוצאות של המיקום הקודם.
בעבר הייתי ממקם את הסאב במקום פינתי, בין הקיר האחורי של הסלון למרפסת, כלומר הסאב היה יושב
במקום פינתי באמצע שתי הספות שזה בין שני קירות(כמו שאמור להיות), היום העברתי אותו לקדמת הבמה בצד של המטבח.
המקום הקודם הפינתי ברור שהוא היה הכי טוב לסאב, גם בעוצמה נמוכה היית מרגיש אותו חזק.
לכן חשבתי, האם יש פתרון שאני אשמור את מיקומו הנוכחי ולשפר את האקסטיקה שיתקרב כמה שיותר
לתוצאות של המיקום הקודם.
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8140
·(G) כתב:אני אסביר למה הרצון שלי לשפר את האקוסטיקה בסלון.
לתוצאות של המיקום הקודם....
יש שינוי לא בגלל שהוא מתפזר למטבח, גם מקודם הוא התפזר למטבח. אתה לא יכול לשלוט באוויר.
יש שינוי כי השתנה המיקום של הסאב ועקומת התדר לא אחידה בין מיקומים של הסאב בחדר ביחס לנקודת הישיבה.
הפתרון היחיד לעקומה אחידה יותר הוא עוד סאב באלכסון ממנו או מיקום של שני סאבים אחד מול השני במרכז קירות.
לא ישים ברוב המקומות וזה בטח לא יפתור לך את הרעש בחדרים האחרים ..
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
(G)
-
- חבר ותיק

את זה אני יודע ליאור הרי היו לי לפני שני סאבים של svs שהיו ממוקמים באלכסון
וללא ספק זה היה מושלם ביחד. עוד pb13ultra כנראה שיהיה בעתיד אבל כרגע
צריך למצוא פתרון במצב הקיים.
זה לא שהמצב כרגע לא טוב אלא חשבתי איך לשפר.
וללא ספק זה היה מושלם ביחד. עוד pb13ultra כנראה שיהיה בעתיד אבל כרגע
צריך למצוא פתרון במצב הקיים.
זה לא שהמצב כרגע לא טוב אלא חשבתי איך לשפר.
- NadavKey
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 16
ספוג יעזור במידה מסוימת לדעתי, אבל פתרון מוחלט יההי לך קשה להשיג בנסיבות האלו