שליטה על כריים קרמיות תלת פזיות

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
hoorygm פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 331

שליחה

שאלה שלא עלתה בפורום בעבר :
אני ואשתי נוהגים לשכוח לעיתים את הכיריים החשמליות פועלות גם לאחר שהוצאנו את הסיר מהכיריים.
איזה אביזר יכול לשלוט על חיבור תלת פזי? אני מעוניין רק בדיווח לנייד כאשר הכיריים פועלות מעל שעתיים רצוף וגם אפשרות כיבוי יזום מרחוק(הפסקת חשמל לשקע).
( אנא אל תציעו לי לחבר אביזר רק לפזה אחת מהשלושה כי כשהכיריים לא פועלות בעוצמה מלאה אז לא כל הפזות מספקות חשמל באופן שווה אלא רק פאזה אחת מבין השלוש פעילה).
הבקר שברשותי : veraedge

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886

שליחה

(לא משהו שניסיתי בעצמי)

תסתכל על הרכיב הזה
http://www.vesternet.com/z-wave-aeon-la ... ower-meter

לדעתי הוא יכול לתת לך אינדיקציה על צריכת הספק אם תחבר אותו לקו ההזנה של הכיריים שלך.
מישהו פה בפורום פעם דיבר על מדידה של הספק של מכונת כביסה שלפי ההספק הוא מפעיל לוגיקה של כיבוי מתח וכו'.

בהצלחה
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

yakovst3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296

שליחה

נערך עקב כפילות
נערך לאחרונה על ידי yakovst3 ב 03/12/2015 0:29, נערך פעם 1 בסך הכל.

yakovst3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בקשר לאינדיקציה אין לי מושג אבל הרעיון היחיד שעולה לי כרגע הוא חיבור חיישן כל שהוא לנורה (לרוב היא דולקת בכל מצב של הכירה)
בקשר לשליטה קונטקטור מתאים יעשה את העבודה בלי שום בעיה

hoorygm פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

yakovst3 כתב: בקשר לשליטה קונטקטור מתאים יעשה את העבודה בלי שום בעיה
...
קונטקטור תלת פאזי אין לי בעייה לחבר בלוח, השאלה היא מה ישלוט עליו

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1206

שליחה

hoorygm כתב:שאלה שלא עלתה בפורום בעבר :
אני ואשתי נוהגים לשכוח לעיתים את הכיריים החשמליות פועלות גם לאחר שהוצאנו את הסיר מהכיריים.
איזה אביזר יכול לשלוט על חיבור תלת פזי? אני מעוניין רק בדיווח לנייד כאשר הכיריים פועלות מעל שעתיים רצוף וגם אפשרות כיבוי יזום מרחוק(הפסקת חשמל לשקע).
( אנא אל תציעו לי לחבר אביזר רק לפזה אחת מהשלושה כי כשהכיריים לא פועלות בעוצמה מלאה אז לא כל הפזות מספקות חשמל באופן שווה אלא רק פאזה אחת מבין השלוש פעילה).
הבקר שברשותי : veraedge
...
אני מחלק את השאלה שלך והתשובה שלי לשני חלקים:

* הצד החשמלי - אתה יכול להשתמש בריליי N/O, בדומה למה שמתואר בשרשור של חיבור דוד, ולחבר את מודול ה-zwave בצד הפיקוד.

* צד הבקרה - יש שתי אופציות:
1. להשתמש במודול relay פשוט של פיבארו, ולהגדיר שהוא יכול לפעול מקסימום X שעות מרגע ההפעלה. במצב הזה תצטרך כל פעם לפני שאתה מפעיל את הכיריים, להפעיל את המודול דרך האפליקציה או ע"י לחצן שתקשר למודול הזה.
2. במידה ותרצה שהמודול יהיה במצב "דולק" באופן קבוע, אתה צריך להשתמש במודול relay שגם יודע למדוד צריכת אנרגיה (power meter). את אותה הבקרה שתארתי בסעיף 1, תבצע בהתאם לצריכת האנרגיה (אם צריכת האנרגיה מעל-0 במשך שעתיים, תשלח לי הודעה לנייד). קיים מודול כזה של חברת Philio. לי אישית לא יצא להתנסות איתו אבל יש עליו ביקורות טובות ב-vesternet.

hoorygm פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

morgi23 כתב:
...
...

