המלצה חמה - Yamaha YAS203

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009

שליחה

ידידה ביקשה ממני פתרון "פשוט" לסאונד איכותי יותר ממה שהטלוויזיה שלה מוציאה בסלון, בלי להכנס לרסיברים ורמקולים וכו'. חיפוש זריז בגוגל על סאונדברים מומלצים העלה שיש קונצנזוס די רחב (בחו"ל) לגבי הימאהה YAS 203 בתור הסאונד בר הטוב ביותר בטווח מחירי הביניים (כ-400$ בארה"ב). כמובן שהוא לא נמכר בארץ, אבל חיפוש זריז באתרי אמאזון האירופאים מצא אותו באמאזון צרפת בזול. מחיר כולל משלוח ומיסים - 360 יורו (למעשה יותר זול מאשר לקנות בארה"ב!), ואני עוד מחכה לראות אם המיסים יוחזרו על ידי אמאזון....

סיימתי לחבר ולהגדיר אותו עכשיו והמסקנות בינתיים מרשימות למדי. אמנם אין לו HDMI (אם כי השיעור האחרון שלי ב-ARC הראה לי שזה לא הפסד גדול....) - אבל החיבור האופטי עובד מצוין.

כמובן שהסאונד לא משתווה ל-Denon X3100 עם הזוג Elac FS187 שלי, ובטח שלא משתווה בהיקפיות שלו לסטאפ 5.1 - אבל בסה"כ מדובר בסאונד לא רע בכלל. יש לו גם תמיכה בבלוטות למוזיקה והאיכות בסטריאו (בשניה שמבטלים את ה"סראונד המדומה") היא בהחלט נעימה מאוד לאוזן (ויותר טובה מכמה וכמה "מערכות מיני 5.1" שיצא לי לשמוע) והסאונד גם בסרטים וגם בפלייסטיישן מוצלח, כולל סאב שדוחף את האפקטים. כמובן - אפקט המיקום של הצליל חסר, וה"סראונד המדומה" לא ממש שווה הרבה.

בסיכומו של יום אני מופתע לטובה מהצליל שאפשר להשיג ב-1500 ש"ח ומינימום הסתבכות, וממליץ בחום למי שמחפש סאונד בר.

Jacob1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13

שליחה

האמת שממש התלבטתי אם לרכוש את הסאונד בר הזה. לאחר קריאה קצרה פה הבנתי שאפשר למצוא בסביבות 2000 סט אפ כולל רסיבר HDMI ביד שנייה.
האמת, אני עדיין מתלבט כי הרכיבים ביד שניה יהיו די ישנים.

האם לדעתך הוא יכול לספק את העבודה לשימוש של צפייה בשני סרטים בשבוע?

אודה לך אם תשלח לי קישור למוצר באמזון איטליה.

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@Jacob1
·

רסיבר זה "חיה" אחרת, לטוב ולרע. פה אתה תלוי בטלוויזיה למיתוג כי יש לו רק כניסה אופטית אחת. זה אומר שהטלויזיה צריכה להוציא אליו את הסאונד בזמן שכל המיתוג נעשה בטלוויזיה. אבל - אם מה שאתה רוצה זה רק זוג רמקולים וסאב, ולא סטאפ של 5.1, זה לא פתרון רע בכלל. יתרונות על הדרך:
1. אתה מקבל בלוטות שעובד מצוין לטובת שמיעת מוזיקה מהטלפון.
2. יש לו פיצ'ר "לומד" - הוא יכול ללמוד את כפתורי הווליום של הטלוויזיה וכו '- הרעיון הוא שזה משהו, שוב, פשוט, שעובד בתור "הרמקולים של הטלוויזיה" - רק באיכות טובה.

חסרונות? אין סאונד היקפי באמת. וזה לא ממש מודולארי. אל תצפה "לגדול" עם זה. בעוד שעם סטאפ ב-2000 שקל תוכל בעתיד להוסיף רמקולים אחוריים, או לשדרג חלקים וכו'.

