JBL L100

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Efi222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336

שליחה

שלום חברים

יש לי Harman kardon soundstick 2
אמרו לי שהם נחשבים לרמקולים לא הכי איכותיים שיש.... ואז שמתי לב שיש לי בחדר כבר המון זמן רמקולים עתיקים מאוד ששוכבים ללא שימוש שהביאו לי בחינם
מאז שקיבלתי אותם לא ידעתי איך לחבר אותם כי זה לא חיבור 3.5"

מה דעתכם ? מה עדיף? ואם כן אז איך אפשר לחבר ?
תודה

JBL L100

http://www.manualslib.com/manual/284518 ... e=4#manual

http://images.google.de/imgres?imgurl=h ... D%26sa%3DG

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583

שליחה

בקצרה: וודאי שה-L100 עדיפים.

תזדקק למגבר \ רסיבר, (אליו גם יתחבר מקור האודיו שלך) ע"מ להניע אותם. הרמקולים פאסיביים, לא מוגברים.

ישנם חברי פורום בעלי נסיון עם הדגם הנ"ל, שיוכלו לעזור יותר ממני.
@tnsilver
@RAMIRAMI68
@Form78HiFi
לטיפולכם אודה. :)

אני מתנצל במידה ושכחתי חברים נוספים.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

Efi222 כתב:ואז שמתי לב שיש לי בחדר כבר המון זמן רמקולים עתיקים מאוד ששוכבים ללא שימוש שהביאו לי בחינם... JBL L100
...
יש לי חבר שהיה מוכר תפוחים בנמל. כל יום היה קם ב-4:00, לרכוש סחורה מהמפיצים, אחר כך היה דוחף עגלה חמישה קילומטרים. כל היום היה צועק 'תפוחים, תפוחים' עד שנהיה צרוד כרוני. היה אוסף גרוש לגרוש. בערב היה עושה סיבוב ומוכר עודפים למבשלות בצד השני של העיר. היה חוזר הביתה בעשר כל ערב עם ריח של תפוחים רקובים ומתעלף על המיטה עד הבוקר הבא. לא היתה לו דקה לעצמו. חי על הגבול. ואז דוד שלו מת והוריש לו מיליונים.

מה עדיף - על soundstick? הרמקול הקטן שיש לי בתוך הרב מודד, זה שמצפצף בבדיקת מוליכות... הוא עדיף. תדליק אור בחדר ביום בהיר. אולי תשים לב שיש לך גם בטעות איזה 'G' גדול או מרנץ רב הספק, ליד שתי תיבות ה-45 ליטר של ה-L100. השתמש בו. ה-L100 לא מתחברים למחשב. חיבור 3.5 זה לאזניות ונקבות. זה נמדד במילימטרים. לא באינטשים. רכוש כבל 1.5 מ"מ עובי וחבר מהטרמינלים ברמקולים לטרמינלים במגבר. לא מסובך.

וואלה? 50 ק"ג ו-90 ליטר של רמקולים בחדר ולא שמת לב עד עכשיו? חדר ענק? מרתף? מחסן? נשרפה המנורה ואין חלון? :?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158

שליחה

התחלתי לבדוק בקפידה את כל החדרים שלי בבית, אולי גם אצלי יש איזה זוג טאנוי ווסטמינסטר רויאל שלא שמתי לב אליהם עד כה :lol:
.Anything can be done, but it's only done if it's done

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118

שליחה

יש תמונות של ה L100 ??

או שאר הרמקולים?

יותר מעניינים מה Sticks...

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972

שליחה

Efi222 כתב:שלום חברים

יש לי Harman kardon soundstick 2
אמרו לי שהם נחשבים לרמקולים לא הכי איכותיים שיש.... ואז שמתי לב שיש לי בחדר כבר המון זמן רמקולים עתיקים מאוד ששוכבים ללא שימוש שהביאו לי בחינם
מאז שקיבלתי אותם לא ידעתי איך לחבר אותם כי זה לא חיבור 3.5"

מה דעתכם ? מה עדיף? ואם כן אז איך אפשר לחבר ?
תודה

JBL L100

http://www.manualslib.com/manual/284518 ... e=4#manual

http://images.google.de/imgres?imgurl=h ... D%26sa%3DG
...
מה שלא אמרו לך עדיין ואני לא בטוח שהיה מובן מהסאבטקסט - למצוא זוג כזה זרוק בחדר משול כמעט לזכייה בלוטו! (לא מבחינת ערכם הכספי).
הL100 רמקולי וינטאז' מצויינים ומאוד נחשבים. יש להם קהל מעריצים גדול מאוד והמון חומר כתוב, ביקורות והצעות לשיפור ברשת.
בשילוב עם הגברה מתאימה אתה מאוד תהנה מהם!
·

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel

איך מחברים רמקולים ולמה?

שליחה

Efi222
הסאונד סטיקס הם רמקולים מוגברים. יש להם מגבר פנימי קטן (BUILT IN) והם מתחברים למחשב או לנגן כל שהוא.
בדרך כלל רגישות הכניסה של החיבור הזה היא בת כמה מאות מיליוולטים (למשל 250MV) תקע הבננה הנו חיבור סטנדרטי שיתאים לכרטיס קול במחשב או לנגן כל שהוא (MP3 למשל)

להבדיל אלפי הבדלות הרמקולים שמצאת הם רמקולים "פסיביים"
דהינו - זקוקים למגבר חיצוני כל שהוא בכדי לעבוד.
אותו מגבר יכול להתחבר לפטיפון/סידי/ דיוידי/מחשב או רדיו-טיונר בכדי להשמיע את המקור.

בעקרון כל מגבר יוכל לעבוד איתם, גם בהספק צנוע. אבל כפי שהבנת מהתגובות של החברים מעלה,
מדובר ברמקולים נחשבים ואיכותיים, של יצרן אמריקאי מוביל ולכן כדאי להצמיד להם מגבר איכותי.

כפי נשאמר למעלה, את הרמקולים מחברים בכבל (חוט) דו-גידי, אותו תוכל למצוא ברוב חנויות החשמל- בקש כבל טוב לרמקולים.
כבל כזה עולה שקלים בודדים לכל מטר קח כבלים באורך מתאים לרמקול ימני ושמאלי כדי שתוכל להעביר אותם מכל רמקול עד לאחורי המגבר.
ביצירת החיבור - צריך לשמור על הקוטביות של ההדקים.
"+" במגבר ל "+" ברמקול (בד"כ -טרמינל אדום) ו- "מינוס" במגבר ל"מינוס" ברמקול. (בד"כ טרמינל שחור)
[רמקול שמחובר הפוך לא נשמע טוב, בלי להכנס לעומק הדברים הדבר פוגע בתמונת הסאונד "IMAGE" וברפרודוקצית ה"באס" (BASS) ]
אם אתה לא מסתדר אתה מוזמן לפנות בפרטי
זוהי מציאה נדירה, בהצלחה !
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”