הגדרות נתבים תמיד מצליחים לסבך את רוב האנשים. TP-Link יודעת את זה היטב ובשאיפה על מנת להקל במעט את התפעול של נתב חדש, היא מציגה את ה- Touch P5, נתב מגע Dual Band אשר עובד ב- 5GHz ב- 1300Mbps וב- 2.4GHz ב- 600Mbps.
גיל37
חבר ותיק
תגובות: 2890
שליחה
TP LINK בהחלט קנתה לעצמה מקום של כבוד בתחום התקשורת הקווית והאלחוטית, לפחות לתחום הבייתי
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
yoav4x4
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
שליחה
מוצר חמוד מאוד, נתקלתי בו בתעורכת IFA 2015 ואפילו הזכרתי אותו בקצרה במאמר שהכנתי.
הממשק ממש נחמד ופשוט. הייתרון היחידי הוא שלא צריך כל פעם לגשת למחשב כדי לשנות משהו, עושים את זה בניה מהנתב.
היתרון הכי גדול לדעתי, הוא לכל אלו שכבר לא מחזיקים בבית PC או לפטופ, ולא יכולים להתחבר לנתב לביצוע הגדרות.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
starrywolf
חבר ותיק
תגובות: 1064
שליחה
yoav4x4 כתב:היתרון הכי גדול לדעתי, הוא לכל אלו שכבר לא מחזיקים בבית PC או לפטופ, ולא יכולים להתחבר לנתב לביצוע הגדרות.
...
מסכים עם כל מילה.
מבחינתי נתב כזה הוא מושלם מכיוון שאז לא אצטרך לסחוב איתי בתיק את הלפטופ בכל פעם שאני מגיע לארץ בשביל לבדוק או לשנות את ההגדרות של הנתב אצל ההורים (גם הוא של חברת TP-LINK).
לדעתי גם המחיר שלו לא גבוה במיוחד עבור נתב שכזה - בזמנו שילמתי על ה-TL-1043ND משהו באיזור ה-300 ש"ח כך ש-800 ש"ח לנתב הרבה יותר מתקדם ממנו בעל מסך מגע זה סכום סביר ביותר.
נערך לאחרונה על ידי starrywolf ב 03/12/2015 12:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
moranhoresh
חבר פעיל מאוד
תגובות: 453
שליחה
יש כאן ניסיון לשנות קונספט. עד היום נתב היה מוצר שמשתדלים להחביא ולסתיר מן העין.
TP-LINK מנסים להפוך אותו למין "רהיט" בסגנון הבית החכם.
לגבי שינוי הגדרות בנתב, אני לא חושב שהדבר כ"כ נפוץ בבית, מה גם שכמעט כל שינוי בנתב דורש איזשהו איתחול שלו שמנתק את כל הבית מהרשת למשך כדקה.
נראה אם יצליח.
אישית, אני עדיין חושב שנתב צריך להחביא ולא להוציא אל האור. מכשיר עם אנטנות שלופות, בעיני, לא רק שאינו סקסי, אלא גם מעורר חשש בקרב המתבונן. אני לא רואה בן אדם שישמח לשבת ליד מכשיר כזה או בחדר בו מצוי מכשיר כזה, בעיקר אם יש לו ילדים.
starrywolf
חבר ותיק
תגובות: 1064
שליחה
@moranhoresh
הרשה לי לחלוק על דעתך לגבי העובדה שצריך להחביא את הנתב.
אני חושב שעדיף שאנשים יראו את הנתב וידעו בדיוק איפה הוא נמצא וכך יימנעו מלהיות קרובים לידו מאשר למשל שיתיישבו בלי כוונה על יד ארון בו נמצא הנתב מבלי לדעת שהוא שם בכלל.
חוץ מזה, הנתב הביתי שלך הוא רק מקור סכנה אחד שאתה מודע לו - מה לגבי הנתבים של השכנים שמעליך, מתחתיך ולעתים אף מצדדיך ?
ziv_r
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46459
שליחה
נתבי Wi-Fi משדרים קרינה אלקטרו מגנטית בלתי מייננת, לפיכך אין שום סיכון בקרינה הנפלטת מהם. כל טלפון שאתם מחזיקים, מייצר קרינה חזקה יותר פי כמה (ועדיין זוהי קרינה אלקטרו מגנטית בלתי מייננת).
אני בכיף הייתי שם נתב בצורה גלויה כפי שמוצג בתמונות האילוסטרציה למעלה, הבעיה שמרגע שמחברים את הכבלים, זה נראה די מכוער. שמתם לב כי בתמונות האילוסטרציה אף פעם אין כבלים?
לא קשור ל-TP-Link, אבל מה הקטע של רק 4 פורטים LAN בכל הנתבים, זאת איזו קונספירציה של היצרנים?
זאת כזאת תוספת כספית/הנדסית/טכנית להכניס שם 8 פורטים (למשל)?
Batnun
חבר מביא חבר
תגובות: 3630
שליחה
UriM כתב:לא קשור ל-TP-Link, אבל מה הקטע של רק 4 פורטים LAN בכל הנתבים, זאת איזו קונספירציה של היצרנים?
זאת כזאת תוספת כספית/הנדסית/טכנית להכניס שם 8 פורטים (למשל)?
נחמד, אבל המיקום האידיאלי של ראוטר המשולב ב WiFi הוא במקום גבוה, כך שזה עשוי לגרום לכך שכל היופי הזה לא יהיה ממש בגובה העיניים ו/או נגיש.
בנוגע לפורטים, אז אצלי הנתב משורשר לסוויטש של 8 מבואות כך שלפחות עבורי זה לא ממש חשוב, אבל מה שכן חשוב זה האם מדובר בנתב יציב שאפשר לשכוח מקיומו או באחד שזקוק לסיבוב בפינת הליטוף פעמיים בשבוע כמו נתב ה D-Link הארור הקודם שלי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
גיל37
חבר ותיק
תגובות: 2890
שליחה
מהניסיון שלי, הנתבים של TP LINK בהחלט יציבים ועובדים טוב והנתבים של דילינק הם צרה צרורה.
לא משכנע.
זה שיש צדיק אחד בסדום לא מסביר את השאלה שלי, למה הרוב המוחלט של הנתבים כולל רק 4 פורטים עבור LAN?.
Batnun
חבר מביא חבר
תגובות: 3630
שליחה
@UriM
·
כי זה ראוטרים אלחוטיים, והרוב המוחלט של המשתמשים לא צריך יותר מ-4 חיבורי רשת פיזיים.
Batnun
.
moranhoresh
חבר פעיל מאוד
תגובות: 453
שליחה
אסוס מייצרים נתבים מעולים, חבל שהיבואן המקומי לא משכיל להביא אותם לארץ.
מצד שני, בארץ הקמצנים, לא הרבה ישקיעו בנתב איכותי, ויעדיפו להתלונן שהם לא מצליחים לבצע streaming לשלושה מקורות בו"ז ושטווח הקליטה שלהם קצר.