2. במידה ותרצה שהמודול יהיה במצב "דולק" באופן קבוע, אתה צריך להשתמש במודול relay שגם יודע למדוד צריכת אנרגיה (power meter). את אותה הבקרה שתארתי בסעיף 1, תבצע בהתאם לצריכת האנרגיה (אם צריכת האנרגיה מעל-0 במשך שעתיים, תשלח לי הודעה לנייד). קיים מודול כזה של חברת Philio. לי אישית לא יצא להתנסות איתו אבל יש עליו ביקורות טובות ב-vesternet.
...
השוני הוא שהכיריים הם תלת פאזיות כל שלא ניתן לחבר את המודול רק לפאזה אחת ולאפס, וכאן למעשה הבעייה שלי ...

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1206

שליחה

hoorygm כתב: השוני הוא שהכיריים הם תלת פאזיות כל שלא ניתן לחבר את המודול רק לפאזה אחת ולאפס, וכאן למעשה הבעייה שלי ...
...
הבנתי אותך.
העומס יהיה על המגען ובאמת לא תקבל אינדיקציה אמיתית של צריכת החשמל, אז האופציה השניה לא רלוונטית.
אין לי רעיונות נוספים לצערי.

yakovst3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

...קונטקטור תלת פאזי אין לי בעייה לחבר בלוח, השאלה היא מה ישלוט עליו·
כל מודול יוכל לשלוט עליו בקשר לבקרה לדעתי יש אחד משני אופציות אם יש נורת ביקורת אפשר לבדוק את החיבור שלה (במכשירים שאני ראיתי היא דולקת בכל מצב הדלקה) או למדוד את הטמפרטורה של הכירה

R-יק
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 518

שליחה

חברים, כבר הגעתם לפתרון (כל אחד והרעיון שלו, רק צריך לשלב את הרעיונות)

תחבר את הקלאמפ ש@urini צירף על שלושת הפאזות.
תחבר ריליי תלת פאזי שיקבל פיקוד ממודול שליטה פשוט וזהו.

הרעיון הוא שאם יש קריאת מתח בקלאמפ מעל זמן מסויין, תמתג את הריליי עם מודול הzwave הרגיל.

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

צריך רכיב כזה
waterheatertimer.org/How-to-wire-Intermatic-CA3750.html
תראה למטה את זה
Control 3-phase 277V-480V with CA3750
3-phase z-wave control using CA3750
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים

hoorygm פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

R-יק כתב:חברים, כבר הגעתם לפתרון (כל אחד והרעיון שלו, רק צריך לשלב את הרעיונות)

תחבר את הקלאמפ ש@urini צירף על שלושת הפאזות.
תחבר ריליי תלת פאזי שיקבל פיקוד ממודול שליטה פשוט וזהו.

הרעיון הוא שאם יש קריאת מתח בקלאמפ מעל זמן מסויין, תמתג את הריליי עם מודול הzwave הרגיל.
...
·על מנת לסכם את השרשור אכתוב את מה שהצלחתי להבין :
1. התקנה של קלאמפ על שלושת הפאזות לצורך מדידת הספק . (האם בוודאות אוכל לקבל אינדיקציה לאחר שימוש של זמן שאני מגדיר?)
2. התקנה בלוח החשמל ממסר (קונטקטור) תלת פאזי אשר יקבל פיקוד מאביזר ZWAVE רגיל כדוגמת 1X1.5 kw (להבנתי לא נדרש אביזר מסוג ריליי).
מקווה שהבנתי נכון, ואם כן אשמח לתוכנית כיצב לחבר את האביזר ZWAVE לפיקוד של הקונטקטור
נ.ב.- urini ראיתי את הרכיב האחרון שהצעת אך הוא גדול מאוד פיזית ולכן לא יעיל עבורי

.

