שליטה על כריים קרמיות תלת פזיות
-
hoorygm
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 331
שאלה שלא עלתה בפורום בעבר :
אני ואשתי נוהגים לשכוח לעיתים את הכיריים החשמליות פועלות גם לאחר שהוצאנו את הסיר מהכיריים.
איזה אביזר יכול לשלוט על חיבור תלת פזי? אני מעוניין רק בדיווח לנייד כאשר הכיריים פועלות מעל שעתיים רצוף וגם אפשרות כיבוי יזום מרחוק(הפסקת חשמל לשקע).
( אנא אל תציעו לי לחבר אביזר רק לפזה אחת מהשלושה כי כשהכיריים לא פועלות בעוצמה מלאה אז לא כל הפזות מספקות חשמל באופן שווה אלא רק פאזה אחת מבין השלוש פעילה).
הבקר שברשותי : veraedge
אני ואשתי נוהגים לשכוח לעיתים את הכיריים החשמליות פועלות גם לאחר שהוצאנו את הסיר מהכיריים.
איזה אביזר יכול לשלוט על חיבור תלת פזי? אני מעוניין רק בדיווח לנייד כאשר הכיריים פועלות מעל שעתיים רצוף וגם אפשרות כיבוי יזום מרחוק(הפסקת חשמל לשקע).
( אנא אל תציעו לי לחבר אביזר רק לפזה אחת מהשלושה כי כשהכיריים לא פועלות בעוצמה מלאה אז לא כל הפזות מספקות חשמל באופן שווה אלא רק פאזה אחת מבין השלוש פעילה).
הבקר שברשותי : veraedge
- דומיקון
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 886
(לא משהו שניסיתי בעצמי)
תסתכל על הרכיב הזה
http://www.vesternet.com/z-wave-aeon-la ... ower-meter
לדעתי הוא יכול לתת לך אינדיקציה על צריכת הספק אם תחבר אותו לקו ההזנה של הכיריים שלך.
מישהו פה בפורום פעם דיבר על מדידה של הספק של מכונת כביסה שלפי ההספק הוא מפעיל לוגיקה של כיבוי מתח וכו'.
בהצלחה
תסתכל על הרכיב הזה
http://www.vesternet.com/z-wave-aeon-la ... ower-meter
לדעתי הוא יכול לתת לך אינדיקציה על צריכת הספק אם תחבר אותו לקו ההזנה של הכיריים שלך.
מישהו פה בפורום פעם דיבר על מדידה של הספק של מכונת כביסה שלפי ההספק הוא מפעיל לוגיקה של כיבוי מתח וכו'.
בהצלחה
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
- yakovst3
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 296
נערך עקב כפילות
נערך לאחרונה על ידי yakovst3 ב 03/12/2015 0:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
- yakovst3
-
- חבר פעיל מאוד

בקשר לאינדיקציה אין לי מושג אבל הרעיון היחיד שעולה לי כרגע הוא חיבור חיישן כל שהוא לנורה (לרוב היא דולקת בכל מצב של הכירה)
בקשר לשליטה קונטקטור מתאים יעשה את העבודה בלי שום בעיה
בקשר לשליטה קונטקטור מתאים יעשה את העבודה בלי שום בעיה
-
hoorygm
-
- חבר פעיל מאוד

קונטקטור תלת פאזי אין לי בעייה לחבר בלוח, השאלה היא מה ישלוט עליוyakovst3 כתב: בקשר לשליטה קונטקטור מתאים יעשה את העבודה בלי שום בעיה...
- morgi23
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1206
אני מחלק את השאלה שלך והתשובה שלי לשני חלקים:hoorygm כתב:שאלה שלא עלתה בפורום בעבר :
הבקר שברשותי : veraedge...
* הצד החשמלי - אתה יכול להשתמש בריליי N/O, בדומה למה שמתואר בשרשור של חיבור דוד, ולחבר את מודול ה-zwave בצד הפיקוד.
* צד הבקרה - יש שתי אופציות:
1. להשתמש במודול relay פשוט של פיבארו, ולהגדיר שהוא יכול לפעול מקסימום X שעות מרגע ההפעלה. במצב הזה תצטרך כל פעם לפני שאתה מפעיל את הכיריים, להפעיל את המודול דרך האפליקציה או ע"י לחצן שתקשר למודול הזה.
2. במידה ותרצה שהמודול יהיה במצב "דולק" באופן קבוע, אתה צריך להשתמש במודול relay שגם יודע למדוד צריכת אנרגיה (power meter). את אותה הבקרה שתארתי בסעיף 1, תבצע בהתאם לצריכת האנרגיה (אם צריכת האנרגיה מעל-0 במשך שעתיים, תשלח לי הודעה לנייד). קיים מודול כזה של חברת Philio. לי אישית לא יצא להתנסות איתו אבל יש עליו ביקורות טובות ב-vesternet.
-
hoorygm
-
- חבר פעיל מאוד

