פנסוניק 42PW7/8 ותאימות ל1080I אירופאי

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
avihj פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מבדיקה שערכתי כרטיס הרחבה HDMI או DVI-D שתואם לפנסוניק 42PW7 תומך בפורמט 1080I/60 ולכן אינו תואם בפורמט האירופאי 1080I/50.

תאימות ל-HIGH DEFINITION אירופאי תתאפשר רק בדגם החדש 42PW8 (דור שמיני של טלוויזיות הפלסמה של פנסוניק).

דגם זה אמור להיות משווק באירופה בסוף השנה.

אבי.

sharlav
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141

בדגם ה HD של פנסוניק זה תואם

שליחה #2 

לידיעתכם,
לדעם ה HD של פנסוניק שנמכר בארץ (PHD7) זה דווקא תומך היטב !!

שרון

avihj פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12

שליחה #3 

כרטיס הרחבה ל-TYFB7H )- HDMI ) עבור ה-PHD7,

תומך רק ב-1080I/60 בעוד שתקן האירופאי הוא 1080I/50.

ה50 או 60 מתיחס לתדר הסריקה האנכי של המסך.

תבדוק ..

אבי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78902
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #4 

sharlav,

מדיווחים ששמעתי, אכן יש בעיה כאן. הבעיה ככל הנראה קיימת בכל המודלים (PHD7 כלול). כניסת ה-קומפוננט אכן עובדת כרגע עם 50HZ, אולם יש לשים לב שערוץ HD1 עומד לעבור לשיטה מוצפנת מה שאומר שעלולות להיווצר בעיות בהמשך עם זה.

פניתי לפנסוניק להבהרה בנושא.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2128
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #5 

רק עדכון - HD1 משדר מוצפן משעות אחר הצהריים כבר מזה זמן מה.

sharlav
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אני לא מבין משהו ....

שליחה #6 

:oops:
עופר,
אני לא מבין משהו.
כרטיס ההרחבה של HDMI לפנסוניק-ים תומך לכאורה 1080I/60 ולא 1080I/50
אבל מה זה קשור כרגע ל HD1 ?
הכרטיס הזה אמור לתמוך בעיקר(אם לא בלבד) ב DVD בעלי יציאות DVI/HDMI - מה הקשר ל 60 או 50 הרץ ???? וגם אם מחברים אליו את ממיר ה HD1 (עם מחבר DVI-HDMI שהרי הוא לא מגיע עם יציאת HDMI טהורה אבל מה זה משנה בעצם)-רואים נפלא!!! ראה תצוגה אצל עמי מהעולם הדיגיטלי שאתה בעצמך היללת את הצפייה בתחנה הזו HD1 בכל ה HDTV שיש שם !!(פיוניר/נק/פנסוניק).
כניסת ה-קומפוננט אכן עובדת כרגע עם 50HZ, אולם יש לשים לב שערוץ HD1 עומד לעבור לשיטה מוצפנת מה שאומר שעלולות להיווצר בעיות בהמשך עם זה.
...
אני מניח שהתכוונת לכך ש HD1 אצל עמי מחובר לפלזמה בחיבור קומפוננט , ולכן בעצם ראיתי אצלו את HD1 באיכות "כמעט משולמת" ולא "מושלמת" ?? :?

בקיצור-קצת בלבול , לא נורא....

אגב,מתי הפנסוניק HD DVD מושק בארץ ? הוא כבר מוצג באולם תצוגה שלהם על ה 65 אינץ HDTV - מה מספר הדגם? הוא אמור לעלות 3000 ש"ח.

בקיצור-בטווח של השנה הקרובה , הפלזמה היחידה שתומכת ב HD של HD1 היא הפיוניר בלבד ??? כבר ראינו שכולם מציגות את זה נאה מאוד.

