על חשיבות המקצועיות בתחקירים
-
ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46457
כולנו זוכרים את הוידאו של העיר המעופפת וכיצד המדיה התייחסה לזה, נכון?
CaptainDisillusion התייחס לזה בוידאו האחרון שלו, יחד עם קריצה בסוף בנוגע לחוסר המקצועיות של מדיות News מובילות - ואם הם מפקששים בדברים כאלו פשוטים, אז תחשבו על מהימנות הדיווח שלהם בנושאים מהותיים עוד יותר.
CaptainDisillusion התייחס לזה בוידאו האחרון שלו, יחד עם קריצה בסוף בנוגע לחוסר המקצועיות של מדיות News מובילות - ואם הם מפקששים בדברים כאלו פשוטים, אז תחשבו על מהימנות הדיווח שלהם בנושאים מהותיים עוד יותר.
-
ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46457
מה שגם מדהים (ואולי בעצם לא), זה שאני מוצא את עצמי מוצא עניין בתכני YouTube הרבה יותר מתכני TV. כבר היום יש לי די הרבה Subscriptions לערוצים טובים עם אינספור שעות מעניינות לצפייה, משהו שלא חושב שהיה לי מעולם עם תכני TV.
- movieman
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5012
·ziv_r כתב:מה שגם מדהים (ואולי בעצם לא), זה שאני מוצא את עצמי מוצא עניין בתכני YouTube הרבה יותר מתכני TV. כבר היום יש לי די הרבה Subscriptions לערוצים טובים עם אינספור שעות מעניינות לצפייה, משהו שלא חושב שהיה לי מעולם עם תכני TV....
נשמח לקבל לינקים לדברים מענינים !
- קרמריקה
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 4098
בהקשר דומה אני יכול לספר אנקדוטה קטנה על המקצועיות של המדיה בארץ.
לפני כמה שנים, אחרי רעידת אדמה גדולה שהתרחשה בעולם, קיבלתי בשעות הערב טלפון מאחת מחברות החדשות:
על הקו: "שלום, מדברת מחברת החדשות Y. אני מדברת עם X?"
אני: "לא. יש לנו אותו שם משפחה, ואנחנו אמנם עובדים באותו מקום עבודה, אבל חוץ מזה אין שום קשר ולמיטב ידיעתי הוא נמצא בחו"ל".
היא: "הבנתי. אנחנו מחפשים מומחה לרעידות אדמה והשפעתם על מבנים מסויימים, והמצב של מבנים כאלו בישראל".
אני: "הוא באמת מבין בזה, אני ממש לא".
היא: "אבל אתם עובדים באותו מקום".
אני: "נכון".
היא: "אז אולי תבוא לאולפן הבוקר ותסביר במקומו".
אני: "אבל אני לא מבין בזה כלום".
היא: "אבל אנחנו צריכים מישהו, ולא ממש מוצאים".
וכך זה נמשך עד שהפסקתי עם זה....
בקיצור, אם הייתי מישהו אחר במצב רוח אחר, אולי הייתי מגיע לאולפן חדשות ומדבר שטויות על נושא שאני לא מבין בו, תוך כדי שאני מוצג כמומחה לתחום. כמה אנשים פחות הגונים קיימים שעושים כותרות בנושאים שאין להם בהם מושג?
לפני כמה שנים, אחרי רעידת אדמה גדולה שהתרחשה בעולם, קיבלתי בשעות הערב טלפון מאחת מחברות החדשות:
על הקו: "שלום, מדברת מחברת החדשות Y. אני מדברת עם X?"
אני: "לא. יש לנו אותו שם משפחה, ואנחנו אמנם עובדים באותו מקום עבודה, אבל חוץ מזה אין שום קשר ולמיטב ידיעתי הוא נמצא בחו"ל".
היא: "הבנתי. אנחנו מחפשים מומחה לרעידות אדמה והשפעתם על מבנים מסויימים, והמצב של מבנים כאלו בישראל".
אני: "הוא באמת מבין בזה, אני ממש לא".