השוני הוא שהכיריים הם תלת פאזיות כל שלא ניתן לחבר את המודול רק לפאזה אחת ולאפס, וכאן למעשה הבעייה שלי ...morgi23 כתב:......
2. במידה ותרצה שהמודול יהיה במצב "דולק" באופן קבוע, אתה צריך להשתמש במודול relay שגם יודע למדוד צריכת אנרגיה (power meter). את אותה הבקרה שתארתי בסעיף 1, תבצע בהתאם לצריכת האנרגיה (אם צריכת האנרגיה מעל-0 במשך שעתיים, תשלח לי הודעה לנייד). קיים מודול כזה של חברת Philio. לי אישית לא יצא להתנסות איתו אבל יש עליו ביקורות טובות ב-vesternet....
- morgi23
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1206
הבנתי אותך.hoorygm כתב: השוני הוא שהכיריים הם תלת פאזיות כל שלא ניתן לחבר את המודול רק לפאזה אחת ולאפס, וכאן למעשה הבעייה שלי ......
העומס יהיה על המגען ובאמת לא תקבל אינדיקציה אמיתית של צריכת החשמל, אז האופציה השניה לא רלוונטית.
אין לי רעיונות נוספים לצערי.
- yakovst3
-
- חבר פעיל מאוד

...קונטקטור תלת פאזי אין לי בעייה לחבר בלוח, השאלה היא מה ישלוט עליו·
כל מודול יוכל לשלוט עליו בקשר לבקרה לדעתי יש אחד משני אופציות אם יש נורת ביקורת אפשר לבדוק את החיבור שלה (במכשירים שאני ראיתי היא דולקת בכל מצב הדלקה) או למדוד את הטמפרטורה של הכירה
כל מודול יוכל לשלוט עליו בקשר לבקרה לדעתי יש אחד משני אופציות אם יש נורת ביקורת אפשר לבדוק את החיבור שלה (במכשירים שאני ראיתי היא דולקת בכל מצב הדלקה) או למדוד את הטמפרטורה של הכירה
- R-יק
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 518
חברים, כבר הגעתם לפתרון (כל אחד והרעיון שלו, רק צריך לשלב את הרעיונות)
תחבר את הקלאמפ ש@urini צירף על שלושת הפאזות.
תחבר ריליי תלת פאזי שיקבל פיקוד ממודול שליטה פשוט וזהו.
הרעיון הוא שאם יש קריאת מתח בקלאמפ מעל זמן מסויין, תמתג את הריליי עם מודול הzwave הרגיל.
הרעיון הוא שאם יש קריאת מתח בקלאמפ מעל זמן מסויין, תמתג את הריליי עם מודול הzwave הרגיל.
- דומיקון
-
- עוסק בתחום

צריך רכיב כזה
waterheatertimer.org/How-to-wire-Intermatic-CA3750.html
תראה למטה את זה
Control 3-phase 277V-480V with CA3750
3-phase z-wave control using CA3750
waterheatertimer.org/How-to-wire-Intermatic-CA3750.html
תראה למטה את זה
Control 3-phase 277V-480V with CA3750
3-phase z-wave control using CA3750
-
hoorygm
-
- חבר פעיל מאוד

·על מנת לסכם את השרשור אכתוב את מה שהצלחתי להבין :R-יק כתב:חברים, כבר הגעתם לפתרון (כל אחד והרעיון שלו, רק צריך לשלב את הרעיונות)
הרעיון הוא שאם יש קריאת מתח בקלאמפ מעל זמן מסויין, תמתג את הריליי עם מודול הzwave הרגיל....
1. התקנה של קלאמפ על שלושת הפאזות לצורך מדידת הספק . (האם בוודאות אוכל לקבל אינדיקציה לאחר שימוש של זמן שאני מגדיר?)
2. התקנה בלוח החשמל ממסר (קונטקטור) תלת פאזי אשר יקבל פיקוד מאביזר ZWAVE רגיל כדוגמת 1X1.5 kw (להבנתי לא נדרש אביזר מסוג ריליי).
מקווה שהבנתי נכון, ואם כן אשמח לתוכנית כיצב לחבר את האביזר ZWAVE לפיקוד של הקונטקטור
נ.ב.- urini ראיתי את הרכיב האחרון שהצעת אך הוא גדול מאוד פיזית ולכן לא יעיל עבורי
.
- R-יק
-
- חבר פעיל במיוחד

