כתמים לבנים מופיעים לי בזמן ההקרנה(מקרן קידמי FUJITSU)

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
asafrash פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם
לאחרונה הופיע לי בעיה במקרן הFUJITSU האהוב...
שמתי לב שיש לי "כתמים לבנים" שמופיעים במקומות קבועים בזמן ההקרנה(כלומר ברגע שמופיע כתם כזה הוא שם לתמיד), הכתמים הם דהויים וניתן לראות אותם בברור רק כאשר הרקע של המסך שחור כמו סצינות בחלל למשל(אם כי חדי אבחנה יכולים להבחין בהם גם כאשר הרקע לא שחור). :cry:
כשקיבלתי את המקרן היו 2 כאלה במרכז התמונה, והיום הצטרף אליהם חבר בחלק התחתון.
האם מישהו מכיר את התופעה הזאת?ממה זה נגרם?לכלכוך?...איך אני מתקן את המצב(אם בכלל ניתן)?.
עזרה PLEASE

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #2 

ככל הנראה אבק (dust blobs).
קודם כל תוודא שאכן זה אבק, על ידי שתכוון את הפוקוס לשני הקצוות שלו. אם זה אבק אז בקצה אחד של המיקוד הכתמים ייראו פחות ככתמים חסרי צורה ותתחיל לראות משהו שנראה כאבק (צורות יותר מוגדרות, אך אקראיות).
אם זה אכן אבק, הדרך (הביתית) המקובלת להחליש את הבעיה , אך לא לגמרי לפתור אותה, זה עם פחית אויר דחוס שאותו מכניסים דרך פתח המסנן (לאחר הורדת המסנן). חשוב להחזיק את הפחית ישרה. יש להזיז את הקשית של הפחית לכל הכיוונים האפשריים.
אם זה לא עוזר מספיק, וההפרעה לתמונה חמורה, צריך לפתוח ולנקות - ממומלץ שיעשה את זה טכנאי מנוסה בדגם - לבדוק אצל ספק המקרן.
הבעיה קיימת כמעט בכל המקרנים, בעיקר LCD, אשר אין להם מערכת אופטית אטומה. כלומר, כל המקרנים שאינם יקרים מאוד. על פי קריאה, הפוג'יטסו סובל במיוחד. כמה זמן יש לך אותו?
משה

asafrash פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התשובה.
המקרן ברשותי כ4 חודשים(מקרן מתצוגה), וכאשר קיבלתי אותו היו לו את 2 הכתמים במרכז ,הייתי מוכן לחיות עם זה עד שהופיע הכתם החדש שעורר בי דאגה.
אני אנסה לבצע את הבדיקה שאמרת ונראה אם מדובר פה באבק סורר.
כיצד אתה מפרק את הפילטר של המקרן? (והאם בכלל מומלץ שידיים לא מקצועיות יתעסקו שם..)?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #4 

איני מכיר את המקרן הזה ספציפית, אך האם הוצאת הפילטר וניקוי שלו אינם מוסברים בהוראות?
תראה אם לא מוציאים את הפילטר ומנקים אותו, כל כמה זמן (לפי ההוראות) אז יכול להגרם נזק בגלל חימום יתר.
אגב, אל תתרגש, אבק זה בעיה ידועה וחיים איתה. זו לא תקלה.
משה

asafrash פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אבדוק בהוראות..
תודה

Yoel68
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 279
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #6 

גם לי יש את המקרן הנ"ל והסרתי את כתמי האבק אצל היבואן "יניר" במושב מגשימים.
אם אפשר, חשוב לשמור את המקרן מכוסה כאשר הוא אינו בשימוש.
בספר ההוראות של המקרן רשום שצריך מדי פעם לשאוב את פתחי האיוורור של המקרן באמצעות שואב אבק ולהחליף את פילטר האבק כל חצי שנה.

serge
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 518
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

אסף שלום!

אני מציע לך לא לנסות לפתור את הבעיה בעצמך (סביר להניח שלא תצליח ללא פגיעה באחריות היצרן).

גש ליצרן, הוא יבצע את הניקוי הנדרש (שאינו פשוט כ"כ), וכנראה גם יחליף לך את הפילטר לאחר, צפוף יותר.

אחרי פעמיים שניקו לי המכשיר והכתמים חזרו, החליפו הפילטר ומאז הכל תקין.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”