היא: "אבל אתם עובדים באותו מקום".
אני: "נכון".
היא: "אז אולי תבוא לאולפן הבוקר ותסביר במקומו".
אני: "אבל אני לא מבין בזה כלום".
היא: "אבל אנחנו צריכים מישהו, ולא ממש מוצאים".
וכך זה נמשך עד שהפסקתי עם זה....
בקיצור, אם הייתי מישהו אחר במצב רוח אחר, אולי הייתי מגיע לאולפן חדשות ומדבר שטויות על נושא שאני לא מבין בו, תוך כדי שאני מוצג כמומחה לתחום. כמה אנשים פחות הגונים קיימים שעושים כותרות בנושאים שאין להם בהם מושג?
- mrunderhill
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
זה נכון לגבי כל נושא שמצריך קצת הבנה. המדיה בארץ (או בעולם בכלל אני מניח) לא רוצה לדייק אלא לעשות כותרות ולמכור, ולכן לא ישקיעו ו/או יסלפו את המציאות כדי לעשות רעש. ודוגמא נוספת - בחגיגות ה60 היתה תאונת צניחה בת"א במפגן של חיל האוויר, והדברים שכתבו על זה בעיתונים היו פשוט מזעזעים לכל מי שמבין משהו בענף, אבל עשו כותרות לא רעות בכלל. סתם לדוגמא כתבו משהו בסגנון של "הצנחן היה אזרח ובכלל לא מחיל הצנחנים" או משהו מטופש כזה, שלאדם הפשוט זה אולי ישמע לא טוב ו"חאפרי", אבל בפועל צנחן מנוסה אין לו שום קשר למה שעושים בצבא.
אז כן, מה שלא יהיה, תחקירים טובים לא יהיו...
אז כן, מה שלא יהיה, תחקירים טובים לא יהיו...
- TANDBERG
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
הוא תמצת בווידאו את עיקר הבעיה:
עיתונאים רעבים לכותרות ובלוגרים רעבים לקליקים.
העיקרון פשוט - האינטרנט או יותר נכון הגישה אליו חינם. אבל מישהו צריך לממן את המודל החינמי הזה. זה יכול להתבצע על ידי גלישה לאתר בתשלום, אבל היות ואנחנו מורגלים לחינם (אוי השפע....) אז אנחנו לרוב לא נצרוך משהו בתשלום אלא בחינם.
חלק ממודל ההכנסות נובע מפרסום, פרסום שווה הקלקות וחשיפה - ראה דוגמת YNET. איך מייצרים עניין ? מפרסים כמה שיותר דברים ראשונים.
רעידת אדמה ? נפרסם שהיה רעש אדמה או שדווח על רעש אדמה, אחר כך נבדוק פרטים. יכול להיות שהיה פיצוץ - נכתוב גם את זה.
פיגוע ? היה הרוג, או חשוד, או שמישהו התמוטט, פאניקה ? לא נורא. העיקר שדיווחנו ונכנסו עכשיו כמה מאות אלפים לאתר, המפרסם קיבל חשיפה ואנחנו עוד קצת כסף.
זו שיטה נוחה וכל עוד העדר לא מתנגח או בודק עובדות - אין בעיה. והעדר הוכיח שהוא אוהב סנסציות, מינימום חשיבה מקסימום חשיפה - ההפצה הופכת ויראלית כמה שהנתונים יותר מזעזעים או מרתקים.
באופן הזוי (וכאן אסיים את ה Rant שלי) כמה שהכתבה יותר מושקעת ומדוייקת - כך למעשה יפחתו הסיכויים שלה להיחשף, היות ולרוב הנושא צריך להיות חם ועכשוי...
זיו - אחד הפוסטים הראויים ! תודה
עיתונאים רעבים לכותרות ובלוגרים רעבים לקליקים.
העיקרון פשוט - האינטרנט או יותר נכון הגישה אליו חינם. אבל מישהו צריך לממן את המודל החינמי הזה. זה יכול להתבצע על ידי גלישה לאתר בתשלום, אבל היות ואנחנו מורגלים לחינם (אוי השפע....) אז אנחנו לרוב לא נצרוך משהו בתשלום אלא בחינם.