שאלה אחרונה:
תאימות ל-HIGH DEFINITION אירופאי תתאפשר רק בדגם החדש 42PW8 (דור שמיני של טלוויזיות הפלסמה של פנסוניק).
...
האם ה 42PW8 תהיה EDTV או HDTV ?

שרון

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

אוקיי,

יש לי עוד מידע הישר מיורוקום.

יש מספר כרטיסים שמתאימים לפלאזמות הללו. לכל פלאזמה יש כמה כניסות לכרטיסים, כך שאפשר להרכיב להם את הכניסות שכל אחד זקוק לו.

הכרטיס של ה-HDMI תומך ב-1080i רק ב-60HZ ככל הנראה.

הכרטיס של ה-DVI, מודל TY42TM6P תומך כמעט בכל רזולוציה שקיימת, אבל ככל הנראה הכרטיס לא תומך ב-HDCP.

הממיר של HD1 תומך ב-DVI מוצפן (כנראה בשעות 4 אחה"צ ועד חצות) ובקומפוננט. בעולם הדיגיטלי יש חיבור לפלאזמה הזו דרך קומפוננט כרגע. בבדיקות שהם ערכו יש בעיה עם HDMI בדיוק בגלל הנושא הזה.

השאלה אם הממיר של HD1 מפעיל את היציאה האנלוגי כאשר הערוץ מוצפן. בעתיד הלא רחוק (תוך כחודש), הערוץ יהיה מוצפן בכל שעות היממה - ואז הנושא יהיה קריטי במיוחד.

ה-BOTTOM LINE הוא שצריך לבקש מפנסוניק שיוסיפו תמיכה בHDCP בכרטיס TY42TM6P...

כרגע ביקשתי בירור לנושא והם מעבירים את השאלות שלי ליפן לבירור.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

sharlav,

כמה נקודות.
בקיצור-בטווח של השנה הקרובה , הפלזמה היחידה שתומכת ב HD של HD1 היא הפיוניר בלבד ??? כבר ראינו שכולם מציגות את זה נאה מאוד.
...
גם הפלאזמה 42XR3 תומכת ב-HDCP ובכל הפורמטים דרך כניסת ה-DVI (זה היה הבדיקה שערכתי כאשר רכשתי אותה). עד כמה שאני יודע, הפלאזמות שתומכות הן: 42XR3, 50XR4 של נק, וכל המודלים 50" של פיוניר.

לדעתי לא יעבור המון זמן עד שפנסוניק יתמכו בפורמטים הללו - שכן הם רכשו אחוזים מערוץ HD1 לפני זמן מה.

אני גם כרגע חוקר את תאימות המסכים לגבי NATIVE RATE, שזה אומר חיבור לפרוססור וידאו. אף מודל כרגע לא תומך מלא בכל הפורמטים ובכל התדרים דרך DVI. ה-XR3 שלי תומך ב-NATIVE RATE אך ורק ב-60HZ (מרטין עורך בדיקות על הפיוניר בדיוק באותו נושא).
אגב,מתי הפנסוניק HD DVD מושק בארץ ? הוא כבר מוצג באולם תצוגה שלהם על ה 65 אינץ HDTV - מה מספר הדגם? הוא אמור לעלות 3000 ש"ח.
...
חשוב להבין, לא מדובר ב-HD DVD אלא במכשיר שעושה UPSCALING דרך HDMI. גם כאן יש בעיה לא קלה בגלל תאימות 50HZ ולכן צריך לעשות עליו בדיקות ולראות אם הוא תואם או לא.

sharlav
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

מה עם PDP435

שליחה #9 

האם PDP435 של פיוניר(ואחותה הותיקה PDP434) תומכות ב HDCP דרך חיבור ה HDMI שלהם(או המדיה רסיבר?)-למה אמרת שרק פיוניר 50 אינץ ולא 43 אינץ ?

שרון

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

sharlav,

יש תמיכה מלאה בכל המודלים של פיוניר (גם דור קודם) בכל הגדלים.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”