אני אישית קניתי באמאזון צרפת - http://www.amazon.fr/Yamaha-YAS-203-Bar ... ds=yas+203

אבל באמת שזה לא מסובך להכנס ל-amazon.it ולכתוב YAS203 בחיפוש :)

Jacob1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13

שליחה

@slarti
·
תודה רבה על התגובה שלך, למרות שההתלבטות עכשיו יותר קשה :D .

zrht
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 125

שליחה

הוא אמור להיות טוב יותר מה- JBL SB400 , שמקבל פה בפורום המון המלצות חמות?

ואם לא, לא עדיף לקנות את ה-JBL פה בארץ עם אחריות? (ההפרש לא גדול...)

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@zrht
·

לא יצא לי לשמוע את ה-JBL. על פניו בביקורות בחו"ל הימאהה מנצח באופן קונסיסטנטי, אם כי בנקודות.

הייתי שמח לשמוע אותם אחד מול השני.... :)

dor506
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29

שליחה

@slarti
·תודה על ההמלצה
אני מתעניין בדגם הזה ושוקל לרכוש גם

אני קצת בור בנושא, ואשמח אם תוכל לענות על השאלות:

יש לי PS4, ממיר עידן פלוס ומחשב, שלושתם מחוברים לטלויזיה
הטלויזיה בעלת תמיכה בARC

במצב כזה, אני אמור לשמוע בסאונד בר דרך הטלויזיה עבור שלושת המכשירים?
אני אוכל לשלוט על הווליום של שלושת המכשירים דרך השלט של הטלויזיה?

תודה מראש

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אתה יכול לשמוע מהטלוויזיה. זה לא קשור ל-ARC כי ל-YAS203 אין כניסת HDMI. אתה תחבר כבל אופטי מהטלוויזיה לסאונדבר.

ל-YAS203 יש פיצ'ר לימוד - הוא לומוד את האותות של הווליום ושל ההדלקה/כיבוי של הטלוויזיה - ככה תוכל בקלות לגרום לזה שהשלט של הטלוויזיה ישלוט בסאונדבר

BennyLenger
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

איך עשית משלוח מצרפת?

שליחה

מעוניין גם לקנות אך הוא לא נותן לשלוח לארץ.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9466
שם מלא: אורי

שליחה

נראה שהוא לא זמין במלאי כרגע

yakirzana
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175

שליחה

יש לי את הדגם הזה מפברואר , אחלה סאונדבר.
שימו לב שיש צורך בטלוויזיה התומכת בדולבי וdts כדי להשתמש בתקנים אלו, לי הייתה טלוויזיה ישנה יותר שלא תמכה ולכן לא יכלתי להשתמש בפורמטים.
לאחרונה קניתי טלוויזיה שכן תומכת . ההבדל משמעותי מאוד .

שימו לב שלא תהיה אינדיקציה בטלוויזיה על עוצמת הווליום.

ממליץ בחום .

BennyLenger
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

תודה על התשובות. שתי שאלות נוספות

שליחה

אני לא יודע אם הטלויזיה תומכת ב dolbi אבל אם אני צריך לנחש הייתי אומר שלא (מותג מדבקה. נקנתה בסופר ב 1000 ש"ח :D ). האמת שאולי אני מכוון גבוה כי אפילו אין לי יציאה אופטית. רק חיבור לאזניות ול audio pc. מחפש משהו שיגיביר את הסיגנל מהטלוויזיה וייתן לי לשמוע מוזיקה בכיף (בלוטות' חשוב כי רוצה להזרים מהטלפון).
מה עם הסאונד בר הפשוטים יותר (או אולי זוג רמקולים)? יש למישהו מכם איזשהי המלצה?
לחילופין, במידה ובטלויזיה יש dolbi, האם ניתן למצוא מתאם מיציאת אזניות ליציאה אופטית או שלא שווה להתחיל להתעסק בזה?

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”