חלק ממודל ההכנסות נובע מפרסום, פרסום שווה הקלקות וחשיפה - ראה דוגמת YNET. איך מייצרים עניין ? מפרסים כמה שיותר דברים ראשונים.
רעידת אדמה ? נפרסם שהיה רעש אדמה או שדווח על רעש אדמה, אחר כך נבדוק פרטים. יכול להיות שהיה פיצוץ - נכתוב גם את זה.
פיגוע ? היה הרוג, או חשוד, או שמישהו התמוטט, פאניקה ? לא נורא. העיקר שדיווחנו ונכנסו עכשיו כמה מאות אלפים לאתר, המפרסם קיבל חשיפה ואנחנו עוד קצת כסף.
זו שיטה נוחה וכל עוד העדר לא מתנגח או בודק עובדות - אין בעיה. והעדר הוכיח שהוא אוהב סנסציות, מינימום חשיבה מקסימום חשיפה - ההפצה הופכת ויראלית כמה שהנתונים יותר מזעזעים או מרתקים.
באופן הזוי (וכאן אסיים את ה Rant שלי) כמה שהכתבה יותר מושקעת ומדוייקת - כך למעשה יפחתו הסיכויים שלה להיחשף, היות ולרוב הנושא צריך להיות חם ועכשוי...
זיו - אחד הפוסטים הראויים ! תודה
Vocare Ad Regnum
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
עתונאים כותבים כותרות כדי למכור עיתונים או לקדם אתרים. זו דרכו של עולם וזה מאוד בולט בחדשות הרפואה שבהן כאשר באמת קוראים את החומר רואים שאין קשר לכותרת או ל"תחקיר" ושלעיתים קרובות מסקנות החוקרים הפוכות מאלו שפורסמו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- stompy
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1416
יוטיוב פינוק ממליץ על 2 אלה גם.
https://www.youtube.com/channel/UC4Pooi ... T8J5SYT-SQ
https://www.youtube.com/channel/UC6107g ... 2-emgoDnAA
https://www.youtube.com/channel/UC4Pooi ... T8J5SYT-SQ
https://www.youtube.com/channel/UC6107g ... 2-emgoDnAA
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced
things are about to change
open up the gates
systems get replaced
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
כבר מזמן ניתקתי את עצמי מצפייה בטלויזיה ו/או חדשות וקריאת עיתונים וכו'. פה ושם רואה קצת כותרות ונושאים שעל סדר היום אבל לא נכנס לעומק עם זה. כתבה אחרי כתבה זה בדרך כלל גיבובים של שטויות ו/או הקצנות וכל מיני חצאי אמת או מבט על סוגיה מכיוון מאד סובייקטיבי של הכתב/עיתון.
ניתקנתי את עצמי.
היתרון - וואו איזה שקט. איזה כיף זה לא להיות טרוד בבארדאק התקשורתי הזה.
החסרון - קצת לא מחובר למציאות. שואלים אותי דברים כמו מה אתה חושב על מתווה הגז החדש ואני מנסה להבין על מה מדובר.
אבל אחלה לי עם זה, גם ככה אני מרגיש שאין לי כאזרח שום השפעה על החלטות שמתקבלות פה. הכל גם ככה מונע מאינטרסים פרטיים ו/או מלוביסטים כאלה ואחרים.
ניתקנתי את עצמי.
היתרון - וואו איזה שקט. איזה כיף זה לא להיות טרוד בבארדאק התקשורתי הזה.
החסרון - קצת לא מחובר למציאות. שואלים אותי דברים כמו מה אתה חושב על מתווה הגז החדש ואני מנסה להבין על מה מדובר.
אבל אחלה לי עם זה, גם ככה אני מרגיש שאין לי כאזרח שום השפעה על החלטות שמתקבלות פה. הכל גם ככה מונע מאינטרסים פרטיים ו/או מלוביסטים כאלה ואחרים.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".