בעוד שאני מבין את התיאוריה שמאחורי מסכים קעורים (מרחק שווה מהעיניים, לכאורה), אני מתקשה להבין את ההגיון המסחרי/שימושי שלהם. במרבית הבתים יש יותר מצופה אחד בטלוויזיה. ברגע שזזים מציר המרכז, העיוות שמסך קעור מייצר נראה לי גדול יותר מזה שמסך שטוח מייצר.
מישהו יכול להסביר לי מה אני מפספס?
מסך קעור?
-
slarti
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1009
- movieman
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5012
הרדיוס של המסכים הקעורים הוא בד"כ 4מ' וצפונה לכן גם אם אתה יושב בצד - זה ללא כ"כ מורגש.
מה שכן מורגש - זה שאין החזרים מחלונות /דלתות בצד - וזה יתרון ענק (מניסיון כמובן).
וכמובן - מקבלים יותר "עומק" (מי שבמרכז בעיקר) של התמונה ולאחר הסתגלות של ... 10 דק' - זה פשוט נעים יותר לעין (מבחינתי) .
מבחינת עיצוב - כל אחד והטעם שלו .
בתיאוריה אתה כמובן צודק לגבי מי שיושב בקצוות המסך. בפועל זה כמעט ולא מורגש - כל עוד המרחק ממרכז ה-TV הוא עד 4 מ' .
מה שכן מורגש - זה שאין החזרים מחלונות /דלתות בצד - וזה יתרון ענק (מניסיון כמובן).
וכמובן - מקבלים יותר "עומק" (מי שבמרכז בעיקר) של התמונה ולאחר הסתגלות של ... 10 דק' - זה פשוט נעים יותר לעין (מבחינתי) .
מבחינת עיצוב - כל אחד והטעם שלו .
בתיאוריה אתה כמובן צודק לגבי מי שיושב בקצוות המסך. בפועל זה כמעט ולא מורגש - כל עוד המרחק ממרכז ה-TV הוא עד 4 מ' .
- jtk
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5177
גימיק. אם מצליח, ממשיכים איתו. כנראה שהצליח.slarti כתב:אני מתקשה להבין את ההגיון המסחרי...
העדפה עיצובית של אנשים, אם לזה אפשר לקרוא "שימושי".slarti כתב:/שימושי שלהם....
גם צופה אחד לא יושב תמיד בדיוק באמצע ולא זז. לפחות אני לא.במרבית הבתים יש יותר מצופה אחד...
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
מסכים לחלוטין עם @jtk לגבי זה. גימיק.
הלוואי והייתי יכול לקנות גרסא לא קעורה של המסך OLED שקניתי. אני אאלץ איכשהו לבלוע את הצפרדע הזו ולהתרגל.
למזלי LG הולכת על רדיוס עקמומיות מתון יותר מאשר סמסונג. ב- LG זה הרבה יותר מתון וסולידי.
הלוואי והייתי יכול לקנות גרסא לא קעורה של המסך OLED שקניתי. אני אאלץ איכשהו לבלוע את הצפרדע הזו ולהתרגל.
למזלי LG הולכת על רדיוס עקמומיות מתון יותר מאשר סמסונג. ב- LG זה הרבה יותר מתון וסולידי.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".