R-יק
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

hoorygm כתב:

...
...
·על מנת לסכם את השרשור אכתוב את מה שהצלחתי להבין :
1. התקנה של קלאמפ על שלושת הפאזות לצורך מדידת הספק . (האם בוודאות אוכל לקבל אינדיקציה לאחר שימוש של זמן שאני מגדיר?)
2. התקנה בלוח החשמל ממסר (קונטקטור) תלת פאזי אשר יקבל פיקוד מאביזר ZWAVE רגיל כדוגמת 1X1.5 kw (להבנתי לא נדרש אביזר מסוג ריליי).
מקווה שהבנתי נכון, ואם כן אשמח לתוכנית כיצב לחבר את האביזר ZWAVE לפיקוד של הקונטקטור
נ.ב.- urini ראיתי את הרכיב האחרון שהצעת אך הוא גדול מאוד פיזית ולכן לא יעיל עבורי

.
...
·

1. אין לי מושג. לא השתמשתי בכזה רכיב ואני גם לא מכיר אותו. ברמה התאורתית, הייעוד שלו זה מדידת הספק (השראי - הוא לא מחובר למערכת אלא רק "מרגיש" את הזרם ע"י השראות/שטף מגנטי) ולכן אני מניח שבהרכבה והגדרה נכונה- תוכל לקבל אינדיקציה של צריכת הספק בקווים הרלוונטים. בכל מקרה, עדיף להתייעץ עם ווסטרנט או X10 לפני הרכישה.
2. נכון מאוד.

מצורפת סכמת חיבורים. שים לב שבמודול הZWAVE לא חיברתי את ה-I. ניתן לחבר אותו למתג פשוט בקיר ואז תהיה לך עוד אפשרות למתג את הקונטקטור התלת פאזי.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

יפה ציירת.

עכשיו שאלה: הבמקום לחבר מזגנים דרך המודול של ה IR
ZXT 120
למה לא, לחבר אותם באותה דרךה, שתוארה פה למעלה וככה יש גם אמינות של הביצוע וגם משוב על הפעלה וכיבוי ?

R-יק
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

urini כתב:יפה ציירת.

עכשיו שאלה: הבמקום לחבר מזגנים דרך המודול של ה IR
ZXT 120
למה לא, לחבר אותם באותה דרךה, שתוארה פה למעלה וככה יש גם אמינות של הביצוע וגם משוב על הפעלה וכיבוי ?
...
·
אני עדיין לא משתמש בZXT120.
אני מניח שהיתרון של ZXT120 הוא יכולת שליטה על פונקציונאליות המזגן (טמפ', חימום/קירור וכו') ולא רק על הפעלה/כיבוי.

אולי זו שאלה למומחי הZXT?

hoorygm פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

נשאלת השאלה איך לאחר "ניתוק" מרחוק בעזרת האביזר שנתן פקודה לקונטקטור לנתק מגע, כיצד מבצעים חזרה לשגרה.. אם זה מחייב אותי לפתוח את לוח החשמל ולהרים מפסק אז זה לא יהיה יישים.

R-יק
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@hoorygm
·

אם אתה מחבר מודול כפול (2X1.5) אז אפשר יציאה אחת לחבר לקונטקטור (שתמתג אותו) והכניסה השניה לחבר למפסק שיהיה ליד הכיריים ובעצם הופך מצב (מחבר חזרה).
או לשים מפסק zwave כזה שיחזיר את הקונטקטור למצב עובד.

בכל מקרה לא צריך לגשת לארון החשמל...

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3748

שליחה

כיריים חשמליות אינדוקציה פותרות את הבעיה.
הן לא עובדות כשאין סיר עליהן, ולאחר זמן מסויים הם כבות אוטומטית.

yakovst3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

נשאלת השאלה איך לאחר "ניתוק" מרחוק בעזרת האביזר שנתן פקודה לקונטקטור לנתק מגע, כיצד מבצעים חזרה לשגרה.. אם זה מחייב אותי לפתוח את לוח החשמל ולהרים מפסק אז זה לא יהיה יישים.·
אותו אביזר שמנתק את הקונטקטור זה הוא שמחבר

qsub00
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021

שליחה

sufgi כתב:כיריים חשמליות אינדוקציה פותרות את הבעיה.
הן לא עובדות כשאין סיר עליהן, ולאחר זמן מסויים הם כבות אוטומטית.
...

ועד שתקנה אינדוקציה עשה כמוני: תמיד מפעיל כיריים על טיימר!
זה נכון גם לכל מכשיר אחר שיש לו טיימר...
·

חזור אל “בית חכם ובקרה”