·hoorygm כתב:
·על מנת לסכם את השרשור אכתוב את מה שהצלחתי להבין :......
1. התקנה של קלאמפ על שלושת הפאזות לצורך מדידת הספק . (האם בוודאות אוכל לקבל אינדיקציה לאחר שימוש של זמן שאני מגדיר?)
2. התקנה בלוח החשמל ממסר (קונטקטור) תלת פאזי אשר יקבל פיקוד מאביזר ZWAVE רגיל כדוגמת 1X1.5 kw (להבנתי לא נדרש אביזר מסוג ריליי).
מקווה שהבנתי נכון, ואם כן אשמח לתוכנית כיצב לחבר את האביזר ZWAVE לפיקוד של הקונטקטור
נ.ב.- urini ראיתי את הרכיב האחרון שהצעת אך הוא גדול מאוד פיזית ולכן לא יעיל עבורי
....
1. אין לי מושג. לא השתמשתי בכזה רכיב ואני גם לא מכיר אותו. ברמה התאורתית, הייעוד שלו זה מדידת הספק (השראי - הוא לא מחובר למערכת אלא רק "מרגיש" את הזרם ע"י השראות/שטף מגנטי) ולכן אני מניח שבהרכבה והגדרה נכונה- תוכל לקבל אינדיקציה של צריכת הספק בקווים הרלוונטים. בכל מקרה, עדיף להתייעץ עם ווסטרנט או X10 לפני הרכישה.
2. נכון מאוד.
מצורפת סכמת חיבורים. שים לב שבמודול הZWAVE לא חיברתי את ה-I. ניתן לחבר אותו למתג פשוט בקיר ואז תהיה לך עוד אפשרות למתג את הקונטקטור התלת פאזי.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- דומיקון
-
- עוסק בתחום

יפה ציירת.
עכשיו שאלה: הבמקום לחבר מזגנים דרך המודול של ה IR
ZXT 120
למה לא, לחבר אותם באותה דרךה, שתוארה פה למעלה וככה יש גם אמינות של הביצוע וגם משוב על הפעלה וכיבוי ?
ZXT 120
למה לא, לחבר אותם באותה דרךה, שתוארה פה למעלה וככה יש גם אמינות של הביצוע וגם משוב על הפעלה וכיבוי ?
- R-יק
-
- חבר פעיל במיוחד

·urini כתב:יפה ציירת.
ZXT 120
למה לא, לחבר אותם באותה דרךה, שתוארה פה למעלה וככה יש גם אמינות של הביצוע וגם משוב על הפעלה וכיבוי ?...
אני עדיין לא משתמש בZXT120.
אני מניח שהיתרון של ZXT120 הוא יכולת שליטה על פונקציונאליות המזגן (טמפ', חימום/קירור וכו') ולא רק על הפעלה/כיבוי.
אולי זו שאלה למומחי הZXT?
-
hoorygm
-
- חבר פעיל מאוד

נשאלת השאלה איך לאחר "ניתוק" מרחוק בעזרת האביזר שנתן פקודה לקונטקטור לנתק מגע, כיצד מבצעים חזרה לשגרה.. אם זה מחייב אותי לפתוח את לוח החשמל ולהרים מפסק אז זה לא יהיה יישים.
- R-יק
-
- חבר פעיל במיוחד

@hoorygm
·
אם אתה מחבר מודול כפול (2X1.5) אז אפשר יציאה אחת לחבר לקונטקטור (שתמתג אותו) והכניסה השניה לחבר למפסק שיהיה ליד הכיריים ובעצם הופך מצב (מחבר חזרה).
או לשים מפסק zwave כזה שיחזיר את הקונטקטור למצב עובד.
בכל מקרה לא צריך לגשת לארון החשמל...
·
אם אתה מחבר מודול כפול (2X1.5) אז אפשר יציאה אחת לחבר לקונטקטור (שתמתג אותו) והכניסה השניה לחבר למפסק שיהיה ליד הכיריים ובעצם הופך מצב (מחבר חזרה).
או לשים מפסק zwave כזה שיחזיר את הקונטקטור למצב עובד.
בכל מקרה לא צריך לגשת לארון החשמל...
- sufgi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
כיריים חשמליות אינדוקציה פותרות את הבעיה.
הן לא עובדות כשאין סיר עליהן, ולאחר זמן מסויים הם כבות אוטומטית.
הן לא עובדות כשאין סיר עליהן, ולאחר זמן מסויים הם כבות אוטומטית.
- yakovst3
-
- חבר פעיל מאוד

נשאלת השאלה איך לאחר "ניתוק" מרחוק בעזרת האביזר שנתן פקודה לקונטקטור לנתק מגע, כיצד מבצעים חזרה לשגרה.. אם זה מחייב אותי לפתוח את לוח החשמל ולהרים מפסק אז זה לא יהיה יישים.·
אותו אביזר שמנתק את הקונטקטור זה הוא שמחבר
אותו אביזר שמנתק את הקונטקטור זה הוא שמחבר
- qsub00
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1021
sufgi כתב:כיריים חשמליות אינדוקציה פותרות את הבעיה.
הן לא עובדות כשאין סיר עליהן, ולאחר זמן מסויים הם כבות אוטומטית....
ועד שתקנה אינדוקציה עשה כמוני: תמיד מפעיל כיריים על טיימר!
זה נכון גם לכל מכשיר אחר שיש לו טיימר...
·